Vklad 14.2.2022
Ahojte, ste tu niektore take co budu mat vklad ET 14.2.2022?
@dominikahr drzim palce..
@dominikahr a daj v3diwt ako so dopadla
@marhulka2022 nemas mesenger? Alebo indstagram? Môžeme si tam napísať
@marhulka2022 ahoj, nie nebrala som. Aj ja čo čítam, tak veľmi skoro mi všetko vysadili. Chodím do gyncare, som veľmi spokojná. Na HCG po KET som bola 10 a 12 deň, na 12 mi teda začali vysádzať lieky, po potvrdení srdiečka ďalšie, a od vtedy som už len doberala uteogestan čo mi ostal, jednu večer. Od včera sa mi zhoršuje bolesť hlavy a nevoľnosť.
Tak to sa Ti už blíži 🙏🍀
@katka06 ved si tehotna nevolnosti su normalne a mozno hormonami aj bolest hlavy..
@dominikahr posielam do spravy nandes ma na messengere
@katka06 aj tak dobre ked je vsetko v poriadku, ze ti lieky postupne vydadzali aj skorej.mne vtedy utrogestan vaginalne zmenili na duphaston oralne a to bolo hrozne ako mi bolo zle..neviem co ma caka teraz ale som nadstavena, ze vsetko bude ok..
@marhulka2022 no veď áno, mala som strašne zmeny nálad, aj muž sa teší, že som sa ukludnila 😁 tak to má byť, treba myslieť pozitívne 🍀 ja som včera bola nabrať energiu na výlete, kúpila som si prvé tehotenské oblečenie, ták dnes mám hneď lepšie myšlienky 😁 až na tú hlavu. Mňa pred tehotenstvom vôbec nebolievala, tak je to pre mňa nová a hnusná skúsenosť 😁 ale nech boli aj celých 9mesiacov, len nech je všetko OK 🙏🍀
@katka06 presne tak sme silne vydrzime..
@22stanka22 ahoj, ako sa máš, nejako si sa odmlčala
@katka06 @marhulka2022 veru nejako som sa odmlcala, zase som chytila zápal močových ciest už druhýkrát za dva mesiace, musím ísť aj na urologiu že kde je problém. My ideme v stredu na kontrolu do Martina do Iscare? Zatiaľ beriem injekcie Diphereline čiže som v prípravnej fáze a stredu mi povedia že od kedy si začínam pichat Gonal tak dúfam že to bude čím skôr a že tentokrát sa vytvorí oveľa viac zrelých vajíčok 🙂 @marhulka2022 držím palce pri vklade, tentoraz to vyjde ✊ a @katka06 ja som mala take bolesti hlavy po prvom vklade, ale tiež by som radšej to vydržala len aby sa mi už konečne embryjko udržalo 🙂 a ako dnešná kontrola?
@22stanka22 no malo komplikácií, ešte aj zápal 🤦 že keď sa tak sa.. tak to sa Ti pomaličky blíži 🍀len sa šetrí už teraz. Ja kontrola super, zmenili mi termín z 10.2. na 3.2.. malinké pekne rastie, už máme 5,43 CM 🙏❤️ troška som bola prekvapená, čakala som, že dnes dostanem tehotenskú knižku keďže som 12tt, a nič 🙄 Dr.mi povedal, že keď bude všetko OK, tak pri kontrole v 16tt. To ma troška zneistilo 🤦
@katka06 veď práve presne ako píšeš aby toho nebolo malo 😕 snažím sa dávať si pozor a predsa vidíš. Zjavne mám niečo v sebe keď sa mi ten zápal opakuje. Lenže musím počkať na zajtra aké nám dajú termíny v Martine pretože tam budeme chodiť na kontroly každý druhy deň až do odberu vajíčok čo len cestu mame dokopy 6 hodín…a podľa tých termínov sa musím objednať na tu urologiu. Takze len čakám.
Jeej tak to je skvele 🤗 hm no toto neviem vôbec ako funguje, kiežby som sa už tiež týmto zaoberala. Len ja keď pôjdem v auguste na odber tak vklad až v septembri nakoľko embryjka pôjdu na genetiku do Prahy. Hlavne nech ich je dosť a nech sú v poriadku 🙏
@22stanka22 fuu..tak to cestovanie Ti teda nezávidím 🙄 ale čo by sme neurobili, však 😊
Presne nad tým som sa zamýšľala aj ja..najprv aby bolo dosť vajíčok, aby sa dobre vyvinuli, aby dobre dopadol vklad, príde krvácanie, špinenie..stále sa bojime..a myslím, že to je údel žien, matiek..
@katka06 ahojte, no moja sliznica je pripravena na vklad. Vklad bude buduci tyzden na 18 den cyklu.bola som dnes u obvodneho gyn. a uplne sa mi sprotivil.kedze chodime do brna aby som lieky na cesky recept nemusela platit tak som ho poprosila ci mi predpise.predpisal ale len po 3 baleniach mam si potom zaplatit lebo on bude mat dovolenku.uplna neochota a vie cim si ptechadzame.je mi to luto.
@katka06 super malicke krasne rastie..dufam ze i ja o par tyzdnov budem na tom takto..a uz bude vsetko ine ako bolo..
@stanka22 mocove cesty das do poriadku a budeme vsetky tehulkovat..genetika embrya super
Ja som chcela dat urobit teraz pred ket ale uz na neda pri ket
@marhulka2022 tak to je krásna správa 🙏🍀 no inak ja prvé 2potraty dávam za vinu gynekológovi. V dnešnej dobe je natrafiť na dobrého doktora umenie. Aspoň s mojich skúseností. Bože môj, tak sa teším 🙏 len oddychuj už teraz, a šetri sa!
@katka06 kedze mam nasadeny medrol a mam z neho pocit opilosti tak vacsinou lezim.
Aj ja mam za sebou 2x MA a hrozne sa bojim co bude a ci bude teraz..
@marhulka2022 ja pozerám Fantaghiro 😊 milujem rozprávky, a dobre konce 🙏 po MA si sa vyčistila sama, alebo si mala zákrok?
Ten strach je najhorši 😟 ja sa snažím mať len krásne dni, stretávam sa iba s ľuďmi ktorý sú pozitívny, veľa sa z manželom mojkame (už má prešla chuť na sex 😂) plánujem výlety, boli sme aj tento víkend, teraz ideme na predĺžený do Maďarska...snažím sa mať čo najlepšiu náladu, a naozaj to pamáha.
@katka06 veď to, že všetko sme ochotne urobiť pre naše vysnene bábätka 🤗 stále presne je tam nejaký strach, to si bežne ľudia ani nedokážu predstaviť 😕 ale musíme byt silne a myslieť pozitívne, iné nám neostáva 🙂
@marhulka2022 a ako vlastne prebieha cela príprava pred ket? Nejaké lieky a kontrola sliznice? Keďže verim že aj mna to čaká v septembri. Ach to je hrozne naozaj táto neochota lekárov a ľudí všeobecne, vôbec sa nevedia vcítiť do našej situácie aj keď by to mali veľmi dobre vedieť čo všetko podstupujeme 😞 ano budeme tehulkovat verim tomu čím skôr 🙏😊 genetika bude drahá a to čakanie na výsledky neskutočne ťažké, ale musíme ísť touto cestou. Je to istota.
@katka06 mala som kyretaz MA v 11tt..hrozne obdobie..
@22stanka22 ano od 2 dna ms estrofem potom od 5 dna beriem medrol /mam stavy opilosti/6 dni pred Ket vkladam utrogestan. Od dna vkladu picham clexan
10 den som bola na uzv sliznice, mala 9.5 mm..
@22stanka22 a vklad posunuty na 18 den od 1 dna ms lebo sliznica je pripravena
@marhulka2022 estrofem som tiež brala pred vkladom a ešte progesterone a aj clexane som pichala, uvidíme aký postup zvolia tu, o medrole som ešte nepočula.
Hm tak keď už na 10.ty deň bola taká sliznica nie je to neskoro 18.ty deň? KET sa nerobí niekedy v čase ovulácie? Ale zasa každá ju môžme mat inokedy, veď oni sú odborníci určite vedia prečo 🙂
@22stanka22 presne tak verim im vedia co robia..ale po pravde? Bojim sa hrozne..a pri et som si bola 100%ista ze to vyde a vyslo..
Teraz citim, ze z toho nic nebude..
@marhulka2022 podľa mna ta obava je hlavne kvôli tomu, čo sa stalo po prvom raze. Ja tiež prvýkrát som tomu najviac verila, vtedy ide človek do toho s najväčšími očakávaniami, a tiež to vyšlo, aj keď len na pár dni. Pri druhom raze som bola maximálne sklamaná už z toho, že bolo znovu len jedno embryo. A to sa neuchytilo vôbec. Ale teraz so tohto tretieho IVF cyklu idem znovu s veľkým optimizmom a vierou že to už musí vyjsť 🙏 stále treba myslieť pozitívne, aj keď viem že je to ťažké. Stredu ideme na kontrolu, že ako sa mi začali tvoriť vajíčka, tak vám píšem ako sme na tom.
@22stanka22 drzim velmi palce...daj vediet..my mame darovane vajicka, tak ja som nikdy nepresla procesom ktory podstupujes ty..
@marhulka2022 @22stanka22 ahojte baby, ako sa máte? Mňa dnes prepúšťajú z nemocnice 😊 v nedeľu som trocha špinila, zistili že mám nízku placentu 🙄 tak som si už poplakala, prečítala najhoršie možné scenáre, a ideme ďalej bojovať 🙏🍀 malinké krásne rastie, pomerali ho z každej strany, tak verím, že to zvládneme ❤️
@katka06 ahoj, dnes lepsie ako vcera.mala som ket nesiel vlozit kateter mam cystu na krcku maternice, zistili az teraz.hrozne to bolelo aj vcera cely den podbrusko, dnes len spinenie.myslim, ze z tohoto vkladu nic nebude..
A ty z coho si spinila??
@marhulka2022 to už naozaj nejde nič bez komplikácií 😕🤦možno práve komplikácia na začiatku prinesie šťastie 🍀 trošku viacej som sa namáhala ako sa patrí 😕 špinila som iba po toalete, ale keďže na pohotovosti bol dr.ktory má už 3x operoval, myslím že nechcel nič zanedbať, a nechala na pozorovaní. Nasadili mi duphaston, 1-0-1 a kludovy režim.
@katka06 neblazni nenamahaj sa, opatruj babako...super, ze dr bola taka ja budem asi menit gynekologa ten moj je des, vsetko ofrfle..

@marhulka2022 uvidíme dnes ma čaká kontrola