Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@lostris151 držím palceky nech to dobre dopadne
@lostris151 držím palce. Daj vedieť ako... Kedy máš mať výsledok?
@susangha ano, chodim, je to moje prve IVF 🙂. Testovala ☹ . Ale ja mam dnes rano vyslovene len duch, sice ruzovy, a v limite ale teraz som si uz ista ze to mam z pregnylu, lebo to zoslablo oproti vcerajsku. Takze nalada na bode mrazu. Dnes by som uz mala mat nieco na teste, kedze som dostala blastocystu.
@susangha no uvidime...je to na mozog, nemala som testovat, ale co uz, som nedockava, chcela som vidiet cisty test, aby som neskor nemala pochybnosti, ci test je pozitivny, alebo ma len klame. Ja idem pondelok, uz sa neviem dockat. Aj ked sa to nepodari, a budem mat negativny test, aj tak to prinesie jedno pozitivum. Aspon od pondelka uz nebudem nic pichat do brucha 😆
Ahojte zienky, ja som uz po odbere. Prezila som! :D len ja citlivka som sa in tam klepala, zubami mi drkotalo ze by som tym aj maso posekala, este som sa im tam aj rozplakala na stole ale boli tam vsetci strasne zlati a mili. Ze dnes sme vsetky bolo take vystresovane, kolegyna vedla mala potom vysoky tlak ja zase uplne nizky tak tam mali dnes veselo. Trosku som si dlhsie polezala lebo mi dali infuzku. Odobrali mi 21 vajicok a dali sme si 16 oplodnit ak budu dobre. Zajtra mi povedia rano ze ako to bolo. Uz je mi lepsie trosku bolesti v podbrusku ale da sa to zvladnut, viac menej som prespala vacsinu dna do teraz aj teraz je to tak ze spim hore chvili na prijem tekutin a spim. Ale som rada ze to mam za sebou. 🙂 a ta anesteza bola nakoniec naozaj ok, nemusela som sa bat. 🙂
@lostris151 skvelé... úžasný počet...to koľko ich je ti vraveli ešte v centre alebo ti volali?...teraz nech sa krásne oplodnia...❤️🙏
@zuzik5891 dakujem 🙂 to kolko odobrali mi povedali hned v centre ked som lezala. Ale nepovedali mi ze kolko je ich vhodnych na oplodnenie lebo to cistenie a oplodnenie prebieha naraz nieledy poobede tak to mi zajtra daju vediet. Ono ich ani nemusi byt 16 vhodnych ale tak dufam ze vyssi pocet bude oki 🙂 ideme robit pripravu na ET a budem pichat od zajtra este cosi, teda v centre mi to budu lebo to je do svalu- na prevenciu ohss. Takze pripraclva bude a potom uvidime aka bude v utorok situacia a podla toho uvidime ci bude et alebo ket. Inak naozaj mozem povedat nemenila by som to centrum je fakt super ja som v Heliose v Martine uplne spokojna, vsetci su velmi zlati, vsetko vysvetlia su mili, chapavi, starostlivi, trpezlivi 🙂 no som rada ze uz tu zlu cast mam za sebou..uz som si nahodila aj kokosovu vodu a pripomienky na pitie, za hodku miesam proteinik tak snad OHSS nebude. Cely den lezim ale zvladla som to bez panadolu, ale ze si mozem dat kludne ale asik vydrzim bez neni to az take zle uz a lepsi ss to kazdu hodku. uz som aj pojedla cosi najskor vyvary 2, potom banan a tak.. aj kavu som si mohla dat len nie na lacno. Hlavne asik preto ze tlak bol pod 89 na 40 😳Inak mne povedali aj o tych bielkovinach aj tekutinach je to aj v papieroch. Takze smad vsetko pojde hladko a uvidim co zajtra bude za vysledok. Dali sme aj dlhu kultivaciu a macs +icsi, chceli sme aj geri inkubator ale nebol volny. @zoja82 urcite tu bude oki 🙂 budem drzat palce a tiez daj vediet ako si dopadla.
Dakujem dievcence za podporu ako je tom super ze sa tu mame 🙂 😍♥️
@lostris151 krasny pocet, tak sa drz a oddychuj 🙂
@lostris151 bože... normálne som to čítala so zatajeným dychom... Mne dnes na hematológii povedala že mam Lupus antikoagulans a ešte niečo k tomu...genetika ešte nedošla takže ku injekciám sa mi pridá fraxiparin... počuj...a ako často máš teraz chodiť na tie injekcie do svalu?
@zuzik5891 tie injekcie zacinam zajtra po dobu 5 dni. Teda uz dnes mi to pichli ked som tam bola. Plus zacinam zajtra tie vklady progesteron. Ja stale rozmyslam nad tou genetikou, musime sa rozhodnut zajtra ale ja by som radsej pockala ze kolko tych finalnych bojovnikov bude. A teraz ze ci to dat len na tie co sa budu mrazit alebo aj na tonco sa bude vkladat s tym ze by sme vysledky vedeli po vklade alebo ze to nechat tak a brat to ako prirodzene tehotenstvo s neevdomostou ak by sa chytilo a dat len zvysne spravit. My genetiku riesime hlavne ako pre pripad ze teda nahodou nam teraz nic nevyjde tak o pol roka by sme mohli na vacsiu istotu ist. A co je to ten lupus etc?
