icon

Prečo rodičia ignorujú povinnosť detských autosedačiek?

26. júl 2025

Rano pred skolkou, dieta vystupi z predneho seddl bez sedacky. Rodina s troma detmi do 5r, su na oslave a nechce sa im ist domov peso, brst ich odvezie bez vsetkeho, 6 ludi v aute…. U nas dnes smrtelna nehoda, vrtulnik, uzavreta cesta, a aj tak ma svokor presviedcal ze ma s dvojrocnym odvezie domov (jasne ze bwz sedacky) ved ten kusok sa na rukach nic nestane….
Nechapem
Proste preco v dnesnej dobe, ked si clovek vie pozriet kadejake testy, aj tak sadne s tym dietatom do auta bez sedacky.

minenkaa
26. júl 2025
@michaelam2

@minenkaa poslala ti to preto, aby si videla co sa moze tvojmu dietatu kvoli tvojej nezodovednosti a hluposti stat. Ale ty asi viac veci nechapes…

@michaelam2 a ako mám to svoje decko do tej sedačky napchať

autor
26. júl 2025
@biglovemom

Ale co iny robia ta trapit nemusi ,ich zodpovednost 🤷🏼‍♀️

@biglovemom ja viem. Stale si to hovorim. Ale su to deti z rodiny, zalezi mi na nich, ale ich rodicia nad tym mavnu rukou

minenkaa
26. júl 2025
@dskjhfdlkdjhl

@minenkaa Tak inak. Ak si myslis, ze je otazka blba, tak preco sa zhadzujes blbou odpovedou?

@dskjhfdlkdjhl nudim sa prší ,nemám čo robiť,tak odpovedám adekvátne na otázku

autor
26. júl 2025
@minenkaa

@dskjhfdlkdjhl nudim sa prší ,nemám čo robiť,tak odpovedám adekvátne na otázku

@minenkaa okej, evidentne mas uz velke dieta? Tak teda chapem

minenkaa
26. júl 2025
@michaelam2

@minenkaa poslala ti to preto, aby si videla co sa moze tvojmu dietatu kvoli tvojej nezodovednosti a hluposti stat. Ale ty asi viac veci nechapes…

@michaelam2 čo ešte nechapem ,ak sa smiem opýtať

minenkaa
26. júl 2025
@anonym_autor

@minenkaa okej, evidentne mas uz velke dieta? Tak teda chapem

@anonym_autor aspoň toto si pochopila,prečo potom kladieš blbe otázky

michaelam2
26. júl 2025
@minenkaa

@michaelam2 čo ešte nechapem ,ak sa smiem opýtať

@minenkaa bavi ta hrat sa na blbu? Asi ano …inak by nikto normalny neodpovedal tak ako ty ak ma aj vacsie dieta.

biglovemom
26. júl 2025
@anonym_autor

@biglovemom ja viem. Stale si to hovorim. Ale su to deti z rodiny, zalezi mi na nich, ale ich rodicia nad tym mavnu rukou

@anonym_autor Chapem ta uprac si V hlave.Ty nie si zane zodpovedna.
Moja sestra vozi dieta v predu .Sedadlo smrti sa tomu hovori.a nie 5km ale stovky.v malom auticku.jej volba🤷🏼‍♀️naco sa nad tym rozculovat

autor
26. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor aspoň toto si pochopila,prečo potom kladieš blbe otázky

@minenkaa a ja mam odkial vediet vek tvojho dietata?

minenkaa
26. júl 2025
@michaelam2

@minenkaa bavi ta hrat sa na blbu? Asi ano …inak by nikto normalny neodpovedal tak ako ty ak ma aj vacsie dieta.

@michaelam2 opýtali sa ,odpovedala som

anonym_173fb4
26. júl 2025

@anonym_autor Aby si sa mala čo na MK pýtať 🤦

minenkaa
26. júl 2025
@anonym_autor

@minenkaa a ja mam odkial vediet vek tvojho dietata?

@anonym_autor staci sa opýtať

Dievcence viete,že ste si zas podľa seba urobili úsudok?

iwesska
26. júl 2025

Asi taky isty ako ked sa sami nepriputaju - frajerina, lenivost...ich zivot 🤷‍♀️ Ked preletia cez predne sklo, nech si sami spytuju svedomie,ak zostanu medzi zivymi.

cyberk
26. júl 2025

To je tak.. ked si pomyslis o niekom, ze by sa nemal ani rozmnozovat, tak takto si svoj osud aj sami zariadia a smeti sa same vynesu… 😅

autor
26. júl 2025
@anonym_173fb4

@anonym_autor Aby si sa mala čo na MK pýtať 🤦

@anonym_173fb4 asi ano, dakujem, robia to preto, aby som sa nenudila a mala nad tym rozmyslat. Tebe pridet tiez normalne vozit dieta (ktore este musi byt v sedacke, aby sme sa tu zase neechytali za slovicka) len tak bez sedacky? Aj ked na 5 minut?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
sszuzu8
26. júl 2025

