icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

lucia293
6. jún 2024

@janie7 potom vám napíšem 🙂 fakt som zvedavá. Aj koľko budeme musieť čakať na ďalší cyklus.

bambulka711
24. júl 2024

Dievčatá, ja sa tu k vám pripojím 🙂 aktuálne sme v Reprofit BA, ale na IVF prestupujem do Brna, keďže tu moc spokojná nie som.

statocnaskzena
24. júl 2024

@bambulka711 Držím palce. Mne vyšlo otehotnieť z prvého IVF. Nemala som ET ale FET. Nech si telo oddýchne. Ešte odporúčam na zvýšenie šamcí knihu It Starts with The Egg. O tej viem až nedávno, sú tam dôležité výživové doplnky. Našťaštie som už brala NMN napríklad, čo podľa mňa zvýšilo kvalitu vajok. Mala som naštudované z PubMed.

statocnaskzena
24. júl 2024

@bambulka711 … prvé IVF v Reprofit Brno po 3och neúspešných na SK

bambulka711
24. júl 2024

@statocnaskzena ďakujem, my sme zatiaľ nemali žiadne IVF, ale som rozhodnutá ísť do Brna, aj keby mi to VšZP zamietla. Nechce sa mi vyhadzovať peniaze u nás, keď tu nevedia ani IUI dobre spraviť 🙂

bambulka711
24. júl 2024

@statocnaskzena a môžem sa ešte spýtať, ako dlho vám trval celý proces od rozhodnutia sa, že áno, ideme do toho, cez žiadosť pre poisťovňu (v mojom prípade VšZP), schválenie a potom začiatok samotnej stimulácie až po odber? Vklad viem, že je individuálny potom.

statocnaskzena
25. júl 2024

@bambulka711 Ahoj. Na štvrté IVF som už nemala nárok na preplatenie v poisťovni, takže neviem povedať koľko budú trvať vybavovačky v poisťovini. Držím palce.

bambulka711
25. júl 2024

@statocnaskzena nevadí, ďakujem aj tak. Verím, že to bude bez problémov.

lucia293
25. júl 2024

@bambulka711 nám schválenie žiadosti vo VSŽP trvalo 10 dní, hneď som sa objednala na kontrolu a čakali sme na MS. Dnes som tretí deň stimulácie. Prístup Brno vs BA sa nedá porovnať, najlepšie rozhodnutie zatiaľ.

bambulka711
25. júl 2024

@lucia293 ďakujem, lebo rozmýšľam, že teoreticky, ak 15.8. mám úvodnú konzultáciu v Brne a cca týždeň na to menzes dostanem, či by sme nemohli začať hneď so stimuláciou. Presne ako hovoríš, ja som v BA dosť nespokojná, všetko rýchlo, bez súvislostí, odfláknuté... ani IUI nevedeli poriadne spraviť, nedbali na zlý spermiogram, prasknutý folikul a nízku výstelku...

lucia293
25. júl 2024

@bambulka711 na tej úvodnej konzultácii nám dali papiere pre poisťovňu, plus nám ich ešte ochotná pani na recepcii celé vypísala a poslala mailom. Potrebovala som tam iba pečiatku od mojej gynekologičky a doložiť všetky potrebné doklady o 2x IUI, IVF, odbery, hormonálny profil atď. Následne to odniesť a čakať na schválenie. To neviem, či stihneš v rámci týždňa všetko vybaviť, lebo veď si dávajú teraz načas v poisťovni. Áno, a čo sa týka BA, mali sme to úplne rovnako, vyšetrenia pomaly na chodbe, nikto nič nevysvetlí, neochota, popletú čo sa dá...

bambulka711
25. júl 2024

@lucia293 ďakujem, tak budem rátať teda až ďalší mesiac. A nevieš prosím, ako je to v prípade genetiky? Tam sa embryjká mrazia, kým prídu výsledky? Ide mi o to, že tam potom by som ja nemohla v ďalšom cykle po odbere ísť na vklad, ale až o dva mesiace.

lucia293
25. júl 2024

@bambulka711 ano, tak to vysvetlili aj nam. Embria sa zamrazia a zvykne to trvat tie 3-4 tyzdne, kym su vysledky. V pondelok tam ideme na sono, este sa popytam.

bambulka711
25. júl 2024

@lucia293 ok, tak potom by nemal byť problém, ak by to bolo o dva mesiace, ak budeme mať šťastie a nejaké nám zostanú 🙏

lucia293
26. júl 2024

@bambulka711 ano, len nech ostanú nejaké ♥️

mirkam3
26. júl 2024

@bambulka711 ahoj. Nemyslím to vobec zle, ale nefixovala by som sa na konkrétny mesiac vkladu. Ja som robila to iste a potom ma to zbytočne psychicky zdeptalo. Odbery sme mali v Dec, rovno nám v Brne povedali že kvôli genetike embryi sa januárový vklad asi nestihne. Nejak som sa psychicky nastavila že to bude február. Plán bol ze pojdem v prirodzenom cykle, no februárová ovulacia nie a nie prísť (po OPU sa ti možno aj dosť rozhádže cyklus), keď konečne začal folikul ako tak rast tak už prestavala byt ideálna výstelka maternice. Hrozne ma to vtedy zdeptalo, ani neviem prečo, veľa som si poplakala. A nakoniec bol vklad další mesiac a hneď vyšiel 😍, takze čakanie sa 1000% oplatilo. Držím palce.