@lostris151 koľko stojí tá genetika?...akosi to neviem nájsť v cenníku...my kôli fragmentácii musíme dať PICSI aj MACS...chceme aj ten GERI inkubátor... Lupus antikoagulans...hmm no viem akurát že zohráva významný faktor v poruchách gravidity...ty máš nábeh na OHSS?...alebo si riziková kôli PCO?... neviem si predstaviť každý deň cestovať do Košíc hodinu ak by mi to bolo treba...alebo sa to pichá zakaždým?...asi veľa otázok 🤦
@zuzik5891 v pohode 🙂 genetika od 1200 - 1500 eur myslim 1-3 embrya. Ze vraj som rizikova na ohss lebo som mala vela vajicok. Ono ti to moze aj tvoja doktorka pichnut, tvoja gynekologicka alebo na pohotovosti ale tym ze ja som teraz v kanade tak tu nemam doktorku a povedali ze mozem aj tam prist.
@lostris151 a tú genetiku si chcete dať z nejakého dôvodu?... či len tak aby ste si boli istý...ja už teraz viem že na genetiku peniaze nezvýšia...tak len musím veriť že bude všetko ok a že to triedenie spermií bude postačujúce... počuj... nevieš koľko si mala vajíčok mimo stimuláciu?... myslím tých ešte nedozretých... mne ich narátal 19...
@zuzik5891 hmmm netusim nevraveli mi len ten pocet co odobrali. My genetiku rozmyslame koli tomu ze mame obmedzeny cas a s genetikou ti vedia vybrat embryo najlepsie a ze je az 75% uspesnost. To vyslovene ze ak sa nam teraz nic nepodari tak na jesen by sme mali trosku vyssiu sancu zase pri potencionalne moznom kratsom casovom rozpati.
@lostris151 takže... základ je myslieť tak že už teraz to výjde 😉...dnes ti asi budú volať že koľko sa oplodnilo vajíčok... som veľmi zvedavá❤️... verím že do piateho dňa vydrží čo najviac... silno držím ✊✊🍀
@lostris151 wow, to si mala riadnu úrodu. Mne odobrali 18, a to mi hovorili ze som nadpriemer 🙂 . Tak drzim palce, aby sa ti OHSS nerozbehol. Ked budes mat troska vody v bruchu, tak nebud z toho vystrasena. Mne pri ET vravel lekar, ze mam tam troska vody, ale na neskorsích kontrolach uz to tam nebolo. Moja lekarka vravela ze vela pomohlo, ze som dodrziavala naordinovany rezim. 5l vody + bielkoviny (v mojom pripade nutridrinky + som sa snazila aj v strave mat co najviac bielkovyn). Tak drzim palce 🙂
@zuzik5891 tie nutridrinky mi predpisala lekarka este pred opu, ked videla ze hrozi OHSS. Po OPU som dostala infuziu kvoli tomu, a na dalsi den mi volali, aby som dosla na dalsiu infuzku. Ked som im povedala, ze pijem 5l vody, tak som na infuzku ani nemusela ist. Vraveli, ze voda je vlastne ta vec co pri tomto najviac pomaha. Oni mi spominali min. 4 litre, tak som sa snazila co najviac, a tych 5l bolo u mna max. co som dokazala vypit. Nehovorim ze 100% je to vec ktora ma spasila, dostala som k tomu aj tabletky cabest, ktora tiez zabranuje tomu, aby voda isla do bruchu. Ja som velmi chcela ET, a vlastne to ma motivalo. Samozrejme nie za kazdu cenu, ale den pred vkladom som bola na kontrole, a nakoniec som bola v stave ked mi to povolili.
@lostris151 výborné som.rada že si to takto super zvládla tak už len vydržať koľko bude bojovníkov a tie injekcie do svalu som aj ja dostávala aj fraxik u mňa to je v pohode už teraz ale boli aj tahsie dní tak ti ich neprajem a skóre zotavenie
@zuzik5891 nie pocas celej stimulacie 🙂 . Isty cas som na to ani nedavala pozor, pila som tak 1,5 litre. Ale potom na kontrolach ma upozornila lekarka aby som pila viac. Asi folikuly nerastli ako chcela, a potom som pridala, a pila tak max. 3 litre. Ked som zacala tak strasne vela pit, tak to bolo vseliake. Nakoniec sa mi osvedcilo, ze odmerala som, ze kolko vody sa zmesti do nasho dzbanu, to bolo 1,4l. Zobrala velky pohar a proste pila...Tak som vedela ze musim vypit 4 dzbany. A potom som chodila asi kazdu pol hodinu na wc 😂. Nutridrinky mi predpisala lekarka centre. Ona ma s tym super skusenosti, ze vraj to velmi pomaha. Ked to mas na predpis, tak to stoji par centov. A ze aj vtedy mali aktualne v centre babu, ktora zostala tehotna aj napriek hroziacemu OHSS, a tiez jej naordinovali nutridrinky. Ja to dodnes pijem 2x denne, resp. sa snazim, lebo parkrat sa mi stalo, ze ten druhy som nevypila. Dnes som 10 dni po transfere, a zacala som pit to este pred OPU, tak uz to pijem 19. den. Ked mam byt uprimna, uz sa mi to strasne zhnusilo, ale co uz. Ked musis tak musis.