Zmrazovanie vajíčok po tridsiatke
Ahojte, s priatelom mame obaja po 30tke, na dieta sa aktualne necitime ale casom by sme ho chceli. Citim, ze ma trochu zacina tlacit cas, tento rok budem mat 32 a mam pocit, ze uz to musim zacat riesit. Zvazujem preto zmrazenie vajicok. Riesili ste to niektora aj napriek tomu, ze ste mali partnera? A tie, ktore ste mali dieta v ~35, zvladli ste to v pohode? Potrebujem sa trochu upokojit, ze mam este cas.
Ja som bez problémov otehotnela v 40 a 42, ale tiež som bola zdravá, žiadne gyn.problemy.
Mňa mrazenie ani len nenapadlo, u mňa bol jedine problém, že som nemala partnera.
Mat ho skôr, určite nečakám do 35 +, čím skôr deti máš, tým dlhšie si už budem môcť užiť.
Ja si myslím, že toto dokáže objektívne zhodnotiť len žena, ktorá si tým prešla, keby sme to nemuseli podstúpiť, len tak z rozmaru by som do toho nešla. Nie , že nevieš čo je CAR, ty ani netušíš čo je OHSS...to nie sú len také injekcie, to sú hormóny, ktoré majú aj štúdie na to , že existuje koleracia medzi takouto stimuláciou a rakovinou vaječníkov
Ahoj, velmi rozumne rozmyslas. Tehotenstvo po 40 je skor senzácia. Statisticky je uspesne tehotenstvo po 35 narocne dosiahnut….jedna moze bez problemov a dalsich 15 moze mat problem…Nejde o AMH, mozno trosku..ide hlavne o to, ze geneticky su tvoje vajicka stare uz 32 rokov. Cim viac rokov mas, tym su tvoje vajicka starsie. Po 35 je geneticky zdravych (euoloidnych) len 40%…… do 30 okolo 60-70% a po 40 je napriklad len 5% .. je to brutalne ale je to fakt. Vypocuj si tento podcast ..ja mam 32 cerstvych a mala som pro stimulácii len 6 vajicok ale ani jedno embryjko z toho nebolo lebo boli s najväčšou pravdepodobnosťou geneticky nevhodne..
Ahoj, velmi rozumne rozmyslas. Tehotenstvo po 40 je skor senzácia. Statisticky je uspesne tehotenstvo po 35 narocne dosiahnut….jedna moze bez problemov a dalsich 15 moze mat problem…Nejde o AMH, mozno trosku..ide hlavne o to, ze geneticky su tvoje vajicka stare uz 32 rokov. Cim viac rokov mas, tym su tvoje vajicka starsie. Po 35 je geneticky zdravych (euoloidnych) len 40%…… do 30 okolo 60-70% a po 40 je napriklad len 5% .. je to brutalne ale je to fakt. Vypocuj si tento podcast ..ja mam 32 cerstvych a mala som pro stimulácii len 6 vajicok ale ani jedno embryjko z toho nebolo lebo boli s najväčšou pravdepodobnosťou geneticky nevhodne..
@klarabohun77 vypocujem si, dakujem. A aka bola tcoja motivacia na zmrazenie vajicok?
Ja som partnera nemala, ale určite by som to nezatracovala. Je to cesta. Pre mňa rozhodnúť sa, že podstúpim zmrazenie vajíčok vôbec ale akože vážne vôbec nebolo jednoduché a teraz som rada, že som sa nakoniec odhodlala a mám tak istotu, že raz budem mať SVOJE deti. Ešte cestou na reprodukčnú kliniku som mala stavy, kedy som zastavila a opýtala som sa čo to robíš U?, ale šla som ďalej a tam v Reprogenesis ma pokojne vypočuli, prešli si so mnou čo to obnáša, ako to prebieha a hlavne nikto na mňa netlačil - neskutočný pokoj som tam cítila a viem, že som sa rozhodla správne, pretože tá poistka do budúcna tu je
Ja som partnera nemala, ale určite by som to nezatracovala. Je to cesta. Pre mňa rozhodnúť sa, že podstúpim zmrazenie vajíčok vôbec ale akože vážne vôbec nebolo jednoduché a teraz som rada, že som sa nakoniec odhodlala a mám tak istotu, že raz budem mať SVOJE deti. Ešte cestou na reprodukčnú kliniku som mala stavy, kedy som zastavila a opýtala som sa čo to robíš U?, ale šla som ďalej a tam v Reprogenesis ma pokojne vypočuli, prešli si so mnou čo to obnáša, ako to prebieha a hlavne nikto na mňa netlačil - neskutočný pokoj som tam cítila a viem, že som sa rozhodla správne, pretože tá poistka do budúcna tu je
@urshullita6541 Istotu že budeš mať SVOJE deti, resp. akékoľvek deti, je maličká. Či už máš zmrazené vajíčka alebo nemáš. Istotu ti to neprinesie žiadnu.

Tak v 35ke nie je pocatie ziadna vzacnost. Mne sa v 37 podarilo na prvy sup, v 40ke to uz bolo dlhsie, asi pol roka, ale uplne bez nejakeho extra snazenia ci sledovania plodnych dni, takze stale v pohode. Medzi najlepsimi kamoskami mam aj dve, ktore mali kazda po 2 deti po 35 a vsetky tieto 4 deti pocate viac menej hned. Ale tak samozrejme lepsie je zacat skor ako neskor, ja aj obidve kamosky sme proste pred tou 35kou nemali pri sebe nikdy vhodnych partnerov, tak sa ani nedalo uvazovat o detoch.