bambulka711
26. júl 2024

@mirkam3 gratulujem 🥰 to ja sa vôbec nefixujem, iba viem, že nemôžem v októbri ísť kvôli rodinným záležitostiam, preto ma zaujímalo, či by nebol problém ísť napríklad až dva mesiace po odbere a genetike. Ďakujem a držím palce, aby ste dobojovali.

renata1405
10. nov 2024

Nemate niekto na predaj estrofem???Staci 1 bal.

klarabohun77
11. mar 2025

Ahojte momentalne stimulujem prvykrat v Heliose. Dala som jednu sancu nasmu SVK centru tak uvidim ale verim, ze to dopadne tak ako si predstavujem.
V pripade ze by to nebolo uspesne, viete mi poradit koho si vybrat v Repr.Brno? Som naklonená Otevrelovi ale dam si poradit. A musim najskor žiadať v Dôvere o schvalenie ci toto cele si administratívne riesi Reprofit..?velmi pekne Dakujem za cas🤍

lucia293
11. mar 2025

@klarabohun77 ja som mala p. doktorku Tokarevu a bola som veľmi spokojná. Nevyberala som si lekára, tam sú odborníci. Ale viem, že niektoré baby si vyžiadali už konkrétneho lekára. My sme tam boli na úvodnej konzultácii a potom sme začali riešiť proces schvaľovania na poisťovni. V Brne ti predvyplnia nejaké doklady, ešte podokladaj, čo máš z BA, prípadne iných vyšetrení doplnkových. Ja som Všeobecná, neviem, či Dôvera ešte aj niečo iné chce. Pošleš na poisťovňu, budeš čakať na schválenie a následne vieš začať s liečbou. V skratke 🙂

mirkam3
11. mar 2025

@klarabohun77 - suhlasim s @lucia293 čo sa týka postupu, v Unione to bolo podobne. K papierom z Brna som priložila už iba hormonalny profil a spermiogram (nepýtali, no mala som kópie po ruke tak pre istotu…) a v poisťovni mi žiadosť schválili za 24 hodín 😉.
Ináč ja som tiež bola u Dr Tokarevi a boli sme veľmi spokojní - mame vďaka nej zdravého synčeka. Šla by som k nej zas, ale pokojne aj k Dr Stelclovi alebo Dr Frankovi. Oni na mna urobili naj dojem, ale vyslovene zlu skúsenosť nemám s nikým.,.

klarabohun77
11. mar 2025

Velmi pekne Vam Dakujem za odpovede☺️

lucia293
11. mar 2025

@klarabohun77 keby si niečo potrebovala, napíš, pomôžeme.

jenn6
17. mar 2025

Ahojte dievcata, akurat sa planujem prvykrat objednat do Reprofitu Brno, máte nejake odporucania na lekarov? Dobre skusenosti, zle skusenosti? Dakujem

jenn6
17. mar 2025

A este otazocka, ak ste tam niekto absolvovali ivf a ste zdaleka, dochadzali ste na usg tam alebo sa dalo ist k svojmu gynekologovi?

lucia293
17. mar 2025

@jenn6 je to na Tebe, kam budeš chodiť na USG. Ja som chodievala radšej do Brna, majú lepšie prístroje aj viac skúseností. Lepšie sa potom naplánujú odbery. Ale môžeš si to vybaviť aj u svojho gyn.

nikuska84
17. mar 2025

@jenn6 ja som na ultrazvuk pripadne odberi krvi chodila na pobocku v BA, kedze som z BA, bolo mi to vyhodnejsie. Sice to mali potom v Reprofit systeme, ale este to nemaju uplne prepojene s Brnom a tak ja sama som si potom musela preposielat vysledky koordinatorke do Brna.

jenn6
17. mar 2025

@lucia293 a nejake odporucania na lekarov? Ci sa da objednat ku konkretnemu Dr.?

lucia293
17. mar 2025

@jenn6 je to tu spomenuté aj v príspevkoch vyššie. My sme lekára nevyberali, bola nám pridelená p. doktorka Tokareva a boli sme veľmi spokojný aj s ňou aj s p. koordinátorkou Kotalovou.

bambulka711
17. mar 2025

@jenn6 ak o to požiadaš, môžeš si vybrať. Ak nie, pridelia ti...