icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

kroketka7
24. mar 2021

@janie7 😂. Asi netreba, ked ti uz raz robili priechodnost.🤷‍♀️ Ja mam v Brne lekarku a ta je taka stroha ale v poho.
Ale ja nemozem povedat nic zle ani na Gynfiv ale v Ziline. Ale to som uz mala 1ivf za sebou a vsetky vysetrenia porobene uz len to hyfosy bolo treba pred iui. Aj ked je pravda, ze niekto tvrdi, ze je to zbytocne vysetrenie, ked zena nema tazkosti...🤷‍♀️

janie7
24. mar 2021

@kroketka7 Skúsim to ešte s ním prebrať😉 Môj lekár je veľmi výrečný a všetko vysvetlí do úplného detailu, preto ma zarazila táto jeho odpoveď. A je úplne vytešený, keď naňho vyvalím minimálne 15 otázok😀 A ešte som sa stihla aj platonicky zaľúbiť do anesteziologových modrých očí😉 Keď ma po punkcii priviedol na izbu, môj muž zahlásil, že to kto je ten chlap s tým úhrančivým pohľadom😉 Keď som tie moje pocity rozprávala môjmu doktorovi, keďže po anestéze a anesteziólogovi som bola úplne mimo a nepochopili sme sa ohľadne nasledujúcej liečby, tak sa smial, že som sa bála, že sa od smiechu zadusí😉
Je to celé presneako hovoríš o prístupe, ja sa v Brne cítim neskutočne a aj keď nám prvý KET nevyšiel, neviem sa už dočkať ďalšej kontroly u môjho lekára.
Tebe sa ako darí?😉

kroketka7
24. mar 2021

@anie7🙂
Ja som prenasala embryjka zo SR kliniky, takze v Brne som bola len 3x a dojem z mojej lekarky mam neutralny. Ja komunikujem hlavne s koordinatorkou. V Reprofite som absolvovala 2x ket, jeden nevysiel a posledne embryjko sa uchytilo a tahame to zatial 9 tyzdnov. Ale podarilo sa az 2 ivf a 7 transfer.
A ty?
Ja som navstevovala 3 car, ale mne to pride vsade rovnake. No kebyze si mam teraz vybrat car, zvolim Reprofit kvoli kvalitnej embryologii.

janie7
24. mar 2021

@kroketka7 Ja som sa veľmi rozhodovala či Reprofit alebo Reprogenesis, keďže toto bolo naše prvé IVF a rozhodla som sa kvôli referenciám Mudr. Marcela Štelcla a roddinnej atmosfére pre Reprogenesis. Síce, nás skôr ako Marcel zobral Mudr. Koukal, no lepšieho a detailnejšieho lekára by som si nevedela ani len vysnívať. Po tomto neúspešnom KETe ma čaká hneď po veľkonočných sviatkoch sono u Koukala, ale z hľadiska manželových zdravotných problémov, tzv. strádací cyklus, čiže 2 IVF o mesiac posunieme. Po prvom IVF nám ostalo ešte jedno embryjko B kvality, ktoré chceme poslať na genetiku, len tu sa oplatí posielať 3 a viac embryí na genetiku. Aj ja komunikujem hlavne s koordinátorkou, len samozrejme, keď potrebujem niečo poriešiť detailnejšie, tak vedieme siahodlhé rozhovory s Koukalom, keďže sme obaja ukecaní, minule sa ma pýtala, či nám bude stačiť hodina na tel. rozhovor😀
Srdečne gratulujem🎂 k tehuľkovaniu a držím silno päste nech to dotiahneš do víťazného konca😉

kroketka7
24. mar 2021

@janie7 Dakujem. Aj ja drzim palce a mozno sa Vam podari s poslednym embryjkom. Ja som mala tiez bkvality.
Ja som vcera krvacala trochu, tak som myslela ze uz je koniec. Ale vsetko je zatial v poriadku.
Musime bojovat.💪

janie7
24. mar 2021

@kroketka7 Mohla to byť len prekrvená sliznica maternice, čiže hlavne treba byť v pohode😏 A ty si si dávala robiť aj genetiku embryí, či nie?

kroketka7
24. mar 2021

@janie7 ved ano, byt v pohode, lahko sa to povie. Ale pravda je taka, ze teraz ma rozplace aj blba reklama.
Ale beriem clexane aj anopyrin, tak to mohlo byt aj z toho. Pripadne z progesteronu podrazdena sliznica.Tazko povedat.

