icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

juliet86
8. aug 2018

caute drzim vam palceky. mam otazkuxmate v reprofite svojho doktora? ak ano ako ste sa k nemu dopracovali? ja mam dojem ze lietame vo vzduchoprazdne. na zaciatku som bola z dr becvarovej nadsena.. fajn boli ak hyfosy u kozumplika a dr becvarova sla na matersku a po poslednej foliko u otevrela som uplne znechutena. necitlivo nam oznamil zhorsenie spermiogramu ziadne riesenia postupy nenavrhol pomahlal sa a nemal na mas ani 5min a to sme boliobjednani na konzultaciu a sli z bratislavy
som zdesena ze on je veduci lekar... tym ze este nie sme pri ivf akoby sme boli nezaujimavi alebo co... dake nazory rady skusenosti?

lakukaa
8. aug 2018

@simik411 mna sa lekarka nepytala nic.ja som bola ta ktora sa spytala ci si nemam spravit este nejake vysetrenie.tak ze asi tak anked sa ivf nepodarilo chcela som snou hovorit ohladom liekov a sestra mi povedala ze nema cas.tak ze asi tak .Bola to Kneslova.potom som isla na KET a mesiac mi neodpisovala a napisala ze moj mail mala v spame.Uz knej bechodim mam ineho lekara co ma na mna cas.

lakukaa
8. aug 2018

@alexa1983 ja gin five v ba prve ivf

lakukaa
8. aug 2018

@alexa1983 u mna teda nie.nikto nic nespomenul az na moje spytanie a to ma poslala na imunologiu o repro imunologii ktora mi trvala 8 mesiacov nikto nic nepovedal.povedala mi to moja zakaznicka v robote ktora bola vrchna sestra na novorode eckom.aj mne teraz lekar ze Hb blastocista jednotka a nic.nikto sa vobec nezaujima preco sa to nepodarilo.nikto mi nepisal ze co dalej.cakaju kym si nepridem po dalsie.jasne zenam co sa to podarilo je brno naj naj.ale co my? My co sa nam nedari? Co robia snami? Nic daj love a skus znova

lakukaa
8. aug 2018

@vivik22 pravdu mas je to iba o prachoch.rok somnou lekarka pisala volala dosiel vklad zaplatila som a uz nemala na mna cas.keby muz vedla mna nesedel ked som volala a sestra ma poslala do pecka ze doktorka nema cas tak mi to asi neuveri on sam.pozeral na mna ako puk ze kolko penazi sa im dalo a nemaju cas? Tak si nemaju natrepat pacientov a potom nemat cas.dievcata co sa vam zadarilo prajem vam to a drzim palce ale moj nazor nie je to o brne ale o vas a nam co sa nepodarilo urcite sa raz zadari.drzim nam palce

vivik22
8. aug 2018

@juliet86 ja som mala so spominanym doktorom podobnu skusenost. Na dva vklady, ktore som s nim mala absolvovat neprisiel, odkazal, ze mame pockat 15min. potom 20min. a potom nakoniec poslal iného lekara. Raz ho dokonca zhanali po klinike a nakoniec prisla tiez ina zahanbena lekarka, ktora sa ospravedlnila. Posobilo to velmi neprofesionalne. Mam pocit, ze maju toho uz velmi vela a o postupnom zvysovani cien ani nehovorim.

vivik22
8. aug 2018

@lakukaa 👍

babikadaska
8. aug 2018

@alexa1983 kolko vajicok si mala pri predchadzajucich vkladoch ? Mala si niekedy nabeh na ohss ?

babikadaska
8. aug 2018

@lakukaa uplne chapem a keby ze mam skusenosti ako ty,tiez som nastvana. To co pises je uplne neprofesionalne a aj zranujuce. Kde inde by si cakala ten spravny pristup ak nie prave na takejto klinike a este za taku kopu vlastnych penazi ??? A vysledkom ma byt male zive dieta ? :/

megan5
8. aug 2018

@vivik22 a robili ti niekedy aj laparoskopiu?ci nahodou endometriozu nemas?nic ine ma nenapada..endokrynologiu tiez urcite mas..

megan5
8. aug 2018

@vivik22 este som to nechcela odoslat a stlacila som nechtiac..skus mozno cvicit..ja som sama zacala doma cvicit na you tube som si nasla takych 10cvikov od Mojzisovej..cvicila som skoro kazdy den vecer ale iba cca 15min..a nejakym zazrakom sa nam podaril 4vklad.ale nasadili mi prvy krat aj anopyrin na lepive dosticky..ono fakt musi zena asi otehotniet a potom sa to uz spusti..je to hrozne tazke,to cakanie..

alexa1983
8. aug 2018

@babikadaska mala som10 a 9 sa podarilo oplodnit. Nabeh som vtedy nemala, mozno aj vdaka tomu ze som pocas stimulky vypila kazdy den 5 l vody. Lebo som si myslela ze sa to moze dostat pri stimulke 🙂 som nevedela ze az po vybere 🙂

vivik22
8. aug 2018

@megan5 ano mam aj laparoskopiu aj hysteroskopiu. Lekar sa smial, ze vraj mi pozerali slepe crevo, lebo, ze nebolo co pozerat. Vraj vsetko uplne ok. Endokrynologia tiez ok. Ja som uplne na zaciatku bez problemov otehotnela prirodzene, ale bohuzial sa to neudrzalo. Od vtedy som to zacala zlahka riesit a od vtedy uz ale ani tuk. Je to uz cca 5 rokov. Ja uz len verim, ze ozaj nie je asi spravny cas a pride to same. Ja skusam teraz wobenzym. Vraj to zharmonizuje fungovanie celého tela. Tak uvidíme 🙂

