Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@milakrasna ahoj.mne môj lekár povedal keď pred tým ako zamraziť odoberú dňa tak potom sa dá spraviť pgt test.
@marculik mudr Bergendiova mi písala že vzhľadom na moje dobre výsledky (2mes dozadu) už môžem vysadit. Tak pomaly začnem každú chvíľu. To isté ostatné lieky od 12tt. Ochvilu budem čistá 😁
@milaja áno. Vedia zobrať zarodocne bunky a keď ich majú tak potom to vysetria kedykoľvek 😊 my mame takto ešte 5 bez PGT. S tým že dovysetria keby chceme.
@milakrasna dikisko!!! Nám 2x nevyšiel nativ.velka škoda.co už. Tak už aby sa to ukludnilo
@milakrasna A prosím ťa biopsiu (odobratie DNA) pred PGT-A si platila zvlášť, alebo si to mala zahrnuté do ceny za prvé embryjko?
@janie7 my sme dali prvé dve vyšetriť hneď takže to bolo 11000 + 8000 Kč. Chceli sme jedno hneď vkladať. Čiže ak budeš mať jedno rovno zaplatíš tých 11000 Kč 😊
@milaja drzim palce nech sa najbližšie podarí ☘️😊
@milakrasna Ďakujem krásne😉 No my sme sa zatiaľ ešte ku vkladu nedostali, zatiaľ mám zmrazené dve blastocysty. Čiže za biopsiu neúčtujú v RF nič?
@janie7 biopsia sa robí pred mrazenim. Ak vám to neurobili pred mrazenim teraz sa to už nedá ☹️ platí sa za to vo faktúre za celé IVF.
@milakrasna vďaka za informáciu😉 Práveže mne ju spravili, len ja som v Reprogenesise a tam majú inak nastavený cennik, PGT-A majú v cenovom balíčku do 4 embryjok a cena je jednotná, no a keďže ja mám dve blastocysty, tak otrepať 1400 EUR za PGT-A vyšetrenie sa mi zdá trošku na hlavu. Môj lekár navrhuje ďalšiu stimulku ale keďže som už samoplatca ďalšich 1500 EUR za injekcie a trápiť zase telo po tak krátkej dobe ani náhodou nepripadá do úvahy, hlavne keď mi nikto nezaručí, že to po PGT-A na 100 percent vyjde, aj keď vklady robí Koukal so Stelclom, ktorý prešiel sem z RF🙂, takže kvalita je zaručená😉 Tak porovnávam s Reprofitom🙂
@janie7 tak kto robí ten vklad nie je to najdolezitejsie z toho celého 😊 to už je len taká čerešnička na torte. Dolezite je ako ti nastavia stimulku a potom tie laboratórne metódy. A aj tak je to nakoniec cele na prírode. My co môžeme max urobit je vyšetriť si imuno hemato PGT a ERA. To je maximum co súčasna veda poskytuje a potom už len verit 😊 kamoška bola 3x na stimulke v priebehu pol roka a nedostali sa ani k jednému geneticky OK embryjku.
