Zmrazenie vajíčok

5. aug 2023

Ahojte , a pol roka budem mat 34 rokov zatial nemam deti, gynekolog sa ma stale vypytuje kedy ich planujem, uz je najvyssi cas, no kedze nateraz este dieta z urcitych dovodov neplanujem,uvazujem nad moznostou dat si zmrazit vajicka. Vela o tom ale neviem, nechapem preco mi to dr neponukne ako moznost, kedze podla neho to uz nemam odkladat..
Chcela som sa spytat, kolko to stoji ak sa pre to rozhodnem ? Plati sa jednorazovy poplatok, ci mesacne ? A ak sa potom rozhodnem mat dieta, budem vlastne podstupovat umele oplodenie ?

s_o_n_i_k_e
5. aug 2023

Nech sa páči: https://www.iscare.sk/sk/nase-sluzby/sluzby/soc... a klaniam sa pred gynekolom, mne túto možnosť môj neponúkol a budem to ľutovať, že som to nevedela :( žiaľ riešime umelé v 37 rokov a kvalita v 30tich mohla byť uplne iná, čiže určite by som do toho išla

autor
5. aug 2023

@s_o_n_i_k_e toto uz mam precitane, len stale neviem tu cenu a ta ma dost zaujima.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
s_o_n_i_k_e
5. aug 2023
gejb
5. aug 2023

Platí sa 1x ročne. A áno, keď budete chcieť využiť tieto vajíčka za predpokladu ze ty už nebudeš ovulovat oplodnia sa v CAR spermiami a vložia ti embryo. Treba myslieť aj na to ze to neznamená automaticky ze aj ostaneš tehotná, môže a nemusí to vyjsť na prvý pokus.
Tiež ale odporúčam dat si odmerať ovarialnu rezervu =AMH aby si vedela ci máš ešte čas alebo sa treba poponáhľať...

autor
5. aug 2023

@gejb no co som nasla cennik tak sa to pohybuje zhruba okolo 1500€, ale nevies prosim aka je cca suma ktora sa potom plati raz rocne ?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gejb
5. aug 2023

Podla tohto cenníka (je to zrejme z Iscare) je to prvá platba 1450 s mrazenim na 1 rok a každý ďalší rok 150€.
Pri vstupnej konzultácii v Car ti zoberú krv na zmeranie amh aj vysvetlia ochotne postup aj platby.
Ak do toho pôjdeš daj si zamrazit všetky vajíčka ktoré sa podaria odobrať...

autor
5. aug 2023

A nie som na to uz stara ? Viem ze sa to moze do 35, no odporuca sa do 30.
A este jedna vec, ja teraz partnera mam, bude to hlupe ak by tam isiel aj on s nou na konzultaciu, nech je v obraze, alebo je to blbost. Ano viem, ze jednoduchsie by bolo si to dieta normalne spravit, lenze necitim sa este na to, a su tu aj ekonomicke dovody...

gejb
5. aug 2023

Nerozumiem úplne otázke. Teraz vajíčka máš, o rok mat nemusíš. Ze ak si stará tak sa na to už vykašles a o vajíčka prídeš...lebo teraz si už stará? Kedy keď nie teraz?

s_o_n_i_k_e
5. aug 2023

mladšie nebudeme, čiže nikdy nie je neskoro no už včera bolo neskoro, stále je lepšie riešiť mrazenie v 34 ako potom 37 alebo 40 isto budeš ľutovať, že si do toho nešla, po 35rokoch sa znižuje kvalita vajíčok, čiže môže ich byť aj dosť, ale geneticky nemusia byť už OK, čím je žena staršia tým to pôjde len k horšiemu, ja by som neváhala. To či bude hlúpe zobrať partnera, je len na Tebe a to si musíš žiaľ zodpovedať sama ale je to len o tebe, čiže riešiš svoju budúcnosť, nie jeho, nikdy nevieme čo bude zajtra a toto je jedna z mála veci, čo si vieš zabezpečiť pre budúcnosť, ak nie s ním tak s iným 🙂 my sme šli s partnerom na kontrolné testy po 4mesiacoch od snaženia mala som 36r a odišli sme s výsledkami, že jediná možnosť je IVF, čiže ak niekto čaká a má po 35r nech neváha.

autor
5. aug 2023

@s_o_n_i_k_e no ved to, ze teraz sice vaham, ci do toho ist, lebo uprimne je to pre mna vela penazi, a mozno budem v buducnosti v stadiu ze deti nebudem chciet, ze uz si budem na ne pripadat star, no mozna je aj opacna varianta. A vtedy budem rada ak sa teraz rozhodnem ze do toho idem.

s_o_n_i_k_e
5. aug 2023

ja som deti nikdy nechcela, v 30 mi môj doktor ani len slovom nezmienil možnosti mrazenia. Jedine čo povedala, že kedy deti, len žiaľ nebola som s tým pravým, tak som o deťoch ani nesnívala. Chcela som skôr darovať vajíčka z dôvodu financií, no to som nakoniec neurobila. Čo by som teraz v našej situácií veľmi ľutovala, že som neriešila seba ale cudzích a nakoniec deti by sme nemali pričom som svoje vajíčka darovala a niekde behá z časti moje dieťatko :(

