icon

Vklad dvoch embryí 12/2022

bbyja
22. dec 2022

Ahojte
Aké máte skúsenosti? Včera som mala vklad a na moje želanie doktor vložil dve rozmrazene embrya, aj keď s tým nesúhlasil.
Je to môj piaty vklad. Máme ešte jedno posledné, ale už mám vysoký vek a moje šance tak klesajú.

katarinakatka57
22. dec 2022

@bbyja vieš, to je hop alebo trop. Žial....mala som 3x vklad 2 embryí, raz z toho nebolo vobec nic, raz sa ujalo 1 no bolo mimomaternicové, a raz sa tiez ujalo jedno, no biochemické...nám vyšiel až 4x vklad, kde mi vkladali 1 embryo, ale medzitym sa zistilo, ze mám vyššie nk bunky, tak som dostávala aj infuzie na repr.imunologii. velmi, velmi drzim palce😊😊😊

bbyja
autor
22. dec 2022

@katarinakatka57 ďakujem ti veľmi pekne, vieš toto je nás prvý vklad dvoch embryi doteraz sme dávali len po jedinom, ja som sa rozhodla pre dve. Verím že bude pozitívny, aj keď na to nechcem myslieť a ty už dcérku alebo syna?

safina541
22. dec 2022

@bbyja z mojej vlastnej skúsenosti som absolvovala najprv vklad jedného, ale zial to skoncilo neuspesne. Po 3 mesacnej pauze som isla znovu a dala som si vložiť 2. Všetko islo ok az na to, ze mi zistili syndrom miznuceho dvojcata, proste jedno sa prestalo vyvíjať, proste, ze tak to malo byt. Ale druhe sa udrzalo a rastie krasne v januári mam termín pôrodu.

bbyja
autor
22. dec 2022

@safina541 toto je krásne citát, ďakujem veľmi mi to pomáha. Verím že toto je aj môj čas, ja som teraz vždy na desiaty deň stratila embryo- bábätko

katarinakatka57
22. dec 2022

@bbyja z umelého máme dcérku, ale my s manželom máme aj staršieho syna. Jeho sme mali prirodzene, po mesiaci snazenia. O 4 roky sme chceli súrodenca a nešlo to...a tak urcite poznas, kolotoc vysetrení...zistili nrpriechodne vajcovody, tam sme si mysleli, ze na 2.šup sa zadarí umelé....jaj jaj...nakoniec z toho bolo dlhá cesta...a strasne ten cas uteká pri tom, cakas na vysetrenie, potom vysledok, potom na kramy na stimulaciu...ach jaj...ja som medzi vkladmi mala vzdy pol ročnú pauzu...nakoniec som dceru porodila ako 33 ročná...bolo to velmi velmi tazke obdobie, o financiach sa uz ani nezmienujem...takze uplne viem co zazivas...ale vies co, teraz po lete uz naozaj verim, ze kazda sa raz docká...moja kamoska, ktorú som stretla v centre, teraz cez leto porodila krasne dietatko, bolo to ich 8 umelé...ona mala vzdy len 1 alebo 2 embrya, 5ak vzdy furt nanovo musela podstupovat cely proces. 2x aj v Brne boli a nic...tak to vzdali s Brnom, ze naco ta dlha cesta tam. Boli v Martine a zadarilo sa. Uplne bez problemov, 1 vkladali, bezproblemove tehotenstvo. Kamoska ma 41 rokov, a este zmrazene embryo. Jej manzel odmietal adopciu, tak sa uz pripravovala na zivot bez deti....

svetlonos
22. dec 2022

@bbyja
drzim ti palce velmi do stastnehi konca 🙂
Mam dve kamaratky, jedna s muzom cakaliv7 rokov a mali dieta z umeleho iplodnenua. O 2-3 roky bum a ona tehotna- prirodzene, to bolo halo 😃.
Druha to iste - tej muz vykrikoval ze ho podviedla, lebo oni spolu mat deti nemohli ( obaja ok, len to neslo). Lekari obim rodinam vysvetlili, ze sa to casto stane. Zena ma v sebe este dlho hormony z terapie a je potom hednoduchsie otehotnuet prirodzene. A pre utechu- prva kamarakta rodila prve ked mala 40 🙂

martinaju
22. dec 2022

@bbyja je to hop alebo trop ja som mala vklady
2 embrya - biochemicke
2 embrya - nic
1 embryo - nic
2 embrya - mame syna.
Ja som nemala vyssi vek ale tak treba skusat držím palce aby sa ujalo/i 🙏🏽🙏🏽🙏🏽❤️
Vyšiel nam prave transfer v decembri 😁

safina541
22. dec 2022

@bbyja Podarí sa to, treba veriť.