Čiže ste dali resp dáte tie 2 blastocysty vysetrit ci budete vkladať bez? 😊
@cincirela ja vysadzam už teraz v 12tt. Môj gyn povedal ze keď budem skôr vysadzat môžem začať krvácať 🤷♀️ ale z Reprofitu mi pisali ze už v 9tt mam znizit dávku. Takže suma sumáru vysadzam cca o par dni 😁
@cincirela ja som estrofem nemala, užívam len utrogestan a ten budem vysadzovať 12tt
@milakrasna No čo sa týka vkladu, tak to máš pravdu, ale keď to robí príjemný fešák, tak je to o to príjemnejšie🙂 Ja mám teraz nariadenú mesačnú pauzu po OPU a potom si s doktorom voláme, že čo navrhne ďalej, keďže ako som ti už spomínala, s postupom čo sme teraz dostali nesúhlasime. Inak, keď nemajú vyšetrenie PGT-A nacenené po jednom embryjku, kľudne by tú biopsiu mohli za manipulačný poplatok prehodiť cez plot do Reprofitu, už keď sú tie kliniky tak blízko seba a aj lekáreň majú spoločnú. Tak to má u nás aj jedna klinika, ktorej čírou náhodou🙂 je odborný garant Štelcl. Takže som v túžobnom očakávaní 😉
Ahojte baby tak som od pondelka po vklade a vcera a predvcerom som citila podbruskom ,tak co si myslite ze by sa tak skoro uhniezdovalo,uzivam zase medrol a raz mi to snim nevyslo tak neviem
@marculik ahoj. Už si si robila test? 😊
@milakrasna ahoj ano vcera 8 deň ,ale je ešte slabulinka,ešte sa netešim uvidim na hcg
@milakrasna a už vcera som utekala na gyn.palenie tak mam mykozu 😥 nič mi neporadil bal sa aj kvoli utrogestanu aby neznižil učinnosť,tak mi poradiť biely jogurt
@karmen007 ahoj, dlhšie som tu nebola. Po genetike máme zmrazené 1 vyhovujúce embryo, 1 malo zlý gén - to by bol zbytočný pokus. Čakám na výsledky z reproimunológie a objednaná som na hematológiu. Nech mám vyšetrenia komplet pred ket. Mám za sebou 2 ivf a podľa Dr. z imunológie prvý pokus, ktorý som absolvovala v Gynfiv, kde mi vkladali jediné dve 3 dňové embryá, pre ňu akoby ani nebol. 3 dňové sa berú ako nekvalitné. Som rada, že som sa v Reprofite prepracovala k 5 dňu HB (3 zo 6). V Gynfive som mala dlhý protokol- 2 embrya, v RF krátky a všetko oplodnené - na 3 deň som mala 5 zo 6. V RF majú lepšie lab. techniky, čo je najpodstatnejšie pre výsledok, v Gynfiv Ba bolo taaak veľmi cítiť, že si neveria či prežijú do 5teho dňa, len rýchlo vložiť dnu a urobiť si čiarku. Žiadna z báb z toho dňa nemala 2 embrya. V RF teda klobúk dole. Ale, čo mi u nich absentovalo - počas stimulácie mi nekontrolovali hormóny, pritom sa to opisuje ako veľmi dôležité na správne dozretie vajok. Po neúspechu je to viac menej v tvojich rukách - nedostala som zatiaľ odporúčanie čo ďalej. Keby mi to nevíde toľko krát za sebou asi vymením centrum, buď Uniqa alebo Helios. Kvôli tomu, že možno by volili iný postup, metódu ....každý lekár si ide to svoje obľúbené či osvedčené, no nie každej to sadne. Možno treba aj odpojiť vajcovody príklad a to už sa samo nestane a málokto to rieši. To je taaak individuálne.
@marculik ja presne z tohto dôvodu užívam od začiatku utrogestan perorálne, lebo mi v minulosti spôsoboval mykózu. Ak by si aj ty prešla na užívanie perorálne, odporúčam za mňa Vitagyn C zo spodu, môže sa počas tehotenstva a mne vždy veľmi pomohol
@marculik jej to vyzerá dobre s testom ☘️❤️ drzim palce ✊ s tou mykozou vôbec neviem, ja som taky problém nemala ale viem ze niektoré baby majú. Skus aj obmedziť sladké aj ovocie teraz.
@opatrna38 tiež sme mali mega skúsenosť v Brne. Neporovnateľne hlavne z tej embryologickej stánky. My sme mali 8blastocyst z toho 5FHB a 3HB. Na sk sme mali po (vraj) PK aj morule. A tie aj vkladali co je podla mňa zbytocne. Keby mi v Brne mrazia morule tak mam 15 embryi... Takže tak k tomu 🤷♀️ na Helios si daj pozor,dávajú mega veľké dávky hormónov pri stimulke.
@marculik to vyzera byt slubne, pekna ciarocka uz veru..🙂
@mimika1973 no dnes ten spodny som si znovu robila na porovnanie,tak už len dufam že to pojde takto dalej❤

@milakrasna aj ja mam medrol ,tak to stale chodiš na repro.imuno a to sa dokedy v tehu uživa ,lebo pri prvom som neuživala a teraz zase uživam