Genetiku embryi som si nedavala. A vraj aj tie, co su v poriadku, nemusia tak vyjst a naopak. Ale mozno by som to do buducna zvazila.

janie7
25. mar 2021

@kroketka7 Heh, veď toto, ja som bola v maximálnej pohode, keďže išlo všetko úžasne hladko a dopadlo to na houby. Ono to krvácanie môže spojené jedno s druhým, dôležité je, že to prestalo. A dávala si si aj embryoglue?
O tej genetike sme sa bavili s mojim doktorom minimálne 15 minút ako to celé funguje a presne mi pritakával, že aj geneticky OK embryjko, nemusí znamenať, že sa bude vyvíjať v maternici správne.

kroketka7
25. mar 2021

@janie7 lepidielko som si nikdy nedavala, ani mi to nikdy neponukali. A to som mala 7 transferov a bola v 3 car, z toho 2 biochemicke a 1 Ma. Ale prve 4 transfery som mala bez akychkolvek vysetreni...A teraz posledny transfer som brala aj wobenzim (preventivne kvoli imunologickemu problemu) a tiez je vyborny na uhniezdenie si myslim, nakolko obsahuje aj enzym bromelain, vid clanok nizsie.
https://www.fertility.sk/sk_SK/special/search/s...

janie7
25. mar 2021

@kroketka7 No poviem ti takto, veľmi milo som bola prekvapená ohľadne informácií o lepidielku 🙂 u mojho dokiho. Pýtal sa ma, dáme ho, nedáme ho. Tak som sa nadýchla, že teda, sa ho spýtam, čo si on o tom myslí a on akoby mi čítal myšlienky, že: žiadny zázrak to nie je😉 O tom wobenzime som už počula a ďakujem za link👍 A môžem sa spýtať aký si ty mala imunologický problém?

kroketka7
25. mar 2021

@janie7 zvysena bunkova imunita. Nasadeny prednison, ale et aj tak neuspesny, pri ket som ho uz nebrala a opat nic a teraz posledny ket tiez bez ale dako ma osvietilo skusit aspon ten wobenzym. Ci ten pomohol, netusim, lebo som bola aj po kupeloch, cvicila mojzisovku, brala chlorrelu a robila reflexne masaze panvoveho dna ale za skusku wobenzym urcite stoji, min. na uhniezdenie.
A tak tvoj MUDr. je za embryoglue a genetiku embryi, lebo z tvojej komunikacie mi pride ze to skor nezavazi.

janie7
25. mar 2021

@kroketka7 Aha takto, no ja som rozmýšlala, že po ďalšom vklade si hodím ananás na 5 dní, no možno by som prebrala ten wobenzým s imunologičkou, lebo pôjdem na ďalšiu kontrolu, ale do Nitry.
On nám genetiku veľmi odporúčal, len my už sme samoplatcovia, tak sa nám to finančne neoplatilo, no ja si stále myslím, že problém je niekde inde, keďže sme vkladali Ačkové embryjko a lekárka, čo nám robila genetiku mi vravila, že mi maximálne hrozí bábo s Downovým syndrómom a to len na 2 percentá. Ale, biopsiu oboch embryjok máme spravenú, čiže aj vzorku toho vloženého môžme kedykoľvek poslať na genetiku.

kroketka7
26. mar 2021

@janie7 Mne ananas nepomohol, ale mala som len 2. Niesom odbornik, takze netusim ake je dostatocne mnozstvo toho bromelainu. Ale wobenzyn sa ma brat aspon 2 mesiace pred...
Inak ak mozes, opytaj sa tej imunologicky, som zvedava na jej nazor. A ak bude zastancom, mozes sa jej tiez opytat do ktoreho tt a v akej davke ho odporuca brat. Bola by som ti povdacna.🙏
A tu genetiku mi tiez odporucali v Brne a ako poslednu moznost ERA test, len ked su to take palky.
Ale aj tak som vdacna ake mame moznosti.

janie7
26. mar 2021

@kroketka7 Jasne, spýtam sa. Len neviem vôbec kedy pôjdem do Brna, nie to ešte k imunologičke, lebo sa nám všetko začalo brutálne komplikovať. Mala som ísť na sono 6.4. no budem to musieť zrušiť☹
Heh, presne ako cez kopirák v tom Brne😉 Aj mne hovoril doktor nech skúsime zvážiť ERA test, ale tak skôr by som dala tú hysteroskopiu ako ERA test. Tuším ešte poviem koordinátorke, nech mi s ním dohodne ďalší telefonát, že prečo tú hysteroskopiu pri mne tak rázne zavrhol.

