icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

sassa15
25. feb 2019

@salonka28 kolko vajicok ti odobrali? Co sa tyka tej vody tak je to tak, ze ked mas nabeh na OHSS tak s tym dokazes vela veci zachranit ked budes vela pit. Ked nebudes pit a rozbehne sa ti to, tak koncis na infuzkach... mna hlavne to motivovalo aby som pokracovala 🙂 .

salonka28
25. feb 2019

@sassa15 no veď snažím sa bola som.dnes na kontrole a.na sone mi povedala že je veľmi spokojná bez voľnej tekutiny akurat trošku zväčšené vaječníky alé to po stimulácii je normálne takže som spokojná a aj ja a odobrali mi 14 vajíčok a zatiaľ bojuje 5 zajtra idem volať že koľko zamraziť

salonka28
25. feb 2019

@zoja82 tak môže byť

sassa15
25. feb 2019

@salonka28 potom super 🙂. Ja som tiez bez volnej tekutiny, akurat dnes mi to pozerala doktorka. A hovorila ze som momentalne bez rizika, tak sa tesim. Len skoda ze mi ponechala fraxiparine 😞. Takze zajtra mas velky den, veeeeelmi ti drzim palce, nech sa vsetky embrya dobre vyvyjaju 🙏.

sassa15
25. feb 2019

@zoja82 to ma ani nenapadlo ze aj progesteron moze nafukovat. Myslela som si ze mam vodu v bruchu, ale nemam... napriek tomu som nafuknuta ako balon. Tak to je ten lepsi pripad 🙂

zoja82
25. feb 2019

@sassa15 ja som stale z progesteronu bola nafuknuta a aj brucho som mala vacsie a to som brala len 1-0-1denne.

zoja82
Autor odpoveď zmazal
sassa15
25. feb 2019

@zoja82 to podla mna nie je zle. Ja som mala 8dc najvacsie folikuly 12 mmve

sassa15
25. feb 2019

@zoja82 ja beriem 3×denne. A dnes mi pichli este k tomu agulitin, tak to moje brucho este dooost dlho bude nafuknute...

zoja82
25. feb 2019

@sassa15 a na kolky DC si mala OPU? A kvôli comu sa picha agulitin? Inak to sa standardne chodi casto na kontrolu po ET, alebo len v prípade hroziaceho OHSS?

sassa15
25. feb 2019

@zoja82 OPU som mala 14 DC. Ja som tam chodila vyslovene preto tak casto, lebo mi sledovala doktorka, ci nemam vodu v bruchu. Ano kvoli hroziacemu OHSS. Agulitin je tiez na podporu, je to vlastne progesteron. To je ta ista injekcia ktoru pichaju aj ked nepride ms. Len ono je to tak ze ked si tehotna tak to podpori, a ked nie, tak do 2 tyzdnov ti dojdu kramy. Ale ja mam aj tabletky progesteronu. Hormonalny profil som mala v pohode, tak asi to pichla len tak, ze ked uz som tam bola, alebo ja neviem 😊.

zoja82
Autor odpoveď zmazal
salonka28
25. feb 2019

@sassa15 ďakujem ti veľmi pekne áno tesimmsana dúfam.ze to.dobre dopadne no tak fraxik mám aj ja ale.to mi nevadí skôr to brucho dúfam že splasne lebo mám pocit že asi prasknem o zadychani ani nevravím tak držím.aj ja palceky nech všetko.dobre dopadne

zuzik5891
25. feb 2019

Ahoj... keď vás tu tak čítam je to toľko informácií...ja v stredu ešte len začínam so stimuláciou a mám všelijaké pocity...aj sa teším aj sa bojím... mám mať dlhý protokol Sydney... začínam 23dc pichať Decapeptyl a potom po kontrole pridávam Gonal... veľa som čítala o vedľajších účinkoch ako sú bolesti hlavy... brucha... návaly tepla... zmeny nálad...je to ozaj také zlé pri stimulácii?... ďakujem za každú radu 🙏

salonka28
26. feb 2019

@sassa15 ahoj tak dnes som tam volala tak 2 sú vhodné na zmrazenie tie už Mrazia a a ostatné ešte nechávajú šancu do zajtra tak uvidím ale 2 sú isté tak sa teším vám koľko prezilo

neex1
26. feb 2019

Ahojte. Mam na predaj Meriofert Kit 150 IU 2 cele balenie, cize 10 inj. K tomu darujem Diphereline 0.1mg 18 inj. Na cene sa vieme dohodnut.

