Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@sweetrevenge to snad nemyslia vazne s tym vekom 🤨
Wau tak ja som potom tiež babka 🤔 len keď tak rozmýšľam, tak to by som už mala mať teda vnúčence a ja nemám ani vlastné dieťa 😭😭😭 ach je mi zle z toho, že po 30-tke sme už ,, staré ". 🙉
No mne to povedali ináč aj v Brne nie tak priamo ale okľukou q ja ze takže som stará? A že áno že 35 ročná žena už spadá do kategórie vek kvalita vajíčok zásoba vajíčok atď. Ale zas so mnou na Opu ležala baba 41rocna a mala tuším 18 vajíčok a ja ledva 4
@sweetrevenge aj ja mám 35 : ) tak sa teda "teším " mňa čaká začiatkom septebra stimulácia
@alexa1983 aj mňa už lieky mam všetky už len začať a nech už je aj po 😊
@sweetrevenge Hm aj Ja som ju mala zlata ale odbornicka 0 bodov podla mna ona je tam len na predpis a ultrazvuk.ine je v rukach inych lekatov.Je tam proste ako ucen.Ja som presla na ineho lekara tak som zvedava po dovolenke snim chcem zacat pisat co dalej.Kneslova bola ok do transferu.zaplatila som a potom uz konecna.odpisala po mesiaci ze moj mail mala v spame😂a po stimulke som chcela vediet ze kolko mam brat clexane a sestra mi povedala ze nema cas ze najblizsie mi moze zavolat o mesiac.dorte co?tak som si asi mala pichat mesiac kym sa pani uraci mi zavolat.no cele zle ona.
@sweetrevenge 😂😂😂prepacte dievcata musim da smiat.tak naco nam robia IvF ked sme stare? Tak potom sa ho spytajte ci teda ide iba o prachy ked sme stare a robia nam to.Z coho budu zit ked mladsie nemaju problem podla nich otehotniet a starsie su stare? Komu budu robit zakroky?Im to uz drbe na hlavy tak.nech nam to nerobia ked sme stare.Najlepsie ked neviem kde je pricina poviem ste stara,tucna,bla bla bla Mne moja gynekologicka povedala pro prvej prehliadke ze deti sa daju aj adoptovat.Hned u mna skoncila.Ako moze toto lekar na urovni povedat?Este nevidela ani moju kartu.Teraz mam ineho gynekologa a ten hned povedal nebojte sa dame to spolu budete mat aj vy babo.Hned sa inak odchadza od lekara.Dievcata dame to drzim Vam palce 😚
@lakukaa ja som prave mala s lekarmi vybornu skusenost a povzbudenie ze to urcite vyjde, ze som na tom zdravotne vyborne a tak. Bola som na IVF v 39.rokoch a aj vyslo - na prvy pokus. Nezijem ale na Slovensku Jedine co ma ake take opodstatnenie je ze faktom ostava ze ta uspesnost IVF s vekom mierne klesa ale to su STATISTIKY iba - napr. ja do nich nespadam a nie som zdaleka jedina. Mne len tu ludia obcas pisu (napr aj tu na fore) ze som stara (ergo zeny v mojom veku co cakaju dieta, este nebodaj prve) - a ako sa chcem dozit vnucat a ine “klasiky” - kazdu chvilu tu je taka tema otvorena 😥Ale s tym asi nic nenarobime...
Este som zabudla napisat ze moja mamina mala mojho brata v 38 rokoch.Je zdravy fesak chalan bude mat 24r. skoncil uspesne BC a o rok bude Mgr.som na neho hrda.Ked mama zistila ze je tehotna mala 38 kazdy lekar ju odradzal ze uz je stara a nie je to vhodne nech si to da vziat a neurobila to.Mala normalne tehotenstvo a preto ma podporuje ze mam ist dalej nevzdavat sa.Tak trocha nieco na povzbudenie.😊😉Tak ideme do toho dievcata nejaky blby lekar nas predsa nemoze rozhodit.Urcite uz kazda musite mat nejaku imunitu.