bbyja
autor
22. dec 2022

@katarinakatka57 tak toto he úplne úžasná správa, tak ja mám nepriechodné vajickovody a celý proces je nielen psychicky ale finančne vyčerpávajúci a keď sa začne s vkladmi a vždy je negatívny odoberá ti to nádej a som smutnejšia a deprimmovanejsia. Posledný teda štvrtý vklad som mala vauguste a teraz som sa rozhodla pre posledný, pretože mám 44 rokov partner ma už dve deti s predošlého manželstva, ale obaja tuzime mať spoločne preto som si dala vložiť dve embrya tak hádam tie moje mrazulky nájdu svoju cestu Zivotom a prežijú a zostanú so mnou.

bbyja
autor
22. dec 2022

@safina541 ďakujem ďakujem

bbyja
autor
22. dec 2022

@martinaju ďakujem že sa takto vieme podporiť pre mňa by to bol najkrajší darček v živote, pretože úžasnú rodinu už mám

martinaju
22. dec 2022

@bbyja ja mam tiez nepriechodne vajicovody ale po pôrode s malym som otehotnela prirodzene

bbyja
autor
22. dec 2022

@svetlonos ďakujem. Ja viem moja sestra porodila v 43 a ma krásneho zdravého syna

vanda83
22. dec 2022

@bbyja Mala som 2* vklad po jednom a nic. A potom takto vkladali pred 6timi rokmi 2 embryá a bolo jedno babo, teda uz ma 5 a pol. A potom som mala 2x len po jednom vklad a vysiel a tretí. Štatisticky myslím ze každý 3ti vklad je úspešný. Držím palce🙂

aliannka1
22. dec 2022

Ahoj, v ktorej klinike si? ja som absolvovala 4x transfer s 1 embryom a nic, potom piaty krat transfer s 2 embryami a mam uz synceka. tiez bol dr proti. mozno nahoda neviem. drzim palce 🙂

bbyja
autor
22. dec 2022

@aliannka1 ahoj Helios Kosice aj my sme mali 4x po jednom a teraz piaty vklad som si dala dve embrya a doktor tiež nesúhlasil nechcel je to dnes môj prvý deň tak verím že aj darček pod stromček

butterfly333
25. dec 2022

@bbyja držím palčeky nech všetko dobre dopadne. Ja mam za sebou 4vklady všetky neúspešne 1vklad 1 embryo druhý vklad 1 embryo tretí vklad 2 embryá 4 vklad 1 embryo a ani jedno nebolo úspešne. 😢

bbyja
autor
26. dec 2022

@butterfly333 ahoj mrzí ma to a ani nevieš ako s tebou cítim ale myslím že ani tentoraz to nevyšlo jednoducho moje telo nechce a zlyhala som v živote ako žena, chcela by som byt pozitívna , ale už to asi nedávam, život bez deti je prázdny, smutný a k čomu som tu než nich? Stratila som akúkoľvek nádej a zmysel

safina541
Autor odpoveď zmazal
butterfly333
26. dec 2022

@bbyja tiež si to stále vyčítam že som neschopná dat dieťa manželovi a mne on deti nemá no veľmi po nich túžime jedno jediné spoločné dieťa no nevzdám to aj keď som už psychicky na dne ako na to nemyslieť roky utekajú je to trápenie. 5rokov sa trapime

bbyja
autor
26. dec 2022

@butterfly333 ja mám za pár dni 45 rokov a snažím sa o dieťa od 38 rokov, aké myslím že už je čas to zabaliť a priznať si prehru, dnes nemám náladu naozaj nie a nechcem nikomu ani kaziť sviatky aj keď viem, že jediná trpim ja. Neviem neviem naozaj nemám sil prečo? Prečo práve ja?

butterfly333
26. dec 2022

@bbyja drahá chápem ta tiež od 38r sa snažíme od kedy som spoznala nového manžela je to nespravodlive no stále verím že sa to podarí aj keď niekdy ma prepadne hnev zlosť prečo práve nám sa nedarí a taky majú čo sa o to nestarajú ale tak to asi ma byt verím a dúfam že sa to podarí aj nám.Chcem ísť na ten era test a uvidíme ešte mame jedno DV zamrazené aj keď som sklamaná že od darkyne nám ostali len 2 embrya no dúfam a modlím sa že to posledné je to pravé.

bbyja
autor
27. dec 2022

@butterfly333 a čo je to ten éra test? My máme ešte jedno posledné zamrazené ale neviem či mám ešte silu ta nádej že by snáď mohlo zabíja mňa
Prajem ti veľa šťastia a nech ti to vide

butterfly333
27. dec 2022

@bbyja pri éra teste sa zisťuje či nieje posunuté implantačné okno.