icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

callex
12. nov 2010

@lahhel super ze si sa ozvala.uz sme sa o teba bali.tak drzime palce na domaci pokus.mozno v novom prostredi sa zadari 😵
@lilina22 no krasne nabehlo to HCG.drzim palce nech to stupa do zavratnych vysin.
@rienok no teda ty to valis ze 3dovolenky,..sveta zit. 🙂 tak sa pekne vylyzuj a zregeneruj.

callex
12. nov 2010

tak ja mam dalsiu kontrolu za sebou a teda bieda dievcence moje.mam na pravo i nalavo po 4foliky.lenze najvecsi ma 1cm.a sliznica 4mm. ☹ volala som M. a prislo na fostimon.dnes zajtra a v nedelu treba pichnut dve ampulky.mozem to zmiesat do jednej?
viete mi daco poradit na tu sliznicu? doteraz som s nou nemala problemy. 😠
v pondelok mam ist na dalsiu kontrolu.a v stredu (to bude 13DC)mi povedal nieco ale uz neviem ci odber alebo len pregnyl.

martini
12. nov 2010

Ahojte, ja som na tomto fóre nová. Tiež som reprofiťačka a Vaše fórum mi pomohlo pri výbere tohot CARu. Tak dík 🙂 . Som druhý deň po ET a čakám a čakám a čakám...mám pocit, že nekonečne dlhú dobu, nechápem ako to môže byť len druhý deň...

kajka39
12. nov 2010

@callex ja som mala sliznicu na 8DC tiez len 4,6mm a ktosi poradil cervene vino, tak som sa nim nalievala, a celkom pomohlo na 10DC bola uz peknych 7,2mm 😀 😀 Pila som ho aj teple, lebo cervene a studene mi velmi nechuti. Hor sa do toho..... Podla mna nie si na tom tak zle s folikmi ked maju 1cm, ved si len 8DC, takze mas este cas a dopichovanie to mozno urychli, ja by som isla na tvojom mieste mozno na dalsie sono o den skor, aby neprerastli tak ako minule. Drzim palec!!

lilina - gratulujem, testik je kradny aj krv to potvrdila, tak sa potichucky tes 😵

baby ja som dnes neodolala a spravila test .... ☹ ....

tanitta
12. nov 2010

@callex mozes obe dokopy a jednu vodicku....a sliznica porastie fostimonon.. clostil neni moc dobry na sliznicu skor ju znizuje... a ked nebude vyssia neboj oni ti daju estrofem prip. nieco tomu podobne...alchemilka, materska kasicka(tusim v DMke maju alebo v lekarni skus prip. od nejakeho vcelara, cervene vino ...to vsetko mozes skusit...
@kajka39 kolky si po et s pk ci bez pk?...
@martini cloveka by mali na ten cakaci cas uspat ze??...a prespat to.. 😎 drz sa..

callex
12. nov 2010

@martini vitak do klubu a drzim palce nech to rychlo ubehne..veru to cakanie je strasneee.
@kajka39 myslis ze mam ist v nedelu skusit na pohotovost?v nedelu vecer budem este pichat poslednu davku.
juj ze cervene vino no brrr.ale zajtra si ho teda asi uvarim s klincekami a tak sa da pit.
a veru kolky si den?
mysa tu tak upierame na tie testy a mna dnes endokrinolog sfukol stylom ze pozitivny test nie je nic..nie je dokaz. ☹

martini
12. nov 2010

@callex No ja som také radikálne závery nevyjadrovala, že test nie je nič....určite o niečom svedčí. hodnota hcg, ktorá má vypovednú hodnotu, jasné, že je to len test provizórny, orientačný, ale ničím určite nie je...veď to vieme všetky 🙂
A ty máš normálny dlhý protokol alebo len krátky? asi krátky predpokladám, tak si myslím, že by sa tá sliznica ešte dala zachrániť. a aj foliky porastú potom.

callex
12. nov 2010

@martini mne to tak pride s tymi lekarmi ze ked sa mi nevedia vyjadrit k tym pozitivnym testom tak nad testami mavnu rukou.oni nech si myslia co chcu nastatsie v CAR maju pre nas pochopenie.moj protokol sa vyvija stylom co pride to bude. 🙂 fostimon uz caka na kuch.linke.

