Začíname v júli 2013 - Soft Reprofit Brno
zdravím babenky, ktorá ste začali s pichanim Menopuru (Merional 75 IU 3ks/1 deň) tento mesiac a idete do toho s nami v Reprofite Brno??? My začíname zajtra 11.7.2013 pichaním Merionalu.
to je uzastne - aj ja by som prijala aj dve🙂 len nech su...a nech su zdravucke..
Zacinam stimulovat na 3. den ako dostanem mrchu - ta by mala prist o tyzden - este nikdy som tak nechcela mrchu ako teraz🙂...nech to uz zacne🙂.
Aj mas nejake pocity teraz?
a na kolky den ti ich vyberali a na kolky ti ich vkladali?
odber sme boli na 14ty den a vkladali mi presne 19ty den . prave citim pobolievanie v podbrušku , dokonca uplne spodok občas take pychnutie, tak neviem kedze som prvy krat IVF . človek vydrží bodanie, pychanie, stlačanie raz vľavo vaječnik akoby a raz vpravo. len nech su to detičky 🙂 naše užasné , že?
@vivianamk ahoj🙂. no tak ja uz som zacala tiez. vo stvrtok idem do Brna na 7 den na sono. tak duam ze to bude vsetko v poriadku. Len este celkom nerozumiem ci uz vtedy bude jasne kolko budem mat vajicok alebo sa to moze este zmenit - teda nejako navysit...
Som cela nedockava🙂. teraz poctivo beriem tabletky a potom dam vediet.
Ty sa ako citis? Dufam ze obe bambuliatka uz rastu🙂
@jalaura ja som bola tiez 7mi den na UTZ len este som nemala ideálne miery 🙂 tak som si stale pichala rovnako 3 x merional a na 10 ty den som šla znova na UTZ a už to bolo lepšie. volala som hned na nonstop linku reprofitu a tam ma sluzby konajúca lekárka navigovala ze od nasledujuceho dna pichat orgalutran (dva dni za sebou ) a ten druhy den večer o 21 ej som šla na pohotovosť , dať si pichnuť pregnyl. potom v pondelok nič a v utorok ráno sme šli na výlet do brna, boli sme tam asi sami 🙂 lebo nebolo nikoho ani na chodbe, aj na izbach nebolo počuť pohyb. tak sa držkaj. no mne vyšiel test II čiarky , v stredu idem na krv tak sa uvidi . bambuliatka hladkám a rozprávam sa s nimi, aj mužíček 🙂
@vivianamk
@jalaura ahojte baby, chcela by som sa vas len opytat, ci ste predtym nieco riesili aj v CAR na Slovensku,alebo preco ste sa rozhodli pre Brno. My chodime do Gyn-Fiv, zda sa mi,ze tam vsetko trva dlhsie,ako by malo... stale sa tam na nieco caka... minuly tyzden sme sa dozvedeli,ze vraj ja mam PCOS a mm zly spg,takze inak ako IVF to nepojde. Vraj sa realne ku IVF dostaneme tak v decembri,lebo musime cakat na kopu vysledkov z genetiky, medzitym mna poslala na laparku + drilling vajecnikov, pisala som si tu s jednou babou, vraj odkedy sa rozhodla,ze idu na IVF, to v Brne vyriesila za mesiac a o 3 tyzdne rodi. Vidim,ze vy uz ste tehu alebo mate babatka, tak som rada,ze to vyslo 🙂 velmi by mi pomohli nejake blizsie info o tom,preco ste sa rozhodli pre Brno... inak poistovnu mame VSZP...
