icon

Umelé oplodnenie a pokusy

veselavrba
6. apr 2012

Ahojte kocky,chcem sa opýtat ktora ste presla umelym oplodenym a na kolky pokus sa vam podarilo otehotniet?Ja uz skusam druhy a 13.4. budem vediet viacej,idem na test.Pri prvom mi nevedeli povedat preco to nevyslo.Mam este 7zmrazenych embryi a to mi vzali 10vajicok🙂 Ako ste na tom boli vy?

annamary27
18. sep 2012

@jjaajjkkaa tak ty máš asi krátky protokol,ja som pichávala na 24dc v dlhom protokole.

jasmina232
21. sep 2012

baby prosim akmozte napiste mi ako prebieha punkcia vajicoka ci je to bolestive celkovo umele oplodnenie, vored dakujem 🙂

pupendo5
22. sep 2012

Ahoj Jasmina, niet sa naozaj čoho báť, na chvíľku ma uspali a za pár minút (15) som sa priebrala na izbe. Hneď po zákroku som necítila vôbec nic, potom začali byt vajecniky viac citlivé ako pri MS a do druhého dňa som trocha spinila.. Sestričky sa pýtali či nechceme nieco proti bolesti ale každá to odmietla. Chvíľu si tam polezis, potom sa oblecies, povedia ti výsledky odberu a ides domov. Na oblecenie najlepšie nieco voľnejšie, všeobecne sa odporúča nosiť pár dni pred odborom voľne veci v pase aby si foliky nepraskla. Ja som mala citlivé a nafuknute brucho uz pred odberom. Ale niektoré baby prislinnormalne aj v úzkych riflach, ja som take na seba dat nemohla. V den odberu poobede a na druhý den boli vajecniky dost citlivé, nehovorím že ma neboleli ale nebolo to nic čo by sa nedalo vydržať. Ale zase plati, ze kazda sme ina. Držím Ti moc palce. Horšie boli asi tie nervy, pretože po odbere pre mna nemali veľmi dobre správy... No nakoniec sa stal zázrak 🙂

adriana_dg
24. sep 2012

Ahojte ja som dnes bola v kosiciach tak moja doktorka mi vipisala ziadost na umele oplodnenie a ze budem cakat aj mesiac.....Ale ja bisom chcela vediet ze ked dostanem rozhodnutie ci mito poistovna schvaly co potom bude? budem brat tabletky alebo injekcie? prosim vas kto stim ma skusenost ozvite sami prosim dakujem

kuspitka
25. sep 2012

Ahojte,chcem sa vás opýtať je tu niekto komu sa podaril KET?beriete aj vitamíny keď idete na umelé oplodnenie?

wejbynka
26. sep 2012

ahojteee tak my sme boli v maji na prvom KET a nevyslo to pred vianocami nas caka druhe, dufam ze bude uspesnee moc by sme to chceli🙂

jjaajjkkaa
16. okt 2012

Ajojte dievčatá. Mam jednu otazocku.Som 5 den po IFV a dost ma pobolieva pod bruškom a bolia ma prsníky. Ma prosim niekdo taketo skusenosti?Dakujem krasne za radu a drzim všetkým palceky...

liliki
31. okt 2012

Ahojte, ja mam jednu inseminaciu - neuspesnu za sebou, cakame na schvalenie na umele oplodnenie od poistovne, kolko ste na to cakali? a viete mi napisat nejake detaily o umelom ako to prebiehalo, kolko ste boli pn? dakujem krasne za vsetky Vase skusenosti.
Linda.

siinda
2. nov 2012

@liliki ahoj, ja som bola v utorok na transfere ..no schvalenie trva asi mesiac a potom je to už len kolotoč vysetreni, hormonov atd...ale vsetko ti povedia acele to trva asi mesiac od schvalenia aspon u mna to tak bolo🙂)

liliki
3. nov 2012

@siinda, my uz cakame dva mesiace, a podarilo sa Vam? alebo este cakate na vysledok? 🙂

siinda
3. nov 2012

🙂 dva mesiace cakate na schvalenie? to je dost dlho,,my budeme mat vysledok az v piatok..ale neviem

siinda
5. nov 2012

@jjaajjkkaa ahoj ja som 6 den po vklade a tiez mam take priznaky,,tie prsniky mozu byt aj s hormonov a podbrusko boli mozno este po zákroku,,ale ked nema s ziaden výtok tak to tak asi ma byt 😉

zuzatko5555549
16. feb 2013

@gazovicka
@gazovicka ahoj chcela by som sa spýtat kolko ste platili za umele oplodnenie kolko vas to všetko vyšlo ☹

olivia31
17. feb 2013

@zuzatko5555549 Ahoj nás to stálo približne 1400 € v Heliose Martin 😒

gazovicka
17. feb 2013

@zuzatko5555549 ahoj... nam 3/4 preplatila poistovna, nas osobne to vyslo do cca 800 eur .... "cakomprask" ...

klaudikacko
31. mar 2013

Ahojte!Ja chodim do Bratislavi do centra Gyn-fin.mala som 4-rat inseminaciu,ale sa nepodarilo ani raz.nedavno som bola na umelom oplodneni ale ani to sa nepodarilo.sme stoho nestasni.obi dvaja sme poriatku ajtak sa nedari.porate ako mamepostupovat dalej.Dakujem

sudabe
2. apr 2013

@klaudikacko Ahoj tak Toto je dost sovne ze ste obaja ok å nic, moj manzel må zle spermie ja som v poriadku å boli sme nå ivf uspesne ja by som navrhla zmenit car.

