icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

zuzicek88
1. aug 2017

@rada2002 ja som mala 3 krat biochemicke tehotenstvo a dva krat riadne tehotna raz v 8 tyzdni kyret nebilo srdiecko a druhy krat kyret.v 12 tyzdni prestalo byt srdiecko,vraj su na vine myomy,ale teraz mam maternicu krasnu a AMH mam 0,69 ,vajcovody mam priechodne aj ovulaciu mavam,tak uz len neakym zazrakom otehotniet

hyacintka
2. aug 2017

@rada2002
Ja som na tom zle. Amh 0.02,v SR ma vsade odpisali. Chodim do Brna, 1nativ s dvoma prazdnymi folikulmi.Potom soft stimulacia, bez konca, nereagovala som, ale mam nieco v maternici, predpokladam, ze z toho☹️. Teraz cakam na kramy, ze ci sa to odlupi pri kramoch.No dodrbany mam cely cyklus, pritom som mavala ovu pravidelne, aj ked zrejme bez vajicok, kedze som neotehotnela.Uz mi odporucaju iba dhea tri mesiace, toho sa bojim, kvoli neziaducim ucinkom.V chladnicke mam injekcie, ale uz na stimulaciu nechcem ist.Bojim sa aj priberania z tych hormonov,aj cyst v prsnikoch, co su z toho. Neviem, ci mam skusit prirodnu dheu wild jam, ci je tiez tak ucinna.Mam nastastie krasnu zdravu 14,5 rocnu dcerku z byvaleho manzelstva.Neviem, ci sa nicit hormonmi, ci cakat rok a potom ist na darovane. Aj ontom rozmyslam po tom, co som nasla clanky, ze dna darovanych vajicok vie zena prepisat hormonmi v plodovej vode, takze dieta ma aj geny po matke, co dieta donosi.

zuzicek88
2. aug 2017

@hyacintka Prosim ta ak by sa ti chcelo,napises mi ako to prebieha v brne od prvej konzultacie,ked mam vsetky vysetrenia hotove a chcem ist rovno na umele,vopred ti dakujem

mimika1973
2. aug 2017

@sussah ahoj, kedy mas sono? drzim moc palce, a uvidime ci dvojky alebo jedno bambulko 😝

sussah
2. aug 2017

@mimika1973 dneska som bola, vyzera to na jedno embryjko ale nevedeli mi potvrdiť srdiečko...mám ísť na kontrolu o týždeň.

inna56
2. aug 2017

@rada2002 Ahoj.Vek určite zohráva úlohu,ale to určite vieš.Máš super AMH výborne. Aj partner by mal nejaké vitamíny a nejazdiť na bycikli. Ja som brala Q10,a Vit D3.Nnikdy som neholdovala neduhom ako fajčenie a pod.Nech sa ti podarí.

sisikiki
2. aug 2017

Mám Utrogestan.

rada2002
2. aug 2017

Dievcata lekarka ma poslala na geneticke testy aj s partnerom. Komu mam ist som od Trnavy. Stoji to nieco?

tlucka
2. aug 2017

@rada2002 Ja odporúčam Dr. Ondrejčáka zo Železničnej nemocnice v Bratislave. Myslím že v TT odborníka nenájdeš. A pokiaľ máš odporúčanie, tak to nestojí nič. Držím palce

rada2002
2. aug 2017

@tlucka mam odporucanie z Brna nevadi? A ako to prosim ta prebieha? Mas nanho kontakt?Dakujem

tlucka
2. aug 2017

@rada2002 Ahoj, my sme u neho boli v centre Iscare, nakoľko s nimi spolupracoval. Takže my sme žiadne odporúčanie nemali. Ale skús mu najskôr zavolať, myslím že by malo stačiť. A ak nie, obvodný lekár alebo gynekológ by ti na základe odporúčania z Brna určite vystavil výmenný lístok na vyšetrenie. Počas konzultácie mne aj manželovi odobrali krv a potom sa pýtal na celú rodinnú anamnézu, myslím že tri generácie ho zaujímali. Takže ak máte v rodine nejaké ochorenia, radšej si to príprav. Zaujímal sa okrem ochorení v rodine aj na počet pôrodov, deti potratov mň nielen mňa, ale aj súrodencov, matiek. A kontakt na neho nemám, ale myslím že.na nete určite nájdeš. A na výsledky sme čakali asi 6-7 týždňov. Držím palce

mitka85
2. aug 2017

Ahojte.Vie mi niekto poradit? Pred dvomi tyzdnami som posielala do vszp ziadost o schvalenie ivf v zahranici aj so vsetkymi papiermi z brna,vysetrenia ktore mi tam robili atd.dnes mi prisla odpoved ze pozastavili konanie lebo som nepredlozila vsetky dokumenty.chcu vypis zo zdravotnej dokumentacie,vyjadrenie o aku pricinu sterility sa jedna s vydokladovanim zaverov lek.vysetreni.nechapem co odo mna vlastne chcu.riesim neplodnost uz 6 rokov.to im mam dat vsetko co som za tie roky absolvovala?

