icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzik5891
1. mar 2019

@lostris151 to je super...a cítiš sa dobre?...to by bolo úžasné keby to mohli spraviť hneď v ten deň kontroly... zajtra ti budú ešte volať ako sa majú embryjká?

evaachesa
1. mar 2019

@zuzik5891 no to ti verim, ja som mala plnu hlavu ze som si obcas musela aj poznamky urobit :D a odkial a kam do centra cestujes? Ze vlakom?

lostris151
autor
1. mar 2019

@zuzik5891 ano bolo by fajn 🙂 len asik by som skor prijala aj pondelok kontrolu nech aspon viem ako som na tom. Citim sa ok, oddychujem viac menej gaucova kultura posledne 3 dni 😁 teraz som uz myslela ze v pohode tak som trosku zacala viac chodit a pratat a tak ale zase som si musela sadnut. Snad zajtra to uz bude na prechadzku a stale ma nafukuje. Volat budu az v nedelu 3 den. Ale tak kedze ja tam chodim na tie injekcie tak asik aj osobne.

susangha
1. mar 2019

@sassa15 jeeeej gratulujem ti.. vidíš.. tak pondelok ti to potvrdia 🙂 ak sa nemýlim.. je to v pondelok však... ja som dnes volala do repromedici a vraj si krv na hcg môžem dať zobrať aj svojej gynekologičke.. takže nemusím 100km cestovať... potom im len odmailujem výsledky.. ja mám hcg až 6teho teda v stredu :( neviem sa dočkať

susangha
1. mar 2019

@lostris151 waaaaw to je teda úspech s tými vajíčkami...klobúk dole.. gratulujem 🙂

sassa15
1. mar 2019

@susangha zatial to beriem s rezervou, a uverim tomu az po odbere 😊. Ale mam klud na dusi, odkedy to vyzera nadejne. Hej, ja to mam pondelok. Konecne sa mi zda, ze uz to nie je daleko 🙂 . Pre mna to nie je problem dojst do centra na odber krvi, my to mame len 20 min do Repromedici, takze pre nas celkom pohoda. Nad tym som uz rozmyslala, ze to musi byt strasne dochadzat do centra...obdivujem ta aj ostatnych co musia vyslovene cestovat do CAR.

zuzik5891
1. mar 2019

@evaachesa zo Spišskej Novej Vsi do Košíc... rýchlikom necelá hodinka a osobákom hodinka a pol ..

susangha
1. mar 2019

@sassa15 ako v Nitre je tiež CAR - gynfiv... ale nebolo mi odporúčané... preto som zvolila radšej dochádzanie do Ba a som veľmi spokojná s personálom 🙂

zuzik5891
1. mar 2019

@lostris151 tak len dávaj na seba pozor... radšej sa teraz šetri... ešte si užiješ upratovania až až ❤️

evaachesa
1. mar 2019

@zuzik5891 fuha, tak to mas riadne natriasacky :-/ a do ktoreho centra chodis?

zuzik5891
1. mar 2019

@evaachesa do Heliosu...tie natriasačky to je fakt...a keď idem skoro ráno tak je problém aj sadnúť keďže veľa ľudí ide do Košíc do práce...ako do OPU budem chodiť vlakom...na OPU autom a keďže priateľ nemôže vako vojak čerpať dovolenku ako normálny smrteľník volala som ocinovi a ten si v Rakúsku vezme týždeň dovolenky a bude v prípade potreby somnou chodiť autom on...Ak boh dá a budú embryjká tak priateľ somnou pôjde na vklad...po vklade sú ešte nejaké kontroly ktoré sú povinné?...alebo kedy je od vkladu prvá kontrola

evaachesa
1. mar 2019

@zuzik5891 fuuha tak to teda nemas veru jednoduche ..ak by priatel nemohol byt pri vklade tak potrebujete notarom overeny suhlas vas oboch ze suhlasite s vkladom..ale to vam uz asi povedali..pri prvom ivf to u nas vyzadovali a pri druhom ze uz to nie je nutne pokial pride partner v den vkladu, ze staci len podpis. Po vklade uz nic, akurat na 14 den odber krvi na hcg ..ale to si mozes dat urobit aj u svojej lekarky, nemusis kvoli tomu chodit do kosic. Na kedy ti vychadza opu? Silno drzim palce ✊🍀

zuzik5891
1. mar 2019

@evaachesa na vklad pôjde určite... dajú mi v centre paragraf...to mu armáda musí uznať aj keby mali neviem aký výcvik v tom čase...ja som si len dnes pichla 3 injekciu Decapeptylu...ms by mala podľa apky dôjsť o 5 dní...no už teraz ma pobolievajú vaječníky...v decembri dom potratila a vlastne som ešte normálnu ms nemala... január dom sporadicky krvácala takmer stále... februári mi dr.nasadila Noretistheron aby som ms dostala pokým pôjdem do Heliosu... takže netuším ako mám ovplyvnený cyklus...v ktorý DC sa robieva OPU?

evaachesa
1. mar 2019

@zuzik5891 tak potom fajn ak bude moct prist. To je mi luto ze si potratila :( Teraz sa to uz ale isto podari 🙂 OPU som mala 15 DC ale zavisi to od rastu folikulov. U mna sa ocakavalo ze pojdem skor no nerastli ako mali tak som pichala dlhsie.

zuzik5891
1. mar 2019

@evaachesa ja som napríklad pri stimulácii s clostilbegytom mala už na 12-13 DC foliky veľké cca 24 MM...raz dokonca 27mm...to bol ten cyklus v ktorom som otehotnela...dr.v centre mi v 4 DC narátal 19 folikov vo vaječníkoch...som zvedavá ako to bude

evaachesa
1. mar 2019

@zuzik5891 wau tak to si mala dost vela folikov, kolko ste mali nakoniec blastocyst? Ja som mala pri prvom ivf 6 vajicok a zostali 3 blastocysty a pri druhom 10 vajicok, no len 8 zrelych a ostali 4 blastocysty

zuzik5891
2. mar 2019

@evaachesa toto je moje prvé IVF... tých 19 folikov mi dr.narátal v 4 DC teraz keď sme to IVF začali riešiť... keď ešte nevedel výsledok AMH...sama som zvedavá koľko ich bude pri odbere dozretých... nedávala si mraziť blastocysty?...celou stimulkou si si prešla už dva krát?...a vyšlo niektoré IVF?...ak sa pýtam ti čo som sa už pýtala prepáč...❤️....

sassa15
2. mar 2019

@susangha ahoj, este ma napadlo, ze kolkaty den budes po transfere v stredu? Lebo ja som povodne mala ist utorok, to by som bola 14 dni po transfere, ale potom mi to lekarka zmenila na pondelok, takze v den krvnych testov bude. 13 dni po. Tak mozno by si tiez mohla ist o den skor 😊.

lostris151
autor
2. mar 2019

@susangha dakujem 🙂 😂 neviem ako sa mi tak podarilo vyprodukovat heheh

evaachesa
2. mar 2019

@zuzik5891 no tak na 4dc je to skutocne vyborne cislo 🙂 ja mam aj nizke amh tak preto ich bolo menej .. 1ivf - 3 vklady neuspesne.. teraz 2 ivf - prvy ET pozitivny, no cakam na ultrazvuk ci je vsetko v poriadku 🙂 zvysne 3 su zamrazene.

lostris151
autor
2. mar 2019

@evaachesa a kolko od toho ET ked je pozitivne ti robia ultrazvuk?

evaachesa
2. mar 2019

@lostris151 2 tyzdne od krvi ..a to este nemusi byt nic vidno vraj

zuzik5891
2. mar 2019

@evaachesa moje amh je 2,53... pekná hodnota...a vy ste šli na IVF kôli tomu že máš nízke amh? ...Nepovedali ti prečo to predtým nevyšlo?... úprimne ti želám aby si si mohla títo tehu naplno vychutnať a mať ten najkrajší predvianočný darček ❤️👶