klaudikacko
2. apr 2013

@sudabe Ahoj!do ktoreho bysme mali ist tohto nam doporucila moja gynekologicka.teraz 15-ho musim ist do Blavi ze co mi poradi pan doktor.Viste kam chodili do centra.

sudabe
3. apr 2013

@klaudikacko neviem ti poradit dø ktoreho måte ist ale nastuduj si na nete kde maju dobre vysledky å nakne kde riesia problem å preco sa to nedari, my chodime dø gyncare kosice

zuza3003
12. apr 2013

ahojte, som 8 deň po IVF a mám taký krvavý výtok. Viem asi čo to znamená ☹ Nemali ste niektorá takéto problémy?

jarkaon
8. máj 2013

Ja som podstúpila IVF v Košiciach v sanatóriu SPLN. Podarilo sa nám to hned na 1 pokus. 🙂 - (Ale vkladali mi 3 embriá, z toho sa jedno neujalo vôbec, a ostala som tehotná s dvoma. V prvých tyždnoch mi ale zistili že jedno embrio nerastie, a následne sa aj vstrebalo. Ostalo len to jedno - z ktorého sa nám narodil syn). Synček má už 4 roky a uvažujeme nad dalsím dietatom. Takže sa ku koncu roku chystame na navštevu do SPLNu. Dufam že nám to zas takto dobre výjde.
😒

jarkaon
8. máj 2013

@zuza3003 Ahoj Zuzka. Ja som krvavy výtok nemala. Ale zas som mala pocit, a bolesti v podbrušku ako pred menzesom. Ale výtok bol číry . A máme syna.

perlita1234
21. máj 2013

Ahojte dievcata citam tu vsetky vase prispevky a gratulujem tym ktorim to vyslo a prajem vela stastia tym ktori to skusaju....

perlita1234
21. máj 2013

Baby chcem sa vas opytat ci mate dake skusenosti s umelim oplodnenim v zahranici ja zijem v severnom irsku a prave zacinam s umelim oplodnenim ba klinike my pretpisali antikoncepciu na 3 mesiace chcem sa vas opytat ci aj doma na sk je pretpisuju nakprv tieto tabletky budem vdacna za akukolvek radu

makovicka53
25. máj 2013

@berunka1975 ahoj mozem sa ta opytat kde vam robili tu genetiku choriovych klkov a zistili trizomiu chromozomu 13...ja som akurat po KET 6tt+4 sa prestalo vyvijat MA...som uz zufala...dakujem ti

rosabianca123
26. máj 2013

Ahojte dievcata. Lekar mi nakazal kupit medzi vsetkymi liekmi aj Menopur, ktory som nakoniec ani neotvorila. Ak by ste mala niektora zaujem, tak posuniem o 20 EUR lacnejsie, nez kupna cena z lekarne. Krabicka neporusena, pridam aj blocik. Volajte 0940 836 040

11lenka
1. jún 2013

baby drzte sa ja som si to vsetko postupila tiez bola som 2x tehotna a vzdy v 6 tt som o to prisla bolo to velmi tazke ☹ ale nakoniec na hematologii (tam ma poslala moja doktorka)mi zistili deficit proteinu12,,takze po dalsom uspesnom KET som si pichala inekcie (fraxiparin) a nastastie vsetko dobre dopadlo a o devet mesiacov sa nam narodil vytuzeny syncek 🙂 teraz ma 3,5r a uz mame aj 9mes.dcerku tiez po KET sme velmi stastny ze sme to vtedy nevzdali a nikdy to nebudem lutovat to co som si musela s manzelom vytrpet,bojujte oplati sa NADEJ UMIERA POSLEDNA 🙂 DRZIM VAM VSETKYM PRSTY

majka2276
22. aug 2013

@cecil36 ahoj co je to ta fragmentacia?a chcem sa spytat ze kolko to asi stoji v martine?a vo vsetkych pripadoch preplaca poistovna?dakujem

ame
22. aug 2013

@majka2276 Na urcovanie, do akej miery su spermie fragmentovane - poskodene (poskodena ich DNA), sa pouziva test zvany "Halosperm". Ak by vysla vysoka fragmentacia, odporuca sa dat si pri oplodnovani vajicok metodu PICSI. To znamena, ze do vajicka sa napichnu iba spermie, ktore nie su fragmentovane..... zistuje sa to tak, ze zdrave spermie sa v labaku ako keby "nalepia" na latku menom hyaluronan. Tie sa vyberu a oplodni sa nimi vajicko. PICSI poistovna nepreplaca a v Heliose MT stoji 80 €.

dieselxxx
3. jan 2014

Ahojček,

žienky potrebujem radu. Chodím do GYNFIV a teraz som na začiatku protokolu. Užívala som antikoncepciu, teraz si pichám Dipherelin. Na kontrolu som mala ísť na 2-4 deň menštruácie. Lenže tá prišla teraz a neviem ako mám postupovať keďže sú sviatky. 😒