icon

Umelé oplodnenie - august 2021

nikatomi1
5. sep 2021

Ahojte. Chcela by som sa opýtať. Som 7 deň po ET a užívam progesteron. Od včera som začala špiniť a dnes sa objavila už aj ružová krv. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Obávam sa, že to neznamená nič dobré..

mikasz
6. sep 2021

@nikatomi1 test si neskusala robit? Moznosti su 2, mohlo sa embryo zavrtat blizko nejakej zilky a ta sposobila krvacanie alebo to teda zial nevyslo a aj napriek liekom sa ti spusta ms...
V niektorych car vtedy zvysia davky progesteronu a caka sa na vysledok krvi.
Ja odporucam pit citronovu vodu a oddychovat
Drzim palce

13kvietok13
6. sep 2021

@nikatomi1 Nemusí to znamenať nič zle 😊Keď chceš mat istotu, skús si spraviť test. Ja som 10. deň po KET, ale test sa bojím spraviť. Pri predošlých transferoch som napriek tomu, že som brala progesteron, dostala ms normalne ako som mala dostať. Určite volaj do centra.

nikatomi1
autor
6. sep 2021

@13kvietok13 3 deň spinim a trošku ružovej kr... aktuálne som 8 deň po ET, test bol dnes negatívny...😔 ale som pripravená na všetko, musím vydržať do piatku vtedy idem na krv...uvidím zajtra ráno či ešte bude krv. Ďakujem Vám dievčatá za podporu. Iba vy môžete pochopiť ako sa cítim 😊❤🙏🏻

13kvietok13
6. sep 2021

@nikatomi1 ja úplne úplne chápem ako sa cítiš 😞 momentálne prežívam to iste. Ani nemám odvahu spraviť test. V piatok mám ísť na test a strašne sa bojím, že dostanem ms. Mám za sebou už 3 neúspešne transfery a toto je naše posledné embryo. O to je ten tlak väčší 😔. Ty máš prvý vklad? Držím ti veľmi veľmi palce

nikatomi1
autor
6. sep 2021

@13kvietok13 áno prvý a máme ešte 3 krpcov ❤❤❤ ďakujem krásne aj ja vám veľmi držím palce aby sa to tentokrát už podarilo 🙏🏻 už máš dosť zažité a bojujes ako sa len dá, o to viac ti to prajem ❣

nikatomi1
autor
6. sep 2021

Ešte by ma zaujímalo... ako prebieha KET a aká je cena aj s liekmi? Chcem byť na všetko pripravená. Ďakujem za každú odpoveď 🙏🏻

13kvietok13
6. sep 2021

@nikatomi1 Tak to máš ešte veľkú šancu ❤️ Určite sa to raz podarí 😊 To ja bude musieť všetko od začiatku a hlavne zistiť, prečo sa to stále nepodarilo, napriek tomu, že sme už spravili všetko čo sa dalo 😞 Čo sa tyka toho priebehu, tak u mna to bolo vždy tak, že keď som sa rozhodla podstúpiť KET, objednala som sa do centra, vyšetrili ma, nasadili lieky, potom kontrolné sono a stanovili termín vkladu. Cenovo je to podľa mna rôzne. Záleží aké centrum, aké lieky. Ale približne 400-500€ za každý KET.

nikatomi1
autor
6. sep 2021

@13kvietok13 máš vyšetrenú aj krv? Konkrétne trombofilne markery...? Mám kamarátku ktorej sa prvé 4 nepodarili takže ide odznova a z krvi jej zistili že má lupus čo je autoimunitne ochorenie a pravdepodobne aj dôvod prečo sa jej nedarí

13kvietok13
6. sep 2021

@nikatomi1 ja si picham clexane na riedenie krvi, takze tam by sa malo predísť týmto problémom (aspoň tak mi povedal dr) a imunologiu mám spravenu. Tam mi zistili akurát zvýšené NK bunky, chodím na intralipidy do Nitry, čiže aj podľa dr sme vlastne podchytili všetko. Spravili sme aj asistovany chatching, čím sa tiež zvyšuje šanca na uhniezdenie. A ďalej už neviem čo bude 😕 Fakt nechápem. Čisté zúfalstvo 😞

13kvietok13
6. sep 2021

@nikatomi1 totiž základne hematologicke vyšetrenie mi spravili a to nenaznacilo žiadny problém. Len preventívne ten clexane

nikatomi1
autor
7. sep 2021

@13kvietok13 ja som sa dnes dozvedela že tej mojej kamarátke zistili na genetických testoch že je neplodna a nemôže mať deti. Dieťa môže vynosit iba umelým oplodnenim a to tak, že dostane darcovske vajíčka. Normálne som v šoku, veľmi mi je to ľúto 😔 proste všetky tie peniaze a všetko celý proces umelého oplodnenia co podstúpili bolo zbytočné.

13kvietok13
7. sep 2021

@nikatomi1 bože to je hrozne 😔 Veľmi ma to mrzí. Pri tomto už človek naozaj nevie, čo všetko sa ešte môže prihodiť. Je to take smutne 😞. To robili generické vyšetrenie im ako paru? My sme boli na genetike a vraj všetko Ok.

nikatomi1
autor
8. sep 2021

@13kvietok13 áno myslím že na odporúčanie hematologa

13kvietok13
9. sep 2021

@nikatomi1 veď aj ja som nešťastná, že sme tie ostatne vyšetrenia podstúpili až po 3 neúspechoch. Strašne ma to trápi. Mohli sme si ušetriť embrya. Joj. Taká hlúpa už nebudem. Zajtra idem na krv a strašne sa bojím 😔

nikatomi1
autor
10. sep 2021

@13kvietok13 Veľmi ti držím palce, každej z nás a verím že nakoniec všetko dobre dopadne ❣🙏🏻

nikatomi1
autor
10. sep 2021

@13kvietok13 Tak ako dnes? Podarilo sa?

13kvietok13
10. sep 2021

@nikatomi1 dnes pozitívny test z krvi 🥰🥰 stále neverím. Už len nech všetko dobre pokračuje 🙏🏻

nikatomi1
autor
10. sep 2021

@13kvietok13 Jeeej ❤ gratulujem 🙏🏻❣

13kvietok13
10. sep 2021

@nikatomi1 ďakujem veľmi veľmi pekne 😍