icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

leticia22
22. aug 2018

@jalaura ja som vyššie dala už príspevok tak kuk😉 neboj poisťovňa je rýchlejšia ako Petrenko 😂

sweetrevenge
22. aug 2018

@alexa1983 nie, hned mi povedala , že je mensia sanca pri softe ako pri klasickom IVF, len nám ide o tu kvalitu vajicka, ze staci nam jedno kvalitne, ale zas to asi je tak, ze kazda sme ina, ja na gonal som reagovala ale strasne malo 4 vajicka a nekvalitne ich mam, toto je posledana moja sanca

ceklis
22. aug 2018

@lucina1100 mne tiež dali takýto protokol, zatiaľ to však odkladam 🙂 tak budem zvedavá ako to pôjde a prosím prosím, daj vedieť ako sa vajíčka vyvíjajú. Ja som bola zatiaľ len tu v ba na 2xnativ a 1xivf a pri ivf žiadna reakcia :( len 2foliky a 1vajko. Tak teraz čakám na výsledky z reproimunologie a potom sa chystám na tento soft protokol.

leticia22
22. aug 2018

@simik411 no určite to mohli dobehnúť ostatné, ja som na ten piaty deň v deň vkladu mala jedno kvalitné HB, to mi aj vkladali. Doktor mi povedal že ešte dve mam v stave morule, že im dajú čas do 6-teho dňa, ale že skôr to vyzerá že z toho nič nebude. Tak som bola odkázaná len na to jedno v brušku. A keď mi za asi 5 dni došiel mail, že mi mrazili 2 embrya, jedno HB a jedno FHB tak som bola tak milo prekvapená. Takže jedno to FHB za deň preskočilo všetky ostatné a to mám práve teraz v brušku, môj veľký bojovník 🙏❤️

lucina1100
22. aug 2018

@ceklis oki dam vediet, len dufam ze sa tueste daka zienka najde co ma stymto skusenosti, lebo som zvedava a unavena zo vsetkych nespocetnych IVF

ceklis
22. aug 2018

@lucina1100 tak ja som mala tri mesiace po sebe tie ivf a asi mám najlepšie skúsenosti s tým nativom. Mala som asi šťastie, vždy bolo vajko čo sa oplodnilo, len prvý krát ma ukecali na vklad na 3ti deň a nič :( a pri druhom native som čakala na 5ty a bola to krásna HB a nič :( pri tom gonale som nemala poriadne žiadne vajko. Tak už sa aj softu bojím. Ach jaj, keby len človek vedel čo je pre neho najlepšie. Ja sa teraz trápim len tým, že prečo sa tie embryjka nechytili :(
Moc moc držím palce, kedy začínaš stimulku?

simik411
22. aug 2018

@leticia22 takze predsa sa to deje waau no tak vyzera to ozaj velmi nadejne ked napisala 8ks morule to byt nemozu to jasne povedal aj do papierov daval dr.ze az vo forme blastocysty cizee vsetkych 8 ma byt B a podelene medzi HB,FHB ,XB juuuj nech mi to potvrdia a som tak happy .. dalsi maly krocik pred nami ak to tak bude heheh 🙂

lucina1100
22. aug 2018

@ceklis teraz kazdu chvilku okolo cca 1.9 mi som mala dostat menzes

alexa1983
22. aug 2018

@ceklis ahoj, hemato máš urobené? mne zistili že sa neuchytajú, lebo mám silnú zrážanlivosť krvi, o ktorej som 35 rokov ani len netušila :( a preto vraj nebola nikdy dostatočne prekrvená maternica , aby sa ujalo :( teraz si budem pichať fraxiparin, tak snáď to bolo v tom 🙂

ceklis
22. aug 2018

@alexa1983 nemám :( to jedine mi ešte chyba, teraz som bola na reproimunologii a musím ešte tu hematologiu vybaviť. Ja jedno bábätko už mám, tak stále si myslím, že by toto malo byt ok 🤷🏼‍♀️ U mna je problém asi vysoký vek a malo kvalitne vajíčka. Teda neviem, tu hemato určite vybavím 👍🏻

babikadaska
22. aug 2018

@alexa1983 ako presne sa vola to co ti zistili ?to je nejaka trombofilna mutacia ci ?

ingicica
Autor odpoveď zmazal
alexa1983
22. aug 2018

@ceklis neboj, nesmies prestat verit a stale si na tom neporovnatelne lepsie ako my tu :( uz svojho anjelika aspon jedneho mas 👍🏽 Ale neboj, v ten spravny cas pride aj ten druhy , uvidis ☺️

alexa1983
22. aug 2018

@babikadaska vola sa to Leidemska mutacia krvi , a stupen heterozigot . Dedicne :( ale musela som to zdedit az z neviem akeho kolena, kedze moji najblizsi to nemaju .

ceklis
Autor odpoveď zmazal
babikadaska
23. aug 2018

@alexa1983 tak to mam nastastie negativne. Na to pomaha fraxiparin ? A vedela si o tom uz skor alebo toto bude tvoj prvy vklad kedy si pomozes aj tym fraxikom ? Lebo som citala ze pri tom leidenovi naozaj maternica nemoze vyzivit embryjko a to odumrie. Cielenou liecbou by sa to malo uspesne eliminovat 🙂

simik411
Autor odpoveď zmazal
simik411
23. aug 2018

babule ahojte, tak dostala som email ohladne embryi ,takyto mame stav :7x XB a 1x HB .. ta HB je asi jedina taka ze super ze ak som dobre pochopila.. tie XB maju sance ci moc ee na uchytenie sa ? dik za odpovede ..mam zmiesane pocity teraz cakala som asi viac tych HB :/

babikadaska
23. aug 2018

@simik411 vysledky su az nadpriemerne!!! Tolko blastocyst wau .... vsetky ti mrazia ????

