Umelé oplodnenie po 39. roku
Ahojte absolvovali ste niekto umele oplodnenie po 39 rokom a aku mate skusenot? Ja som bola na ET v 14.11.15 robila som si test a vysiel negtivne aj na krv som bola a tiez vysledok negativni a vsak do teraz nemam ziadne krvacanie...
@ria294 kludne sa pytaj, nemam problem odpovedat na cokolvek..no TSH som mala v hormonalnom profile, neriesili to vsak v gyn-five, aj napriek tomu robili iui. Az v Brne lekar ma nato upozornil, tak som sla na vysetrenie a dr.mi dala lieky (dali mi uz v Brne, len mensiu davku). Reprodukcnu imunologiu som si davala robit v Imunovital BA a odtial ma dr.odporucila na dr.Drakulovu - hematologicka na Kramaroch. Tam mi zistili nejake slabsie mutacie a ak otehotniem, v pripade IVF uz pocas stimulky, picham fraxiparin - pichala som pri Softe.
@clarissa77 a ake je to vino? myslis to co pila maureka 🙂 No ja si tiez picham fraxiparin ....mam vrodeny trobofilny stav ...
@leaa70 Merlot cervene. V tescu ho kupujem. Myslim ze jedine dezalkoholizovane. To mam od mauerky tip.
Pockat, baby, ja som ho akoze nepijavala pravidelne 🙂 Mne vobec nechuti, len ked som nechcela byt za "trapnu" s vyhovorkami, tak som ho objavila... Inak super je aj cerveny al. biely must Matyšák - to aj vyzera ako vino, aj to perfektne chuti, aj je to bez alkoholu. 🙂 @leaa70
@clarissa77
@clarissa77 moja, az teraz sa dozvedam, ze obidve chodime k Drakulovej 🙂
@mauerka ved jasne ze nie pravidelne. Prilezitostne. Aj ja ho tak vytahujem. Ked niekto pride alebo ked grilujeme..teraz toho bude! 😱 mne chuti velmi.
@clarissa77 dakujem 🙂 Ale ten akohol nie je ani taky problem, ale skor tie vitaminy na to nejako zabudam 🙂
@mauerka fakt? Aj ty k nej? Zlata zena je to. Tak velmi mi priala..
@leaa70 no ja ich mam na kuchynskej linke - aj ked bordel z nich, ale to mi je jedno. Musim ich mat na ociach. A uz som si zvykla. Uz nezabudam.
@mauerka moja mozem dotaz? Ktoru matersku kasicku si mala? Ta mi este chyba. Jednu som mala, v ampulkach, ale uz asi 2 mesiace nemam. Dakujem.
@mauerka ja som pred 3 týždňami bola ešte len prvý krát v centre. Objednala ma tam moja dr, nakoĺko vyšetrenie hormonálny profil bol ok, ale AMH je veĺmi nízky, že najlepšie bude , ak tam pójdem, nakoĺko ona do mňa nechce dávať hormóny, keď chcem zostať tehotná, že tam sa tomu rozumejú viac.....o bábo sa pokúšam prirodzene asi 3 mesiace, takže zatiaĺ som nepodstúpila žiadne iné oplodnenie. V centre mi brali krv na protilátky, hormonálny profil, znovu cytológiu, a keď ma dr prezerala s vnútorným sonom bola som práve 13 DC a povedala mi, že mám v pravom vaječníku dva folikuly 19 a 23 mm, pichla mi pregnyl aby mi praskli a , že sa máme aspoň v ten deň snažiť 😉 lebo priateĺ mal íst za 4 dni na spermiogram , tak musel trošku abstinovať 😉 Tak iné vyšetrenie som zatiaĺ nepodstúpila, som objednaná do centra 10.6. Preto sa pýtam, či mi viete povedať, aké vyšetrenie ma čaká pred IVF, lebo to všetko absolvujem prvú krát a som z toho tak trošku domýlená 😉
@clarissa77 aj tak veĺmi pekne ďakujem 😉 tak som to dobre pochopila, že imunologiu aj hematologiu si si dala vyšetriť sama od seba, alebo na niekoho podnet...
@ria294 repro na vlastnu past, hemato na odporucanie repro a endo na odporucanie CAR 😀😀 cize dobre si to pochopila 👍
@leaa70
@clarissa77
@mauerka možno budem vyzerať divne, ale mi keď ideme niekam na oslavu, tak si pýtam mlieko, lebo ho mám veĺmi rada a neviem si predstaviť, že by som si ho denne nedala. Síce pozerajú na mňa všetci čudne, tak možno tiež vyskúšam to vaše spomínané víno 😉
@clarissa77 konečne pochopila, sem tam mi to dlhšie trvá 😉 ale , že vraj mozog mi funguje na 95% , to mi povedala jedna bylinkárka 😉 ale asi pri našom písaní sa už dal do kĺudu a prestal chápať 🙂
@mauerka dakujem, objednane 👍 aj s nejakymi dalsimi
Ahojte, vcera som bola po 3 mesiacoch v Reprifite a prislo mi to tam ako velky chaos..Neviem, co sa tam deje, ale je tam dost novych ludi aj embryjologičiek , doktori a sestricky :( Teraz neviem, ako dalej jeden povie tak a druhy inak! Jeden doktor odporuca nativ medzi stimulaciou a druhy, ze to je len pre zeny vo veku 20-30 rokov, tak comu mam verit! Myslite si, ze s hdnotou AMH 0,65 mozem este mat umele oplodnenie so svojimi vajickami lebo uz chodim do centra rok a nic :(
Ahojte dievcata, tak podarilo sa vam otehotniet?

@ria294 z centra ta nikde nebudu posielat. Proste je to o tom, ze clovek musi vediet sam a ist na vlastnu past. Jednym zo zakladnych vysetreni je prave endokrinologia + hematologia - to si uz mala mat absolvovane po 1. neuspesnom iVf, pripadne /najlepsie/ este pred. Po neuspechu je fajn aj reproimunologia /v Nitre/