Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
Ahojte.. ja som dnes 7 deň po druhom vklade. Začala som špiniť,aj bolesti mám presne také isté ako pre menzesom. Aj po prvom ET som to takto mala a samozrejme to nevyšlo,len vtedy som mala hyperstimulacny syndróm tak som s tým bola zmierená. Teraz bolo všetko ok,ale po dnešku prestávam dúfať 🙁🙁 aj keď tu čítam že niektoré ste tiež mali špinenie a vyšlo to,ale mne sa to celé opakuje takže strácam nádej 🙁
@andrea014 Ahoj ja tiež špiním, dokonca som mala aj krv, od 7 dňa po ET, na 10 deň mi odporucili krvný test, hcg 134, parada, len musím opakovať krvný test,či hcg stúpa, tak zajtra idem na krv. Zajtra mam 14-ty deň po ET a stale špiním 😣 tiež mám zmiešané pocity takže viem ako sa cítiš. Skus si spraviť tehu test či nebudeš mať ducha. Trošku sa ubezpečíš. Samozrejme si zavolaj do centra, mozno Ti odporučia zvýšiť dávku ak niečo užívas a doporučujem Ti, choď aj na krv či máš ten hormón hcg v krvy. Držím Ti veľmi palce,prajem veľa šťastia a nestrácaj nádej 😍🙏🙏🍀
@bodka1234 kvoli kvalitnejsim spermiam. Ze idealne 5 dni alebo max 3, my sme mali 5
@weja07 mne sa to zdá ešte strašne skoro robiť test 😕 podľa mňa nebude ešte nič a budem ešte viac nervózna.. volala som do centra povedali že to nemusí nič znamenať a že mám len oddychovať a čakať. Doteraz som bola úplne v pohode,s dobrou náladou ale toto špinenie ma odrovnalo lebo zrovna by som mala dostať menzes.. ďakujem za povzbudenie aj ja veľmi držím palce,ty si už blízko 😉🤗
@andrea014 mne vysiel test uz 5 DPT a pekne stupal kazdy druhy den (mala som blastoscystu vlozenu)
@andrea014 možno špinis preto práve ,že si mala dostať menzes.aj ja som spinila v čase ,keď som čakala ms a som v 10 gt.a test som si robila na 7 deň po vklade 5 dnovej blastocysty a už tam bol dusik.ale v podstate ti rozumiem ja som sa tiež bála testu a potom som si aj vyčítala,že som si ho nemala robiť ,lebo som sa bála či naozaj bude aj krv pozitívna 🙈
@zuzu8511 áno práve dnes som mala dostať menzes a aj som začala špinit,ale presne takto isto to bolo aj prvý krát,úplne rovnaké bolesti prsníkov,brucha.. takže keď som to už zažila a prvý krát bol výsledok negatívny,strácam nádej aj teraz..ja nemám test radšej ani kúpený,bojím sa toho dňa keď si ho spravím,bojím sa zase toho sklamania,je to strašná záťaž na psychiku premna..a presne ako hovoríš zase sa budem báť krvi na ktorú idem az v pondelok a to je strašne dlhá doba ešte 😏 ja sa musím najskôr ukľudniť a zmieriť sa s tým že to možno nevyšlo a potom si v kľude spravím test.
@andrea014 myslím,že zmieriť a pripraviť sa na to ,že to nevyšlo sa nedá 😥 ale mala by si sa práve skúsiť naladiť inak.musis veriť ,že tento krát to vyšlo drobček cíti to čo ty.ono to je celé veľmi ťažké vždy sa snažíme naladiť optimisticky no to sklamanie potom je hrozné,ale stále musíš veriť naozaj.kazda z nás to zvláda ťažko pretože to je naozaj veľká pecka na psychiku.aj ja som sa cítila akoby som už už mala dostať ms aj prsia aj brucho má bolelo a vyšlo to.tak skús hlavu hore a dohovaraj tej malej bublinke ,že ju chceš a hotovo 🙂 silno ti držím palce
Baby, stalo sa Vam niektorej alebo poznate niekoho, kto mal v 7 tyzdni prazdny gestacny vacok? 😔
Ahojte dievčatá. Ako sa máte? Dlho som tu nebola zajtra idem na Ket a viete čo? Prvý krát to beriem úplne v pohode 😁 je to normálne? A rozmýšľam ci ma význam po Ket ležať? Však vždy som ležala a nevyšlo to 🤔
@daniela2022 ahoj tak držím palce 😊ja som bola včera na KET a mi povedali aby som 2dni ležala a odpočívala len 😊
@daniela2022 ja mám v pláne 3 dni ležať lebo po Pk som čítala že embrijko sa musi zahniezdiť do 72 hodín....a potom chcem ísť normálne do prace....ako má byt tak bude, poznám baby čo boli doma a nepodarilo sa a naopak čo vôbec neboli na Pn a podarilo sa...🤷♀️
@nika849 no ja som zakaždým ležala a ani raz to nevyšlo tak rozmýšľam ci nemám robiť opak 😁😁😁
@naty139 no ja som na PN lebo keby som sa vrátila do prace a zobrali si zase voľno asi ma zabijú lebo by museli zase niekoho zaucit. A potom chcem nastúpiť do práce.
