Zlý spermiogram - viete posúdiť hodnoty?
Ahojte, priatel sa nedavno dobrovolne rozhodol absolvovat spermiogram, aby vedel, ako na tom je. Kedze v nasom okoli su predovsetkym pariky, ktore riesia neplodnost, chcel vediet na com je. O babatko sa zatial nepokusame, pretoze sme spolu ani nie pol roka, no v buducnosti chceme deti obaja. Primar mu vsak oznamil referencne hodnoty cez telefon a neskor mu ich poslal na mail. Povedal mu, ze ich ma zle, ale nevieme to uplne zo spravy rozlustit. Budem vdacna za kazdu radu, postreh...

@zuzkasipo môj postreh je, že prekonal angínu, ktorá môže veľmi ovplyvniť množstvo a kvalitu spermií. Kedy to presne bolo?
Lekár vám nepovedal, že treba vyšetrenie zopakovať?
Ak by takéto hodnoty boli aj pri kontrolnom spg, tak to rozhodne dobre nieje. IVF + ICSI bude asi jediná cesta k dieťatku, ak sa nenájde príčina.
Moje odporúčanie z vlastnej skúsenosti : opakovať spg s odstupom min. 3 mesiacov a v prípade rovnakého výsledku uvažovať nad zmrazenim spermií, aby sa vám časom nestalo, že už nebudú v ejakulate žiadne (ako nám)
Nasad mu cecko,vitamin e,zinok a kapsule s rybim tukom,uvidis ze sa to zlepsi. Manzel to bral mesiac a zo zleho spg,ukazkovy. Vyhoda u muzov je ta,ze spermiogram sa v mnohych pripadoch da upravit stravou,doplnkami 🙂
@zuzkasipo hmm ak sa jedna o 37 spermii v celom ejakulate tak potom je to skutocne zle...za normalne hodnoty sa povazuje minimalne 15 milionov spermii na ml ejakulatu :-/ kludne to moze byt tou anginou. Spermie sa obnovuju v priebehu 72 dni...mojmu muzovi sa vyrazne zlepsil spg po tom co prestal fajcit a tiez zacal brat macu peruansku, vitamin E, Zinok, Selen a vitamin C...urcite zopakujte spg o tri mesiace. Drzim palce 🙂

@zuzkasipo