simik411
23. aug 2018

@babikadaska napriemerne?? XB naozaj moja :( ja som cchela HB ked ste pisali vsetky o tom.. ano 8ks zamrazenych uz mame ... ja neviem tak sa mam tesit??? :D

babikadaska
23. aug 2018

@simik411 ak mi tu najdes vo fore za celych 9 rokov este aspon jednu babu,co mala zamrazenych 8 blastocyst,tak ti dam medailu 🙂 deticky sa narodili uz z morul, dokonca iba z 8 ci 4 bunkovych embryi !! Takze tvoje blastocysty ci uz expandovane alebi hatchujuce v takom mnozstve simu ozaj excelentne. Ani sa mi verit nechce. Tes sa a bud az do vkladu v uplnom klude.

simik411
23. aug 2018

@babikadaska ved to som aj ja pozerala kks ze vvacsinou pisete dve tri tak ja neviem ty kks ako to. ale nie su to HB nevadiii naozaj aj XB staci na vklad?? ano zeeeeee napis ze ano :D

babikadaska
23. aug 2018

@simik411 uz som ti pisala vyssie. Ze v pripade ze je toho malo a nevyvijaju sa,sa vkladaju aj bunkace alebo morule. Keby neboli vhodne na vklad simik411,tak ich nezamrazia. Mrazi sa len to,co sa pojde vkladat.

sticker
alexa1983
23. aug 2018

@babikadaska nevedela som to pri predchádzajúcich vkladoch :( až po 5. vklade kedy sa to na chvíľku ujalo a po pár dňoch odumrelo, keď som vtedy už nevrlo na doktora v BA hovorila že určite či nie je ešte nejaké vyšetrenie , tak vtedy nás až poslal na genetiku a tam mi to zistili, celé roky som žila s tým že o tom neviem a ani na bežných vyšetreniach mi to nikdy nezistili :( keď mi pred rokmi nasadili antikoncepciu - ktorá sa pri ttejto chorobe brať nesmie, lebo môže byť smrteľný následok, tak som nedostala menzes 3 mes po sebe, doktora ani len nenapadlo aby mi vtedy lepšie krv vyšetril ... raz keď mi trhali zub, tak sa mi netvorilo to krvé lôžko aby sa mi rana zacelila, som vtedy prežívala preukrutné bolesti , a vtedy mi dal zubár odporučenku na hemato že určite nie je ničo správne s krvou, na hemato pozrela doktorka že ma posiela zubár a bez toho aby ma vyšetrila sa mi vysmiala doslova do očí a poslal preč že mi určite nič nieje, že sa má môj zubár naučiť trhať zub... asi tak ...
takže toto bude môj prvý vklad s tým, že si od stimulky začínam pichať aj frafiparin . tak snáď tie neúspechy boli "iba" v tom ... Zarážajúce je, že keď som prišla na moju bývalú kliniku na SR a ukázala som výlsedky krvi a odporučenie od hematologičky, tak sa začal smiať, že čo má s tým či sa podarí vklad spoločná krv, že prečo by zrovna iba maternica nemala byť dobre prekrvená, že čo to je za blbosť...tak vtedy mi zabil aj poslednú nádej ktorú som mala ...
tu v Brne mi zasa lekár povedal že majú pacienky aj s týmto mojim ochorením a že v pohode otehotneli a porodili , že treba krv riediť.. takže ja nemôžem v porovnaní s BA na nich zatiaľ ani krivého slovka povedať...

alexa1983
23. aug 2018

@simik411 nádhera 🙂 krásna rodinka 🙂

simik411
23. aug 2018

@babikadaska dakujem ano viem viem ze si pisala ze len kvalitku mrazi brno :D pamatam si nato,. ale vlastne XB jeee mini krocik od HB ze takze som mega happy :D ale snad nebudeme mat 8 vkladov alebo 8 deti :D haha som zvedava co povie Dr. juuuuuj boze tesim baby aj ked este nemame vklad tesim aj takto hadam nebude druhe ivf nikdy treba modlim saaa

simik411
23. aug 2018

@alexa1983 dakujeeeem tak sa tesim ze nechapem az ako sa vedeli takto vyvinuuut ked boli najprv len tri rychle a zrazuu takto az :D hihi uvidis budes na tom aj lepsie ty :D

simik411
23. aug 2018

@babikadaska aaa ma napadlo 😃 ze 9ks a este lepsich embryi mala @lola911 ta mala viac HB aj FHB heh a uz ma doma Alexa 😃 ale medailu mi netreba cmuk 😃

babikadaska
23. aug 2018

@simik411 pri 8 embryjkach urcite nebude treba dalsie ivf!! Stretli sa vam fakt krasne spermie a vajicka 🙂 a nechapem ani ja :D parada.

babikadaska
23. aug 2018

@alexa1983 to co mi opisujes mi pripada ako pribehy z roku tak 2001. Ako sorry narazila si na neskutocne zly pristup zo vsetkych stran.
S dobrou davkou heparinu sa urcite zvysi sanca na uchytenie,ak teda nie su ziadne ine problemy. Ine vysetrenia uz urcite mas a vsetko mas v Brne prekonzultovane vsak ?