icon

Zvažujete darované vajíčka alebo vlastný materiál?

10. jan 2025

Ahojte, po viacerých neúspešných IVF (myslím si, že kvôli mojej psychike) zvažujeme darovaný materiál.
Ja mám kožné autoimunitné ochorenie a stále sa kdesi v kútiku duše bojím vychovávať dieťa s rovnakou diagnózou ako mám ja. Preto si aj myslím, že IVF nevyšlo. Zvažujeme darované vajíčka.
Pýtala som sa lekárky, že kto môže darovať materiál a vraj kto má ,,mierne a kontrolovateľné choroby" môže byť darca.
Moja diagnóza napríklad spadá pod túto definíciu aj napriek tomu, že mne ledva ledva pomáha biologická liečba.
Celkovo som sa nad tým zamýšľala, že akých darcov ešte prijmu a kto už nie je pre nich ok, neviete na túto tému viac prípadne ste nenatrafili na nejaké slovenské guidelines v tejto tematike? Len tak pre zaujímavosť by som si to chcela pozrieť.

stellarstar
10. jan 2025

Ze materiál 🙈 tak bud darované vajíčko alebo spermia alebo embryo ale nie materiál 🙏

em4life
10. jan 2025

Asi by som kontaktovala priamo kliniku s týmito otázkami. Každopádne, pri Vás a Vašom partnerovi poznáte vlastný zdravotný stav. Pri darovaných pohlavných bunkách tú istotu nemáte. Je na zváženie, ak sa obávate mať bábätko s Vaším ochorením, či ai viete byť istá a vylúčiť rovnaké alebo iné..