Veľmi nízke AMH a IVF

pietrula
14. júl 2022

Ahojte baby,

zaujimaju ma skusenosti Vas, ktorych AMH <= 0,40 ng/ml. Lekari a studie sa dost odlisuju v pristupoch u zien s velmi nizkym AMH. Podarilo sa vobec niektorej z vas IVF v native? Napiste prosim aj Vas vek a aka bola postupnost Vasich pokusov, co podporne ste uzivali, ako dlho.

Dodatocna otazka, skusali ste casovany pohlavny styk, pripadne IUI s clomifen citratom? Mali ste viac ako 1 dominantny folikul?

Dakujem za Vase prispevky.

zuzzi18
15. júl 2022

@pietrula neviem koľko máš AMH ale ja som mala 0.12 a neodporúčam vôbec strácať čas. Záleží teda aj koľko máš rokov ale AMH sa už nezvýši, vajíčka nepribudnu. Ja som v 21tt s darovanym vajíčkom a aj to bol dvojročný boj.

pietrula
autor
15. júl 2022

@zuzzi18 chces povedat, ze netreba ani skusit IVF so svojimi a ist rovno do darovaneho? Mam 36, nedari sa len 4 mesiace

zuzzi18
15. júl 2022

@pietrula my sme skúsili nastimulovat aj mňa ale nevytvoril sa mi ani jeden jediný folikul, takže sme ihneď šli do darovanych. Snažili sme sa doma 6 mesiacov a hneď sme šli do CAR. Mala som 31 rokov keď sme prišli prvý krát do CAR a vajíčka už žiadne, samozrejme aj opakovane mi robili AMH.

zuzzi18
15. júl 2022

@pietrula skôr som reagovala v tom zmysle že nestracat čas nativ cyklami ani podpornými vitamínmi lebo nič z toho vajíčka nevytvorí. Držím palce aby sa podarilo vlastne vajíčko vydolovať cez IVF. Ale teda skôr riadený cyklus s hormónmi to asi bude.

zuzzi18
15. júl 2022

@pietrula záleží aj aké AMH máš. Je rozdiel mať 0.11 a 0.4. pri 0.40 je podľa mňa ešte šanca aj na vlastne

pietrula
autor
15. júl 2022

@zuzzi18 No.. mne 2.6. namerali 0,49 ng/ml. Pevne som verila, ze to bol omyl, ze ho mam vyssie, a 23.6. isla na kontrolny odber a ten dal 0,20 ng/ml. Skoro som to neprezila a dufala, ze ten druhy odber bol omyl :D. Dopujem sa D3, mnohym babam to zvysilo amh a dost vyrazne. Bola som znova na 11.7., to vyslo 0,25, hoci som uz pocitala aj s moznostou, ze to bude pri nule (ze sa mi teplo zblaznilo, lebo ten pokles podla mna nie je normalny).. Niektorym babam sa prave v native alebo softe podarilo, je to rozne... Temu som zalozila ze "pod 0,4", pretoze beztak sotva niekto napisal / temu si vsimol :D (Malo kto ma take nizucke AMH.) Takze dakujem, ze aspon ty ;)

pietrula
autor
15. júl 2022

@zuzzi18 Vajicka nepribudnu do vajecnika, to je pravda, ale telo moze niekedy chybne prilis malo folikulov "posuvat" z fazy primordialnych na primarne, primarne na preantralne atd. Tomuto procesu moze (ale aj nemusi) pomoct D3, DHEA a este cosi, zabudla som, mam info z vedeckych clankov. Takisto terapia coenz. q10, vit. C, E, kotvicnik zvysila statisticke vyznamne pocet kvalitnych vajicok a embryi v studii...

Inak ty si ovulovala? Ked pises, ze ani jediny folikul si nemala?

zuzzi18
15. júl 2022

@pietrula ja viem o všetkých tých doplnkoch ale aj tak som názoru že to je iba strata času, treba konať veľmi rýchlo pretože nevies ktorou ovuláciou sa ti minú aj tie posledné vajíčka. Ja som ovulovala celý život a mala 28dnovy cyklus ale teda bez vajíčok proste. Ktovie odkedy keď už v 31ke som nemala žiadne. Decko zvyšuje AMH ale to neznamená že zvyšuje počet vajíčok. Len mohlo byť AMH pri nedostatku Decká nižšie a skrášliť ho. Ja mám Decko vyše 30 hodnotu takže ani toto nebol môj problém, nemala som ho nedostatok a teda neskreslilo mi to výsledky. Btw žien s nízkym AMH je veľa. V mojom CAR ročne až pätina párov berie darované vajíčka a dôvod je hlavne nízke AMH, prípadne ešte vysoký vek kedy sú vajíčka už nekvalitnejsie.

pietrula
autor
15. júl 2022

@zuzzi18 rozumiem. A drzim palce, nech to bezproblemovo dobojujete 🙂

zuzzi18
15. júl 2022

@pietrula ďakujem, snáď už áno, doteraz nemôžem tomu uveriť ze sa to podarilo, musíme už stihli zahájiť aj adopcny proces a sme na cakacke. Mala som milión ďalších diagnóz všade mi niečo našli a nakoniec to rozhodol ERA test lebo ešte mi dokonca vyšlo aj posunuté implantacne okno a vklady sme robili neskoro.

