icon

Znížená ovariálna rezerva a umelé oplodnenie

mius12345
12. okt 2020

Ahojte žienky. Mám zníženú ovarialnu rezervu, gynekologička mi navrhuje jedine umelé oplotenie, že na to aký mám vek 24 rokov je to nevídaný prípad. S manželom ideme do toho od Nového roka, predsa ešte je tam možno aj šanca, no o bábätko sa snažíme už vyše roka a pól. Veľmi sa bojím že to nevijde som zúfalá aj keď všetci hovoria, že sme mladí, že sa nám to podarí. Aký máte názor na to vy, je podľa vás šanca, že budeme mať vlastné dieťatko? Ďakujem za každú radu či povzbudenie.

lellla
12. okt 2020

@mius12345 určite s vám to podarí..keď nie samom tak s pomocou dosiahnete svoje...si mladá ale nečakajte ako niektoré čakajú na zázrak príliš dlho až je potom komplikácia z akompliakciou ja som.sla.na umelé ako 23 ročná a stoho sme sa 3 roky snažili o tehotenstvo ...na klinike nám všetko vysvetlili a pomohli nám ..teraz mám 3 ročného syna...držím palce ☺️

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
krisbar
12. okt 2020

Kamoske lekar v 38 rokoch povedal, ze ma vajicok "jak keby spodok hrnca skrabal". A dnes ma 2 deti prirodzene.
Tazko radit, ale zena ma obmedzeny pocet vajicok v tele a ked si ich vybucha 20-30 pri jednej stimulacii, tak uz ti tam toho moc neostane. Ale ved skusit jedno ivf mozete a podla vysledku a pocitov sa potom mozete zariadit dalej.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
luciador
12. okt 2020

@mius12345 Som sa zasmiala,umele oplotenie 😁

mius12345
autor
12. okt 2020

@luciador som si to ani neuvedomila 😃

luciador
12. okt 2020

@mius12345 Sranda musí byť 👍😄

krisbar
13. okt 2020

@bambulienka25 ja som mala 18 vajicok dozretych, nie vsetky sa samozrejme oplodnili. Kamoska mala 25. Je to samozrejme individualne.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
zadana19
14. okt 2020

Ja mam tiez nizke amh ake mas ty?a mam 32..urcite necakaj do noveho roku a objednajte sa uz teraz aj na prvu konzultaciu sa caka...pri nizkom amh je zazrak mat 2folikuli a nie 25...

zadana19
14. okt 2020

@krisbar to jej povedal urcite Harbulak v Ginfive lebo tento vyraz si zapamatam az do smrti

krisbar
14. okt 2020

@zadana19 doktora neviem, ale centrum sedi 😁 tak zjavne to nepovedal len jej 🙄

mius12345
autor
15. okt 2020

My chceme do Helios BB ísť, ja som mala s krvi AHM 0,8 moja gynekologička vravela, že by malo byť niečo cez 1

iana_123
15. okt 2020

@krisbar ahoj, to čo si napísala, že si žena “vybucha 20-30 vajíčok pri stimulácii a už jej tam potom moc toho nezostane”, to ti kto povedal tuto informáciu? Nie je to totižto pravda

petruska21
15. okt 2020

@mius12345 poslala som ti správu 🙂

stefania100
12. máj 2025
@krisbar

Kamoske lekar v 38 rokoch povedal, ze ma vajicok "jak keby spodok hrnca skrabal". A dnes ma 2 deti prirodzene.
Tazko radit, ale zena ma obmedzeny pocet vajicok v tele a ked si ich vybucha 20-30 pri jednej stimulacii, tak uz ti tam toho moc neostane. Ale ved skusit jedno ivf mozete a podla vysledku a pocitov sa potom mozete zariadit dalej.

@krisbar Pri jednej stimulacii sa teda "zniči" 20-30 vajíčok? 😔

krisbar
13. máj 2025
@stefania100

@krisbar Pri jednej stimulacii sa teda "zniči" 20-30 vajíčok? 😔

@stefania100 nestudovala som toto podrobne, ale ked zena ma obmedzeny pocet vajicok za zivot, ktore postupne dozrievaju a ked jej v jednom cykle IVF dozrie 20 tak nie je to v zasade akoby jej dozrievali 1.5 roka a tym sa jej skracuje plodnost o 1.5 roka? Nie som odbornik, ale ako laikovi mi to takto vychadza.

stefania100
13. máj 2025
@krisbar

@stefania100 nestudovala som toto podrobne, ale ked zena ma obmedzeny pocet vajicok za zivot, ktore postupne dozrievaju a ked jej v jednom cykle IVF dozrie 20 tak nie je to v zasade akoby jej dozrievali 1.5 roka a tym sa jej skracuje plodnost o 1.5 roka? Nie som odbornik, ale ako laikovi mi to takto vychadza.

@krisbar Tak to som nevedela 😔 už mám po 40 tke, 2 x som mala stimulovaný cyklus clostilom a 2 x v Heliose IUI 😪 nikto ani slovom toto nespomenul, AMH som pred pár mesiacmi mala 1.30 a teraz 0.53 😪 je im to úplne jedno ide im asi len o peniaze 😪

krisbar
13. máj 2025
@stefania100

@krisbar Tak to som nevedela 😔 už mám po 40 tke, 2 x som mala stimulovaný cyklus clostilom a 2 x v Heliose IUI 😪 nikto ani slovom toto nespomenul, AMH som pred pár mesiacmi mala 1.30 a teraz 0.53 😪 je im to úplne jedno ide im asi len o peniaze 😪

@stefania100 nejde im o peniaze, ale aby si co najskor otehotnela. Najma v tvojom veku.