babusik85
3. aug 2017

@mitka85 Ahoj! A v Brne Ti nevypisali dovod, ze o aku sterilitu sa jedna?
Mala si podpisane papiere aj od gynekologa, aj od revizneho?

sussah
3. aug 2017

@mitka85 ja som im poslala dost papierov pre istotu. Prefotila som ich. Nejake papiere najdi..mozno najlepsie tie posledne, lekarske vyjadrenie, ze preco mate neplodnost a sa nedari. Oni to asi potrebuju mat pri schvaleni, aby posudili.

mitka85
3. aug 2017

@babusik85 V brne mi napísali všetko čo som doteraz absolvovala ale poisťovni to nestačí.

mitka85
3. aug 2017

@sussah no idem aj ja prefotiť všetko čo mám a pošlem im to. Dnes som sa snažila dovolať pani, ktorá mi to z poisťovne poslala, ale nemala som šťastie. A to som sa tešila, že mi prišlo už schválenie ☹

sussah
3. aug 2017

@mitka85 neboj ono pride, len sa to predlzi. Aj moja jedna znama,t ak musela dokladovat, lebo nemali dostatok informacii a potom jej prislo schvalenie. Len im posli vsetko dolezite co mozes poslat.

mitka85
3. aug 2017

@sussah Ďakujem 🙂 Uvidíme či sa to stihne do 19.8. keď mám dostať.

mitka85
3. aug 2017

@babusik85 od gynekológa svojho aj od revízneho som tam mala vyjadrenie a aj z Brna.

babusik85
3. aug 2017

@mitka85 tak nechapem co spekuluju.
ja som inak tiez ako sussah, poslala vsetky vysetrenia, co sme absolvovali.

sussah
3. aug 2017

@babusik85
@mitka85
hej nechcela som riskovat a poslala radsej veci naviac

aaangelll
3. aug 2017

@tlucka ahoj, chcela by som sa spytat, ci odporucanie potrebuje aj partner. Ak ano, tak od koho? Ďakujem. 🙂

janula12345
3. aug 2017

@rada2002 v tt nie je nikto. Na trnavskom myte je zeleznicna poliklinika, na budove je napisane procare klinika. Mudr ondrejcak alebo jeho kolegyne. Cinkni si tam a ziberu ta behom tt. Neplati sa nic. Ja som tam dnes akurat bola pre vysledky.

tlucka
3. aug 2017

@aaangelll Prepáč, ale neviem ti poradiť. Skús si tam zavolať. My sme žiadne odporúčanie nemali, lebo spolupracoval s CAR, kde sme chodili.

aaangelll
3. aug 2017

@tlucka ach tak, ďakujem aj tak, skusim tam zavolat 🙂

mimika1973
4. aug 2017

@sussah a ktory si tyzden tehu vlastne? Urcite o tyzden uz srdienko bit bude! 🙂

sussah
4. aug 2017

@mimika1973 dnes som 7+0, siedmy tyzden a dnes doobedu som aj spinila :( Priala by som si aby bolo vsetko v poriadku 🙂

buba08
6. aug 2017

kocky,užíval niekto z vás namiesto utrogestanu injekcie prolutex? je to čistý progesteron, pichá sa do bruska,mne utrogestan v minulosti nerobil dobre,preto uvažujem nad prolutexom,len v letáku uvádzajú výskyt zavratov,tak ma to trochu odrádza,budem vďačná za každú info

steffi1
6. aug 2017

@buba08 ahoj, ja som ich v minulosti brala, ziadne neziaduce ucinky, jedine co bolo ze na mieste kde som si ju pichla to bolo bolestive normalne na dotyk a ked som tam mala napriklad zapnute nohavice to bolelo...Necitaj neziaduce ucinky 😉

blackswan12
6. aug 2017

Baby ešte mini otázka vyšetrenia amh, priechodnosť a podobne to sa v reprofite všetko normálne platí že? Radšej si to tu urobiť na svk či?