eni46
19. júl 2022

@pietrula ahoj aj ja som mala veľmi nízke hodnoty tiež 0,Niečo mám 31 rokov a po prvom neúspešnom tehotenstve sa mi rok nepodarilo znovu otehotnieť. Absolvovala som ivf nativ a som v 11tt. Naozaj netreba čakať na zázraky to mi hneď povedala dotorka ze keď chcem mať dieťa treba to hneď začať riešiť a nečakať. V podstate ja už prirodzene nebudem mat nikdy deti túto šancu som už zmeškala

pietrula
autor
19. júl 2022

@eni46 Iba jeden ivf nativ a si tehotna ? Blahozelam 🙂

eni46
19. júl 2022

@pietrula áno iba jeden krát a podarilo sa, tak dúfam že to dotiahnem dokonca 🙂

brnacik
19. júl 2022

@pietrula ja som mala v lete minulého roku amh 0,35. Začiatkom roka som mala stimuláciu, vybrali 5, oplodnili 4 a všetky 4 vyrástli do požadovaného stavu. Prvý ET nevyšiel. Na druhý pokus sa potichúčky teším, vyšiel mi pozitívny test 🙂 veľmi vam držím palce 🙂

pietrula
autor
19. júl 2022

@eni46
@brnacik Drzim palce baby 🙂

pietrula
autor
19. júl 2022

@brnacik Aku pauzu si mala medzi vkladmi?

brnacik
19. júl 2022

@pietrula 3 mesiace neplánovane.

zorkahorka
28. júl 2022

Neviem, ake som mala amh, ale viem,ze kleslo a bolo oproti predoslym rokom nizsie. V car v mt a brne nam hovorili, ze aj s takym sa da otehotniet. Lenze... jedna vec je amh a druha kvalita vajicok. Mne sa na treti pokus uz neoplodnilo ani jedno. Mala som 39 a v hlave jasno: naco stratat cas? Isli sme do darovaneho a vyslo to. Neviem,kolko pokusov ivf mate za sebou. Poistovna preplaca tri. Tak skus aspon jeden a uvidis. 36 rokov nie je este stale vela

pietrula
autor
29. júl 2022

@zorkahorka A kolko vajicok si mala na ten treti pokus, z ktorych sa ziadne neoplodnilo? Ja si idem momentalne asi liecit ureaplazmu, ktoru mam odjakziva, neuspesne preliecena. Otehotniet prvykrat nebol problem, aj ked som ju mala (9 rokov dozadu). ATB na 20 dni este zhorsia kvalitu vajicok, a muzovi rozbiju beztak nie najlepsi spermiogram, cize budeme musiet pockat asi 2 mesiace, kym sa z tych antibiotik detoxikujeme. Zatial sa snazime 5 mesiacov. V pondelok idem na vysetrenie cervikalneho hlienu, ci vobec ma spravnu konzistenciu... Estrogen mam skor nizsi, progesteron vyssi, endometrium nie nejake slavne, hoci Dr. hovori, ze je to ok. Ale viem si dohladat zdroje, kolko je ideal. Zatial sme IVF neskusali. Musime sa prv zbavit tej urey, hoci v minulosti sa to nepodarilo, takze tak. Blahozelam k tehotenstvu 🙂

zorkahorka
29. júl 2022

@pietrula tusim odobrali 6 vajicok

zajaciq
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hanybunny1
22. apr 2023

@brnacik a @eni46 ako ste dopadli dievcčata?

brnacik
24. apr 2023

@hanybunny1 výborne. Malička sa narodila v marci 🤗

pietrula
autor
24. apr 2023

@brnacik Oneskorena dodatocna otazka: mali ste aj predlzenu kultivaciu? Ci len 2-3 dni tu zakladnu?

brnacik
25. apr 2023

@pietrula 6-dňovú 🙂 my sme boli v Brne v Reprofite a keďže som maká nízke amh a 36 rokov, šli sme viac menej na istotu 🙂 ako to je u vás, ak sa môžem spýtať?

pietrula
autor
25. apr 2023

@brnacik ja cakam na vysledok genetiky embrya, mala, som soft... 4 embrya zo 4 oplodnenych vajicok, co ste mali, to je priam ukaz! Bezne funguje vajickova pyramida, ze 10 folikov a 1-2 dobre embrya na den 6. Ked uz sa bavime, spominas si, v akych stadiach boli v posledny den? Mali ste aj FHB? Mna znepokojuje ze v 5.den sme mali HB, co je sice super, ale o 31 hod na to, bolo embryo stale HB. Koordinatorka odpisala, ze uz nemalo kam dalej ist, pricom v letaku uvadzaju FHB ako posledne skumavkove stadium..

januska41
20. jan 2024

@brnacik Mali ste Klasické IVF alebo Soft? Netlačilii vás do darovaných vajíčok?

brnacik
20. jan 2024

@januska41 to, žiaľ, neviem. Mne predpísali liečbu a nejako sme nediskutovali, ci je to soft alebo klasické. Keďže to bolo prvé ivf a nevedelo sa ako moje telo bude reagovať, možnosť darovaných vajíčok sme nepreberali 🙂

januska41
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vivienn7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre