icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

sussah
12. apr 2017

@hariet nemyslim, ze by bol problem s preplatenim kedze ste uz poisteni na Slovensku. Vyplnenu ziadost das potvrdit svojmu gyn + reviznemu lekarovi a tak zasles spatne do poistovne. Po schvaleni mozes zacat s IVF. Zaplatit vsak musis najprv plnu sumu a potom po IVF, posles fakturu do poistovne a oni ti preplatia urcitu cast cca 40-50% z plnej sumy. Mali by to poslat cca do 3 mesiacov. Aspon podla skusenosti dievcat tu na MK. Ja sa toto momentalne chystam absolvovat.

hariet
12. apr 2017

@sussah dakujem Ti velmi pekne za odpoved. Tiez som si tak myslela, ale sestricka mojho gynekologa mi povedala, ze liecbu v Cechach nepreplacaju. Tu ziadost- tlacivo mi da moj gynekolog alebo o nu mam poziadat priamo Reprofit?

sussah
12. apr 2017

@hariet akurát včera mi to jedna holka odtiaľ vysvetľovala a sledujem tieto diskusie ohľadom toho už mesiace,teraz idem na 1.konzultaciu a oni ti dajú žiadosť už v Reprofite (ale vieš zobrať aj priamo z poisťovne)alebo doplnia a pošlú ti poštou....Potom ty musíš zobrať žiadosť k svojej gyn a potvrdiť revíznym lekárom a tak poisťovňa. Môže to byť zdlhavejsie.Hlavne ten revízny robí problémy a takmer stále napíše do žiadosti že neschvaľuje ale nenechaj sa tým odradiť...Ono ti to aj tak v poisťovni schvália...Aspoň doteraz to bolo tak. Dufam, že všeobecná nebude robiť nejaké finančné opatrenia proti ivf.

erijan
13. apr 2017

@santeema ahoj 🙂 chcem sa ta opytat ty si v native nemala pichnuty Orgalutran aby ti nepraskli folkul skor? Alebo si mala a napriek tomu praskol?

santeema
13. apr 2017

@erijan mala aj tak praskol.

erijan
13. apr 2017

@santeema juj to fakt ajtak praskol? A pichla si len jeden?

santeema
13. apr 2017

@erijan ano jednu injekciu, tak ako mi lekar povedal, ale stava sa to asi aj druhym kockam. asi mi treba brat foliky najneskor v 11 den cyklu. uz sa mi to stalo 2 krat, ze sa bralo o den neskor ako v 11ty a praskol. skusim v bud. mesiac, aj ked toto mal byt moj posledny pokus🙂

cherrinka11
13. apr 2017

@montblanc ahoj moja,tak ako si dnes pochodila?myslím na teba,všetko ok,podrastli??🙂

erijan
13. apr 2017

@santeema ano rozumiem, joj tak to je smola ☹ niekedy davaju aj dve injekcie Orgalutranu...a aky velky bol folikul ked si pichla Orgalutran? Pichala si ho aj spolu s Pregnylom? Teraz ked pojdes skor sa to podari uvidis 🙂

erijan
13. apr 2017

@cherrinka11 nativ, bez stimulacie a bola som na folikulometrii uz ano 🙂

cherrinka11
13. apr 2017

@erijan teraz podstupujes Native?V ako m CAR?
A ako dopadla folikulometria?kedy cca máš odber?ci ešte nevieš?🙂
Zaujíma ma všetko o tom,keďže má to čaká..držím palce 🙏

montblanc
13. apr 2017

@cherrinka11 ahoj. Az teraz som sa zastavila. Sliznica podrastla aj foliky. Najviac mali 17mm tusim. Dokopy je ich cca 13. Zajtra vecer picham pregnyl a v nedelu rano je odber. To bude uz 15 dc, tak hadam nepopraskaju skor. Chcela ma dat az na pondelok ale som jej povedala ze to je uz neskoro. Aj ten 15dc mi pride neskoro. Achh nech je uz potom. Slahne ma ak prasknu skor 😕

