icon

Umelé oplodnenie - v centre mi vôbec nepovedali o testoch, ktoré potrebujem

leakar
12. okt 2021

Ahojte začnem úplne odznovu : moja ginekologicka odporučila Iscare v Ba ako som od nej odchádzala mi povedala že je to 100% vec že úplne všetko je super co sa týka s mojom zdravotnom stave . Prišla som na kliniku na konzultáciu a pani doktorka v Iscare spravila ultrazvuk zobrala krv že môžeme ísť na to … ked som sa opýtala na vec že či je vsetko ok a že či potrebujem ešte nejaké testy alebo vyšetrenia Ako to prebieha cele…tak mi povedala že si mám prečítať modrého koníka že tam je všetko napísané čo potrebujem vedieť … bola som na prvom ivf, test nakoniec bol negatívny prišla som o dva mesiace spravili testy že je všetko vporiadku išla som na druhY vklad vtedy mi lekárka povedala malo by to vist to prvé nieje na 100% . Medzi tým ako som bola po druhom vklade som sa spoznala s kockou čo jej sestra bola tiež na umelom oplodnení . Dala mne trosku rozumu že keď idem na toto umelé oplodnenie musím mat iste testy imuno a hemato + genetika …ze je to veľmi dôležité . Tieto veci mi vôbec na klinike nepovedali a ja som bola na druhom ivf čo zase nevyšlo….. . Mohlo tam byt veľa veci či nejaká alergia alebo moje telo nechcelo prijať embryo…. Preto ako písali ostatne dievčatá že to títo lekári berú ako biznis a nepovedia nič tak začínam tomu veriť … Ani jednu úprimnú vec nepovedali c neporadili ….som stoho veľmi sklamaná …. úprimne sa delím o veľmi zlu skúsenosť .pri prvom aj druhom ivf aby dievčatá co si toto prečítajú a budú to brat zodpovedne a nedali pokoj a zahrnú lekárov ku ktorym si priradený otázkami veď na to sú tu pomôcť vo všetkých veciach čo ty potrebuješ 🤗👍

leakar
autor
12. okt 2021

Takéto tu asi nikto neprečíta a preto píšem to aby dievčatá čo sa dajú na umelé oplodnenie aby nerobili tie iste chyby ako ja

andrea_82
12. okt 2021

Bohužiaľ, s Iscarom v BA mám aj ja podobnú skúsenosť. Bolo to síce už pred skoro 15 rokmi, ale vidím, že sa veľa nezmenilo. Ja som prešla do iného centra, kde nás poslali na genetiku, mňa na laparoskopiu. Imunológiu ani hematológiu som nemala urobenú a podaril sa hneď prvý vklad v novom centre. Ale ak máš za sebou už viac nepodarených vkladov, tak by som si určite dala dorobiť vyšetrenia a zmenila centrum.

kova85
12. okt 2021

držím palce, aby sa zadarilo. U nás to tiež tak podobne dopadlo prvé IVF.

lydia86
12. okt 2021

@leakar presne toto sa stalo aj mňe v tom istom center. Len vkladali a vkladali embrya a nič. Žiadne vyšetrenia. Stále do okola všetko mate v poriadku. Toto už vyjde. No nevyšlo. Už som toho mala plné zuby tak sme zamierili do Brna. Tam hneď spravili ešte pred vkladom bez slova všetky vyšetrenia. A samozrejme že sa problém našiel. Po liečbe vyšiel hneď prvý vklad. Po viac ako 10r mám dieťa. Tie vyšetrenia si treba jednoznačne porobiť čím skôr. Držím dalce ✊🍀

zuzzi18
12. okt 2021

@leakar nezalezi od centra ale skor od lekara. Ja som u Dr. Grossovej v Iscare a mam spravene vsetko. Endokrinologiu, imunologiu, genetiku, hematologiu a okrem toho uz aj MRko malej panvy, 2X endometrialny skratching, biopsiu endometria na pritomnost NK buniek v maternici a tiez kultivaciu na pritomnost bakterii v posve. Doktorka po kazdom neuspesnom vklade hlada priciny, nikdy nejdeme na dalsi vklad bez dalsich vysetreni..
Pokial viem tak Iscare robi pred prvym vkladom hormonalny profil, genetiku, zakladnu reporimuno a zakladnu hematologiu. Pokial tieto vysledky su v poriadku a spermiogram tiez, nie je ziadna indikacia na dodatocne vysetrenia. Tie sa robia az po neuspesnych vkladoch. Toto je bohuzial trochu vec aj poistovni, nakolko pokial nie je indikacia na nejaky problem, tak poistovna centram nepreplaca dodatocne vykony a testy. Taktiez indikacia na liecbu v reporimuno centre aj na hematlogii byvaju neuspesne pokusy aspon dva alebo potraty. Je to smutne ale je to tak.
Samozrejme da sa robit si tieto vysterenia po vlastnej osi a zaplatit si ich ale tiez je tam potrebny vymenny listok od gynekologa.