kroketka7
26. mar 2021

@janie7 hysteroskopiu by som si ja nedavala robit 2x. Ved ona je dobra hlavne kvoli IUI.
Drzim palce, setko sa deje pre nieco.🤷‍♀️

janie7
26. mar 2021

@kroketka7 Vieš, ale ja som ju nemala ani raz, hyfosy je len kontrola prechodnosti vajíčkovodov, ty si to možno mala spojené aj s hysteroskopiou, keď ti brali aj vzorku sliznice maternice. A ako sa hovorí, topiaci sa aj slamky chytá, lebo už fakt neviem, kde inde ešte môže byť problém. Ďakujem krásne za rady a držanie palcov😉 Veľa zdravíčka želám a tiež držím palce, nech to dotiahneš do úplného víťazného cieľa.

kroketka7
26. mar 2021

@janie7 Dakujem. Ja ze si to uz absolvovala. Ano, ja som mala aj aj. Tak potom chod do toho. Aj som citala, ze ta biopsia pred ket je dobra...🏊‍♀️🤞

janie7
26. mar 2021

@kroketka7 🙂 Nie to ešte nie, musím asi vyvaliť psie kukadlá na môjho doktora aby mi ju povolil, zaberá to na neho😉 Ale samozrejme, veľmi rada si najskôr vypočujem dôvod, prečo to u mňa vidí za bláznivý nápad 🙂Biopsiou myslíš zaškrabnutie do sliznice maternice?

vianocka288
26. mar 2021

Ahojte. Prosim, ako to bude v Reprofite fungovat cez sviatky? Neviete niekto? V nedelu zacinam stimulaciu a ultrazvuk vychadza prave na sobotu.

rk123
26. mar 2021

@vianocka288 urcite budu fungovat normalne, tak ako vzdy. ale preco nenapises koordinatorke? ved ta ti da hned info

laguna2017
26. mar 2021

Baby tie, ktoré si picháte Clexane až do konca tehotenstva, viete mi vysvetliť prečo sa to musí , tak dlho pichať aký to má význam?

miro100
30. mar 2021

Ahojte baby, bola niektorá z vas prosím teraz od pondelka v Brne?? Kontrolujú na hranici a čo všetko, ďakujem.

leticia22
31. mar 2021

Baby mali ste niektorá ten Geri inkubátor v Brne? Aké s tým máte skúsenosti? Ďakujem

sugar8
31. mar 2021

@miro100 Kontrolujú covid test a doklad kde ideš (napr.pozvánka od CAR).

rk123
31. mar 2021

@leticia22 ja som mala, ale neviem aku skusenost mam mat popravde 😀 neviem ako by sa embryjka vyvijali bez toho takze ci to s tym bolo lepsie povedat neviem. v kazdom pripade ak je hociaka sanca na zvysenie uspechu niecim, tak som si to chcela dat 🙂 takze sme dali aj toto

leticia22
31. mar 2021

@rk123 a ako ste dopadli? 😉 A nebol problém s tým, zeby bol obsadený? Lebo na SK sa to vraj stáva.

rk123
31. mar 2021

@leticia22 maju len dva, treba si rezervovat ked zacnes stimulovat, inak moze byt obsadeny jasne. z 8oplodnenych vajicok nam ostali nakoniec 2embrya - 1 sme riskli na cerstvy vklad, s tym ze nevieme ci je geneticky dobre (momentalne 11tt) a druhe islo na genetiku a to sa vratilo ako poskodene. neviem ci geri pomohol, ale vravim, ked ma byt nieco iba trosku napomocne tak by som do toho isla. zalezi aj od financnych moznosti samozrejme 🙂
nemusia embrya vyberat ked ich pozeraju, su stale ulozene v geri a nemanipuluje sa s nimi. tak isto to nonstop zaznamenava kamera, takze si vyvoj vedia pozriet aj spatne co je fajn

lili12345
7. apr 2021

@kroketka7 mozem sa opytat ako ste brala wobenzym.Ja som si nasadila 3 rano a 3 vecer

kroketka7
7. apr 2021

@lili12345 ahoj, ja beriem 5 rano 5 vecer.🤷‍♀️ A po 13tt chcem znizit na 3 a 3.

cilimata
7. apr 2021

@kroketka7 ty si si ho sama prosím tak naordinovala ? lebo ka beriem 3rwno a 3vecer tiež ..
lebo som vysadila kortikoidy čo nezabrali