Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@leticia22 urcite je tvoje hcg uplne dostacujuce. Ako ti uz pisali baby,dolezita je jeho dynamika,musi narastat. Uvidis,v pondelok sa dockas ovela vyssieho cisla 🙂
@lakukaa ja mám tiež silnú zrážanslivosť, chodím Drakulovej a ona mi povedala , že dôvod mohol byť nedostatočne prekrvená maternica .. tak mi napísala že min mesiac pred vkladom si mám pichať fraxiparin , a a potom ak otehotniem tak ju kontaktovať , lebo budem pichať celé tehu.. Mńa skôr zarazilo to, že ja mám leidemskú mutáciu - vysoké riziko krvných zrazenín a povedala mi, že dokým sa mi nejaká neurobí tak mi krv riediť nebudú - výnimkou je tehu a pred vkladom. Z toho som bola dosť mimo, aj som, lebo tak keď už zrazeninu budem mať a nevšimnem si to, tak aká je šanca na prežitie? To máš hneď plúcna embolia alebo mrtvica..to je najčastejšie kam putuje zrazenina v tele a upchá to :(
baby mozno zvlastna otazka ale.... ak mam ok pravidelny cyklus a vysetrenia v poriadku a musime skusit ivf a viem ze ho chcem skusit v juli lebo mam volno z prace a klud. kedy to treba zacat vybavovat v predstihu ? co sa tyka administrativy poistovni liekov atd atd? a este mozno zvlastna otazka ale da sa ist na ivf v juli a ak nevyjde ist hned na dalsie v auguste ci tam musi byt pauza? dik za fundovane odpovede skusenych. manzel ma slabe spermie cize preto...
@juliet86 nám Brno trvalo vybaviť dokopy cca 3 mes., + ale na konzultáciu sme čakali na Brno cca 2 mesiace . Takže dokopy cca 5 mes :D ale mali sme všetky vyšetrenia porobené z kliniky zo SR . Určite Vám budú robiť základné vyšetrenia, takže nejde to len tak že prídeš a ideš hneď na to 🙂 ja som mávala vklad za vkladom , ale mesiac medzi tým pauza, lebo tam berieš ďalšie lieky pred vkladom.
@juliet86 ahoj. Mozes to cele kludne absolvovat cca v 2-mesacnom predstihu. Schvalenu ziadost od poistovne mozes vycerpat do urcitej doby, nemusi to byt hned.
Ivf dva mesiace po sebe moze byt,ale zavisi do od okolnosti. ET a KET mozu ist po sebe urcite. Stimulacie -zavisi od centra,niektore povoli hned,niekde musi byt pauza 3 mesiace.
Ja mam inu skusenost ako alex... my sme vsetko vybavilo za 2 mesiace od 1.konzultacie po stimulaciu.
Cakanie na termin konzultacie do toho nepocitam...mas kopu casu si ho dohodnut tak ako ti vyhovuje 🙂 ja som cakala iba cca mesiac na konzultaciu
@mimiqa dakujem, ze mi aspon niekto odpisal 🙂 praveze pricinu mi doteraz nikto nezistil, nepovedal... vraj je to len prevencia, aby ma to chranilo pred virusmi, infekciami, aby sa moj imunitny system nezaktivizoval velmi.. ale ked som si citala, co vsetko to moze sposobit, tak nie som z toho nadsena, preto sa neviem rozhodnut. a praveze sa bojim, aby to neurobilo viac skody ako uzitku a hlavne, aby telo potom nejako "neodmietlo" plod, toho sa bojim asi najviac. preto som chcela vediet, ci nahodou to niektora nepichala v tehotenstve a ake s tym boli skusenosti, asi by mi to pomohlo rozhodnut sa.. aj ked, kazde telo je ine a inac reaguje
Ahojte dievcence,
chcela by som Vas poprosit, tie co ste absolvovali soft IVF v Brne ako to prebiehalo a kolko Vas ta cela sranda 🙂 stala. Dakujem krasne.
@lakukaa je to takto prídeš skúsia klasiku nevyšlo a zrazu ticho na otázku čo je častá príčina keď sa embryo prestane vyvyjat na 3 deň? Za tie roky si myslím ze tam bolo XY takýto problém a odpoveď od embryo loga opýtajte sa vašej Dr. Ja som mal len zavolať, píšem volám mojej zrútena a ignoracka, po mojom obťažovani mail úplne že odradzujuci že načo ďalší pokus keď to bude to isté, tak pýtam co odporúča zas ignoracka🙄 tak zas domáha la som sa odpovede a to mi najprv povedala ze takto cez mail to nejde ale osobne nemá cas🤔 tak ze soft tak idem soft😊 tu v BA nám povedali ze chyba je v spermiach keď na 3 deň sa prestali vyvyjat a tu v Brne že vo vajíčkach🤷♀️tak uvidíme, držím palce aj ja 🤗
@babikadaska dakujem. my uz tam vysetrenia mame. myslis ze ked po roku pojdeme bude ich yreba zas? rozdiel medzi et a ket? a este kolkokrat realne tam treba ist za ten cyklus? neviem si to casovo predstavit ci kazdy den kazdy druhy na folikulo atd. a este otazka kto a ako rozhodne ci ides na natur soft alebo klasik ?
@sweetrevenge , keď sa prestanú vyvíjať embryka po 3 dňoch tak na chybe sú spermie , sú nekvalitne a stopne sa tým ich další rast a vývoj .
@janie7 ahoj na konzultácii dostaneš protokol (ako si budeš pichať injekcie) a kúpiš si lieky ..na kontroly ako rastú vajíčka môžeš chodiť aj k svojmu gynekológovi výsledky hlásiš a podľa nich ti určia termín odberu vajíčok ...odber prebieha v krátkej narkóze( niekto aj bez) po odbere ti dajú inštrukcie ako lieky a koľko vajíčok získali..za nejaké cca 2 hodiny ideš domov ,na druhý deň voláš či sa oplodnili ,ak áno tak 3 alebo 5 deň ti vložia embryo a čakáš na výsledok tehotenského
testu..ja som mala 2 krát soft do1000 eur bez liekov ,ale mala som len po jednom vajíčku ... lieky podľa toho aké okolo 200 €..s poisťovňou neviem ako ja som bola samoplatca...ja soft a Reprofit odporúčam u oboch tehotenstvo prvé žiaľ nedopadlo, z druhého ročný chlapček 😃
@sweetrevenge my sme tiež mysleli , že chyba bude v spermiách v Ba do 3 dňa vraj pekné embryo potom raz včasná blastocysta 2 kvality a raz ani to už sme zvažovali darcovstvo, lebo OAT a 100 percet zlý tvar...tak sme boli v Brne na test fragmentácia spermií a ten vyšiel na počudovanie v poriadku tak preto si myslím , že v Reprofite majú úžasnú embryologiu ,lebo potom 2 softy u nich a krásne embryá,ale MM aj veľa vitamínov pojedol naposledy 2 balenia wobenzinu .. určite aj vitamíny pomohli ,ale neviem už ktoré , lebo spermiogram sa zlepšoval hlavne množstvo a pohyb
@juliet86 et je transfer z "cerstveho" embrya 3-5 dni po oplodneni. Ket je transfer embrya,ktore sa na 5-6 den po oplodneni zamrazilo a transfer sa uskutocni vo vhodnom case,v ten den sa embryjko rozmrazuje. O type stimulacie urcite rozhoduje dr. Vysledky,ktore budes potrebovat aktualne z mesiaca,kedy pojdes na stimulaciu,budu AMH a hormonalny profil. Podla mna si budu chciet spravit aj spermiogram.
Pojdes tam na konzultaciu,OPU a ET -spolu 3x. Medzitym sa robi 2x ultrazvuk -na 7.a 10.den. to mozes absolvovat aj u svojho gynekologa a vysledky im poslat mailom. Ak mas dobreho gynekologa,nie je problem. Ak vsak na neho nie je uplne spolah ,lepsie ist do centra,aby si kvoli zlym vypoctom velkosti folikul atd.nahodou nemala zbytocnu stimulaciu.boli uz aj take pripady. Ja som chodila zasadne do centra na vsetky ukony.
@sweetrevenge skus dat oboje vysetrit.nam zas vsetko dobre rastlo az do HB daju to domna a tam to skonci.tak nechapem preco v neprirodzenom prostredi to ide a daju to do maternice a tam to zhasne.bude asi problem vtej maternici.uz si pripadam ako lekarka.koho mas doktorku?
@babikadaska dakujem! a je nejaka vyhoda et oproti ket? a mne vajicka odoberu vaginalne v narkoze ze? a muz odovzda spermie klasicky masturbaciou ze? ono muzovi sa raz stalo. ked bol na spermiograme ze mu ten kelimok trepol na zem... tak len uvazujem ci sa da odovzdat v predstihu lebo to by bol skrt cez rozpocet... a ty si normalnd pri tomto vsetkom chodila do prace ci si si zobrala dovolenku ako sa ta orakticka stranka zvykne riesit?
@alexa1983 Ja skusim este tu Drakulovu lebo zatial.nikto nic neriesil ani hematologicka a podla mna 5 dni pred vkladom pichat to je strasne malo.povedala to aj doktorka na genetike aj moj gynekolog.tak som este zvedava este to skusim a potom tie lepive dosticky este a potom dam posledneho mrazacika co mame😊
@lakukaa partner má morfológiu spermií ale teraz mal že dobre spermie mne ani ne navrhli že vyšetrenie vajíčok iba oznámili že to bude v nich, má Dr. Kneslovu, teraz mam zas stres lebo v lekárni mi nechcú dat menopur a ešte k tomu ma začalo bolesť tak brucho že mrcha o týždeň skôr toto sa len mne môže diat
@linda2110 my máme teraz soft prvý krát predtým 2x Ivf a na 3 deň už sa zastavili, tak posledná šanca softom a ze potom už len darcovske
@sweetrevenge tak držím palce , mne len softy v Brne vyšli a tie 2 ivf boli v Ba celé zle vraj som stará
@linda2110 ďakujem aj mne v BA povedal Dr. Ze som už stará 😂
@sweetrevenge ahoj, prepáč , môžem sa spýtať koľko máš rokov, keď to označili za starú ? : (
@alexa1983 35 mam a označili ma keď som mala 34 takže už teraz úplna babka

@lakukaa urcite chod k Drakulovej,je to trieda. Ket odloz,kym nebudes mat viac novych vysledkov. Ake vysetrenia mas za sebou ?