icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

lindus123
5. feb 2020

Ahojte, nepotrebujete nahodou niektora decapeptyl, mam 20 injekcii - ak ano, piste do spravy.

lindus123
5. feb 2020

@iva305 ja som davala Utrogestan pred vkladom ako obvykle, praveze mi to odporucili.

iva305
5. feb 2020

@lindus123 ano, uz som po vklade a dávala som si odspodu a povedal lekár že je to v poriadku 😊

simik411
5. feb 2020

@zuzumajko kukni si vyššíe príspevky 😂😂už 2tyzd je doma 😁🥰😍🤭21.1. Sa narodila laaaaska 😁🙏 3tyzd skôr ale všetko okí krásny zdravý naaas ♥️

lindus123
5. feb 2020

@iva305 my sme si davali robit DNA fragmentaciu v Iscare v BA - objednanie aj vysledky hned v tom istom tyzdni

iva305
5. feb 2020

@lindus123 my sme si dávali robiť v CRM BB-pobočka heliosu ale v RF chceli pre istotu aktuálne tak ešte tam a skutočne to bolo do 10 dní len tá koordinatorka to asi riadne domotala

zuzumajko
5. feb 2020

@simik411 jeziiis blahozelam 😍😍😍 neveriiim 😍❤ taka som rada ze vsetko oki! Strasne si ma potesila 😊❤

vycky
6. feb 2020

Ahojte. Aj Vám preplácala poisťovňa náklady na liečbu do 6 mesiacov? Ďakujem

e1i
6. feb 2020

@vycky maju na to taku lehotu,ak to stihnu skor,poslu skor. Prve mi preplatili do 2 tyzdnov,druhe po 3 mesiacoch prislo

simik411
6. feb 2020

@zuzumajko aj jaaa som rada až nechápem ze uz 16dni je doma veľmi sa mi to zdá zrazu rýchle haha akoby sme roky ani neriešili otehu lekárov nwm co a už je tu a všetko je zabudnete v momente 😃💕🙏láska naša nádherná vymodlena. Vy už mesiačik a 4dni dnes 😁letí to o chvíľu lozi sedí Alžbetka heh. Drzkajte saa 😊♥️

callisia
Autor odpoveď zmazal
vycky
6. feb 2020

@e1i ďakujem veľmi pekne.

simik411
7. feb 2020

@callisia ahoj rodila áno 😁a tak pohode, normálne žiadne extra waw ani zle. Dr aj sestričky milí nikto nebol drzý alebo nwm. Na izbe ste po 2 myslela som ze viac budeme. Jedlo hrozne pre mňa ale baby to jedli no ja pomenej som fajnovka ale to není dôležité. Počas kontrakcii chodíš do horúcej sprchy aj na hodinu to celkom mile asi to je všade ale nevedela som ze to je dosť pomôže ta voda aj keď ja som nakoniec skončila sekciou po 15hod sa ma primár opýtal ci chcem čakat hodiny ešte alebo sekciu už som bola unavená (otvorenáen na 2cm stále) tak som povedala len mi ho už dajte do náručia a bolo. Jedine mínus ze nemohol pri mne byť manžel pri cisárskom a viem ze v iných mestách môžu byť aj muži ale tak pohode no. Šla by som zas do nr...

callisia
7. feb 2020

@simik411 tak super. Som sa bala,ze ake hrozne to tam je podla recenzii. Ale nakoniec to vypada,ze v pohode. Ja mam sice este dost casu,ale uz si pomaly zistujem info 😉 A moc gratulujem 🙂

simik411
8. feb 2020

@callisia hej vsak aj ja som sa bala chcela som Galantu ale kamošky aj rodina boli tiež v nr a ze nemám riešiť a naozaj nic hrozne úplne pohodka spravia co musia a su ozaj aj celkom mile sestričky tie 4 dní sa da hlavne aby všetko oki dopadne. Držím prsty 😊a ďakujeme 💕

patricia12345678
8. feb 2020

Ahojte žienky, takže ja po vyse dvoch rokoch neúspešného snaženia sa, z toho rok chodenia do iscare BA a 2 neúspešných iui idem budúci týždeň po prvý krát do Brna Reprofit. Vzhľadom na danú situáciu už na umelé oplodnenie. Vedeli by ste mi z vašich skúsenosti povedať koľko celkový proces cca trvá? Čakanie na schválenie od poisťovne ja mam union? U mňa nižší anti mullerov hormon a priateľ horšia morfológia 2%. Niekto v podobnej situácii? Ešte by ma zaujímalo ako to cca prebieha v akom časovom úseku, koľko stimulácia, od odberu vajíčok koľko kedy nasleduje oplodnenie a následne vklad dnu? Ďakujem

