Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@tuqanqa Tak to je divne, lebo mne ten papier prisiel a podla toho uz aj vies ake lieky budu mat, kolko budu stat, aku liecbu ti daju... to vsetko ty nemas odkial vediet. Ja som od mojej dr dostala kontakt na koordinatorku Blanku Motalovu, ta ze riesi sk ziadosti, s tou som si pisala. Tak zavolaj alebo napis rovno jej. Bola mila, myslim, ze ti poradi 🙂
Ahojte dievcata, v prvom rade Vam chcem zazelat vsetko dobre v novom roku a nech sa nam splni ten najvacsi sen po ktorom tu vsetky tuzime, som este pred prvou konzultaciou v Brne, kedze tu na SK to teda bolo velke bolestive sklamanie, mate moj obdiv v tom ako to cele zvladate, chcem sa opytat na Dr. Bagocsiho moc som sa o nom nedocitala mate s nim skusenost? Pytam sa konkretne preto lebo tu SK som to nechala na nahodu ved vsetci su mili a super a pridelili mi kretena tak s bojim spravit tu istu chybu. Dakujem za odpoved
Baby, a lieky na stimulku si potom vyberiem v lekárni na sr či tam v čr?
@sweetrevenge ja som mala /mam/ Bagocsiho. Som s nim spokojna. Mlady chlap,slovak inac. Vsetko vysvetli,odpise na maily. Raz sa mi stalo,ze neodpisal,chcela som ist na Ket,ale bol v Amerike,nejaku prednasku tam robil.
Svojho lekara inak nebudes mat len na konzultacii a na vklade (niektory ani pri vklade nie su),ale Bagocsi prisiel na obidva moje vklady,on mi ich robil.
@santine zial maju vplyv na spermie,a aj choroba ma vplyv. To nie je to iste,ako u zien.
Dva-tri mesiace by nemal brat nic.
@tuqanqa nizke Amh a native alebo soft? Velmi mala sanca by bolo. Podla mna dobre Ti poradila. Ved native je velky risk aj s normalnym amh. A ziadost urcite musia oni poslat. Tie nebudes vediet vypisat diagnozy a lieky... A potrebujes aj ich peciatku.
@babusik85 ..hovorila o malom protokole. Co som si citala tak pri nizkom amh bola odporucana soft stimulka z dôvodu aby se nezlikvidovala posledna zasoba vajicek ktoru zena este ma. Budem jej verit, musim sa hodit do kludu a nestresovat. Uz som pisala koordinatorke tak uvidime co odpise. Dakujem
Biznis presne.Ja som mala presne to iste.po celom tomto procese som zacala behat po lekaroch sama a zistilo sa ze mam trombofiliu a nespravne pracujucu stitnu zlazu.hlavna vec ze pred ivf v ba tieto vysetrenia nikto nepotreboval.kaslu na to neriesia nic povedia mozno na buduce.nie ze pridite spravime podrobne testy ich to vobec nezaujima idu do toho znova znova aj ked dopredu vedia ze sa to nepodari.
Baby, prosim mate niektora info, ci je mozne absolvovat sono pred ket aj v Iscare Reprofit? Nech si usetrime cestu do brna. Moj gyn je vybookovany.
@babusik85 dakujem velmi pekne za odpoved 😊
Ahojte, tento mesiac som sa chystala na KET, avsak nedoslo k ovulacii. Nerozumiem preco, este sa mi to nikdy nestalo ... este k tomu mi zistili, ze mam polycysticke ovaria :( Poriadne ani neviem co to znamena a obnasa :(
@lia1234 ak ides na ket tak by ti mali dat injekciu ktora ti zastavi uvolnenie folikul takze ovulacia by nemala nastat,,, budu ti pestovat iba sliznicu do takej vyzsky akej potrebuju,, taktiez polycysticke ovaria ti zastavenia ovulaciu,,, v pripade tohto ochorenia sa folikuly z vajecnikov neuvoľnia,,,oba vajecniky sa naplnia malymi cystami a vajecniky sa mozu aj zvacsit
@lola911 dakujem...ani to som nevedela ze aky je postup pri KET a preco pri nej sleduju sliznicu a ovulaciu...myslim, ze som nemala ani sliznicu idealnu z dovoru anovulacneho cyklu...a ked sa mi bud. mesiac (mam ist opat na kontrolu) uz potvrdia polycysticke ovaria, tak aky je postup? Bude nasledovat liecba ak ano, tak aka?
