icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

mimiqa
8. nov 2017

@lola911 takze nezvravala si?? Aaa tebe co prestalo chutit ci vadit???

mimiqa
8. nov 2017

@lola911 inak zevraj oni vedia pohlavie uz embryjka len nepovedia....lebo ked nahodou su v rodine dajake choroby co maju vacsinou chlapci tak daju dievcatko....tak by som chcela vediet jaaj...

lola911
8. nov 2017

@mimiqa myslim ze nevedia pohlavie lebo o pohlavi sa rozhoduje na 49 den tehotenstva 😉 mne sa chute nezmenili len som obmedzila kavu lebo je to nezdrave v tehotenstve,,, pijem teraz maximalne dve kavy za den,,, prestala som akykolvek alkohol, ale nie preto ze by mi nechutil 🙂 nedam si ziadny poharik len preto ze nechcem riskovat 🤰 a ze vraj nie je dobre jest pecenove natierky, plesnove syry, ryby a ze vraj vajcia,,, tak sa vyhybam tymto potravinam ale nie uplne 😉 dnes som mala chut na prazenicu a som si aj urobila 😉 na cibulke 🙂

mimiqa
8. nov 2017

@lola911 aaaajeje...vajcia ci ryby?? Prekvapena..mam akurat clanok kde ryb treba ze dost....aale domace vinko deci

tlucka
8. nov 2017

@lola911 Prepáč, že sa miešam do diskusie, ale odkiaľ máš informáciu, že o pohlaví sa rozhoduje na 49 deň tehotenstva??? O pohlaví sa rozhoduje už pri oplpdneni a ja som mala robenu genetiku embryí, kde mám samozrejme vysetrovane pohlavie.

mimiqa
8. nov 2017

@lola911 jmm len ryby su dolezite ako aj vlaknina...a hlavne papaj teda kel aaa ananas to vieemmm😉

mimiqa
8. nov 2017

@lola911 aa milujem detske vyzivy akoo nefim preco no mnam mnam 😙

dogcookiesdm
8. nov 2017

Prosím Vás, tie čo chodíte do Reprofitu, ako často ste mali kontrolu folikulov pred OPU. Brali Vam aj krv na zistenie hladiny hormonov, aby vedeli kedy je najlepši čas na OPU? Pomôže mi to v rozhodovani. Ďakujem.

lola911
8. nov 2017

@tlucka nasla som to na nete,, ze pohlavie embrya sa na 100% urci az 49 den,,, citala som aj to ze sa da predbezne zistit pohlavie 5 dnoveho alebo 12bunkoveho embrya podla X a Y,,, ten test sa vola PGD a je presny na 70% lebo microRNA matky moze tieto hodnoty zmenit,,, ale nikto si nedava robit PGD len kvoli pohlaviu, je to len bonus ktory ti povedia ked robia testy,,, robi sa to na to aby zistili riziko niektorych dedicnych chorob alebo ak je opakovany potrat tak sa snazia zistit preco sa to deje,,, testuju jednotlive chromozony,,,

Chromosome 13: Breast and ovarian cancers, deafness, Wilson Disease
Chromosome 15: Marfan syndrome, Tay-Sach's Disease
Chromosome 16: Polycystic kidney disease, Alpha thalassemia
Chromosome 17: Charcot-Marie-Tooth Disease
Chromosome 18: Niemann-Pick Disease, pancreatic cancer
Chromosome 21: Down syndrome
Chromosome X: Duchenne muscular dystrophy, Turner's syndrome, Fragile X Syndrome
Chromosome Y: Acute myeloid leukemia

lola911
8. nov 2017
lola911
8. nov 2017

@mimiqa nasla som toho vela o rybach ale stale mi to nie je jasne ze ci jest alebo nejest,,, detsku vyzivu mam aj ja rada 😉 nemusi byt ani kupovana, ja si ju robim aj z cerstvych jablk 😉