laurazma
9. feb 2020

@patricia12345678 ahoj, skusim tak v skratke..ja mam tiez Union ZP, na schvalenie som cakala tusim 3 tyzdne...predtym ale musis dat papiere z RF potvrdit svojej gynekologicke a nasledne tiez MUDr. Petrenkovi (on schvaluje liecbu v cudzine)...ked dostanes z Unionu potvrdenie o preplateni nakladov spojenych s liecbou v cudzine tak zavolas do RF...oni uz budu mat pripraveny protokol liecby pre teba, takze dostanes menzes a podla toho ci budes mat dlhy alebo kratky protokol tak budes pichat injekcie...kratky trva cca 2 tyzdne +- par dni..to sa sleduje pravidelnymi uzv kontrolami bud u nich alebo u tvojho gyn...dlhy trva dlhsie- mesiac...ked budes dobre reagovat na liecbu a vytvori sa ti dost folikulov naplanuju ti punkciu..nasledne sa caka 5 dni na predlzenu kultivaciu a sleduje sa vyvoj embryi..nerobi sa ta predlzena kultivacia vzdy, pretoze nie vzdy je to mozne, ale odporuca sa...ak budes mat zaujem o cerstvy embryotransfer tak na 5./6. den po punkcii ti ho naplanuju...ak sa rozhodnes ze az dalsi mesiac (co ja odporucam, aby sa telo ocistilo od tych hormonov) tak sa embrya na ten 5./6. den zamrazia a rozmrazia dalsi mesiac..nasledne po menzese sa objednas na uzv kontrolu a priblizne na 5./6.den od ovulacie ti urobia vklad...toto je asi v skratke 🙂 samozrejme to zavisi od vela dalsich faktorov..

patricia12345678
9. feb 2020

@laurazma ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď, konečne mám aspoň ako takú predstavu s akým časovým rozmedzím mam asi počítať, už aby bol transfer. Ten MUDr Petrenka, prvý krát toto meno registrujem, ale predpokladám, že s ním by asi problem nemusel byť či? A ako si si prosím dávala u neho schváliť? A ešte taka otázočka už máš toto úspešne za sebou? 🙂

laurazma
9. feb 2020

@patricia12345678 noo jemu to posles normalne na adresu nemocnice..to ti ale vsetko v RF vysvetlia 🙂 a nezlakni sa zamietaveho stanoviska..on totiz nezvykne odporucit liecbu v cudzine..ale to nevadi, posles papiere do Unionu a oni to zaeviduju aj napriek jeho zamietavemu vyjadreniu..teda aspon ja mam taku skusenost...ano, anoo, papierovacky mam za sebou, na ostatnom “sa pracuje”...

patricia12345678
Autor odpoveď zmazal
patricia12345678
9. feb 2020

@laurazma akurát premýšľam tak na čo to tam treba posielať keď poisťovňa to aj tak schváli a on to zamietne a v podstate sa na to zbytočne čaká, je to čudné, každopádne dakujem za skúsenosť 🙂

laurazma
10. feb 2020

@patricia12345678 no na to ti neodpoviem..skratka take su postupy...ale to ujde rychlo, uvidis ;)

patricia12345678
10. feb 2020

@laurazma ešte keď sa ta môžem spýtať, koľko vás to vyšlo cca? Koľko prepláca poisťovňa union a koľko ste museli vy doplácať? Ak ti to nevadí prezradiť 🙂

laurazma
10. feb 2020

@patricia12345678 nas to vyslo okolo 5000€..ale davali sme si robit aj genetiku embryi, aj darcovske spermie sme pouzili na cast mojich vajicok..cize dost...nooo union preplaca tych cca 1100€ za cyklus..taka info mi od nich prisla v ramci toho schvalenia o preplateni nakladov spojenych s ivf..ale pokial rozmyslam spravne tak 1100 je ivf cyklus a este by tam mali aj lieky k tomu zaratat...takze by to mohlo byt viac..o nejakych 200-300€ ? neviem ti presne povedat, podklady do unionu som im posielala len nedavno🙂

laurazma
10. feb 2020

@patricia12345678 a este mi napadlo, ked sa pytas ze kolko sme my doplacali- v zahranici si platis liecbu ty v celom rozsahu az nasledne ti poistovna cast preplati..maju na to 3 mesiace odkedy im zasles papiere a tie im mozes poslat po uskutocneni prveho vkladu..

bebe133
13. feb 2020

Ahojte dievcata, pichali ste niektora pergoveris? Idete niektora ako samoplatci?

daduuus
15. feb 2020

Ahojte žienky, co myslite na 3 den po Opu 7bunkove embryo? Myslíte ze bude z toho niečo? Ďakujem

ateragram
15. feb 2020

@daduuus nedali ti taky papier kde mas presne aky den je ake stadium embrya?

milaja
15. feb 2020

ahojte! ak natrafite na doktora stelca tusim na opu mate stastie.mne vybral 43 vajicka mala som bolesti iba po operacii ale potom uz som bola ok ani kvapky som nepotrebovala. a si myslim ze 3j den 7bunkove je ok

milaja
15. feb 2020

a este mimo temu kamoske zostal meriofert 150 2 prasky keby nahodou mal niekto zaujem piste