Umelé oplodnenie a pokusy
Ahojte kocky,chcem sa opýtat ktora ste presla umelym oplodenym a na kolky pokus sa vam podarilo otehotniet?Ja uz skusam druhy a 13.4. budem vediet viacej,idem na test.Pri prvom mi nevedeli povedat preco to nevyslo.Mam este 7zmrazenych embryi a to mi vzali 10vajicok🙂 Ako ste na tom boli vy?
ahojte kocky.. ja mam este 7 mesiacov na to aby mi poistovna schvalila umel.oplodnenie..vsetke vysetrenia atd...Stihnem to?V januari mam 39 rokov
.KONECNE NA TRETIKRAT SOM PREHOVORILA MANZELA....dakujem za mile povzbudenia dievcence ..pekny dnicek
@zuzkazivcak ahoj,
ak ti mozem odporucit tak skus Martin. Ja som bola v Heliose. Bola som maximalne spokojna s ich pristupom a teraz sme uz v 18 tt 🙂, vyslo to tam na prvy krat.
Do Gyncare v KE by som uz nikdy nesla- zly pristup, strata casu a hlavne penazi
@sydnyi11 ahoj,
neviem ci sa pytas , ze ci stihnes 3 pokus cez poistovnu do svojej 39 alebo vjoj prvy pokus umelého oplodnenia cez poistovnu? lebo ak je to tvoja prva ziadost na umele cez poistovnu tak tam treba ratat s mesiacom na odpoved a nasledne mesiac na cyklus co budes stimulovat (podla protokolu krátkeho 1 mesia a podla dlhého aj viac) a nasledne sa uvidi ci si pripravena na odber a nasledne na vklad. Potom dalsich 2-3 tyzden aby si vedela ci sa to podarilo alebo nie. Drzim palce aby ti to vyslo na prvy krat.
Ak to nahodou nevislo nasledny kolotoc a mesiace idu ako sialene
Aj ja som to zazila a viem ako ten cas leti.Netreba cakat - nie v nasom veku.
Ja to mam uz zasebou a teraz len pocitam tyzdne kolko do porodu 🙂
@maria294 Dakujem krasne....ale nastastie sa nam neviem ako ale podarilo otehotniet. Som v 14 tyzdni. Velmi sa tesim a prajem vsetkym snazilkam aby pocitili taku radost ako citim ja 🙂 Drzim palce 🙂
@sydnyi11 , ahoj chcela by som sa ťa opýtať, keďže som tvoja veková kategória čo si ty predtým absolvovala aký si mala problém. Ja som teraz po 1 neúspešnej IUI a v januári sa chystám na 1 IVF, chodím do MT Iscare, snažíme sa už 5 rokov, výsledky sú v poriadku.....Ďakujem
@maculicek1977 Ahojky.Ja mam polycisticke vaječniky a mala som nepravidelny menzes.Nakoniec som sa rozhodla navštivit centrum asis.repr.v KE Spln a tam my nasadili stimulaciu injekcie a lieky.Mne naštastie sa podarilo IVF na 1 x.Ale to som fakt od stimulacie v centre bola doma na pn.Na klude..šetrila som sa a moźno aj to mi velmi pomohlo.Pokial maš dobre vysledky myslim si,že budeš mat kratky protokol ako ja .Držim palčeky.
@maculicek1977 jednoznačne pri ivf je vadčšia šanca ako pri IUI ....
ahoj mohla by som sa ťa spýtať ak už máš skúsenosti ja začínam a pichám si merional dávku mám 1/2 prášku a šla som podľa pokynov do striekačky nasajem 1ml rozpúšťadla vstrieknem do prášku po rozpustení vsajem 0,5 ml a druhá polovica ostáva chladničke polovicu ktorá ostala v strikačke vstrieknem do druhého prášku a pichnem ale nechápem ako si zriedim tú polovicu s chladničky zasa 1ml roztoku s práškom a ten zostatok zo včera? ďakujem
Ahoj ja som bola raz v Martine a tiež mi to nevyšlo. Mala som taký divný pocit, že ja ich ani moc nezaujímam len skôr peniaze čo zaplatím. Ešte som len bola na vyšetrení či sa ujalo embryo alebo nie a už mi doktorka začala rozprávať, že mám zmrazené ešte 3embrya a môžem o mesiac skúsiť zas.
@sydnyi11 Ahoj a môžem sa spýtať kde si absolvovala cykly tie 2predtým?
@veselavrba Ahoj ja som bola v iscare v Martine. mala som z toho zmiešané pocity a síce, že ide skôr o peniaze ako o pacienta. Lebo ešte som len prišla na vyšetrenie a keď som spomenula, že krvácam hneď mi začala doktorka rozprávať, že mám zmrazené embryá a môžem skúsiť za mesiac zas.
@modrafarba ahoj tiež v splne
@lenkalienka01 Máš 3 detičky,obdivujem ta,že ešte chceš dalšie,vzhladom k neuspešným pokusom. Ja nemám žiadne,už som mala 2xIUI,2x IVF a nič, málo AMH 0,4...,málo vajíčok málo folikulov.
@jeka77 a uz si to uplne vzdala? ja "nastastie" nemam skusenosti s umelym oplodnenim cakam prve baby uz sa neviem dockat ale napadlo ma ci nahodou este nechces chvilu pockat a potom to este skusit... kamaratka mala s tymto tiez problemy a nakoniec sa jej to podarilo.. v 37r 😉 kolko mas rokov?