Aj taxi vozi deti bez sedačky. Doma sedačky nemám keďže nemám auto a v taxi ich nezvyknú mat. 🤷‍♀️ V autobuse deti sedia tiež bez sedačky a dokonca bez pasu a keď autobus narazi alebo len prudko zabrzdi tiež človek poriadne leti a sa celý doudiera

kavasmliekom
26. júl 2025

Moje deti majú aj prilby na kolobežkach, aj bicykloch, alebo aj keď sedeli v sedačkach na našich bicykloch. Koľkokrát sme boli svedkami, že deti neboli chránené vôbec.
My sa z miesta nepohnem, kým každý nie je pripútaný, deti v sedačkach. Raz som išla sama taxíkom, a chcela som sa pripútať, taxikár mi hovorí, že netreba, oni nie sú kontrolovaní. Len som mu povedala, že mne nejde o kontrolu, ale bezpečnosť, tak vybral tú blbosť, záslepku aby mu auto nepipalo, keď niekto nie je pripútaný.

minenkaa
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_173fb4 asi ano, dakujem, robia to preto, aby som sa nenudila a mala nad tym rozmyslat. Tebe pridet tiez normalne vozit dieta (ktore este musi byt v sedacke, aby sme sa tu zase neechytali za slovicka) len tak bez sedacky? Aj ked na 5 minut?

@anonym_autor polozila si takú otázku ,že to je presne ako sa pytat,prečo jeme údeniny,prečo ľudia fajčia,pijú alkohol ,necvicia žijú v strese
Všetko je to dokázané ako smrteľne zlozvyky,životný štýl lebo je to ich zivot a rozhodnutie

zuzanockamt
26. júl 2025

@anonym_autor Ja si myslím, že to správne nie je, no nestarám sa. Ty rob tak, ako uznáš za vhodné. Ja som bez sedačky s dieťaťom išla. V taxíku. V autobuse. Vo vlaku.

kikush182329
26. júl 2025

Ja nechápem ako mozu rodičia posadiť dieťa v lietadle bez sedačky...

alenka58
26. júl 2025

@anonym_autor neviem kde bývaš, ale ja nestretám deti na bicykloch bez prilby, ani na kolobežkách a v aute má každý sedačky pre deti a takisto aj starí rodičia aute majú sedačky pre deti tak ako aj ja

autor
26. júl 2025
@kikush182329

@kikush182329 ktore autosedacky mozu ist to lietadla? Kolko celnych zrazok ma lietadlo?

autor
26. júl 2025
@alenka58

@anonym_autor neviem kde bývaš, ale ja nestretám deti na bicykloch bez prilby, ani na kolobežkách a v aute má každý sedačky pre deti a takisto aj starí rodičia aute majú sedačky pre deti tak ako aj ja

@alenka58 pozeram ze si z bratislavy. Ja z krajneho vychodu. Tu je to ozaj zle v tomto smere. Aspon v mojom okoli, a vsetko to su slusni, prevazne vysokoskolsk vzdelani ludia

mirage
26. júl 2025
@kikush182329

@kikush182329 aj poznas statistiky padov lietadiel a nehod v autach/ na bicykloch?

really8
26. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor polozila si takú otázku ,že to je presne ako sa pytat,prečo jeme údeniny,prečo ľudia fajčia,pijú alkohol ,necvicia žijú v strese
Všetko je to dokázané ako smrteľne zlozvyky,životný štýl lebo je to ich zivot a rozhodnutie

@minenkaa co je to s tebou?

anonym_4d6bd6
26. júl 2025
@kikush182329

@kikush182329 ironia?

minenkaa
26. júl 2025
@really8

@minenkaa co je to s tebou?

jar_ka
26. júl 2025

U nás tiež dieťa nemá ani rok a matke sedí medzi nohami na mieste spolujazdca, nerozumiem tomu. Alebo dieťa sedí v autosedačke ale pripútané nesprávne len cez brucho, keby sa niečo stalo dieťa vyletí ako nič. Dcéra sedí v sedačke, napočúvali sme sa od svokrovcov aj našich, že chúďa dieťa ako trpí v tej sedačke, a ako také sprostosti neboli pred 30rokmi a dobre bolo 🤦keď sme ju dávali do protismeru, no ešte len vtedy boli múdre komentáre. Prilbu nosí na kolobežke, keď ide na bicykel, či už sama alebo do sedačky, má 3 roky a vie prečo to musí nosiť ...

vroni
26. júl 2025
@kikush182329

@kikush182329, by ma strašne zaujímalo, koľkým deťom už zachránila život sedačka v lietadle. 🤦🏼‍♀️ Myslela som, že koninu so sedadlom smrti neprekoná nikto, ale zvládla si to.