Po 11 rokoch som sa rozišla a ostala sama v 33 sama. V 34rokoch mi prišiel do života moja životná láska a zrazu sme časom prišli na to, že mať dieťatko by bolo dokonale a mne to neprišlo čudne, moja lekárka mi nebola schopná urobiť ani základný test na AMH, ovárialna rezerva, tak sme sa po 4m zobrali do centra a zistili nám, že jedina šanca je umelé oplodnenie, čiže aj toto je život no nikto nevie čo nám budúcnosť prinesie.

autor
5. aug 2023

@s_o_n_i_k_e ved prave preto ze nikto nevie co bude v buducnosti a aspon nebudem musiet sa stale trapit nad tym ze roky pripudaju a cim dalej by bolo tazsie mat dieta. Samozrejme aj ked si ich dam zmrazit, viem ze ani potom to nie je 100% istota, ale uz mozno by som bola pokojnejsia ked by som uvazovala nad buducnostou a nechytala z toho depky, ze uz je neskoro.

katuskamala1
5. aug 2023

Daj si zmerat amh a ked to bude okey,nemusis riesit nic. Ale skor mysli i na to,ze ak budes chciet babo,tak kedy, ci to uz potom nebude pre teba narocnejsie,odhliadnuc od otehotnenia a veci s tym suvisiace. Poviem to tak sprosto,ale ci sa chces dozit vnucat, ci v 40tke zvladnes ponocovat a pod. Su zienky,co maju v 40tke dieta planovane a zvladaju to nadherne,duchom su ako 20tky. Ja napr som v druhej skupine,mam 37 a kebyze teraz otehotniem,veeelmi tazko by som to zvladla,uz nevladzem ,nemam trpezlivost ako pri prvom dietati.. a ano,podstupis potom ak sa rozhodnes umele oplodnenie,takze suhlas partnera nutny.

katuli3nocka
5. aug 2023

@katuskamala1 moja mamka ma mala v 41. Prvé dieťa. Nedarilo sa skôr a ona určite neriešila v tej dobe vnúčatá😄😄

s_o_n_i_k_e
5. aug 2023

@katuskamala1 žiaľ AMH alebo anti-Müllerov hormón je hormón, ktorý nám ukazuje len počet zvyšných vajíčok, ktoré sú ešte v našom živote k dispozícii, nehovorí žiaľ nič o kvalite.

Po 35. roku veku ženy klesá už aj ich kvalita, vajíčka nemajú správnu genetickú výbavu.

Ja mám 37 rokov snažíme sa dva roky a my sme skončili v 4tt práve pre genetickú poruchu embrya :(

Zatiaľ čo u žien do 35 rokov je 42% pravdepodobnosť, že si po umelom oplodnení odnesú domov bábätko, u žien medzi 38.-40. rokom ženy je to už len 22 % a po 44. roku veku je úspešnosť menšia ako 1 %.

Vo vyššom veku však dochádza u žien k poruchám zrenia vajíčok. „Určitý počet takýchto vajíčok vzniká aj u mladých žien, ale čím je žena staršia, tým je zastúpenie tzv. aneuploidných vajíčok vyššie, pričom vo veku 40 rokov sa takýchto vajíčok tvorí viac ako 90%.

luccija
5. aug 2023

Dobry vysledok AMH Ti nezaruci, že vajíčka budu zdravé.Ale zase sa nemôžes ani spoliehať na to, že ich budeš mať odobraté, lebo to neznamená,
že raz, keď rozhodneš sa oplodnenie podarí, uchytí či ho donosis.
Je to ťažké rozhodovanie, ale vek u ženy hra veľké mínus.Na konzultáciu choď s partnerom a uvidíš...

katuskamala1
5. aug 2023

@s_o_n_i_k_e vidis toto je skvela pripomienka. Ta kvalita..

katuskamala1
5. aug 2023

@katuli3nocka dobre vediet 😄✌️

autor
5. aug 2023

Hmmm neviem je to tazke rozhodovanie. Lebo dat tolko penazi, podstupit ten proces a potom za par rokov sa rozhodnem ze je ta spravna chvila, oplodenie sa nepodari, lebo uz budem mat ale 38 rokov, tak neviem ci do toho ist...

sss777
5. aug 2023

@s_o_n_i_k_e
Ako keby som čítala svoj vlastný príbeh. Tiež po dlhom vzťahu rozchod a potom prišiel chlap, ktorý zatočil mojím vesmírom. A tiež to nešlo prirodzene.
My sme do toto skočili naplno, v máji minulý rok som bola na prvej konzultácii v CAR a dnes tu vedľa mňa spí najkrajší chlapček na svete. Veľmi držím palce!

s_o_n_i_k_e
6. aug 2023

@sss777 gratulujem, no my sa snažíme dva roky. Zmenili sme CAR, zmenila som gynekológa. Prosím môžem vedieť v akom CAR ste boli?

sss777
6. aug 2023

@s_o_n_i_k_e
V Iscare sme boli. Držím palce, aby sa to podarilo!

s_o_n_i_k_e
7. aug 2023

@sss777 ♥️🙏🍀

autor
8. aug 2023

Prosim vas, potom ked budem chciet podstupit oplodenie mojimi vajickami aka suma sa plati ? Podobna ako pri zmrazeni ?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre