Je lepšie vajíčko alebo vanička pre 3 mesačné dieťa na cestu do Čiech?
☹ mam v hlave zmätok neviem čo je lepšie a bezpečnejšie
To ked som maleho brala z porodnice v autosedacke moja svokra mi na to povedala ze kazda normalna zena svoje dieta odnasa v naruci, a cely cas na ceste domov ho ma mat na rukach.. Tak ma pobavila ze v ktorom storoci to zije.. A najlepsi argument : "co ak sa stane nejaka autonehoda.." jaaaj tie svokry 😀 urcite autosedacka... A davajte si prestavky nech ma malicke zmenu,ponos ho troska,pomasiruj chrbatik...do ciech je dlha cesta aj dospelemu je vela.
Tak si ten zmatok v hlave rychlo usporiadaj a na vanicku zabudni. 😎 Lepsie???? Co ta po tom?
autosedacka jasne my sme isli ked mala malinka 4mesiace a bez problemov a to sme isli az do plzne isli sme v noci mala celu dobu prespala ani nevedela 🙂 🙂 hlavne nezabudnite ju zapisat do pasu nahoda je blbec 🙂 😉
autosedacka jednoznacne....a vanicka do kufra na prechadky cez prestavku 😉.
@ludka140281 - su aj certifikovane vanicky na prepravu dietata autom - napr. jane vanicka a tusim aj concord (za to ruku do ohna nedam, ale jane sme mali a ta je certifikovana).
My sme maleho mali prve mesiace aj v tejto vanicke pripnuteho pasom cez brusko, vzdy, ked sme mali ist dlhsie ako hodinu. Aj nas zastavili, pozreli, povedali, ze je to ok a slo sa dalej.
tak tak,existuju aj vanicky,ktore sa daju priputat pasom + aj dietatko je priputane. ale my sme isli na vychod ked mal krpec 4 mesiace (asi 4-5 hodin cesty) a isli sme na noc. pekne to prespinkal vo vajicku. podla mna mu to bolo pohodlnne,inak by protestoval.
my sme boli s malym ked mal 6tt v Cechach vo Velehrade a nad vanickou som ani neuvazovala.....jedine, keby si mala tu, co sa da priputat pasom 😉
Ahoj aj ja teraz vozim malého vo vanicke lebo je moc,ale moc maly.. Ale ked vaše babo má 4mesiace môže byt vo vajičku..
Ale aj záleží na akú dlhu cestu sa chystáte.. Ja ked som jazdila s druhým synom do Čiech,tak cesta trvala 2hodky a vždy som vyrazila ked maly išiel spat 🙂
A aj tak budem cestovať pri treťom 🙂
dámy najmúdrejšie, existujú vaničky,ktroré sú certifikované na prevoz dieťaťa v aute, musíš mať v nich autokit, tú sadu na pripútanie, ak máš takú vaničku,tak ju môžeš použiť, ale musíš vedieť,že má ten certifikát. ale nemám s tým osobnú skúsenosť,netuším nakoľko je bezpečná v prípadne reálnej nehody...ale tak asi bude,inak by nebola povolená, viem že Neonato takú má....
Ak dobre viem, vajíčko má byť využívané čo najmenej- teda na cestu do Čiech by som ho určite nepoužila...
my máme len vaničku. vajco ani nekupujeme. pre neznalé dámy, už je x vaničiek ktoré sp schválené ministerstvom ako autoležačky, dajú sa pripútať na zadné sedadlo. napr. jané, concord, niektoré x lander a my máme casualplay.
my sme dcerku asi do 4mesiacov prevazali vo vanicke Jane, je certifikovana... takze ja by som na dlhsiu cestu urcite volila vanicku, samozrejme len taku co je na prepravu autom urcena...
Vanicka je prisposobena tvaru chrbatika malickeho.
Ani v brusku nebolo babatko uplne vystrete na rovnej podlozke - moj nazor.
pokial mas vanicku s bezpecnostnymi pasmi pouzitelnu na priputanie do auta, tak vajicko nemusi byt.. ako to tu uz mamicky strasne prezentuju..... alebo kukni napr http://shop.babetkovo.sk/index.php/detske-kocik... ... toto je vanicka do auta .
no ak nemas takyto druh vanicky, jednoznacne autosedacka.
