icon

Vklad trojdňového embrya

monula333
30. okt 2025

Ahojte dievčata prosím Vás o radu pripadne skúsenosť. Mam za sebou 3 IVF mame 2 oplodnené embryká. Zajtra bude 3 deň. Zo zvedavosti som sa informovala u lekára kedy je podľa neho vhodné vložiť aj 3 dnové embryko. Vzhľadom na to, že ich máme len 2. Pohotovo mi odpísal, že ak chcem mam zajtra prist a podla situacie vyvoja rano o 8 mi daju vediet a o 14 vklad. Som z toho v soku lebo najprv odporúčil mi vsetko zamrazit a ak preziju PK tak KET.
Prosim co si o tom myslite ake mate skusenosti s vkladom 3 dnoveho embryka?
Ďakujem pekne

anonym_1c92d0
30. okt 2025

@monula333 EMBRYÁ, žiadne EMBRYKÁ! môj ty svet 🤦🏻‍♀️

monula333
autor
30. okt 2025
@anonym_1c92d0

@anonym_1c92d0 ano a este nieco ta trapi? 🙂

anonym_efb6e2
30. okt 2025
@anonym_1c92d0

@anonym_1c92d0 Tukabel😄😃

anonym_87b638
30. okt 2025

ahoj, ja si uz presne nepamatam ci mi cerstve embryo vkladali 3 alebo 5dnove, ale kazdopadne uz v 3. den vedia ci ma to embryo potencial, hlavne teda ak ti porovnavaju iba dve. Ak sa s tym necitis komfortna, mozu ti vlozit aj v 5ty den, nerozumiem preco ti ponukaju potom iba KET. Drzim paste 🙏

monula333
autor
30. okt 2025
@anonym_87b638

ahoj, ja si uz presne nepamatam ci mi cerstve embryo vkladali 3 alebo 5dnove, ale kazdopadne uz v 3. den vedia ci ma to embryo potencial, hlavne teda ak ti porovnavaju iba dve. Ak sa s tym necitis komfortna, mozu ti vlozit aj v 5ty den, nerozumiem preco ti ponukaju potom iba KET. Drzim paste 🙏

@anonym_87b638 no to ma prave zarazilo ze pri OPU mi napisal ze vsetko mrazit a odporuca len KET a po mojej nevinnej otazke mi odpisal "ze ano moze to byt dobry napad uvidime rano o 8:00". Tak som ostala zarazena a poprave neviem takto na rychlo reagovat. Bola som zvedava na skusenosti.

klarabohun77
Autor odpoveď zmazal
anonym_ae361d
30. okt 2025

myslím si, že 3-5 dňové embryo je ok. Daj s vložiť a obidve naraz. Ja som si tak dávala, že dve naraz, tiež nejak tak skoro. Doma sme si povedali, že ak sa zadarí budú dvojičky, ak nie možno jedno embryo prežije. A máme doma jednu slečnu. 🙂 Ale aspoň sme si zvýšili šance na bábätko. Nedávaj si to zmrazovať.

ivananr
30. okt 2025

@monula333 skúsenosť s vkladom trojdňového nemám, ale v minulosti sa to robilo iba tak, sú krajiny kde to doteraz robia iba tak (tuším aj Nemecko). Ale súhlasím, že je veľmi divný prístup lekára že zrazu otočí, je tu na to, aby mu človek dôveroval. Kľudne sa zajtra viac pýtaj, vopred si priprav otázky, lebo je to cele stresujúce. Ani mrazenie embryí nie je žiaden problém, transfer rozmrazeného embrya nemá žiadne nevýhody, sú na to štúdie.

anonym_8d1264
30. okt 2025

Nemraz. Zmrazovanie a rozmrazovanie znižuje kvalitu. U nás v car vkladali na 5-6 deň v takzvanej predĺženej kultivácií. 3 dňové iba v prípade, že bolo 1-2 ks oplodnené. A vklad bol aj podľa toho, ako vysokú si mala výstelku sliznice v maternici.

monula333
autor
30. okt 2025
@anonym_ae361d

myslím si, že 3-5 dňové embryo je ok. Daj s vložiť a obidve naraz. Ja som si tak dávala, že dve naraz, tiež nejak tak skoro. Doma sme si povedali, že ak sa zadarí budú dvojičky, ak nie možno jedno embryo prežije. A máme doma jednu slečnu. 🙂 Ale aspoň sme si zvýšili šance na bábätko. Nedávaj si to zmrazovať.

@anonym_ae361d dakujem pekne za radu a skusenost ❤️ uvidim o 8 rano co napise lekar este ako sa vyvijaju embrya.

monula333
autor
30. okt 2025
@ivananr

@monula333 skúsenosť s vkladom trojdňového nemám, ale v minulosti sa to robilo iba tak, sú krajiny kde to doteraz robia iba tak (tuším aj Nemecko). Ale súhlasím, že je veľmi divný prístup lekára že zrazu otočí, je tu na to, aby mu človek dôveroval. Kľudne sa zajtra viac pýtaj, vopred si priprav otázky, lebo je to cele stresujúce. Ani mrazenie embryí nie je žiaden problém, transfer rozmrazeného embrya nemá žiadne nevýhody, sú na to štúdie.

@ivananr ano presne to ma uplne rozhodilo taka zmena zrazu. Myslim ze sa mu nechcelo potom rozpisovat v emaily ja chaoem ze aj nemaju tolko casu. Ale aspon strucne by som chcela jehi odvovodnenie kedze najprv bol len za KET. Mam dr Otevrela v reprofit Brno takze myslim ze je to velky odbornik ale zrovna v tomto pripade mi to prislo ze namiesto jeho rady a nazoru my rovno potvrdil ten moj ako keby som mala o tom rozhodovat ja :/

vorkola
30. okt 2025
@anonym_ae361d

@anonym_ae361d A co sa s tym duhym stalo,ked sa zadarila slecna?..Ale aj tak aspon jedno

anonym_ae361d
31. okt 2025
@vorkola

@anonym_ae361d A co sa s tym duhym stalo,ked sa zadarila slecna?..Ale aj tak aspon jedno

@vorkola netuším, proste zmizlo. Neujalo sa. Práve z tohoto dôvodu sme dávali vložiť dve.

kiki68
31. okt 2025
@anonym_1c92d0

@anonym_1c92d0 jej decko, not your kid, not your shit 😉

anonym_1c92d0
31. okt 2025
@kiki68

@anonym_1c92d0 jej decko, not your kid, not your shit 😉

@kiki68 uuuu aká drsná 😁 jej shit je to, že keď sa vyjadruje na verejnom fóre ako nekompletná musí byt pripravená aj na odozvu 🙂 have a nice day and keep practicing your english you are doing a great job!

monula333
autor
31. okt 2025
@anonym_1c92d0

@kiki68 uuuu aká drsná 😁 jej shit je to, že keď sa vyjadruje na verejnom fóre ako nekompletná musí byt pripravená aj na odozvu 🙂 have a nice day and keep practicing your english you are doing a great job!

@anonym_1c92d0 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ty si hotova

lelaza
1. nov 2025
@monula333

@anonym_1c92d0 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ty si hotova

@monula333 ahoj no ako si vcera dopadla? Myslim ze ti lekar povedal vsetko mrazit lebo bolo 5 folikulov a nevedeli ze len 2 vajicka budu preto pri tom mensom mnozstve je moznost vlozit aj 3 dnove

monula333
autor
1. nov 2025
@lelaza

@monula333 ahoj no ako si vcera dopadla? Myslim ze ti lekar povedal vsetko mrazit lebo bolo 5 folikulov a nevedeli ze len 2 vajicka budu preto pri tom mensom mnozstve je moznost vlozit aj 3 dnove

@lelaza hm asi mas pravdu 🙂 no nakoniec mi napisal ze su vybornej kvality tak sa drzime povodneho planu ze ich nechame este vyvijat a potom KET tak uvidime ake zajtra budu vysledky.

anonym_c17610
2. nov 2025

My sme mali na 3. den dve embrya 8-bunkove najvyssej kvality. Na 5. den sa obom vyrazne zhorsila kvalita a nakoniec nebolo ani jedno vhodne na vklad. Takze za mna ma predlzena kultivacia vyznam, transfer by nebol uspesny.