icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

lapaloma1987
28. mar 2019

@busybumblebee to je na zalobu normalne kkt....kam do centra chodis?? Ja by som sa zblaaaaznilaaaaaaaaa kks.... ty si inak silna zlatik ❤

zuzik5891
28. mar 2019

@daniela2022 OHSS sa pokiaľ viem môže rozvinúť po OPU...a príznakmi sú nafúknuté brucho ale uľaviť si nemôžeš... sťažené dýchanie... hnačka... závraty... zvracania... problém sa vymočiť...
Ale ak piješ aspoň 3-4l vody denne a prijímaš dostatok bielkovín tak by si mala byť ok... neboj sa... určite si ok...❤️

lapaloma1987
28. mar 2019

@zuzik5891 @daniela2022 mne dr povedal ze ked mi bude pri ohss zle,a nebudem chciet jedli ani vidiet...mam sa najest nasilu...nasilu napit,nasilu zjest napr vajko,bielkivinu daku... proste to zajest!!! A fakt mi to ponohlo...najest sa...a pomaly pit vodu po duskoch...mne velmi ananasovy dzus pomohol ❤

zuzik5891
28. mar 2019

@naty139
@zuzu8511
@busybumblebee
@daniela2022
@lapaloma1987
@evaachesa baby...ako to je keď si pichám fraxiparin a dostala som ms?... pichala som ho aj počas celej stimulácie... ET mi zrušili kôli vysokej sliznici a tento cyklus pôjdem na KET...o siedmej som ho mala pichnúť no som v pomykove...

evaachesa
28. mar 2019

@lapaloma1987 joj tak to ma velmi mrzi 😞 dalso pokus uz urcite vyjde a budete sa coskoro vytesovat z maleho zazraku 😊 drzim palceee

naty139
28. mar 2019

@zuzik5891 ja vôbec netuším, pichat začínam v sobotu a decapeptyl, takze nemám skúsenosť 🤷‍♀️

evaachesa
28. mar 2019

@zuzik5891 podla mna ho nevysadzuj, potrebujes mat riedenu krv a o chvilu ides na ket ... ja som mala zacat s anopyrinom uz pred umelym. Zavolaj zajtra pripadne hematologicke

zuzik5891
28. mar 2019

@evaachesa no ja som si ho nakoniec s dvojhodinovým meškaním pichla...zajtra budem múdrejšia keď zavolám do centra...
Mám trošku obavy lebo po prefukoch a podozrení na embóliu pľúc som si pichala clexane 0,6 a keď som dostala ms boli to jatky 🤦...vtedy som bola nútená prerušiť pichanie lebo som to krvácanie nevedela zastaviť...tak verím že sa to nebude opakovať 🙏

busybumblebee
29. mar 2019

@naty139 obaja sme zdravi, vsetky vysetrenia ok, iba spermiogram bol pod normu. Nedarilo sa nam 1,5 roka tak sme navstivili CAR 😊

busybumblebee
29. mar 2019

@lapaloma1987 chodim do Gyn-fivu do NR (OPU a ET v BA) a dakujem. Ja som proste citila, ze to tak nemoze byt ❤️

daniela2022
29. mar 2019

@zuzik5891
@lapaloma1987
Dievčatá mam 8 vajíčok na pravej strane na ľavej 4 ale tie sú maličké. V stredu mam odber nieje to malo? Dosť sa bojím ze nič nebude

zuzu8511
29. mar 2019

@daniela2022 nieje to malo niekedy je lepšie menej a kvalitnejšie 🙂 a do stredy ešte je dosť času 🙂

daniela2022
29. mar 2019

@zuzu8511 lenže pred rokom som mala 28 z toho 9 zrelých a prežili 2. Som strašne vystresovana z toho ze je to moja chyba a mala som pýtať silnejšie lieky alebo neviem 😐 ty si mala koľko Zuzka?

zuzu8511
29. mar 2019

@daniela2022 určite to nieje tvoja chyba.a vraví sa ,že keď je ich príliš veľa nieje to dobre lebo je to na úkor kvality.ja som mala 8, z toho 6 dobrých.

