icon

Chceli by ste žiť v Bratislave?

19. aug 2022

Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.

vroni
19. aug 2022

@bobrina1, pri alte Donau su novostavby za facku? Tak to uniklo mojej pozornosti. Známy sa odtiaľ práve sťahujú a za domcurik, radovku (tuším 106m2 obytnej plochy to ma) predali za 1,6 milióna. 🤷‍♀️

marsmykkok
19. aug 2022

no Bratislava myslím nikoho nechytí za srdce, čo sa týka architektúry (hotový myš-maš), stavu ciest a tak. Nie je to moje vysnívané mesto, ale zase keby musím, viem si predstaviť tam žiť, nie je to ani úplne hrozné.

thoughtfulweirdo
19. aug 2022

Ja bývam v menšom krajskom meste a príde mi to tu ako koniec sveta, mŕtvo, som totálne mestský človek, čím väčšie, tým lepšie 😁 takže v rámci Slovenska áno, šla by som bývať do Bratislavy.

katka700
19. aug 2022

Bývala som v malom okresnom meste kde škaredo povedané skapal pes. Okolo samé polia. Kino kde premietajú 2x týždenne. V Bratislave som bývala na Dlhých dieloch a v Dúbravke a potom sa presťahovala do urbannymi legendami opradenej Petržalky. Teraz na ňu nedám dopustiť. Nie je to betónová džungľa ako sa tvrdí. Áno je tu viac hluku, ale všetko má svoje plusy a mínusy.

luccija
19. aug 2022

@tykat suhlasim, ale ked som byvala v meste som si to neuvedomovala tu spinu, plne smetiaky na zastavke, vselijakych asocialov fetakov, ozranov pri stankoch uz som si zvykla na lepsie.Ze kazdy ma zelen okolo domu, upratane, rozkvitnute..Moja dcera bola v maji na prijimackach a cakala na muza pri Perle Ruzinova a prave isli z Tesca divni ludia a pytali od nej 0,50 centov tak prisla domov pohorsena, ze sa bala, ze jej nieco zoberu.Tak aj toto patri k mestu bude si musiet zvyknut, ze sa s roznymi ludmi stretne tu sa vsetci pozname a citim sa bezpecne.

kristiii
19. aug 2022

Mne sa Bratislava ako mesto nepáči..možno keby som nikdy nenavštívila iné "veľké" mesto..ale keď ju môžem porovnať s Londýnom či "len" Prahou, tak Bratislava je za mňa bieda už len čo sa dopravy týka a celkového dojmu z návštevy tiež.

moni73
19. aug 2022

Som rodena bratislavcanka a som tu spokojna. Sestra mala mesta dost a byva na uplnej samote, a pre dceru 16 je ba mala a tuzi co najskor vypadnut. 100 ludi, 100 chuti.

dankanka
19. aug 2022

Zila som, pracovala som, studovala, narodila som sa tam ...ale nikdy som ju nemala rada.. nevratila by som sa do ba

filipka250
19. aug 2022

Zili sme 7 rokov. Najlepsie roky mojho zivota. Potom ma muz presvedcil, aby sme sa vratili domov na dedinu (kvoli financiam) a ja tu trpim ako kon.
Asi nikoho neprekvapi, ze aj on navrat lutuje.
Stale hovorim, keby som mohla, idem naspat aj na bicykli.

maciatkolulu
19. aug 2022

@deti95060810 mne to nepripadá ako betónová džungľa...

bobrina1
19. aug 2022

@vroni ja neviem, co stoja novostavby pri Alte Donau, ako som pisala, my mame zaujem o byt v inom Bezirku. Len som reagovala na to, ze si spomenula, ze do centra je to od Alte Donau hodina, co teda nie je.

kiwi3
19. aug 2022

ja byvam v bratislave cely zivot, ale mam precestovanu skoro celu europu a teda musim povedat, ze je to stale mensi rozdiel, ked sa clovek vracia. co sa tyka velkosti a architektury a historie vobec, to sa samozrejme nemozme porovnavat ani len s budapestou (mimochodom krajsia ako vieden, podla mna), ale co sa tyka sluzieb, cistoty atd, tak uz fakt nevidim rozdiel, pripadne niektore veci este o dost lepsie. pred tyzdnom sme sa vratili z cesty po francuzsku a belgicku a napriklad nasa mhdcka fakt jedna z najlepsich. nejaka spina a socialne pripady, tomu sa v ziadnom vacsom meste neda vyhnut. a s pozitivami by sa dalo pokracovat. len my stale trpime komplexom menejcennosti a radi sa stazujeme. to je az taky narodny sport

lavender273
19. aug 2022

Nie, nikdy 🙂

lenka_vi1
19. aug 2022

Nie

kamatopo
19. aug 2022

Nie ani náhodou. Stačí mi keď tam idem dvakrát do roka.

vroni
19. aug 2022

@bobrina1, zle čítaš. Povedala som, že z území, kde sa momentálne stávajú nové byty a domy za cenu, akú si uviedla to trvá do centra hodinu.