A to je vaše ktoré umelé alebo ktoré Ket baby?
@zuzik5891 vobec nijako Zuzi, brali to, ako jasnu vec, ze nerobia. Co bol ale vacsi sok, ze mi vcera volal druhy lekar z Heliosu a povedal, ze iui nam je zbytocne s takym spermiogramom, tazko otehotniem. Vraj je to vazne u manzela, taka som ostala v soku. Lebo doteraz nam vsetci tvrdili, vratane jeho kolegu pred dvomi mesiacmi, ze spermiogram je sice zhorseny, no nie je to nic strasne. Ja uz neviem, comu mam verit :( Tebe sa ako dari?
@daniela2022 ja som po PK lezala len 2 dni (vratane dna ET). ET som mala v sobotu a v pondelok som uz sla do prace. A som v 14tt 😊
@busybumblebee teba si odtiaľ pamätám 😁😁 tak sa teším že vám to ide dobre ☺️ a u vás bola aký problém ak sa smiem opýtať? Teraz pracuješ ci si na PN?
Je tu vôbec niekto s takou krásnou endometriozou ako ja?
@daniela2022 ahoj Danka.ja mám endo.zajtra ti silno držím palce tentokrát to vyjde ✊🙏🍀
@daniela2022 môj 1 KET ale začínam akosi špiniť a to len ležím 😞
@daniela2022 dakujem ☺️ nedarilo sa nam 1,5 roka. Ja nemam nic a muz mal mierne zhorseny spermiogram. A pracujem, aj som pracovala pocas stimulacie, nebola som vobec PN, az od septembra by som chcela 😊
@andrea014 presne viem ako sa cítiš, ja som začala tiež špiniť na 7 deň po ET a špiním stále 😱 sem tam sa objavila aj krv, testy som si robila od 7 dňa, stále tam bol duch 👻 😍 na 10-ty deň som išla na krv, z centra odporučili a hcg 137. Opakovane kontrola na 14DPT (dnes) a hcg krásne stúpa = 751, plus mi robila sono a Dr vraví,že som tehotná, som skoro odpadla 💞💖💕 ukázala mi na obrazovke malú bublinku 💜 👼 🙏 💜 neskutočne sa tešíme, je to neopísateľné, no sme len na začiatku 🙏 🙏
A že to špinenie môže znamenať tu menses alebo hematom. Mam prist o týždeň na kontrolu.
Tak Ti držím palce veľmi silno 🙏🙏👊👊👊🍀🍀🍀 a veľmi Ti prajem tiež takéto potešujúce správy 😍 Doporučili mi kľudovy režim, vitamíny a pokračujem v progesterone..
@alexsk no u nás to bolo podobné... spermiogram sme mali oveľa zlepšený a ani IUI by nám netrebalo...no potom neskôr prišli výsledky Halospermu a všetko bolo v keli...napriek spermiogramu ktorý bol super bola fragmentácia 52%...povedal ti lekár niečo bližšie ohľadom toho výsledku?
Včera som mala kontrolu...na 12dc... podľa sona som mala prítomnú voľnú tekutinu tak si dr.myslel že ovu prebehla...ale do istoty mi vzal krv na hormóny a podľa výsledku ovu nebola... takže zajtra idem do centra zas na kontrolu..sono+krv...
@weja07 to je super krásna správa,veľmi to gratulujem 😊 ja už dnes nešpinim,ale som si stále test neurobila,ani neviem na čo čakám,dnes som 8 deň po ket a už by tam mohlo byť niečo vidieť..len som ako keby bloknuta,bojím sa toho výsledku,možno sklamania.. ale raz na to príde či už na krv alebo na test takže sa to dozviem,a keď to nevyjde tak bojujem ďalej,po bábätku veľmi túžime a nevzdáme sa 🙂 prajem ti veľa síl a zdravia aby si mala zdravé bábätko 😉😊
@daniela2022 u mna je to prvé umelé a mala som ohss tak nebol et ale idem na ket a mám len jedno embrijko
@alexsk naša jediná možnosť bola pri takej fragmentácii IVF...z toho sa nám podarili 2 embryjká... prvý KET nevyšiel...na ten druhý pôjdem ak mi ho povolia o pár dní...pri IVF sme museli dať všetky... PICSI, MACS, PK aj GERI inkubátor...aby toho nebolo málo vyšlo mi že tvorím protilátky proti byčíkom spermií... takže prirodzená cesta je u nás takmer nemožná...ja som po dlhých mesiacoch absolútneho snaženia síce otehotnela no neprešli sme ani cez 7tt....to kôli tej fragmentácii...
Tú priechodnosť hlienu navrhol dr.aj mne na začiatku...ale keďže ja som už otehotnela zhodli sme sa že je to zbytočné...je to ten postkoitálny test...

@bodka1234 3-5 dni abstinencie pred odberom. Za 1,5 dna sa vam nevytvori take mnozstvo ako za 3 dni.