kajka39
12. nov 2010

@callex, myslim ze v pondelok by stacilo kontrolu, nech ti to radsej robi jeden lekar. Tie merania od roznych dr.mozu machaca dopliect
som 8den od ET a vklad bol bez PK , len 48hod od OPU. Stale verim, ze moj bojovnicek to nevzdal, len to ze na teste nebol ani malilinky naznak ma mrziííí 😝

mircalla
13. nov 2010

@callex suhlasim s kajkou na 100%, na sono vzdy len RF. uz som to tu pisala rikuske par stranok dozadu
@martini vitaj
@kajka39 to je prilis skoro, este k tomu bez PK....myslim, ze to bola ninocka, co mala takto skoro negat test a az po dakych 11 dnoch jej daco ukazal....

kajka39
13. nov 2010

Krasne sobotne rano prajem 🙂 🙂 🙂
@mircalla - ako vidim pre teba uz je den, nie rano. Maly ranostaj ti neda spat, ze? Nic ine si nezelam, len aby si mala pravdu s tym testom. Skusim testnut este zajtra alebo v pondelok. 😉 Dnes som predsa len 24DC. Len si stale myslim, ze by som sa citila nejak inak nez obvykle, ak by sa zadarilo....

@tanitta -bez PK, bol malicky krpec 3bunkovy na ET. 🙂

mircalla
13. nov 2010

@kajka39 nahodou dnes prijemne prekvapil, ze 5:30....standard je o stvrtej

martini
13. nov 2010

Ja tiež chodím na sono výlučne do Brna a to mi trvá z Koších 6 hodín autom. :( Len raz som skočila na ultrazvuk k môjmu gynekológovi, ale to len kvôli môjmu hyperstimulačnému syndromu, lebo som sa bála.

martini
13. nov 2010

@kajka39 Kajka, ty máš transferované tiež len jedno embryjko?

martini
13. nov 2010

@mircalla Ďakujem za privítanie 🙂 Je mi veľmi sympatické, že aj keď už do toho fóra "nepatríš", tak si mu ostala verná a si takým pozitívnym príkladom kladného výsledku a robíš dobrú atmosféru. super.

rikuska21
13. nov 2010

Karlito2, musime nejako dufat a uvidime, tentoraz mi ku clostilu pridal, brvelle, a este nieco
,
Vitaj martini, to ma podrz, z kosic na utz do brna,??ale ver mií dobre robis, ja som bola u mojho gyndosa v BA a zle mi nameral foliky, jednoducho oni nemaju v tom taku prax ako v Brne, vsak naco by aj mali, , moj pokus vlastne zlyha na tom ze to bolo zle nacasovane, malo sa este dva dni pockat, npo co uz , december snad vyjdel

Kajka, je to este skoro, moj priklad je dostacujuci, ja som uz mala opotvrden tehu aj krvou, a na troch roznych testoch som mala stale len jednu ciarku, tak nemysli negativne.
krasnu sobotnu pohodicku

kajka39
13. nov 2010

@rikuska21 - dakujem za povzbudenie, velmi velmi potesilo 🙂 🙂 🙂 Po kolkych dnoch si mala test len s / ?? 😨

martini - ano jedno, tak ako som pisala. To je teda sila, z KE do Brna na sono 😨 Ja som bola u svojho gyn., ale nebola som velmi spokojna, tak som isla este k inemu dr. ,ktory sa mi pri merani zdal ovela doslednejsi,dokonca ma posadil za svoj PC ,aby som mohla odoslat vysledky do Brna... Napriek tomu mi v RF Stelcl vravel tiez vetu o zlom nacasovani, a tiez ze foliky boli prazdne akurat jedno zrele vajko, ktore sa nam aj oplodnilo... Ty si po transfere?

shandy
14. nov 2010

ahojte dievcence,
ako to tu vyzera, co nove? 🙂
idem vas docitat 😵

shandy
14. nov 2010

@callex jasne, foliky treba polievat vodou, aby v nich boli kvalitne vajka 😉 🙂 , na tu sliznicu ja som sosala cerveneho vinka trosku a hlavne alchemilku (ale ta sa pije len do OPU). tiez myslim, ze to je tym clostilom, cize ked budes dopichavat hadam este porastie...
@avaka avusik taka investicia sa urcite vyplatila a ked ju este mozes vybozkavat a kazdy den sa z nej tesit 😵 ,urcite vam uz vynahradila vsetky tie roky cakania...
@violoncielka ja tiez veru neviem, u nas asi nie je NT povinny, ked ho lenny nerobli a druhotrimestralny tiez neviem, len moj gyndo ich robi..z tych AFP mam trosku strach, lebo na amniocentezu ma asi nedostanu...