sassa15
26. feb 2019

@salonka28 Super, tesim sa stebou 🙂 . Mrazite len blastocysty? Nam prezilo 8, z toho 6 blastocyst, a 2 mensie. To mensie neviem presne co znamena, ani som sa nepytala, lebo ja som to riesila s embryologickou kratko pred transferom, tak som mala uplne inde myslienky. Nakoniec tie 2 mensie sa pridali pri zamrazovani k balstocystam, takze 3 su zvlast a 2 po dvoch zamrazene. Ale my sme mali celkom velke straty, asi ta moja chripka par dni pred OPU neurobilo dobre. 18 vajicok mi odobrali, spravne sa oplodnilo 11, a nakoniec z nich mame teda tych 7 zamrazenych a jeden mi dali spat.

sassa15
26. feb 2019

@zuzik5891 vitaj 🙂 ! Nie je to take strasne. Navaly tepla som nemala, hlava ma bolela, ale zase nie v kuse, len viac ako normalne, ale nebolo to nic strasne. Co sa tyka zmeny nalad, tak pocas celej stimulacie som 2× mala mega velke nervy z nicoho, trvalo to asi 2 hodiny, a potom to preslo. Raz som vracala, ale to bolo tiez take chvilkove, proste mi prislo zle a o 15 min to uz bolo ok. A este podbrusko ma celkom slusne pobolievalo ku koncu, ale ja som mala az moc vela folikulov, tak to preto. Tiez som mala dlhy protokol, len ja som zacinala pichat 22dc. Ono to takto napisane mozno vyzera zle, ale pocas stimulacie to zase niako zvlast nevnimas.

salonka28
26. feb 2019

@sassa15 no neviem v akom. Štádiu to dávajú ale radcej nech odpadnú teraz ako potom u mňa v brušku tam nech idú len tie dobré však vlastne o to ide

sassa15
26. feb 2019

@salonka28 jasne, vlastne aj tak potrebujes len ten jeden pravy 🙂 . Kedy ti budu zajtra volat ohladom zvysnych embryi?

salonka28
26. feb 2019

@sassa15 ja budem volať okolo pol 9 viatej tak som zvedavá ale stačí nám aj jedno dobré nech sa to podarí veľmi v to dúfame a veríme

zuzik5891
26. feb 2019

@sassa15 jeeeeej vďaka že si mi odpísala 😊... trošku si ma upokojila...zo zmien nálad má najväčší strach môj priateľ...lebo aj pri stimulácii s clostilbegytom to bola divočina 😁... kúpil mi štítky a popísal ich vetami ako... SÚ TO LEN HORMÓNY....ON ZA TO NEMÔŽE...V SKUTOČNOSTI NIESOM NAHNEVANÁ...atď....😂😂😂...a že od zajtra si to mám polepiť po dome 😂😂😂... skúšala som sa tu po diskusiách pýtať báb či nemajú skúsenosti s mykózou pred začatím stimulácie...moja dr.mi dala antibiotiká Polygynax na vkladanie...len nikto mi ešte neodpísal či s tým majú skúsenosti... bojím sa aby som niečo nepokazila hneď v úvode...ale je to ako naschvál... už cca 8 rokov som mykózu nemala🤦

zoja82
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
26. feb 2019

@zoja82 skutočne?...bože...už sa na stimuláciu začínam pomaličky tešiť...ja som mala hlavne zmeny nálad a v čase ovulácie výrazné bolesti vaječníkov...a to som mala max.3 foliky..čo to bude keď ich tam bude napríklad 15

zoja82
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
26. feb 2019

@zoja82 a ty máš soft stimuláciu teraz?

zoja82
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
26. feb 2019

@zoja82 držím palce...určite to dáte🙏🍀

zoja82
Autor odpoveď zmazal
sassa15
26. feb 2019

@zuzik5891 jeeej, to mas zlateho chlapa 😊. Ten moj to zvladal vseliako. Ako bol vacsinou zlaty, ale nie vzdy sa my podarilo ovladnut vlastne nervy. A hlavne to bral tak ze vsak to je v pohode ten cely proces. Hehe, a raz mu isli zobrat krv a zacal vyjednavat so sestrickou, ci to musi by dnes, ci to nemoze byt zajtra. Hrdina 😂.