@alicka7 jasne je to prisposobene tvaru chrbatika... ale musim ti oponovat s tym ze aj v brusku nebolo babo vystrete... co sa dialo v brusku je uplne ina vec, pretoze v brusku bolo babo obklopene vodou a neposobila nan tak silna gravitacia ako teraz ked je "nasuchu" ale inak mas pravdu, ze autosedacky su prisposobene na vozenie aj malych deticiek, vzdy lepsie autosedacka ako mat ho na rukach...
kolkokrat pojdete do ciech alebo na inu dlhu cestu v najblizsich 6 mesiacoch? ak viackrat, mozno by stalo za uvazenie zaobstarat si tu vanicku (cerifikovanu na prevoz v aute, samozrejme). ale ak je toto jednorazovka, vajicko uplne staci. ano, ma sa vyuzivat co najmenej, tym je ale myslene, ze nemas denne s vajickom podnikat dvoj-trojhodinove prechadzky, na to naozaj sluzi vanicka 😉
Ahoj, niekde v inej diskusii na tuto temu bola polozena otazka, ako by sa spravala hlavicka babatka vo vanicke pri naraze (samozrejme v certifikovanej). Vo vajicku je hlavicka fixovana pomocou tej novorodeneckej vlozky. Odpoved na to, co sa robi s hlavickou babatka, ked pride naraz (napr. spredu -. cize do vanicky zboku), by som aj ja rada vedela - nenasla som ☹ Z tohto pohladu sa mi zda vajicko bezpecnejsie.
Jednoznacne vajicko, je to pre babatko bezpecnejsie a nie je problem ani so spankom.Samozrejme su potrebne prestavky a vtedy babatko vybrat, aby si polezkalo a oddychlo. My sme s oboma dcerami na cestach casto, aj ked boli male apouzivali sme vzdy vajocko, nemali s tym problem, a ja som bola kludna tiez 😉
premna bolo pohodlne vajicko kedze ak som jazdila sama mala som malu vedla seba a videla som na nu ak trebalo cumlik nebol problem co je v pripade certifikovanej vanicky nemozne kedze je na zadnom sedale neviem si predctavit ako by som tam smatrala keby plakala.vajicko sme vyuzivali do 7m. potom nam bolo male presahovala nam hlavicka,nikdy by som nesla s dietatom bez autosedacky.dokonca ja zavrhujem aj podsedaky nechrania dieta dostatocne proti bocnym narazom.co sa tyka tych transportnych vaniciek neviem kolko mesiacou to vyuzijes kedze uz 4m. dieta sa rado obzera kade tade pochybujem ze bude len tak lezat priputane vo vanicke na lezato.podla mna jednoznacne vajicko.
My sme pouzivali prve 2-3 meisace vanicku z nasho kociara
https://www.youtube.com/watch?v=Qx_NPCkfhjIpotom neskor bola v matrixe jane no ten nemal velmi dobre testy a teraz uz mame cybex 🙂
ak mate vanicku certifikovanu na pouzitie do auta, tak by som volila pre take male babo asi tu, tusim su aj k nim take tie chranice hlavicky, ako novorodenecke vlozky vo vajickach,ale niesom si ista. ja som isla s malou prvy krat cca 300km trasu ked mala necelych 8 tyzdnov(aj ked to bolo po slovensku) krasne mi celu cestu prespala, tak som ju zbytocne nebudila a nezastavovala som, odvtedy sme tuto trasu absolvovali niekolkokrat a pauzu si davame len raz-v polovici cesty, a snazime sa ju naplanovat tak, aby sme vyrazili v case ked ma ist mala spat.inak mali sme obycajne vajicko
my mame vanicku concord certifikovanu aj na prevoz v aute namiesto autosedacky a pre babo je to ovela pohodlnejsie.
podla zakona jedine autosedacka. Ani certifikovane vanicky pod tento zakon nespadaju
aj Quinny ma certifikovane vanicky na prevoz v aute
otazne je, ako dlho to vyuzijes a kolko mozes do toho investovat
a dalsie, asi by nebolo odveci mat rovnaky typ kocika s takouto certifikovanou vanicku, pretoze potom ju mozes len nakliknut na konstrukciu a ides 😉 a vyuzijes aj ako v kociariku aj v aute
ale aj tak si myslim, ze vajicko - autosedacka je bezpecnejsie
urcite vsak nepouzivat obycajnu vanicku do auta na prevoz!!!
zebra41 my mame vanicku, ktora je rovnako pouzitelna a certifikovana ako vajicko a samozrejme pre babatko aj na dlhsie cesty ovela vhodnejsia...da sa pouzivat ako nahrada vajicka pol roka
na cesty autom by som vyuzivala jednznacne vajicko - autosedacku (je tvarovane ako maternica takze detom je tam dobre) su urobene tak aby boli bezpecne keby sa nieco stane,su sice vanicky do ktorych mozes dieta priputat ale ja si to neviem predstavit ako by to bolo pri nejakom naraze, ked tak si date par prestavok kedy vezmes dieta na ruky a prejdes sa s nim aby mu nebolo dlho 😉 🙂
podla mna vajicko autosedacka. 😉

...a čo je podla predpisov? jednoznacne autosedacka 😉