bobrina1
19. aug 2022

@vroni novostavby nie su len byty vo vystavbe, ale aj byty/domy uz postavene, napr.pre 1, 2 a viac rokmi. Ale nechapem, preco stale spominas vzdialenost bytu od centra Viedne, toto je pre teba relevantne kriterium? Kym tam nepracujem, je mi to uplnr jedno, kolko minut tam cestujem. Tam idem parkrat rocne uzit si atmosferu centra, napr.Vianoce apod.Pre mna je dolezita vzdialenost byt praca, priroda, sportove moznosti, vsetko ostatne vybavim v Bezirku, kde zijem. Komentujes furt len cenu bytu, ved o tom diskusia nebola. Maj sa pekne, koncim diskusiu

ivana11155
19. aug 2022

@janai1 z potoka? Ja nežijem na dedine. Čiže si niekto, koho ego je postavené na tom že žije v BA. Naozaj úbohé.

janai1
19. aug 2022

@ivana11155 evidentne si to nepochopila ale urážať ideš 🤣 trápna si riadne

vroni
19. aug 2022

@bobrina1, porovnávam cenu bytu v centre Bratislavy a Viedne. O tom bola diskusia.

ysseba
19. aug 2022

Som rodená Bratislavčanka a môj muž takisto. Máme tu obaja celé rodiny, takže ja si neviem predstaviť život inde. Takisto ako si neviem predstaviť, že žijem v inom meste/dedine a odsťahujem sa do "Blavy" či "Bratisky" a žijem tu len preto, lebo "je tu viac príležitosti" a inač to tu nenávidím, neznášam, frustruje ma to tu a len nadávam a čakám, kým cez víkend odídem "domov" 😖

lilke
20. aug 2022

Ak ocakavas od BA tebou vymenované, určite vrámci SK je na tom najlepšie. Úmerne k počtu obyvateľov všetko v menšej mierke nájdeš aj v iných krajských mestách, i v niektorých okresných.
V BA bývame len kvôli poniektorym "vymoženosťam" pre deti, ale keď skončia gymple, odídeme. Z ľudského ani estetického hľadiska nám BA nesedí.

iwesska
20. aug 2022

Nechcela by som byvat v BA - smrad zo Slovnaftu, vela vyfukovych plynov, zastavany pomaly kazdy m2,coraz menej zelene,parkovacie problemy, malo parkov,kulturneho vyzitia. Ale zijem v Blave cely svoj zivot 😁 Nemam na vyber,ale hned ako to bude mozne tahame odtialto prec. Ozaj nechapem,naco sa sem ludia stahuju z inych peknych miest.

kacena2022
20. aug 2022

Nie,nechcela by som byvat a žiť v Bratislave,ani si to neviem predstaviť.Pre mňa je to veľkomesto.Parkrat som tam bola u doktorov alebo na výlete,no ísť tam autom je moja nočná mora.Nahodou sa tam stratím a nedá sa kde otočiť,kopa ciest všade,milion áut,všetci netrpezlivo trúbia.Darmo je tam veľa možností,no je to drahé mesto.A aj by som sa bála tam žiť s deťmi,bála by som sa ich pustiť von samé.Mne sa viac páči život na dedine,je tu kľud.Byvame hneď pri meste,je tam kam ísť,nenudime sa.

misinka0611
20. aug 2022

Žijem v blízkosti BA a síce mám doslova za rohom okresné mesto, radšej chodím do BA. Je dobre situovaná keďže hneď vedľa máš Rakúsko, Česko, Maďarsko, takže na výlety do zahraničia ideál. Určite je tam čo objavovať a sú tak pekné miesta na trávenie voľného času. Niesi odkázaná na auto, ak ti nevadí cestovať MHD. Na druhej strane ľahko sa tam môžeš presýtit ľuďmi a musíš si uvedomiť že ak nežiješ niekde na okraji tak musíš akceptovať hluk mesta a aj keď pojdes niekam na okraj zachvíľku sa tam môže stavať a už na okraji mesta nebudeš 🤷‍♀️😀 Veľa ľudí z BA uteká za pokojom inam a kupuje si chatky na kľudnejšich miestach. Ceny za nehnuteľnosti sú tam otrasné ale ono vždy boli teraz je to však už neúnosné. Všetko ma svoje + a -.

yoxinka
20. aug 2022

@kacena2022
Je pravda, že ja mám rada BA hlavne pre to, že všetko, čo opisuješ ja mám tu. Bývame pod lesom, ozaj že pod lesom, srnky a zajace nám občas behajú po ulici, deti sa mi samé na ulici hrajú (6 a 3 roky) len ich vykúka z okna, susedia ich všetci poznajú, bývame na konci slepej ulice, totálny kľud a pohoda. Syn 10 ročný chodí v pohode sám do školy na bicykli či kolobežke, do ZUŠky chodí sám, na krúžky sám. A k tomu užívame všetky tie výhody veľkého mesta, od škôl cez lekárov po kultúru. Bývala som aj v Ružinove, aj pri centre a tam si to s deťmi predstaviť neviem. Na šoférovanie v BA sa dá zvyknúť, keby chodíš pravidelne, časom neriešiš.

moncici7
20. aug 2022

Nie, velmi neosobne mesto, zbytocne vela casu stracas premiestnovanim a svojim plucam by som to nikdy nespravila urcite nie mame len jeden zivot

soulmate9
20. aug 2022

NIKDY

bessie12
20. aug 2022

nie, nechcela by som tam zit.

moncici7
20. aug 2022

@iwesska toto nemozem pochopit ani ja tolko krasnych miest mame na Slovensku a s krasnymi namestiami a hlavnymi centrami Bratislava toto napriklad vobec nema, to mesto nema dusu