Žiadna spermia na teste. Prečo nemôžem otehotnieť?
Ahojte ženy,
S manželom sa dva roky neúspešne snažíme o bábätko. Začali sme navštevovať CAR. Všetky výsledky ok - ja nemám zatiaľ žiadny zistený problém. Sme mladý pár, podľa doterajších našich výsledkov som mala byť podľa názoru doktorky do roka tehotná. Manžel má morfológiu 2,4%. Dr. nám poradila postkoitálny test... Ja mám oneskorenú ovuláciu - 17. deň cyklu. Prvý test sme robili na 12. deň - výsledok 0 spermíí v maternici, 0 v klenbe. Test sme opakovali na 15. deň cyklu - výsledok rovnaký. Po odporúčaní dr. sme sa objednali na halosperm a ja na vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov. Doktorka nerozumie, prečo sme nemali ani jednu spermiu ... keď na začiatku vyzeralo všetko ok. Zažili ste niektorá niečo podobné? Sme z toho poriadne frustrovaní, vyšetrenia máme až o 3 týždne. Rada by som počula o vašej skúsenosti.
@cucoriedka97 opatrne s vyjadreniami... to ti povedala asi tvoja gyn, nie v CAR. my sme boli obaja zdravi a dieta sme nemali...
@cucoriedka97 uvidite po vysetreniach, ale vyzera, ze bud to nezvladli ani tak daleko, alebo to telo proste zlikvidovalo ten material. Tazko povedat, hlavne drzim palce nech pridete na problem.
Koľko dňový máš cyklus?
@moolnarkaa ďakujem 🙂
@krasneleto nie, povedala nám to doktorka v CAR, píšem len to, čo sme od nej počuli ... práve preto pre nás boli výsledky toho testu takým šokom :(
@brankovamama pravidelný, 28 dní
Neriešim teraz manželove spermie.
Ale máš príliš dlhú folikulárnu fázu a krátku luteálnu. Pri 28dňovom cykle má svoj význam, že ovulácia nastáva 12-14 deň. Píšem zo svojej skúsenosti.
Tvoj manžel má teratozoospermiu, tzn že len 2,4% spermií má normálny tvar. To môže byt dôvod, prečo sa nedarí. Môj má tiež terato, v októbri 4%, teraz v marci 1% a nepomohlo ani IVF.
@cucoriedka97 ja som spontánne otehotnela s 0.5% morfológiou, ale zase sme mali vysokánsky počet progresívne pohyblivých a aj celkovo spermií. Jedno percento samé o sebe nič neznamená, treba spermiogram brať ako celok.
Velky vplyv na zivotnost spermii vo vagine a maternici ma hlien krcka maternice. Ak ten nie je pritomny, alebo je nekvalitny tak spermie do par minut-hodin uhynu. Prostredie posvy je kysle a narusa spermie. Bolo by fajn zistit kvalitu hlienu pocas plodnych dni, pretoze toto sa da riesit. Vhodna je na to metoda naprotechnology alebo RRM.
@cucoriedka97 robil ti niekto hormonalny profil po ovulacii?lebo ak mas tak neskoro ovulaciu a 28dnovy cyklus,mas kratku lutealnu fazu,neberies progesteron?
@brankovamama ďakujem za informáciu, tak toto som vôbec doteraz neriešila, naštudovala som si teraz o Tom niečo a fakt to môže byť pravda, zatiaľ má na to nikto neupozornil 😥
@baskustek áno, dúfam, že sa nám to podarí, veľmi silno držím palce, aby aj vám všetko dobre dopadlo 🤍
@bambulka711 a podarilo sa vám to prirodzene? Po akom čase?
@carduelis je to pre mňa až zarazajuce, koľko veľa veci môže byť problémom, keď sme si doteraz fakt mysleli, že problém nemáme žiadny a je ťažké si pripustiť, že práve my sme ten pár, ktorý si týmto všetkým musí prejsť 😥 ďakujem, zistím si niečo aj o týchto vyšetreniach
@bejbs123 nie, neuzivam nič.. hormonálnu profil mi robili hneď na začiatku a všetky hodnoty som mala výborné
@cucoriedka97 podarilo sa nám po 1.5 roku cca. Ja 38 rokov, partner 55. Záleží, aký je spermiogram celkovo. Morfológia je iba jeden parameter, sám o sebe nemusí nič znamenať.
@cucoriedka97 no mne pride,ze by si mala mat nasadeny progesteron

@cucoriedka97 Myslím, že múdrejší budete až po absolvovaní tých vyšetrení, ja si len dovolím povedať na základe našej skúsenosti, že pri takej morfológií nemusí byť vôbec pravda, že otehotniete do roka, nakoľko je to teratozoospermia, a teda spermie ťažšie oplodnia vajíčko. Držím palce, aby ste prišli čím skôr na to, čo je vo veci, a aby sa vám to podarilo vyriešiť 🍀