icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

marculik
17. sep 2020

@leontinka27 odložiť dokedy,ktovie ja si myslim že už to tak rychlo neodide už to tu bude ako chripka

cilimata
17. sep 2020

@marculik aj ja dufam .. ale stále sa nám nedarí.
idem v utorok na test a asi mi ho začne vysádzať.. ja neviem kedy sa potom môže začať znovu brat. nakoľko sa nám stále nedarí z tým uhniezdenim. a to chodím aj na infúzie intralipidov

marculik
17. sep 2020

@cilimata jujj to mi je luto ,ja som ho pred 4r brala vtedy mi to nevyšlo a potom mi ho vysadili a ak sa dobre památam po vysadeni som sla asi mesiac na kontrolu a vysli mi dobre vyaledky bez medrolu som vtedy šla zase na Ket po 3 mesiacoch po jeho vysadeni nam to vyslo,držim ti palce moc niekedy si hovorim stal sa asi zazrak ,teraz ho zase beriem je to už nas posledny pokus tak uvidim ako to zase dopadne

cilimata
18. sep 2020

@marculik a bez medrolu máš bejby ? podarilo sa ?
ja idem na test a asi my ho začne vysádzať .. už ho fakt beriem dlho ..

marculik
18. sep 2020

@cilimata aj ja,som ho brala pol roka a nepodarilo sa,vysadila mi ho a šla som po cca asi mesiaci na kontrolu a boli vyaledky ok šla som na vklad bez medrolu a mam už 3r.chlapca ,určite ti ho vysadi a uvidiš

cilimata
18. sep 2020

@marculik super .. len dufam zd výsledky budú ok..

leontinka27
18. sep 2020

@marculik no dala som si ze počkám do max do konca januára vtedy mame zasa dátum na predĺženie mrazenia dovtedy sa to snáď vykristalizuje. I keď som si povedala ze cez leto už nechcem byť nikdy tehotná 🙉😆

nila1111
18. sep 2020

@milakrasna tak co pises je strasne ; ze ta niekolkych neuspesnych kezoch nik neposlal na poridne vysetrenie vravi o neschopnosti centra alebo lekara a je trestuhodne ...
pravda je ze som si vybavila toto aj ja sama !

milakrasna
18. sep 2020

@nila1111 tak tak....už som sa s tým zmierila 🤷‍♀️ len to dávam do sveta nech co najmenej žien dopadne takto.

milaja
18. sep 2020

@milakrasna ahoj.prosim tá pomohol ti ten test éra? Prečo ti ho dali spraviť? Mám za sebou 4 neúspešných vkladov.tiez mne ho navrhujú.

milakrasna
18. sep 2020

@milaja ťažko povedať či vďaka ERA alebo PGT alebo medrolu ale som v 6tt 🤷‍♀️😊 zistili mi ze nemám posunute okno vkladu. Nacasovali sme presne na hodinu utrogestan pri poslednom KET.
Stalo to 900€ + lieky. Od druhého dňa cyklu berieš estrofem a potom cca 12 deň ideš na odber krvi na progesteron, ak je nulový tak nasadia presne o určitej hodine utrogestan. Cca 16 dc ERA a za 2 týždne máš výsledok.
Robili ste aj PGT?

milakrasna
18. sep 2020

@milaja a mala som za sebou 5 neuspesnych KETov

nila1111
18. sep 2020

@milakrasna urcite je to vdaka medrolu ... drzim palceky, zelam radostne tehulkovanie ;)

opatrna38
20. sep 2020

Mám otázku, pre skúsene z Reprofit Brno, 1 deň oplodnené embryo má označenie 0/1 ..čo to znamená? Ostané sú 2 PN to by malo byť ok.

tena
20. sep 2020

@opatrna38 ahoj,mas pri tom aj zelenú alebo cervenkastu farbu??skratky by si mala mat vysvetlene na papieri od nich kde je aj kod na sledovanie embrijka.A to v zelenej farbe pri skratkách je pozitívne a cervene asi nefunkčné ...Drzim palce

mimika1973
20. sep 2020

@tena fuha to sa teda zmenilo za posledne roky znamkovanie a hodnotenie embryjkov ;)
predtym sa hovorilo len o pocte buniek...

opatrna38
20. sep 2020

@tena všetkých 6 je zelených, 0/1 nie je v skratke, ale mozno sú tie dve v nultom dni ešte, podľa hodín. Ostatné sú 2 PN ....tak uvidíme 🙂

tena
20. sep 2020

@opatrna38 neovládam to uplne,raz som to zatial si len sledovala so srdcom v ...a ked je zelené tak super,najdôležitejší je tretí den!ak bude tretí den pekne,tak je to na najlepšej ceste🙂Drzim palce

opatrna38
21. sep 2020

@tena ďakujem krásne 🙂 zelená je dobrá, heslo tohto týždňa :D

tena
21. sep 2020

@opatrna38 daj potom vediet co ako kolko s ci ides na vklad a pod.Zelene je dobra 😉drzim palce

marculik
21. sep 2020

@milakrasna aj nam sa to podarilo na 6 pokus

tena
23. sep 2020

@opatrna38 ahoj No ako sa dari?Ako embrijka ??Zelena farba bola stastna???Uz mate nejaky 3.-4.den od OPU ze?Daj vediet 🙏🏽

cincirela
Autor odpoveď zmazal
tena
23. sep 2020

Ahojte ,ja som dnes pisala do centra,zaujíma ma,prosim Vas ktory lekar na Sk robi tie vysetrenia na PSG atd?Niektore z vas to absolvovali,alebo partneri .Sami ma na to neposielajú po 1.nevydarenom IVF,ale kedze mam po 40tke,tak nechcem absolvovať 6 IVF ,ak mozeme niecomu mozno predísť...Dakujem pekne.

tena
23. sep 2020

Opravujem: PTG nie PSG🙂 a este tu preposielam nasledovne:
Doporučení:
· vyšetřit základní panel pro sterilitu, trombofilní mutace u paní
· karyotyp u obou partnerů
· spermiogram a DNA fragmentace u pána

milaja
23. sep 2020

@milakrasna nie nerobili pgt. Ale beriem teraz glukofash. Bola som u diabetologicky pre pco .a tak som mala zvýšené hodnoty ale to vraj keby som chcela prirodzene otehotnieť

milaja
23. sep 2020

Ahojte! Idete niekto do Brna? Vypĺňali ste výnimku.registraciu

milaja
23. sep 2020

@milakrasna vlastne áno robili.to je vyšetrenie embrij však? Dávali sme vyšetrovať 4 a iba 2 sa vrátili ok.tak ešte 9 máme zamrazenych.

opatrna38
23. sep 2020

@tena 🙂 zajtra mám plánovaný vklad tak veríme, že bude na nás čakať. Zo 6 je 5 zelených, jedno pozadu červené...trochu ma mätú počty buniek delenia, na 3 deň: 2x8, 1x7, 1x6, 1x5 ...tak zajtra sa viac dozviem. Ostatné pôjdu na genetiku.

opatrna38
23. sep 2020

@milaja ja mám výnimku od 18.9. ...taký papier o výnimke mi z MZ poslali, žiadosť e-mailom, súrila som ich, 19.9. ráno ma čakala punkcia.