blunka
12. okt 2021

No tak neviem oni sú klinika prave na to "vkladanie embrii" a kĺudne ti vložia aj 20x. Hlavne že to majú zaplatené, jasné že je to biznis, čo si si myslela že načo by fungovali.
To bola chyba tvojej gynekologičky.
Ak ona nevie čo ďalej, mala ti dať výmenné lístky (genetika, imunologia, endokrinologia, hematologia, spermiogram) a až keď by si zo všetkeho doniesla papiere ze je to OK tak až potom ťa mala poslať na kliniku.
Mne napríklad vysla zle hematologia aj imunologia, takže kým sa to nevyriešilo načo by ma posielala na vklady embrii ?
Napríkla liecba na iminologii Dzurila Nitra trvala viac ako rok a stala nas aj s benzínom 😂 1000 eur a to som mala šťastie že mi liečba zaberala a po roku som dostala povolenie 😂 otehotniet.
Pod dohĺadom hematologa = 2 deti = 543 injekcii fraksiparinu 😂.
A keďže sa hemato a imuno prekazky vyriešili tak som otehotnela 2x prirodzene a centrum už nebolo ani treba. Deti majú 1 a 2 roky.

Chápeš že keby ťa z centra poslali na tie ostatné vyšetrenia tak sa im už nemusís vrátiť, lebo problem by bol vyriešeny ?
Alebo za rok kým budeš riešiť iné problémy tak si môžeš vybrať konkurenčné centrum.
Ty na ich mieste by si tiež odháňala klientov ?
To spraví maloktoré centrum a aj to hlavne z dovodu aby si zaruçili vyšsie čisla uspesnosti ktorými sa tiež porovnáva kvalita jednotlivých centier.

Chyba je na strane gynekologa že ťa bez vyšetrení poslala do centra. Prehodila svoje pivinnosti na centrum, ktoré ich môže aj nemusí vykonať.

blunka
12. okt 2021

@zuzzi18 s tou hemato máš pravdu. Mne ale aj bez potratov spravili s frflaním, ale je to tak ako píšeš.

7lenka11
12. okt 2021

Ja mám s Iscarom opačnú skúsenosť. My s mužom sme sa už pýtali na IVF (ja mám PCOS a on zlú morfológiu) a stále nás k tomu nechcú pustiť. Chcú dať šancu IUI a liekom. Inak testy mi urobili všetky na druhom stretnutí. Teraz som mala u nich robené aj predoperačné vyšetrenia a urobili mi taký rozbor, že mi prišli tri strany výsledkov a ASAP mi dohodili termín u internistky. Určite to závisí aj od lekára.
Ja osobne som tam nebola spokojná s dr. Hrúzikom - vždy ma nechal čakať aj 40-50 minúť na vyšetrenie, berie pacientov v poradí, ako sa jemu chce. Vyšetrenia mi prišli také nijaké, po jednom mi povedal, že nevie povedať výsledok, lebo k ničomu sme počas vyšetrenia nedospeli.. S doktorkami mám však dobrú skúsenosť - bola som u Machánekovej, Lapides aj Belušákovej. Všetky boli veľmi fajn. Kto je tvoj lekár?

miirka123
12. okt 2021

@leakar my presne tak isto ale iné centrum všetko som si zisťovala tu na konikovy. Je to určite veľký biznis nám nevyslo 3x iui, 1x ET a až prvý KET našťastie vyšiel 🍀 ale keď som sa v centre pýtala na imuno, hemato a testy či netreba porobiť aby sme vedeli či vôbec sa iui oplatí tak mi povedali že na základe testov čo mi oni robia keby tam bolo niečo zvýšené, znížené až vtedy by mi odporučili si spraviť zvlášť ďalšie testy…. My sme si spravili genetiku partnerov a keďže sme mali všetko v norme genetiku embrii sme si nedávali. No tie informácie z centra boli úplne chabé lebo človek ani nevie čo sa má pýtať keď nevie že nejaké imuno, hemato, genetika a podobne existuje.

petkasaurus
12. okt 2021

@leakar ja presne toto teraz riesim.. Skoro 2 roky nic, vsetky základné testy porobene, aj hyfosy, spermiogram super a 2x nam nevyslo iui. Ked som sa pytala lekara v istom centre, ci aspon na tu imunologiu ma nepošle, ze to je. bezpredmetne.. Tak na vlastnu past si teraz obehavam vysetrenia- hematologia, genetika, este nas caka reproimuno a mna stitna žľaza..