juliet86
8. aug 2018

@vivik22 mrzi ma ze ajcty si s nim nemala dobru skusenost. myslis ze on ma nejakych nadriadenych? kvazi riaditela ci manazera nad sebou? uvazujem o zdielani mojej skusenosti s tymi ktori by s tym vedeli nieco urobit... strasne mi je luto ze mudr becvarova je na materskej ;/ moc ti drzim palceky. je to niekedy tazke. my mame za sebou tak 2roky cca

vivik22
8. aug 2018

@juliet86 urcite je este niekto nad nim, ale netusim kto. Neviem ci on nema na starosti aj kliniku ako taku. Ano, je to na nic ked lekarka, s ktorou si bola spokojna tam uz nie je. Clovek si na niekoho zvykne a potom si musis hladat niekoho iného. Aj ja ti drzim palceky a hlavne treba bojovat. Urcite to stoji za to. Ja si davam pauzu. Mame este 4 mrazacikov, ale chcem vypustit toto neustale chodenie po lekaroch a vysetreniach. Som z toho uz unavena a uz tam skor chodim s nechutou ako s tym steklenim v bruchu ci sa to nahodou teraz nepodari.

zuzka3
8. aug 2018

@alexa1983 sami mi to ponukli, ked sme prisli tak mi na recepcii rovno povedali, ze budem sama a manzel moze ist so mnou. Velmi su tam mili vsetci 🙂 a dakujem, dnes zacinam akurat 26.tyzden

babikadaska
8. aug 2018

@alexa1983 dostat to mozes bud už pri stimulacii alebo vo chvili,ked ti spravia ET (pri KET nie) a zacne ti stupat hcg. To je moj pripad .

ceklis
8. aug 2018

@vivik22 vie co je najhoršie? Ja si myslim ze žiadne centrum nerieši, preco vklad nevyšiel. Jednoducho nevyšiel a nehľadajú dôvod, len ze treba skúšať. Mam kamarátku co ma za sebou 17vkladov, z toho 6 v Brne a nic. A trápime sa ze ako je to mozne! Všetky vyšetrenia ma ok, dokonca teraz aj pgd genetiku embryi a tak strasne sa boji ďalšieho vkladu ze nevyjde ;( za posledne ivf dala 5ts EUR. A doteraz jej nikdy nikde nikto nepovedal preco :(

juliet86
8. aug 2018

@vivik22 super ze mate mrazacikov verim ze minimalne jeden z nich je vase vytuzene babatko 😍

vivik22
8. aug 2018

@ceklis ano, je to tazke. Viem uplne pochopit tvoju kamaratku. Verim, ze sa to nakoniec podari a prave tento vklad bude uspesny. Clovek si to ale uz vôbec nevie vychutnat a skor trpne, ze co ak zase nic. Ja som to teraz nechala tak. pgd sme si vysetrovat nedavali. Posledny KET som zrusila a povedala si dost. Takto to proste nejde tak mozno treba zacat robit nieco inak. Nam sa to raz podarilo prirodzene, ale bohuzial sa to neudrzalo. Ked sa zadarilo vtedy musi to este prist. Treba len verit a nevzdavat sa. Drzim palce tvojej kamaratke 🙂🍀

vivik22
8. aug 2018

@juliet86 uvidíme, ja akosi zacinam viac a viac verit, ze to pride same a bez pomoci lekarov.

alexa1983
9. aug 2018

@juliet86 nam bol prideleny , ked som sa objednavala na prvu konzultaciu. Mame MUDr Franka , a zatial vzdy rychlo odpovedal na vsetky moje meily.

chmurkaxy
9. aug 2018

@ceklis ešte existuje tzv ERA test, ohľadom implantacneho okna. to sa robí tak, ze tým pipelle scratchingom odoberú kusocek sliznice a ten sa analyzuje. ako je sliznica pripravená. lebo vraj niektoré ženy majú skôr alebo neskôr implementacne okno ako standardne pocita IVF, staci 12 hodin a je to v čudu. nech sa popyta . a mne teraz robili aj endometrialny scratching tou pipelle trubkou,rozskriabali sliznicu,nech zvýšia šance.
toto bol moj 15ty vklad,tak ju úplne chápem:(

alexa1983
9. aug 2018

@chmurkaxy mne to ponúkali na SR , ale že 1000 eur za to chceli : (

chmurkaxy
9. aug 2018

@alexa1983 neviem,ako je to v Brne,v Ba na genetike za 800. to je to,ze clovek nevie,čo moze pomôcť. my sme už do umelého oplo a vyšetrení napchali vyše 15 000 eur :(

alexa1983
9. aug 2018

@chmurkaxy preboha :( to je strašne veľa : ( tak my zatiaľ v porovnaní s tebou iba cca 3500 .. Je to nespravodlivé , že toto všetko nehradí poisťovňa : ( každý mesiac mi je do plaču , keď si pozriem koľko sa stŕha na odvody peňazí a čo z toho človek má? ...

66kikusa66
9. aug 2018

Ahojte 🙂 bola niektora na hematologii? Ak ano, kde? Plati sa za vysetrenie? Dakujem 🙂

mimiqa
10. aug 2018

@66kikusa66 ahoj ...medirex Bratislava a platila som tusim 38 e....

babikadaska
10. aug 2018

Dievcata hcg na 15 den od ET - 3399 !!!

babikadaska
10. aug 2018

@chmurkaxy tak to su ine peniazky :/