@ingelika78 ahoj.Take reci netreba pocuvat.To napise iba tupa hus co nevie co prezivame.ja to riesim intenzivne od 33 a mam uz 38 a nic.preco to mam teraz vzdat? Kaslem na to ze vnucata a bla bla.Ja zijem teraz nie za 20 rokov.No a zas robit si dieta v 20 ke tiez nie je bohvie co.V 30 ke sa rozvadzaju nevedia spolu zit.Ja uz mam polku triedy porozvadzanej zo zakladky.No a o pocte vajicok iba tolko ze niekedy staci iba jedno a je babo.
Ahojte.. viete mi prosím povedať koľko cca stojí IVF v Brne pre samoplatcov zo SK? Vďaka 🙂
@jasminkaj podla mna taku trojku urcite 3000 e.Ja som tolko platila.V brne to musis cele uhradit ci ides cez poistovnu alebo si samoplatca.az potom poistovna preplaca ale platit musis.cena je individualna zalezi kolko budes mat vajicok kolko budu mrazit a tak.no a ak sa podari mrazene tak kazdy vklad 350 e
@leticia22 ..mrzi ma to.....chod na reproimunologiu...mozno tvoje telo odmieta embryjko....hematologiu...stitnu si daj...preliec..vitaminy ber..ja som brala cecko decko selen..matersku kasicku...no preliecila stitnu..doteraz berem lieky na nu....az potom chod do toho...trvaj na tychto vysetreniach...drz sa..😘
Ja som zacala ako 32 rocna a povedali mi,ze uz mam svoj vek. Nebrala som to ako urazku,ale ako fakt. Ved oni tam nie su na to,aby nam tahali medove motuzy popod nos,ale aby realne posudili nasu situaciu.
Jeden embryolog v rozhovore uviedol toto: hlavně u žen dochází k tomu, že se kvalita jejich vajíček zhoršuje. Ženy i po pětatřicítce stále pěkně vypadají, jejich vajíčka ale už v tak dobré kondici nejsou. Spousta pětatřicetiletých žen nereaguje na hormonální léčbu, a když na ni reagují, tak produkují špatná vajíčka.
U mna osobne v mojich 33 rokoch sa vajicka spravaju,akoby som mala 40. Proste starnem a oni z nejakeho dovodu predcasne so mnou. Nepotrebujem si nic nahovarat. Preto predsa navstevujem centrum asistovanej reprodukcie 🙂
@lakukaa urcite suhlasim s tebou. Zeny okolo 30 a 40 sa mozu dietatu venovat viac a intenzivnejsie ako 20 rocne. Manzelova mlada svagrina ma nahodou dieta a neobsedi doma..chodi na festivaly ,akcie, fotenia, a dieta musi stale strazit babicka. Nechce sa jej navarit mu ani sa mu nijak extra nevenuje -basnicky,riekanky... chodi po brigadach,aj ked to nepotrebuje. Nehovorim,ze su vsetky take. Ale ja mam o svojom materstve inu predstavu ako sa snazit byt vecsinu dna a vecera bez svojho dietata.
O kvalite matky urcite nevypoveda jej vek !!!!