sally001
12. okt 2021

@leakar vies ze sa to stalo aj mne nakoniec som si vysetrenia vybavila sama a z vysledkami isla do brna a ked porovnam pristupy tak to bola strata casu a penazi pretoze v brne som otehotnela na prvy krat

petka125
2. nov 2021

dievčatá a čo stojí u nás umele? cca?
ja som po druhej inseminacii , uvidíme aký bude výsledok, potom máme ešte jednu absolvovať v prípade, že druhá nevyšla a potom umelé.. tak len rozmýšľam že na koľko cca sa máme pripraviť... a chodíme do GIN FIV BA a všetky vyšetrenia mi robili hned ako sme prišli... takže máme aspon v tomto lepšiu skúsenosť 🙂 aj ked zatial bez výsledku...

kova85
3. nov 2021

@petka125 aj 2000 eur, záleží aké metódy oplodnenia sa použijú, predlžená kultivácia a iné príplatky ak si vyberiete. Pozri si cenník CAR kam chodíš alebo si ho vypýtaj a budeš v obraze

petka125
3. nov 2021

@kova85 pozerala som cennik ale teda neviem čo všetko mám rátať.,, ale teda už viem, že začínam šetriť 😀

leakar
autor
3. nov 2021
leakar
autor
3. nov 2021

Mila @zuzzi18 viete povedať prečo nezáleží od centra ale od lekára ako ste písali ? €? Ako je možné že opisujete že mate spravené všetky vyšetrenia keď obrazne : mne na klinike spravili “.ale mi ich nevysvetlili Vsetky vyšetrenia sú na mojej info stránke čo mi povedali ze budem mat tak ziadne niesu …môžem aj doložiť ! opisujete ze po každom vklade hľadá lekár príčiny ze vtedy ak niesu dokázané nejde na další vklad to nieje pravda ! Lekár vám povie : no bohuzial musím to skúšať znovu … u mna nehľadal veci ze prečo sa mohlo take stat . Nechápem vašej odpovedi citujem : toto je bohuzial trochu vec aj poisťovni nakoľko nieje indikácia na nejaký problém tak poisťovňa centrám neprepláca…. Tak ja vám poviem ze žena ktorá ma problém s oplodnenim tak ide asi niekam kde sú zameraný na tuto sféru a chcú poradiť a veria týmto inštitúciám preto je lekárskou povinnosťou povedať úprimne a poradiť s týmto problémom …

leakar
autor
3. nov 2021

@7lenka11 ufff že kto je môj lekár som sa ani nedozvedela objednala som sa p. Grosovej a od prvého vyšetrenia som bola u nej a potom u všelijakých iných ….tak to bolo že si ma podávali z jednej lekárky ku druhej … taká čerešnička volala som a objednala som sa ku svojej lekárke a telefonistka povedala že nerobí že je na dovolenke … ja čakám v čakárni ku inej čo ma objednali a na chodbe stretnem dovolenkujúcu moju doktorku. A teraz pochop tomu ??? 😅

leakar
autor
3. nov 2021

@blunka och ….tuto ženu určite prečítajte lebo to čo píše je na prečítanie 👍 súhlas a zíde sa tým čo začínajú

leakar
autor
3. nov 2021

@7lenka11 a ako ste doadli ? Podarilo sa ?

zuzzi18
4. nov 2021

@leakar no ako som napísala, treba vymeniť lekára keď s ním nie ste spokojná. Ja som v dobrých rukách a dôverujem mojej lekárke. Keď vy nie, choďte inde. Len som napísala, že záleží hlavne na lekárovi a nie na centre, v ktorom pracuje. Dobrý lekár bude dobrý vždy a všade.

7lenka11
4. nov 2021

@leakar Ahoj, nás čaká tento mesiac druhé IUI. V októbri som mala HYFOSY v celkovej narkóze a vyšetrenie maternice. Dopadlo to dobre, tak ideme ešte raz vyskúšať IUI a ak to nevyjde, v januári chceme ísť na IVF. Ale zvažujeme, že ho podstúpime v Brne...

petka125
4. nov 2021

@7lenka11 držim palce 🙂
ja sa dnes poobede dozviem výsledok z druhej insem...

7lenka11
4. nov 2021

@petka125 silno držím palce 🙂 robila si si test aj doma?

petka125
4. nov 2021

@7lenka11 nie, pretoze pri prvej inseminacii som si robila a vysiel pozitivny...konecne po vyse 3 rokoch a nakoniec som sa dozvedela ze to bola falosna pozitivina z liekov... takze teraz som nerobila radsej

babina_api
Odpoveď bola odstránená