lola911
8. nov 2017

@dogcookiesdm ja som mala pri softe iba raz a to medzi 8-10DC a pri native 2 krat, 8-10 DC a potom tesne pred odberom sa najprv pozreli ci tam este folik je,,, a krv mi nebrali ani raz, ja som im len nahlasila vysledky od mojho gynekologa 😉

tlucka
8. nov 2017

@lola911 Nam vysetrovoli všetkých 23 chromozómov. A pokiaľ viem, tak v niektorých prípadoch sa práve pomocou PGD pohlavie vyšetruje z dôvodu dedičských ochorení u konkrétneho pohlavia.. Ale tak mne je to v podstate jedno, u nás sa pohlavie zistené genetikou zhoduje so skutočnosťou 😃

lola911
8. nov 2017

@tlucka oni slubuju dost vysoke percento tak podla mna by sa to malo zhodovat,,, nam tiez povedali ze pri darovanych mame 70% uspesnost a podarilo sa nam hned na prvy vklad 😉 aj nam povedali uz pri vklade ze to vyzera slubne a mali pravdu 🤰😉

tlucka
8. nov 2017

@lola911 super, tak gratulujem. Mňa sa doktor už pred vkladom pýtal, či chcem vedieť, čo čakám 😂 Totálny optimizmus 😂

babusik85
8. nov 2017

@tlucka tak je ako pises. Pri Pgd mozu zistit pohlavie.
A pri oplodneni uz je to rozhodnute,zavisi od toho ci spermia ma X alebo Y chromozom

mimiqa
9. nov 2017

@lola911 no ono su rozdelene ryby do kategorii.ktore vobec nie..ktore ano ..bo obsahuju 3mastne kyseliny a tie su velmi dobre na organy a tusim hlavne mozog...

mimiqa
9. nov 2017

@dogcookiesdm ahoj bola som na 7 dmi den u svojej lekarky na 9 ty uz v Brne na kontrole a 14ty uz rovno vyber...krv mi brali pred zadanim liekov aby vedeli davky

mimiqa
9. nov 2017

@tlucka ahoj..ze uz pred vkladom...blazon blaznivy aa aj ti povedal????

mimiqa
9. nov 2017

Ak by mala dajaka zaujem..zostali mi dve injekcie Cetrotidu....piste spravu

mimiqa
9. nov 2017

@sussah ahhoojjj a ty moja akoooo?? Dlho si tu nebola😉

lakukaa
9. nov 2017

Ahoj dievcata vie mi niekto poradit na aku adresu mam poslat papiere pre vseobecnu zdravotnu do BA? Mam uz potvrdene od Petrenka.Dakujem pekne

mimiqa
9. nov 2017

@lakukaa juj maju pobocky ze...skusa na info zavolat kam to posles😉

lakukaa
9. nov 2017

Ok idem zistit.

kukola
9. nov 2017

Ahojte 🙂 Idem v reprofite prvýkrát na ivf a pri tom množstve inštrukcií som sa zabudla spýtať, či si mám puregon pichat každý deň na inú stranu, alebo stále na tu istú. Ako to bolo u vás? Vďaka 🙂

mimiqa
9. nov 2017

@kukola ahojj..ja som mala gonal a striedala som raz na pravu raz lavu stranu tak pri pupku...

mkatkam
9. nov 2017

@kukola ahoj ja som pichala puregon vždy striedavo. Myslím že vždy sa to pichá striedavo,jedno aký hormón,nie?

mkatkam
9. nov 2017

Baby prosím vás,ako je to s parkovaním pri Reprofit? Ideme tam prvý krát v stredu na 14:00. Tak len,že či je šanca,že bude niečo volne na tej ulici, kde je Reprofit. Ďakujem

kukola
9. nov 2017

@mkatkam
My sme boli včera a zaparkovali sme hneď pri reprofite, síce na chodníku, ale tam sa parkuje hocijako. Ešte sme nemali problém s parkovaním, vždy sa niečo nájde 🙂