@tixx ahoj....no ja som sa rozhodla presne pre tie dovody co pises....posielali ma na vseliake vysetrenia....genetika (co bolo asi najuzitocnejsie...nastastie vsak vsetko OK). a rozne ine...najskor sme boli v ISCARE...tam mm stale dokola vysetrovali, brali peniaze a keby sme tam ostali este by sme sa mozno ani nedostali na konzultaciu...stale to proste natahovali len aby sme tam nechali nejake peniaze...potom sme isli na Antolsku...kde bola sice doktorka fajn ale taktiez ma posielala na vselico mozne a IVF tiez odialovala...no a nakoniec som sa na vsetko nastvala a isli sme do Brna kde ma vysetrili, vysetrili aj mm a na druhy cyklus sme isli na to...prvy pokus sice bol uspesny ale babo sa sice uchytilo ale mala som velky hematom tak to babo strhlo...no a na druhy pokus uspesne az tak, ze o mesiac rodim🙂... nabuduce tiaktiez budem riesit jedine len cez Brno... sice teraz to skomplikovali slovenske zdravotne poistovne ale to ma taktiez neodradi..🙂 taktze tolko z mojej strany🙂....ak nejake otazky kludne pis aj do IP
@tixx ahoj tak my sme mali odporučanie od kamošky ktorej povedali v anglicku aj na Sk ze uz nebude mať nikdy deti a v Brne im povedali ze v pohode nech to skusia. my sme mali vysledky v Martine v Heliose všetko v poriadku ale nechceli sme ist do Martina (kvoli nedobrým referenciam) a tak sme sa priamo rozhodli ak umelé tak jedine Reprofit a boli sme unesení hned po prvom stretnutí, nedalo sa to vôbec porovnať s MT . a na prvy krat sa nam to vydarilo, uz mame 4 mesačné krásne babatko. velmi dobre sa s nimi komunikovalo, čokolvek som sa bez zabran pytala e-mailom doktorky Kurecovej u ktorej sme boli prvy krat. bola to super cela spolupraca, lahke hormony , ziadna zmena sa na mne neudiala. pisala som jej aj o pôrode , sme stale v kontakte. velmi odporučame reprofit a este o to viac ze zdravotná dôvera sice skoro po roku ale preplatila nam celu platbu čo sme tam nechali 880 eur. tak drzime palce určite to vyjde. a este čo nam dobre poradila kamoška ak by ste mali dve dobre vajička vložiť obidve , ako my, lebo jedno nam odišlo v 6tt a boli sme šťastní ze sme si dali vložiť dve kedze to druhe sa chytilo a teraz je to ten najkrajši dar v našom zivote. papa
@jalaura
@vivianamk baby, ste super, uplne ste mi dodali nadej, ze to ide a mozno aj o nieco skor, ako nam povedali v Gyn-Five...velmi sa tesim na Brno, naozaj citam same dobre referencie, tak verim,ze aj nam pomozu a ze to bude bez nejakej strasnej zataze organizmu hormonmi. Teraz mam pocit, ze lietam od lekara k lekarovi, minuly tyzden genetika (vysledky za 2 mesiace), dnes inzulinova rezistencia a potom ak by som sla na laparku,aj predoperacne... dufam,ze sa v Brne dozviem dobre spravy.
@vivianamk dakujem za radu, ja by som chcela dvojcata, cize asi by som si tak ci tak dala vlozit 2 - nerobia s tym problem, nepresviedcaju ta len na jedno,lebo 2 su prilis velke riziko? Verim,ze to je to najkrajsie, co vas stretlo, ja to tiez tak vnimam 😉a neskutocne sa tesim na pocit, ze budeme rodicia 🙂
@jalaura velmi ti drzim palce, aby porod bol co najrychlejsi a aby si uz coskoro mala babatko pri sebe 😉
@vivianamk ahoj vivien...pamatam si ako sme spolu komunikovali na zaciatku...tak ty uz mas babo? Gratulujem velmi velmi...ani som nevedela ze jedno sa ti neuchytilo...som mala pocit ze si mala obidve dobre.
Ani mne sa jedno babo neuchytilo ale nastastie druhe je k svetu a o necely mesiac bude medzi nami. Ako si zvladla porod? co mas? chlapca ci dievcatko?
@gennara ahoj, no to ma hrozne mrzi, co sa vam prihodilo, muselo to byt naozaj strasne, neviem si to ani predstavit ☹ ja idem prave od lekara, ktory mi potvrdil,ze postup v Gyn-Five sa mu nepozdava,tak ako ani mne. Totiz pri poslednej navsteve mi povedala,ze mam PCOS a musim ist na laparku, rovno som musela podpisat,ze ak chcem ist na IVF a pocas laparky zistia,ze je nieco s vajcovodmi, tak mi ich mozu zobrat.
Potom som zacala rozmyslat,ze sa mi to cele nezda, tak som chcela vidiet vysledky od mojho lekara... no vysledky mam v ruke,a ziadne hodnoty tam neindikuju,ze by mi nieco malo byt. Schvalil moje rozhodnutie ist do Brna, vraj tam ma spokojne pacientky. Ja som tam volala niekedy v juli,ked som sa dozvedela o laparke... no a povedala som,ze mam termin operacie na koniec augusta,tak mi nasli termin o 2 tyzdne, cize 4.8. tam uz aj ideme. Vela si od toho slubujem, urcite ti dam vediet, ako to tam prebiehalo, este sa mi potom prosim pripomen, aby som nezabudla. Za konzultaciu nic nedas, urcite by som to na tvojom mieste skusila. Je mi jasne, ze si si presla peklom, no tam by vam mohli pomoct a som si ista, ze dalsie babatko uz bude v poriadku a ty budes stastna mamina 😉 budem ti velmi drzat palce
@gennara vies co, som na tom podobne s tymto nazorom... neviem sa zbavit pocitu,ze je to cisty biznis ☹ u nas sme aj spg u ineho lekara mali relativne ok, i ked bola tam oligozoospermia, no v centre mame oligoasthenozoospermiu, a este k tomu sa v priebehu 2 tyzdnov vysledky velmi zhorsili...tak ja uz neviem,co si o tom mam mysliet.
@gennara no my tiez v centre horsie vysledky obaja, ako u "nasich" lekarov... ja tomu tiez nerozumiem, ako to cele funguje, a ci uz sa naozaj cely svet toci okolo penazi ☹ Neboj, bude dobre,uvidis. Zavolaj si kludne uz aj teraz do Brna, na termin sa caka, ja som si tu pisala s babami, ktore v Brne boli a nedaju na to dopustit, takze su to realne referencie a ja si od toho vela slubujem 😉
ahojte baby, pisali sme si tu nedavno, tak vcera sme absolvovali 1. navstevu v RF, moje dojmy su uplne super 🙂 v GF mi povedali,ze mam PCOS a musim ist na laparku, v RF nic take podla vysledkov nevidel, rovno mi spravil sono, a povedal,ze laparka je v nasom pripade zbytocna, kedze problem je v spermiograme a inak ako IVF to nepojde. Teraz len cakam na ms a potom zacinam stimulovat s Clostilom (kedze som ho brala aj predtym a v pohode som ho znasala). Velmi sa mi paci, ze Dr. Stelcl ma nenutil do nicoho,co nechceme, a aj to, ze nemusime cakat az do decembra,ako nam povedali v Gyn-Five. Mam na vas ale zopar otazociek. Prva je ohladne platenia... On nas od toho trochu odhovaral,ze to bude lepsie, ked to budeme riesit ako samoplatcovia (a aj rychlejsie). Schvalenie ziadosti vo VSZP trva vraj 15 dni, on spominal 3 mesiace ...ale to asi hovoril o tom,kedy nam vratia peniazky, nie? Mohla by som zacat brat Clostil aj ked poistovna neposlala este info, ze mozeme zacat? Ze to zacnem riesit "na vlastnu past" a potom mi to poistovna schvali, povedzme o 2 tyzdne? Inak ten rozdiel nie je velky, my ideme teda riesit IVF Soft, cize len stimulku Clostilom.
Okrem toho mame dalsiu dilemu, ci si vlozit 1 alebo 2 embryjka. Ja mam 31, lekar hovoril, ze on nam doporucuje jedno, ze pri dvoch mozu byt komplikacie, ale ked nas tak trosku laka dat si dve, aby sa aspon jedno ujalo...
baby, poradte, nech mame to rozhodovanie lahsie 🙂
@jalaura ahoj jasne pamätám si ťa, máme dievčatko Adelku 🙂 je krásna a hlavne veeeelmi dobručká spinka rada stale aj cez den aj v noci. cez den kazde tri hodinky papa, grgne a chce spinkať, chvilku sa pohra a uz si šuchá očká. a uz mame taky rezim hodinový ze večer o pol deviatej ide spinkať a spíííí celú noc az do 6ej, potom sa napapká v spalnia a spinkáme spolu do 9ej... a tak to ide do večera. tak materskú si užívam plnymi dúškami . tebe prajem nech ti všetko dobre dopadne a teším sa potom na správu 🙂 ďalšieho reprofiťáka
@tixx ahoj.