evaachesa
29. mar 2019

@daniela2022 asi vzhladom na kvantitu a malo
zrelych vajok zvolili iny postup, takze nestresuj. Aj ja som mala druhy krat kratky protokol miesto dlheho. Dokopy 10 vajicok, z toho 8 zrelych. Este na poslednej prehliadke pred opu ich bolo len 7 a mensich, cize stihnu este dorast do stredy. Presne takto v piatok som mala tusim poslednu kontrolu a v stredu odber. Nestresuj sa zbytocne, vsetko bude v poriadku 🙂

zuzik5891
29. mar 2019

@daniela2022 moja je to dosť... neboj...a tých 8 je ako veľkých?...

zuzik5891
29. mar 2019

@daniela2022 mne i h na usg videl vždy veľmi veľa...cez 25 som vždy narátala... odobrali mi nakoniec 14...9 obsahovalo vajíčka...len 4 boli zrelé...tri sa podarilo oplodniť a máme dve embryjká... veľa vajíčok nieje vždy záruka že sa budú dať všetky oplodniť...

evaachesa
29. mar 2019

@zuzik5891 co ti povedali v centre?

zuzik5891
29. mar 2019

@evaachesa 8.4.mám prísť na ultrazvuk... že nevadí že som ms dostala na 22dc...a aj to že je iná je ok... že to vlastne ešte pracujú hormóny čo mám v tele... fraxiparin si pichať nebudem... začnem si ho pichať zas keď dostanem progesterón pred KET
Dnes robím aj nemožné aby sa to spustilo poriadne...

evaachesa
29. mar 2019

@zuzik5891 tak fajn potoom, aspon pojdete skor po fazulku 😊 daj si horucu vanu a cervene vinko

zuzik5891
29. mar 2019

@evaachesa ja už vínkujem tri dni 😁...a keďže už krvácam vaňu som vystriedala za horúcu sprchu...len to potrebujem poriadne rozbehnúť...

lapaloma1987
29. mar 2019

@zuzik5891 za jeden si bachni!!!! Aj tonic vie tusim pomoct aby sa viac krvacalo...😊 drzim palce

evaachesa
29. mar 2019

@zuzik5891 ak uz krvacas tak to buds uz ok urcitee, tak to len vinko a horuca sprcha a urcite bude vsetko tip top 🙂 na kedy teda vychadza ket?

susanne08
29. mar 2019

@daniela2022 ahoj ja so mala len 10 folikulov z toho bolo 8 vajok a 7 embrií sa podarilo a ostalo nam po PK 5🙂 z toho 4 hatchujuce blasto, jedno mám v bruško a čakám, strašne to ide pomaly. tak neboj, dobré to bude🙂

zuzik5891
29. mar 2019

@evaachesa no podľa klasických výpočtov na 19.4.cca....ale všetko bude záležať od ovulácie

zuzik5891
29. mar 2019

@lapaloma1987 s tým tonicom je to dobrý nápad... musím dnes zabehnúť do obchodu,😁

zuzu8511
29. mar 2019

@susanne08 aj mne to ide strašne pomaly ,neviem ako to vydržím ešte 12 dní :(

lapaloma1987
29. mar 2019

@zuzu8511 toto cakanie do transferu je niiiiic!!!!!! Tie dni po transfere po kontrolne sono a krv je hrozne dlheeeee... viem o com hovorim...ja som rada ze sa so mnou moj muz nerozviedol....ja som bola hroznaaa....🤣🤦🏻‍♀️🤷🏼‍♀️😉😘

lostris151
autor
29. mar 2019

@lapaloma1987 dakujem krasne isto sa ozvem, pravdu maz to cakanie na vsetko je na nervy :( aj teraz ked cakam do nedele na transfer ale tak som to ponala z toho hladiska ze konecne mam normal rezim tak si uzivam vsetko co nebudem moct potom a teda snad ta segrina navsteva ma rozptyli, budem sa uz aj spat do kanady balit tak snad to tak zbehne nejako.
@busybumblebee gratulujem, fakt ako z filmu ale som rada ze ti to vyslo nakoniec a zatial je vsetko oki tak uzivaj tehulkovanie 😍

Inam mate niekto skusenost ze ked ste sli na druhy pokus tak ste po progesterone mali trosku bolesto v podbrusku? Ja som vklady zacala v stredu a ma trosku pobolieva.
@zuzik5891 a aku si mala sliznicu ze ti zrusili et, je tam nejaky limit? Ja som mala v pondelok na sone 9mm.

evaachesa
29. mar 2019

@zuzik5891 a robia vo vasom car aj cez sviatky? Kedze to tak vychadza.