Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@rada2002 Na kontrole som bola iba raz u dr Annu v Roznave. Nechcelo sa mi merat 1000km aby mi nahodou nepovedali, ze nic z toho. Bolo tesne po Velkej noci, utz som mala az na 8.dc. Folikul bol velky, Koudelka trval na odbere na 11.den, ja ze az na 12.den, tak mi teda povedal, ze dobre a tresol s telefonom 🙂 Ja tlak 200/100 ci som dobre urobila. Pichala som vtedy 2x cetrotide, pregnyl a pri odberemi Otevrel zahlasil, ze folik tam uz nie je. Skoro ma piclo, lebo to uz bolo po 2x. Ale pritlacil rukou na mieste vaj3cnika a folikul bol zo zadnej strany. Bolo zrele vajicko a na 5.den hacujuca blastocysta. Teraz tu kolenackuje od tatka ku mne a podavanam drevene zvieratka 🙂
Silno1silno drzim palce!
@renimac ahoj ,tak vitaminy som si uz naordinovala 😀 dik
Prosim ta nevies nahodou,ci odber vajicok beru aj bez narkozy v Brne?citala som starsie diskusie kde niektore opisovali odbet bez narkozy..
@lienka_1 ahoj,a preco si tak trvala na 12stom dni? pocitovo ci intuicia?ved tohoto sa obavam najviac,ze to presvihneme..
Ahojte,mam zvysny Gynoprodyl, Estrimax, Duphaston a Meridol. Ak mate zaujem piste prosim do IP. 🙂
@cherrinka11 Ahoj, som všetko čo hľadáš 😀. Ja som mala odber bez narkozy a je to v pohode. A to si myslím, že môj prah citlivosti je veľmi nízky 😉.
@renimac To nemyslis vazne 😀,ja sa picnem,ty si cazne moja mudra kniha 😀
Tak je to pravda..a to mi kocku pisali,ze sa to robi iba v narkoze..ak ja to tiez vyskusam,ved ked som prezila porodne bolesti,toto snad zvladnem 😝
@cherrinka11 😁😁😁 vidíš.
Mňa sa pýtali, či chcem narkozu, že jedno vajko zvládnem. Tak sme sa dohodli, že skúsi ako reagujem na dezinfekciu a keď videla, že dobre, povedala som, že skúsim bez. A trvalo to fakt minútu. Kvôli tomu sa neoplatí ísť pod narkozu.
@sussah
@babusik85 čo sa týka odberov HP,štítnu alebo folikulometrie počas stimulácie záleží to na Dr. Každý sa na každého vyhovára....mne moja gyn sama navrhla , že mi urobí všetky potrebné vyšetrenia , ktoré si RF želá, že ma bude kontrolovať počas stimulky a komunikovať s RF. Že prečo by som mala za to platit a stále cestovať, keď ona si to odvôvodniť vie pred poisťovňou. Aj recepty mi napísala svoje, aby som všetko nemusela platit v plnej výške. Tak naozaj to záleží od Dr. Ja som vďačna svojej gyn, aj keď je už na dôchodku , ale stále pracuje a je veľmi dobrá.
@renimac tak toto som potrebvala pocut,no ja dufam,ze bude aspon jedno to vajko 😝
Pri Native ti vezmu len jedno aj ked ich tam je viac?,ci aj viac vezmu?
@cherrinka11 Ja som roky merala bazalnu teplotu a presne som vedela, kedy mam ovu. A mala som aj 2x odber na 11. den a raz sa vajicko neoplodnilo a raz nebolo ani vhodne na oplodnenie. Takze som vedel, ze na 11. den sice moze byt folikul velky, ale vajicko v nom este nebude dostatocne zrele na to, aby malo dalsi potencial. A radsej ziadne vajicko ako sklamanie z toho, ze sa nevyvija a iba by to potvrdilo och domnienky, ze uz mam jednoducho nekvalitne vajicka. My sme ovu strafili az v 2.nativnom cykle. Mesiac pred tym sme sa do Brna iba previezli. Ale stacilo malo a ani ten nativ by nebol. Keby sa Otevrel poridne nepopozeral, folikul na zadnej strane by nenasiel.
Dievcata neviete prosim ci tento tyzden otevrel robi? V nedelu vecer som mu pisala mail a ani vcera ani dnes ziadna odpoved ☹
@cherrinka11 jasné, že bude 😉. Ak je viac vajok, vezmú koľko chceš. Som si hovorila, že odber troch by som zvládla bez narkozy, viac už asi nie 😀.
@lienka_1 tak to je super,ze si si stala za svojim,ano,pokialto nevyslo dva krat na 11ty..super..Ja mam prvu konzultaciu prave s Otevrelom,tak ked tam bude pozerat si spomeniem na teba nech kukne aj dozadu keby nevidel😝😀
@renimac viac uz nie?😨
Ak to potom bolelooooo😲
No tak tri vydrzim 😀
To si mala naozaj stastie,ze sa to z jedneho podarilo,lebo niekedy odberu viac a uchyti sa jedno,alebo dve..
Bolo to to vase nooo.😉
@sussah ahoj.ja uz k odberom nemam slov.2,5 roka sa snazime chodime kade tade a az teraz ked doktor z brna kazal spravit hormonalny profil tak zistil ze mam zle pracujucu stitnu zlazu.dvovod preco na to nikto neprisiel je asi taky ze odbery suuu drahe.tak len tolko k odberom a nasmu zdravotnictvu.je mi znich uz zle.pritom stitna zlaza je dolezita pri otehotneni.to som chodila aj do ginfive v Ba mozu sa hambit ze musime chodit do zahranicia na zistenie diagnoz.
@freeze24 a pozerala si spam?
Zeby sa dva dni neozval?
To je cudne..
@cherrinka11 je to taký nepríjemný tlak. Ale bolesť ani nie. Len potom som mala chvíľku kŕče v podbrušku. Ale nič hrozné. Ono ak sú kvalitné vajíčka, stačí aj jedno. Ak máte zlý spg, dajte si určite ICSI. To výberu najlepšiu spermosku.
@cherrinka11
ako uz pisali baby nativ skor bez narkozy, ved je len jedno vajicko, ja som tiez bola na jesen a uplne v pohodicke, trosku take neprijemne, ale trva to len chvilku 🙂
@renimac https://www.modrykonik.sk/icsi/
Pizri tie rizika..ja neviem🙄
@renimac tie nevyhody..ty by si to riskla?
@nelly3 ano pojdem bez narkozy urcite ,dakujem za povzbudenie😉
A podarilo sa?
@cherrinka11 som rada, že som to necitala skôr 😲
@cherrinka11 lebo my sme do toho šli
@cherrinka11
zial nie, ale to je nadlho, urcite este nativ skusim😉
@renimac Číslo me co odporuci lekar,ale co citam aj na fore tak vela zien do toho islo a vsetko v pohode..
Ale je lepsie ked to nevies..hmm...,tak co ked povedia tak tak pojdeme tak..
@nelly3 tak to ma mrzi..
Dzim palce nech sa uz konecne zadari 😍
@cherrinka11 nemam ani v spame nic. Nechapem, tiez sa mi zda divne ze dva dni ziadna odpoved ☹

@lienka_1 je to je pekne. Mala si jedno vajicko a vyslo to? No parada. Ako to prebiehalo. Musela si ist castejsie na folikulometriu alebo to bolo to iste ako pri klasickom ivf kedze to bolo bez hormonov.