@jeka77 ahoj,áno mám 3 detičky, za čo som nesmierne vďačná, ďalšie neplánujem 🙂 Mám vek a istú zodpovednosť vychovať tých malých drobcov 🙂 Dcéra je už skoro dospelá,ale moji chalani sú ešte maličký. Taktiež som kadečo absolvovala,nedúfala...podarilo sa..po dlhých 7 rokoch. Narodil sa malý a ako fakt neviem ako a kedy a opať som otehotnela. Na šťastie to dobre dopadlo, keďže som bola len 5 mesiacov po sekcii.A moje AMH bolo v čase pred druhým otehotnením 0,1 ..... takže lekári len neveriacky krútili hlavou. Ja viem, že je ťažké veriť, vlastne ja už som potom ani neverila a naozaj som urobila s mm pre to možné a snáď aj nemožné . Nevzdávaj to, počkaj a skúste to ešte. Nemusíš mať veľa vajíčok, stačí jedno na to ,aby si mala bábätko . Držím palce každej jednej.... ja som si to čakanie a dúfanie prežila dlhých 7 rokov ! Viem čo to je, ale potom som skonštatovala,že na to najlepšie sa dlho čaká a asi je to naozaj pravda. Vydrž,oplatí sa to 🙂
@sweetyna Budem mat čoskoro 39r,som z toho smutná,hoci ešte stále verím a už to prestávam riešit. Poistovna mi už nebude čiastočne nič hradit,takže budeme závislí aj od finančných možností,no budem to ešte skúšat. Tolko vitamínov, čajov, tekutín som za celých 20rokov nezjedla,nevypila,čo teraz za posledné 3-4 roky, upravila som si aj červené krvinky,všetko,čo můžem ovplyvnit...len stresy sa dajú tažšie vymazat zo života
Ahojte. Ja som po druhom IVFku. prvý krát som mala len dve vajíčka, ale žiadne embryo a teraz znova dve vajíčka a už jedno embryo. V pondelok mi vkladali embryo a odvtedy pociťujem bolesti v podbrušku, dnes som si urobila tehu test, ale vyšiel negatívny ☹ , neviem či som si robila skoro alebo to znova nevyšlo...
@andrea8383 Môžem sa spýtať kde ste podstúpili liečbu?
@modrafarba helios Martin
@lenkalienka01 ahoj krásne si to napísala, takéto niečo napísať niekomu strašne pomôže, pohladí na duši a dodá sily, že niekto prekonal tiež niečo podobné.....
@jeka77 ahojko som na tom podobne, ja tento rok za sebou 2 IVF v Iscare MT a tento mesiac som mala 39 rokov.....2 x pozitívny výsledok ale radosť netrvala dlho....zakrátko sa mi príznaky stratili a bublinky odišla, ešte teraz sa neviem z toho spamätať.....pátrala som sama a tu babuľky na MK mi pomohli, aby som si dala urobiť ešte vyšetrenia genetiku, reprodukčnú imunológiu, endokrinológiu a hematológiu, ja som si myslela, že v CAR urobili všetky takého vyšetrenia, ale žiaľ nie......tak som z ISCARE sklamaná....keby mi to povedali určite to už riešim pred 1 IVF a mala som dosť času nato, na všetky tieto vyšetrenia sa čaká 3 mesiace......strašne zvažujem Reprofit Brno, tam bez týchto vyšetrení nezačnú ani so stimuláciou....a tu ísť naslepo im vôbec nevadí, hlavne že platím ja a poisťovňa......ako napísala @lienkalienka, stačí len jedno vajíčko....ešte nezúfaj, určite sa dočkáš svojho voňavého batôžka.....robíš preto maximum. posielam ti veľa síl a energie
@maculicek1977 ja chodim do heliosu v martine a som po druhom IVFku. Mna poslali na vyšetrenie na hematológiu a na vyšetrenie genetiky,ale až po prvom neúspešnom IVFku. Teraz čakám na výsledok druhého IVFka.
@maculicek1977 Ďakujem za rady,keby som to bola vedela,tak si už dávno vybavujem objednania na endokrinologiu, hematologiu atd...V Heliose ani o tom nerozmýšlali, skůr ma už začínali tlačit do darcovského programu vajíčok...,pri 1.IVF som mala 3 vajíčka a 1embryjko, pri 2.IVF 4 vajíčka a 3embryjká,ktorých rast sa však zastavil----vraj.
Ja ešte verím,neviem si predstavit,že nebudeme mat potomka,to ani náhodou.
Ahojte dievčatá, vidím že máte veľa veľa skúseností tak vás chcem poprosiť o radu..v televíznych novinách odvysielali nedávno reportáž že ak je žena po dvoch samovoľných potratoch má nárok na umelé oplodnenie..je to pravda?to som ešte nikdy nepočula..snažíme sa a už začíname zvažovať aj túto cestu..len tak informatívne sa pýtam lebo vidím že máte skúsenosti..ďakujem pekne🙂
ahij baby v pondelok idem na vklad embrii a velmi tuzim aby to vyslo 🙂aj ked sa bojim trosku ako to buzde prebiehat !
myslite ze mame sancu ked mame vajecniky uplne v poriadku aj ked nepriechodne a aj maternicu mam zdravu a v poriaku ? muz je uplne zdravy aj spermie ma oki. co myslite dakujem za vase rady

@jjaajjkkaa Neviem, či už dakto odpovedal, ale tie injekcie sa majú pichať 5cm od pupka kdekoľvek. Ale keďže ich budeš pichať dosť, tak to striedaj, aby ťa nebolelo 🙂 A predoperačné vyšetrenia musíš doniesť na odber vajíčok, nesmú byť staršie ako pol roka a majú byť od internistu.