Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@sussah toto som mala presne ja pred 4 rokmi, zobudila som sa, celá poatel krvavá atd...
Mala som hematom, tak mozno aj ty teraz. Moja mala je na svete, zdravá.
Dobre, ze si na pnke, odpocivaj, bude dobre, uvidíš, ved je tam aj s bijucim srdieckom;). Držím palce, dáte to do úspešného konca.
@sussah ahoj moja 😃
Všetko ti dopadne dobre.
Tipujem dievčatko ❤😍
@cherrinka11 ďakujem 😉 Jaj keby si mala pravdu...každý deň bojujem s tým spinenim a krvácaním...neviem ako ďaleko to dotiahneme...
@sussah u niektorých žien to takto prebieha počas celého tehotenstva a babo je v poriadku a lekár čo na to hovorí?
@cherrinka11 práveže bola som už u dvoch a nič na to nehovoria...beriem lieky proti krvácaniu, utrogestan som začala brať cez ústa..a vraj už nič viac spraviť nevedia...musím čakať ako sa to vyvinie...je to vraj medzi nebom a zemou...bábo je zatiaľ v poriadku
@sussah aj ja to prežívam s tebou...neboj už tu bola jedna baba čo takto krvácala a bola aj v nemocnici a všetko bolo ok...ja som spinila v 9 tt a mala som krvnú zrazeninu, tiež som sa bála ale prestalo to a všetko bolo ok...v Brne o tom vedia, skús sa tam poradiť s dr.
@bianitka996 ja už som do Brna volala 3krat a stále mi tá sestra na recepcii povie to isté ..že čakať...doktor mi neodpísal na môj email z pred mesiaca..ani už nemám chuť znovu mu písať..a dlho si spinila? Bola si doma na PN?
@sussah ahoj koho mas doktora v brne? Ze neodpisuje? Nemal dovolenku nahodou? Drzim palce nech je vsetko ok, oddych! J'a som pri prvom spinila asi do 10 tt, bol to stres, poznam veru. Len uzsia kontrola a oddych, a cakat. Nie, utz neskodia radsej tie castejsie kontroly a uistenie ako nejake zanedbanie. ;) ja som tiez pri druhom mala asi 3x utz pred 12 tt à v pohode 🙂 lebo mi vlozili 2 embrya a v den odberu krvi som poobede zacala krvacat ako na menzes, ale to sa jedno embryo pozastavilo vo vyvoji tak za to, hcg bolo vysoke, potom sa to vstrebalo a krvacanie skoncilo, ale kontrola 3x utz bola, jedno embryjko z toho mi tu buva v postielke. Takze pri dvoch tehu krv a spinenie, neboj nic, je to dost bezne, len mysli pozitivne a NO STRES !
@mimika1973 ahoj, ďakujem za povzbudivé slová, že nie som sama komu sa to prihodilo..vieš ja som mala dosť vysoké HCG 2656 14 dní po vklade a bola som presvedčená že to budu asi dvojčatá, ale vkladali sme len jedno. Či naozaj jedno neodišlo ale predtým som mala ultrazvuk a lekár nevidel dve embryjka a ani hematóm.
Lekár dr.Vrana je dosť pracovne vytazeny, robí aj vo Viedni a možno má dovolenku..ktovie..svoju prácu si už odviedol a teraz je to skorej asi na mojej gynekologicke.
@sussah vrana bol aj môj lekár, on je asi vyťažený ,v rakúsku robí na polovičný úväzok čiže le n na jednu službu týždenne..uvidíš, ja som spinila cca dva tri dni...ale určite to bude fajn ...veď bežné to tu baby píšu..
@bianitka996 no ja už spinim týždeň a min víkend to bola potopa...
@sussah možno je to hormonálnej pôvodu, viem že kamarátka tak krvácala tiež po ivf a doktorka jej potom nejaky liek vyhodila, niečo to bolo na sliznicu lebo ju nemala takú akú mala mať pri ET.,a všetko dobré dopadlo
@bianitka996 no mala som problém s hormónom prolaktin ale ten liek som vysadila po potvrdení HCG.
@sussah ja ta povzbudim mojou skusennostou. Taktiez som chodila do RF Brno, 3x som spontanne otehotnela ale aj potratila, pri tychto potratoch som ale nekrvacala a nasledoval kyret. Ked som po 4.vklade v RF konecne otehotnela, a zacala som v 6tt+5 krvacat, vtedy sa mi zrutil cely svet, ale cuduj sa svete, na sone u dr.srdiecko bilo a embryjko bojovalo, zostala som na PN, pri klud.rezime som spinila skoro neustale. Pri minimalnej namahe opat krvacanie, v 15tt take hrozne krvacanie, ze mi naozaj nebolo vsetko jedno. Ale to podstatne, dcerku som donosila do 38tt a pricinou neustaleho spinenua bola nizko nasadajuca placenta kt.sa neskor zmenila na placentu previa. Takze neboj, bude dobre! Drzim palce!!!
@elenkaba pane bože...tak to si si toho teda dosť vytrpela..Neviem či si ma tým upokojila 😀. Ale som rada,že sa to pre vás stastne skončilo a máš u seba zdravú dcérku 😉
Aj keď si neviem dosť dobre predstaviť ležať 9 mesiacov..keď mne už po týždni šibe, ale čo človek pre dieťatko neurobí 😊

@babusik85 no ja som veľmi silno krvácala, som myslela že je už po všetkom 😏 Stále čakám nech už sa dostanem do toho 12 týždňa ..este som len ôsmy.