@lakukaa v BA išlo iba o prachy odobrali mi 7 vajíčok a napísali do lek. Správy že sú nekvalitné a aj tak ich oplodnili takže vedeli aký bude výsledok ale prečo ne zarobiť ešte 400 eur? V Brne videli správu a hneď povedali ze by nešli do oplodnovania, áno každá vieme ze po 35 už kvalita množstvo sa znižuje ale je to aj na Dr. Ako to poda žene ktorá už má nádej byť matkou v ich rukách, keby to takto ako píše bábikadaska tak ok pekne slušne vysvetlene, ale doslovne stará a začne sa smiat🙄 a Petrenko že to máte za to ze ste to odkladali mali ste na to myslieť skôr,a teraz sa divízie, čo mu na toto povedať? ved nepozná ani jeden životný príbeh ženy ktorá k nemu príde po 35
Čo sa toho veku týka mne v Ba lekár nepovedal škaredo , že som stará , tiež nepotrebujem medové motúzy , skôr išlo o to , že keď som tam bola prvý krát tesne pred 39 povedal, že nech ideme hneď na ivf šanca je 50 percent ... boli 2 ivf neúspešne ,potom som toho istého lekára počula v rádiu ako hovorí , že šanca pre ženy po 40 ke je takmer nulová ... Tak to je aká blbosť, že za rok klesne šanca z 50 na 0.. . potom v Brne sa podarilo v 40 -ke Baby neverte všetkým lekárom mne jedna aj normálne vynadala, že ako si to predstavujem , že to sa mi nepodarí a , že to je šanca ako chytať hviezdny prach a to nevidela ani moju kartu ... teraz ju stretávam , lebo do tej budovy chodím s malým do poradne .. vždy sa mi prace z cesty, lebo ja sa na ňu pekne usmievam...môj gynekológ mi stále hovoril , že viera je dôležitá stále mi rozprával, že to dáme , že má veľa starších tehotných odo mňa ,aj jedna moja známa 1. Dieťa v 43 2.dieťa v 45 ke
@lola911 ahoj, ako sa ma malinky, rastieme pekne? 😍
Ty uz mas 43? A si trufas teda na dalsie babenka ? Myslim fyzicka kondicka 😉😇
Ja mam 45, som aj premyslala, ale mm uz nechce....a fyzicky neviem ci by som to este dala, vidim ten rozdiel v 40, ci v 43 to bolo este v pohode, ale teraz uz no citit to uz, ze by to bola poriadna fuska 😝😉
@lola911 ja mám 42 a tiež som mala cisársky malinký má rok ešte mám 22 ročného a tiež sa pohrávam s myšlienkou , že ešte jedno , lebo tí dvaja sa nezahrajú 😊😊😊 ale ja nemám mrazáčika a posledné 3 ivf len po jednom vajíčku a ešte stále kojím ... materstvo teraz je nádherné , ale aj náročné v poslednej dobe ..chodí od 10 mesiacov takže sa nabehám no aspoň nemusím do posilky 😃😃😃tvoj synček má koľko teraz? Máš ešte mrazačikov? To dve by si dala naraz?
Dobre ránko, prosím radu 3 Ivf a som dáko mimo, včera som dostala menzes o 11 špinenie večer krvácanie, dnes krvácanie a začínam si pichať až zajtra? A ešte otázka keď mi ultrazvuk vychádza na sobotu a moja gyn. Neordinuje viete poradiť kde v ba mi ho vedia urobiť alebo mam sa objednať do Brna? Ďakujem za pomoc 😍
@sweetrevenge vraj sa ráta iba krvácanie ,nie špinenie ak bolo krvácanie večer dnes sa ráta ako prvý deň , zajtra druhý...s tým ultrazvukom mi to tiež tak vyšlo ,ja som bola v piatok u svojho gynekológa s tým , že zavolám do Brna výsledky a ak bude treba prídem aj tam, ale nebolo treba . V mojom prípade bolo dobre , že som bola skôr mávam skoro ovuláciu a môj gynekológ sa zaoberá asistovanou reprodukciou tak som sa mohla spoľahnúť
@linda2110 tak pichať zacnem až zajtra? Tak ultrazvuk skúsim aj ja tak napíšem do Brna ešte v pondelok
Ak máš v protokole druhý deň začať tak áno zajtra ...ja som vždy tak mala

@sweetrevenge Toto ked pocujem tak mi je do placu ...Neviem co by som mohla ja povedat mam 39. Nastastie ma tak zatial neoznacili, toboz nie lekar (nezijem na SK). 34 r je mlade dievca!