No co sa tyka toho preplacania - to ti bohuzial neporadim. ja som isla este za "stareho rezimu" ked sme boli na zakroku a potom sme si to dali preplatit a poistovne to v pohode refinancovali. Teraz si zmenili podmienky hlavne koli tomuto...najskor to musis mat schvalene a az potom zacat stimulovat a ist na zakrok inak ti to pravdepodobne nepreplatia...ale to je lepsie sa opytat bab co to riesili podla noveho. Myslim ze keby si to zacala vybavovat teraz tak mozes zacat stimulovat o mesiac - teda jeden mesiac by si pockala...ked uz si tolko pockala tak ten mesiac uz je iba chvilka...a mozno sa na to este viac pripravis... neviem ako si na to s peniazkami ale ked ti to poistovna moze preplatit tak preco nie? Ved do tych poistovni tolko davame tak nech dam pomozu aj oni ked potrebujeme...to je moj nazor...
Urcite by si to stihla vybavit do dalsieho menzesu...no je to na tebe.
A ci vlozit 1 alebo 2? to je otazka, ktoru si musite s manzelom odpovedat sami... my sme mali akurat 2 kvalitne emryjka tak sme ani nevahali lebo som si nevedela predstavit ze by som jedno dala zamrazit alebo iba tak nechat... aj predtym sme sa s manzelom tak dohodli a nebolo o com rozmyslat z nasej strany... pri dvoch je samozrejme vzdy komplikacia - na to ta musi doktor upozornit ale v konecnom dosledku je rozhodnutie na vas.
A pri tom softe vam mozno vyjde iba jedno...a nebudete musiet rozmyslat🙂
Tak drzim palce a vela vela stastia...budem sa tesit na spravy od teba..
@gennara
@jalaura caute kocky, dlhsie som sa neozvala, tak ja mam v nedelu odber vajok, pichala som si Fostimon a Orgalutran a brala Clostil. Mala som na kontrolnom sone 6 folikov, tak snad to bude ok a podaria sa aj oplodnit. Necakali sme na poistovnu, isli sme ako samoplatcovia, prislo nam zbytocne dalsi mesiac cakat, a budu to verim tie najlepsie investovane peniazky. cize na bud. tyzden nas caka vklad. Inak co sa odporuca po vklade? treba oddychovat? mate nejake "babske" recepty, co pomaha? 🙂
@jalaura no ja praveze budem aj normalne chodit do roboty, nemam ju narocnu, som v kancli,takze to v podstate bude "kludovy rezim" 🙂 po OPU sme mali 7 vajok, z toho 5 zrelych a 3 sa oplodnili,dnes tam budem znova volat, ako sa im dari a v piatok zrejme vklad. potom ti napisem, ci sa nam to podarilo,ja verim,ze sa to podarit musi 🙂 tak prajem vela zdravicka malemu, drzte sa a nech poslucha maminku 🙂
@gennara
@tixx
@jalaura
@vivianamk
caute kocky vy aj všetky iné. Viete mi prosím niektorá poradiť lebo som z toho vážne totálny idiot. Otázky:
1:Ako prejdem z 1 car do druheho (konkretne z BA Iscare do Reprofit Brno)ked všetky výsledky mám v tom jednom care a nemám ich prefotene ani hodnoty neviem naspamať, presne ktoré vyšetrenia mám porobené kedže moj dr. nie je velmi zhovorčivý.
2: Môžem napísať do reprofitu mail ak ano tak na akú emailovú adresu ak sa chcem spýtať na postup ktorý mi bol doteraz robený a ďalšie možnosti pokračovať u nich.
3. Ako to je s preplácaním?
Ak dostanem recept z reprofitu na lieky (nie na stimulaciu ) tak si ich vyberam na SK rovnako ako keby mi ch predpísal slevensky lekár s doplatokom alebo si platim celu sumu sama? Ako príklad Clostilbegyt stoji 4,20. Poistenec plati 2,60 a posťovna 1,50. Alebo si ich vyberám v Cz ?
Potom ak nemám spravene ešte nejake vyšetrenia ktore oni vyžaduju tak si ich musim dať spraviť na SK alebo mi ich spravia oni v Cz a ak ano platím si za to?
CO by ste odporučila isť tam ako samoplatca alebo cez poisťovnu?
Dakujem baby!!!

@vivianamk ahoj...my sme dnes boli iba na prvej konzultaciii...cakam na mrchu a zacnem brat tabletky...ides na soft?