@lia1234 ak je pravda ze mas PCO, tak ti nedozrievaju vajicka, tvoria sa len folikuly a hromadia sa,.... ked su anovulacne cykly, zvykne sa od 2DC nasadit estrogen na tvorbu sliznice maternice, a tak tyzden pred vkladom sa pridava progesteron. Ked sa estrogen berie od zaciatku cyklu, ma antikoncepcne ucinky, t.zn. ma branit ovulacii.
@dena22 Dakujem za odpoved....Len velmi nerozumiem preco mi teda teraz nechceli spravit KET, ked ani takto neprebehne ovulacia (preto, ze sliznica nebola pripravena?). Na dalsi cyklus mi predpisali Estrogen. Ci mi po tom predpisu aj progesterone, to neviem. Lenze PCO ma dost trapi. Pri UZ sa ma pytali, ci ma to boli, dovtedy som si to nejako nevsimala, no dnes uz ano (dufam, ze si len nenamyslam). Lieci sa nejako PCO v mojom pripade, alebo to samo zmizne? Dakujem za kazdu radu 🙂
Preco zmenili prezentaciu MK? Grrrr nic moc teda! :(
@mimika1973 ani mne sa nepaci....neprehladne ach jo
@lia1234 pravdupovediac, neviem presne o klasickej liecbe, to skor zienky s PCO poradia, ale viem, ze je vela alternativnych sposobov liecby, lebo u PCO proste nedozreju tie vajicka, cize co musis urobit je, papat doplnky, ktore ich skvalitneju, take, ktore posobia na dozrievanie, to sa da lahko dohladat, ale pokial viem, antioxidanty, zinok, selen, ubiquinol, astaxanthin, pycnogenol, materska kasicka, mumio, moringa...jooj, je to ho veela, treba si len nastudovat...mozno si mala nizku sliznicu, ked ti predpisali estrofem.Co mna zaujalo, akoto, ze zistili PCO az teraz??? pred KET??? to pri stimulacii nevedeli? ved podla toho sa nastavuje aj stimulacia.
@lia1234 to som pochopila z prveho prispevku, chapem ...ja len, ze ti neprisli na PCO uz pred stimulaciou...pri PCO je udajne casta inzulinova rezistencia, daj si zistit.., to by mali vediet odbronici..., ale viem, ze kocky s PCO maju specialne stimulky a casto hypestimulacny syndrom..preto mi je divne, ze na to prisli az teraz..
@dena22 myslis pred stimulaciou, ktoru som mala ako pripravu na IVF? Dovtedy mi nebolo nic zistene. Ovu stale prebehla, sliznica ok. Na IVF som bola v novembri, ta sa nepodarila. Na KET som chcela ist hned v decembri, ale odporucili mi jeden mesiac vynechat. To sa aj stalo a teraz v januari taketo zistenie.
@lia1234 chcem len dodat ze pri KET nevadi az tak ze mas PCO,,, vkladu to urcite nezabrani,,, na vkald je dolezite aby urobili dobru vystielku pre embryko a ked otehotnies tak sa ti foliky aj tak tvorit nebudu,,, kedysi PCO liecili antikoncepciou,,, teraz uz je to vsetko ine,,, robi sa to tak ako hovori @dena22 a je mozne aj to ze pred stimulaciou si toho nevsimli a vsimli si toho az pri stimulacii lebo stimulacia ti este podporila tvorbu folikov,,, to ze nedozrievaju si tiez vsimli az potom ked ich zacali pozorovat

@mimiqa @zuzka3 doktorka nic take nespomenula. Iba to ze ked budem mat formulare mam si zavolat a koordinatorka mi povie kde co vyplnit.Ja som to pochopila teda takto. No nic. Zavolam tam a upresnim si to. Dakujem baby.