shandy
14. nov 2010

@rebeka33 drzim palceky v pondelok na kontrolu. pripravy na svadbu, nooo vrcholia 😀 , ale uz niektore veci neriesim, ked budu budu, ked nebudu nebudu...hlavne nech som v klidku. Foto tu zverejnovat asi nebudem, ale ked mi posles mailovu adresu, tak poslem 😉 😵
pozdravujem vas vsetky a zelam peknu slnecnu nedelu...
😵

lenka_21
14. nov 2010

Caute kocky, som tu na fore nova, ale casto si pisem s kockami z fora babetko. Kedze mi odporucili, ze je tu rozbehnuta diskusia o Reprofite Brno tak som sa rozhodla sem nakuknut a co to sa opytat.
My sa s muzickom snazime o babetko 9 rokov a absolvovali sme niekolko IUI a jedno IVF v Heliose v Martine, ale vsetko neuspesne - u nas je probelm u manzela, ma zly SP (morfologia). Po poslednom IVF sa mi skomplikoval zdravotny stav, lebo vsetky tie hormony mi rozhasili cely moj system a obajvili sa aj psychicke poruchy, kt.som musela liecit a tak klasicke IVF mi uz nedoporucuju.
Z tohto dovodu sme sa rozhodli pre adopciu a momentalne sme na 15 mieste v zozname a pred par mesiacmi sme dostali velke prekvapko, lebo som spontanne otehotnela, ale v 13 t som mala missed abort 😒 😢 Samozrejme verime, ze ak sa nam to podarilo raz, tak sa to podari opat, ale v Novom roku by som chcela ist do Brna a skusit IVF Nativ resp. Soft.
Zaujima ma IVF Nativ, ma tu niekto z tym skusenost - dokonca pozitivnu, ze ste otehotneli??? Kedze v tom Brne je dost lekarov, viete mi poradit na, kt. z nich si vybrat - je mi jedno ci to bude muz, alebo zena. Dakujem a drzim vsetkym palceky 🙂 🙂 🙂

esther03
14. nov 2010

Ahojte baby 🙂 Prosim mate niektora e-mail na Dr. Machaca? Dakujem 😉

shandy
14. nov 2010

@lenka_21 vitaj lenka, no vacsina bab ma skusenosti skor so softom ako nativom. Neviem ci nahodou @lahhel nebola na native niekedy na native. inak lahhelik gratulujem k bytiku a drzim palce, nech sa to podari prave v novom bytiku 🙂. inak vacsina mamin a tehuliek su prave zo softu az na par vynimiek 😉 . ja odporucam Koudelku, Stelcla alebo Machaca. Ale vsetci su super 🙂

shandy
14. nov 2010

@esther03 mysim ze maju vsetci rovnaku priezvisko@reprofit.cz, cize machac@reprofit.cz...

esther03
14. nov 2010

@lenka_21 Ja mam skusenost s nativom, bohuzial nevysiel, ak ta zaujima nieco konkretne, kludne mi napis IP 😉

esther03
14. nov 2010

@shandy dakujem moc 😵

shandy
14. nov 2010

@esther03 nemas za co 😉 . tak ten nativ je trosku risk, predsa len je tam len jeden folik zvycajne...ja som skor za soft, tam je vacsia uspesnost 🙂

mircalla
14. nov 2010

@shandy @viloencielka o tych testoch je viac tuto https://www.starostlivostodieta.sk/prenatalna-d...
@lenka21 a nechces skusit soft? to nie su vysoke davky hormonov. na slovensku to nerobia, v RF ano. je to ovela vyssia uspesnost ako nativ a drahe to tiez neni

esther03
14. nov 2010

@shandy teraz pozeram, ze moja dr. nema priezvisko len krstne meno, urcite ma ten machac mail s priezviskom? Aby som nase udaje neposielala na nejaku neznamu adresu 😠

shandy
14. nov 2010

@mircalla super, dobra tabulecka, ukladam 🙂 . co filipko, poslucha?