evaachesa
2. mar 2019

@zuzik5891 to mas fakt pekne .. ja mam len 1 takze doktor vravel ze sa treba poponahlat ..problem manzelov spg a ja som vytvarala protilatky proti spermiam, potom sa to upravilo no stale mam imunologiky problem ...mam vsetky vysetrenia tak u mna len to amh a imuno ...a je to samozrejme aj o stasti ako vravel doktor 🙂 tentokrat sme davali aj macs metodu na selekciu spermii tak verim ze aj to pomohlo 🙂 a dakujem krasneee a tebe tiez drzim palce aby to hned na prvy krat vyslo 🙂

zuzik5891
2. mar 2019

@evaachesa ja tvorím protilátky proti byčíkom spermií a teraz sa mi k tomu pridala novozistená trombofília...čo sa týka priateľa tak fragmentácia 52% a morfológia 1,8%...my ideme do PICSI+MACS...chceme aj GERI inkubátor... predĺžená kultivácia je samozrejmosťou...dal by boh aby to vyšlo na prvý krát...aj toto finančne dáme len tak tak...ja som v práci musela dať výpoveď lebo podľa šéfky som sebec že chcem dieťa...

evaachesa
2. mar 2019

@zuzik5891 ach jaj, no nemate to tiez ruzove, ale isto to obidete pekne, hlavne s macs je ovela vyssia sanca ... a na tu trombofiliu nieco beries? Inkubator tiez zvysuje sancu, u nas sa vola embryoscope, o geri som este nepocula, ale asi to bude to iste. Nam robili na tom jednom embryjku aj zonalny hatching kedze malo tvrdy obal a asi by same odtial nevyslo a tiez lepidlo .. tak aj to ma tak drzi nad vodou ze to nemoze byt mimomaternicove ked sme dali lepidlo a ze sa tam riadne prisalo :D niektori ludia su neuveritelni, az mi padla sanka, ako moze nieco take povedat jedna zena .. ona asi nema a nechce mat deti ked nieco take vypotila..predpokladam ze pani je karieristka 🤨

zuzik5891
2. mar 2019

@evaachesa pani je doktorka a sama má deti a vnúčatá...a jedno tiež z umelého oplodnenia... nehovoriac že mi vravela že z umelého oplodnenia bývajú postihnuté deti... dokonca vravela že potrat som si vymyslela lebo sa mi už nechce robiť...videla 8 správ z nemocnice...toľko krát som tam počas vianočných sviatkov bola pokým som spontánne nepotratim...a keď dom chcela 2.1. jeden deň voľna lebo ešte som sa dočisťovala tak sa ma opýtala že ako si to vôbec predstavujem...robila som na ambulancii a ona nemala žiadnu sestričku na zástup... takže bola zvyknutá že dom robila aj s horúčkami nad 39...po laparoskopii som po 4 dňoch musela ísť do práce a keď som jej povedala že mi nieje dobre povedala že sa mám láskavo vzchopiť... povedala mi fakt veľa zlého...som šťastná že som odtiaľ preč...ona sa mi síce ospravedlnila ale poviem ti pravdu že nebolo to úprimné... na tú trombofíliu budem mať fraxiparin... začnem ho pichať spolu s Gonalom a potom počas celého tehotenstva...ten GERI inkubátor je vlastne inkubátor s kamerou... netreba ho otvárať pri kontrole embryí ... zvyšuje šancu na úspech...

zuzik5891
2. mar 2019

@evaachesa inak čo je to to lepidlo...ja som to v cenníku Heliosu nikde nenašla

evaachesa
2. mar 2019

@zuzik5891 coze? Doktorka co si sama presla umelym a takto reaguje? Tak to je riadna mrcha .. urobila si najlepsie co si len mohla, ved ani stres tehotenstvu neprospieva. Fak by som nieco take necakala, smutne :( tak fajn potom ten fraxiparin si picha vela zien a pomoze urcite. Ja beriem anopyrin aj ked mi nic nezistili, ze pre istotu ... tak ten inkubator je ten isty, len sa inak vola 🙂 a to lepidlo sa vola embryo glue .. mozno ho mate v cenniku tiez pod inym nazvom

zuzik5891
2. mar 2019

@evaachesa embryoglue nemáme...Helios to nerobí...toto som k tomu našla na nete...a ver že aj toto by som si dala... napriek tomu či zvyšuje šance alebo nie..❤️