Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@mallitta takze taketo je info od koordinatorky:
Nesmíte začít s léčbou dříve, než budete mít vyjádření od pojišťovny. Poprosím Vás pak o kopii schválení Vaší žádosti.
Pak se mi ozvete a domluvíme se na převzetí protokolu a léků. Léky si vyzvednete buď na recepty na území ČR ( pojišťovně dokládáte jejich kopie a účtenky z lékárny), nebo, pokud jste pojištěná u VŠZP, si pro ně můžete přijet i k nám na kliniku a dokládáte je na faktuře společně s výkony). S nejbližšími měsíčky pak můžete začít se stimulací.
Léčbu hradíte sami v den vkladu embrya a zpětně Vám pojišťovna proplatí část nákladů. Dělá to okolo 1.000 eur.
Ahojte, tak máme po všetkom. Náklady na soft v Reprofite boli 2 713 EUR -platili sme aj predĺženú kultiváciu, ISCI a zamrazenie troch embryi.
@tuqanqa Nie nie som samoplatca, toto je suma, ktorú som zaplatila centru a lekárni, jasné, že nakoniec poisťovnia niiečo cez 1000 eur preplatí. Jeden IVF cyklus stojí v Reprofite 26 000. Mali sme aj ISCI, predlženú kultiváciu a kryokonzerváciu. Mala som pomerne drahé lieky, Gonal s Orgalutranom ma stáli 7600 Kč. A to mi jeden neotvorený zostal :( takže ten som platila zbytočne.
@katkatop katka? Veď aj lieky ak máš schválený cyklus poisťovňou by mali nejaké peniažky vrátiť. Stačí keď im predložis doklad o kúpe, vypúšťa žiadosť o refundáciu a preplatia to, čo by zaplatili tu na Slovensku. Som nevedela že sú až take drahé :( ja mám to iste napísané. No mna ta cena tiež nemilo prekvapila. Mám nastavený soft ako samoplatca a bojím sa toho celého veľmi :(
@ceklis Ano ja viem, že aj za lieky poisťovňa hradí..to som vám len napísala príklad, aby ste vedeli, koľko to môže byť na faktúre. Naprílad Gonal, ktorého som mala 2 kusy stojí cca 300 eur, doplatok pacienta je 127,30 a poistovne 181 EUR. Ja trochu nadávam, že mi zostal celý nerozbalený Gonal, ktorý ma bude stáť 127 Eur a bude odpočívať v chladničke. Na ďalšie IVF už nepôjdem. Zabalili mi ho aj keď vedeli, že budem asi potrebovať len jedno balenie, to druhé malo byť do zásoby. Trochu drahá zásoba. Tak vám chcem poradiť, neberte si od nich na stimuláciu zbytočne veľa balení liekov, len tie, ktoré budete nevyhnutne potrebovať do ďalšej kontroly.
Ahojte, ktoreho lekara v Reprofite odporucate? Predtym sme mali Koudelku ale ten uz vraj velmi nerobi a teraz si chceme ist pre surodenca🙂

@leticia22 nas to stalo asi 3200 e a preplatili nam 1600 e