Ambulantný pôrod v Bratislave
Ahojte 🙂 Prosím vás, ak máte niektorá skúsenosť s ambulantným pôrodom v ktorejkoľvek z Bratislavských nemocníc (najlepšie Antolská) budem rada za info.
Najmä ma však zaujíma po koľkých hodinách po pôrode ste išli do domácej starostlivosti, či mali s tým lekári veľký problém a či ste rozhodnutie neľutovali. 🙂 Ďakujem!
@liana94 a nechceš ísť radšej rodiť do nejakej súkromnej pôrodnice kde budeš môcť byť po pôrode na izbe s mužom aj s bábätkom sama? Ja som síce rodila v zahraničí. Porodila som 17:30 a další deň o 16 ma už posielali domov (kebyže chcem) neviem či si prvorodička ale ak áno tak ti poviem ako prvorodička prvorodičke- po pôrode budeš mať taký strach o toho malého človiečika či je všetko tak ako ma byť, či mu niečo nieje, že sa budeš v nemocnici cítiť oveľa istejšie a pohodlnejšie, ja som preto ostala ešte jednu noc navyše. Viem že na Slovensku je pobyt v nemocnici aj týždeň to by som asi tiež nedala ale keď si predstavím že by som odišla po porode domov 😵😵 nepredstaviteľne 😃
@aylinn ale ja som ta nechcela vysmievat. To bolo v dobrom ze urcite nie tyzden. Niekedy to tak bolo,tto je pravda. Ale teraz fakt pokial niesu nejake problemy ides domov max po 2 dnoch...ja som pochopila podstatu tvojho prispevku,tiez si neviem predstavit ist v den porodu domov,nie kvoli sebe ale kvoli babu
Ja ti prajem nech je vsetko podla tvojich predstav, nech mas krasny porod aj materstvo a hlavne nech je vsetko zdravotne v poriadku. Ale poviem ti este tolko, ze kamaratka mala uplne bezproblemove tehotenstvo, ziadne zdravotné problémy okrem slabuckej sennej nádchy dva týždne v roku, ani chora nebyva casto ani problemy pred tehotenstvom neboli. Zdravo zila, hybala sa, cvicila skoro az do porodu. Porod bezproblemovy, mala len dva kozmeticke stehy, vsetko v pohode. Napriek tomu cca 50 hodin po porode sa jej spustilo take silne krvacanie, ze keby nebola v nemocnici a nebrali ju hned na operačku, ejj babo by bolo polosirotou.
Treba si to poriadne premysliet
@liana94 vrátila som sa o 3 roky späť. Ja som síce ambulantne rodiť nechcela, no zaujímala som sa o pôrod dvojičiek. O takú tu ideálnu cestu ak bude všetko v poriadku. O pôrode dvojičiek sa nepíše toľko ako o jednom dieťatku, preto som mala množstvo otázok. Vtedy sa tu na mna zosypali podobné všehoznalkyne s tragickými scenármi, ako vlastne ani nemal právo rozmýšľať, že chcem rodiť tak prirodzene alo bude len možné. Osobne by som sa tiež bála rodiť ambulantne. Prvý syn mi druhý deň po pôrode prestal dýchať, neviem čo by som spravila doma a či by bol s nami. No na druhej strane ak sa to má stať, stane sa to kľudne po týždni. Ja ti každopádne prajem, nech ste obaja zdraví a dopadne to pre Vás oboch čo najlepšie.
@matovicova nie je to pravda ani v cr. Zodpovedny je rodic. Ked je vsetko ok a povie, ze odchadzaju, tak odchadzaju. Personal nema do toho co kecat. Rovnako je to na svk.
@liana94 k ružovým predstavám o pôrode... Rodila som pred 2 rokmi, všetko v pohode, hladko, 2 hodinky bondingu aj s manželom, cítila som sa úplne v pohode, ešte som PA hovorila, že by som chcela bábo celý čas pri sebe, nech ho neberú na novorodenecke. Potom prišlo posadzanie kvôli prevozu na oddelenie a po pár sekundách som im tam odpadla. Malú som bola schopná s pomocou zobrať na ruky až za pol dňa. A ešte na 4. deň po pôrode mi dávali infuzku kvôli zlému KO.
Nemôžeš vedieť takto dopredu odhadnúť zdravotný stav svoj ani dieťaťa.
Ahoj, teším sa, že si našla skupinu. Ja s tým skúsenosť nemám, takže neporadim, zato 2 pôrody doma boli super, nenechaj sa tu znechutiť...
@matovicova asi ta proste oklamali, to sa bohužiaľ stáva

Podľa mna24-max 48 úplne stačí, aby sa vedelo, či dieťa nemá srdcovú vadu alebo metabolickú poruchu, to asi doma ťažko zistíš. Dlhšie pobyty sú náročnejšie na psychiku, doma je doma si myslím. Ja len, že osobne som sa bála podpísať ten reverz, tretie dieťa som odniesla domov po 30 hod a štvrté po sekcii 72, ale nemusela som nič podpisovať, tak mi to neprišlo riskantné. Určite sa pýtaj skôr domov, ten tretí a nebodaj štvrtý deň som tam už nikdy nebola, aj keď ony to berú, že žena vymýšľa a či ti tam nie je dobré 😉)