Nadávanie za volantom: Odraz charakteru alebo stres?
Ahojte,
nedávno sme sa doma pohádali na jednej zvláštnej téme. Môj partner je mimo auta úplne pokojný človek, ale keď sadne za volant, často nadáva na ostatných vodičov, gestikuluje a rozčuľuje sa aj kvôli maličkostiam.
Začala som premýšľať, či to niečo vypovedá o povahe človeka, alebo je šoférovanie jednoducho situácia, ktorá dostane nervy každého.
Je podľa vás správanie za volantom odrazom charakteru, alebo by ste človeka podľa toho nesúdili?
Ja tiez nadavam. Ale nie na autoskoly. Pomale vozidla pohundrem, lebo som netrpezliva. Ale najviac nadavam na tych, co jazdia ako blazni a za kazdu cenu potrebuju obiehat a ohrozuju ostatnych, co obehuju aj velke skupiny aut, kde je jasne, ze im to absolutne nepomoze a vo vysledku to iba cele spomaluju, lebo sa strkaju do neexistujucich medzier a my ostatni nemozme ist plynule, ale musime brzdit a spravit im priestor. Nadavam na tych, co obiehaju, ked im ide niekto oproti a musia sa vlastne traja zmestit na cestu. A vytrubila som zatial iba 2 kamiony, ktore ma obiehali cez plnu ciaru. Nie, nesla som pomaly
Este nadavam na chodcov, ktori sa nekukaju a vbehnu na cestu mimo prechod a auta, ktore mi nedaju prednost, hoci som na hlavnej. Ked sa ospravedlnia, maju to odpustene. 😅
A skoro by som zabudla, este nadavam na tych, ktorych stretam na zakrute a vidim, ze maju pol auta cez ciaru, lebo neviem, kade mam ist ja 😅
Mne príklad vadí pri šoférovani keď niekto predo mnou sa vlečie ako slimak a nedá sa ho predbehnúť. Alebo keď niekto nedá prednosť v jazde a musím sa vyhnúť zrážke. Alebo keď prejde druhá strana ešte na červenú keď ja už mám zelenú a musím zabrzdiť aby do mňa nenarazil. A takéto prípady, niektorý vodiči vôbec neberú ohľad na druhých.
Keďže ja nenadavam tak občas zahresim že debil alebo čo robíš a takéto reči ale to len sama pre seba.
@anonym_autor nemyslím, že je to charakter. Ale potláča v sebe emócie a nemá o sebe dobrú mienku. Keď si niekto sadne za volant a myslí si, že všetci šoféri sú nepriatelia, väčšinou je nepriateľom sám sebe. Preto by tvoj muž mal nájsť najprv vlastný pokoj. Mne pomohlo jazdiť pomalšie, držať odstupy, dať prednosť aj keď nemusím, keď sa na mňa niekto lepí spomalíme a dám smerovku doprava aby ma predbehol. Viem jazdiť aj agresivne a rýchlo. Ale vtedy musím byť v strehu, v napätí. Takto si idem kľudne, zaradený v nejakom prúde áut a predbiehaní len keď je to bezpečné a náklaďák ide veľmi pomaly. Nech to skúsi, neponáhľať sa už v hlave.
No ja ked tu citam, aki nervaci su na cestach, tusim radsej uz za volant ani nesadnem.
Tiez som mala byvaleho ktory bol inak pohodak, ale za volantom ako zurivy pes. Vsetko ho rozculovalo, aj cervena na semafore, vsetko komentoval. Teraz mam partnera, ktory sice jazdi rychlo, ale nie je zurivy a vacsinou nekomentuje. Neviem kde sa to v tych ludoch berie. Vsak je jasne, ze na ceste nie su sami, jeden je pomalsi, jeden rychlejsi.
Ja tiez nadavam. Ale nie na autoskoly. Pomale vozidla pohundrem, lebo som netrpezliva. Ale najviac nadavam na tych, co jazdia ako blazni a za kazdu cenu potrebuju obiehat a ohrozuju ostatnych, co obehuju aj velke skupiny aut, kde je jasne, ze im to absolutne nepomoze a vo vysledku to iba cele spomaluju, lebo sa strkaju do neexistujucich medzier a my ostatni nemozme ist plynule, ale musime brzdit a spravit im priestor. Nadavam na tych, co obiehaju, ked im ide niekto oproti a musia sa vlastne traja zmestit na cestu. A vytrubila som zatial iba 2 kamiony, ktore ma obiehali cez plnu ciaru. Nie, nesla som pomaly
Este nadavam na chodcov, ktori sa nekukaju a vbehnu na cestu mimo prechod a auta, ktore mi nedaju prednost, hoci som na hlavnej. Ked sa ospravedlnia, maju to odpustene. 😅
A skoro by som zabudla, este nadavam na tych, ktorych stretam na zakrute a vidim, ze maju pol auta cez ciaru, lebo neviem, kade mam ist ja 😅
@margaretka_ tie kamióny 🤦 aj mňa tak jeden minule obehol cez plnú čiaru v dedine kde je 50tka. Išla som 50tkou ale asi som mu zavadziala.
@anonym_autor tak začni a mozno budeš veľmi prekvapená ako budeš reagovať na ostatných šoférov Ty
@anonym_cfafde
To mam najradsej nie je schopna soferovat ale mudruje a kritizuje
@anonym_autor nadávanie počas šoférovania je v poriadku, je to ventil, uvoľní stres. Ak to neprechádza do nejakej fyzickej agresivity, tak by som to neriešila. Vieš koľko neschopných penisov človek na ceste stretne? 🤷
@anonym_autor ja ti to poviem tak, ked ty vedies vozidlo a pred tebou je jasny idiot ktory na 90 ide 50 lebo cumi do mobilu, zerie alebo uz spi a oproti stale auto, tak to ta jednoducho naserie, alebo ked ta chytia zelenaci na konci dediny a uz ti davaju pokutu pritom mas posledne peniaze na zradlo v mesiaci a obehnu vas v tejto situacii este cigosi z pomocnej školy na diesli ktory ma vykuchane DPF, do tretice ked svieti zelena alebo je uz moznost sa pohnut na krizovatke ale ten tlk pred tebou nie a nie ist, takze uz vies preco...
@anonym_autor nadávanie počas šoférovania je v poriadku, je to ventil, uvoľní stres. Ak to neprechádza do nejakej fyzickej agresivity, tak by som to neriešila. Vieš koľko neschopných penisov človek na ceste stretne? 🤷
@michaela329 toto bude moja nová obľúbená urážka 😂😂 ty neschopný penis ! 😂😂😂
@michaela329 toto bude moja nová obľúbená urážka 😂😂 ty neschopný penis ! 😂😂😂
@vkatush odkedy vozím dieťa, tak sa moje nadávky pomerne skultivovali 😬

@anonym_autor no možno máme aj toho istého muža/partnera 😁. Ja som mala vodičák a do nedávna som tiež nešoférovala. Áno vozil ma skoro všade muž. Podľa niektorých som ho len využívala. Strašne sa rozčuloval na cestách. Na všetkom. Nadával v aute. Trochu som ho skrotila. Tetaz keď idem aj ja v aute občas si pofrflem. Už mi aj ušla nadávka. A keď sedí vedľa mňa muž tak ma tak upokojuje, že mám ísť ako potrebujem, nemám sa naháňať atď. A hlavne že si nemám všímať ostatných keď budú chcieť obehnú ma. Vedľa mňa je kludný.
A čo si tak všímam veľa ľudí sa rozčuluje len tak pre nič.
To len tak aby som ťa upokojila že tvoj partner je úplne bežný človek 😁.