icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

bebe133
31. jan 2018

@leticia22 nas to stalo asi 3200 e a preplatili nam 1600 e

mimiqa
31. jan 2018

@leticia22 mne za ivf 1100...vyslo ma v Brne 1900

mimiqa
31. jan 2018

@leticia22 bez liekov...

mallitta
31. jan 2018

@zuzka3 Ďakujem 🙂

nelly3
31. jan 2018

@aaangelll
myslim ze platia 2 roky.

aaangelll
31. jan 2018

@nelly3 ďakujem, to by bolo super, keby to tak platilo 👍🙂

zuzka3
31. jan 2018

@mimiqa a lieky si si teda vyberala v cr za "plnu" cenu?

mimiqa
31. jan 2018

@zuzka3 ano vysli ma okolo vsetky 1100 preplatili 400 🤣

zuzka3
31. jan 2018

@mallitta takze taketo je info od koordinatorky:
Nesmíte začít s léčbou dříve, než budete mít vyjádření od pojišťovny. Poprosím Vás pak o kopii schválení Vaší žádosti.

Pak se mi ozvete a domluvíme se na převzetí protokolu a léků. Léky si vyzvednete buď na recepty na území ČR ( pojišťovně dokládáte jejich kopie a účtenky z lékárny), nebo, pokud jste pojištěná u VŠZP, si pro ně můžete přijet i k nám na kliniku a dokládáte je na faktuře společně s výkony). S nejbližšími měsíčky pak můžete začít se stimulací.

Léčbu hradíte sami v den vkladu embrya a zpětně Vám pojišťovna proplatí část nákladů. Dělá to okolo 1.000 eur.

babusik85
31. jan 2018

@mallitta hore vyssie som ti rozpisala postup.
Ak nemas vybavene schvalenie dopredu,nepreplatia ti nic. Je to 100%!!

babusik85
31. jan 2018

@mimiqa jaj ci sa tesim!! ❤ drzim palce aby vsetko bolo OK 😊

mallitta
1. feb 2018

@babusik85 ďakujem. To všetko už mám absolvovane, len som si nebola istá stým preplatenim, no už všetko potrebné viem 🙂

mimiqa
1. feb 2018

@babusik85 dakujem 😙zatial vsetko fajn..az na to ze stale jem 😑

tuqanqa
1. feb 2018

@mimiqa ahoj, papiere od Petrenka boli vcera poslane, tak sa tesim, este teda rychlo poistovnu a sup na to 🙂

mimiqa
1. feb 2018

@tuqanqa vyborne..to uz bude rychlo...😘len ziaden stres...

katkatop
1. feb 2018

Ahojte, tak máme po všetkom. Náklady na soft v Reprofite boli 2 713 EUR -platili sme aj predĺženú kultiváciu, ISCI a zamrazenie troch embryi.

tuqanqa
1. feb 2018

@katkatop a podarilo sa? Ty si bola ako samoplatca? Mna caka tiez soft no mudr. hovorila predbezne o inej sume.

katkatop
1. feb 2018

@tuqanqa som po transfer tak uvidíme. Nie mám schválenú žiadosť oed Vszp, takze ti ,niečo preplatia.

petajan
1. feb 2018

@katkatop ahoj,si bola ako samoplatca? aj ja ale ja som platila 1100 eur.a 3 zmrazené embryá. Nie je veľa 2713 eur???

tuqanqa
1. feb 2018

@petajan a @katkatop aj ma sa to zda vela z mojho laickeho pohladu ale urcite zalezi od liekov apod...

Ja som uz dnes 2x kontrolovala postovu schranku...cakam ako decko na vianoce :-/

katkatop
1. feb 2018

@tuqanqa Nie nie som samoplatca, toto je suma, ktorú som zaplatila centru a lekárni, jasné, že nakoniec poisťovnia niiečo cez 1000 eur preplatí. Jeden IVF cyklus stojí v Reprofite 26 000. Mali sme aj ISCI, predlženú kultiváciu a kryokonzerváciu. Mala som pomerne drahé lieky, Gonal s Orgalutranom ma stáli 7600 Kč. A to mi jeden neotvorený zostal :( takže ten som platila zbytočne.

tuqanqa
1. feb 2018

@katkatop aha takze este poistovna znizi naklady...tie dva lieky mam tiez predpisane + este jeden ale napamatam si..

tuqanqa
1. feb 2018

@katkatop je tu skupina kde baby ponukaju nevyuzite lieciva, myslim ze pre samoplatkyne sa oplati, vyskusaj tam ponuknut..

ceklis
1. feb 2018

@katkatop katka? Veď aj lieky ak máš schválený cyklus poisťovňou by mali nejaké peniažky vrátiť. Stačí keď im predložis doklad o kúpe, vypúšťa žiadosť o refundáciu a preplatia to, čo by zaplatili tu na Slovensku. Som nevedela že sú až take drahé :( ja mám to iste napísané. No mna ta cena tiež nemilo prekvapila. Mám nastavený soft ako samoplatca a bojím sa toho celého veľmi :(

katkatop
1. feb 2018

@ceklis Ano ja viem, že aj za lieky poisťovňa hradí..to som vám len napísala príklad, aby ste vedeli, koľko to môže byť na faktúre. Naprílad Gonal, ktorého som mala 2 kusy stojí cca 300 eur, doplatok pacienta je 127,30 a poistovne 181 EUR. Ja trochu nadávam, že mi zostal celý nerozbalený Gonal, ktorý ma bude stáť 127 Eur a bude odpočívať v chladničke. Na ďalšie IVF už nepôjdem. Zabalili mi ho aj keď vedeli, že budem asi potrebovať len jedno balenie, to druhé malo byť do zásoby. Trochu drahá zásoba. Tak vám chcem poradiť, neberte si od nich na stimuláciu zbytočne veľa balení liekov, len tie, ktoré budete nevyhnutne potrebovať do ďalšej kontroly.

ceklis
1. feb 2018

@katkatop ja ta ho zbavím o mesiac ak sa ti ho skôr nepodarí predať 😂👍🏻 Aj to druhé mám napísané. Netušila som že je to až take drahé :( ale keď to robí zázraky, tak nechto stojí čo to stojí. Uff, fakt mi to vyrazilo dych 🙈

chilli21
1. feb 2018

Ahojte, ktoreho lekara v Reprofite odporucate? Predtym sme mali Koudelku ale ten uz vraj velmi nerobi a teraz si chceme ist pre surodenca🙂

leticia22
Autor odpoveď zmazal
katkatop
2. feb 2018

@ceklis inak fakt dobrý liek, u mňa 8 použiteľných oocytov a to mám takmer 39 rokov.

tuqanqa
2. feb 2018

@katkatop a @ceklis Baby a aky je u vas problem? Ja mam nizke AMH.