cherrinka11
13. apr 2017

@montblanc moja zlatá,tak to ti verím sú to aj nervy ešte keď už dva krát neúspech,snáď neprasknu a vydržia,dobre si povedala že v nedeľu,dnes som čítala ze ich odoberajú keď majú od 20do24cm..to máš akurat,ja som pred iui brala 5dní clostil a na 10DC som ich malacdva 20mm a 22mm..to už bolo dost pidla mba praskli už na druhý deň..
No veľmi na teba myslím a držím ti palce, máš ich tam dosť tak to určite dobre dopadne 😉

montblanc
13. apr 2017

@cherrinka11 tak si vydychnem po tom odbere ak neprasknu. Nechcelo by sa mi cakat dva mesiace a cele znova. Financne ani zdravotne 😕

cherrinka11
13. apr 2017

@montblanc to vieš že si vydychnes,ešte pichas inj?
Jaaj po softe sa čaká..no snáď už nebudeš musieť,držím palce 😗

montblanc
13. apr 2017

@cherrinka11 zajtra este posledny orgalutran a vecer uz len pregnyl ☺ dakujem ved napisem v nedelu. Hadam dobru spravu.

santeema
13. apr 2017

@erijan dakujem si zlata🙂....folik mal 22.ono ja mam vzdy dlhsiu cestu k babu, tak to neberiem dajako tragicky...uz viem, co treba robit inak, tak sa uvidi🙂

cistomilka
13. apr 2017

@montblanc tu v Ba bola komunikacia s nimi slabá,tažko horko som z nich niečo dostala😬sama neviem ako sa tam mohlo zmestit tolko folikulov 🙈😄

montblanc
14. apr 2017

Tak baby, prave som pichla pregnyl a v nedelu rano odber vajicok. Drzte palce nech tam su, nech neprasknu dovtedy. Uz to chcem mat zasebou. Lebo ma predchvilou pichlo tak zvlastne vo vajecniku a uz mi chodi v hlave ze co ked mi praskol vajecnik a do rana vykrvacam do brucha ☺

ria294
14. apr 2017

@montblanc prajem ti veľa štastia 😘Všetko dobre dopadne a teším sa na pozitívne správy , dávaj na seba pozor ❤

montblanc
14. apr 2017

@ria294 dakujem si mila 🙂 dufam ze sa tam o mna postaraju a v zdravi sa vratim domov s dobrymi spravami 😉

mimika1973
15. apr 2017

@montblanc NO STRESS! ;)

blackswan12
15. apr 2017

Baby nemali ste problem so schvalovanim IVF v poistovni? Ked mate zakrok robeny v cechach. Ja akurat cakam kym posle papiere pan doktor z fakultnej nemocnice a pojde to na poistovnu. Mam Doveru. Dakujem 🙂

ria294
15. apr 2017

@montblanc dobre sa tam o teba postarajú 😉 Zajtra budem na teba myslieť, daj potom o sebe vedieť. ❤

montblanc
15. apr 2017

@ria294 jasne ze dam 😉 hned ako to pojde

miskab
15. apr 2017

@montblanc moja drziiiim ti moooc palce drzkaj sa zajtra 🙂 myslim na teba neboj vsetko dobre dopadne 🙂

erijan
15. apr 2017

@montblanc ahoj, o ktorej si si pichla Pregnyl? A v nedelu mas byt o ktorej v RF? 🙂

montblanc
15. apr 2017

@erijan pregnyl som pichla v piatok 21.15 a odber je nedela 8.15. Presne 35 hodin musi byt rozdiel ☺

montblanc
15. apr 2017

@miskab dakujem moja 😙

kitta
15. apr 2017

@blackswan12 nemali. Aj my mame doveru. Schvalili celkom rychlo. Raz nam vratili, lebo trebalo doplnit potvrdenie reviznym lekarom. Ale inak myslim, ze dva tyzdne to boli.