Čo hovoríte na zákaz spaľovacích motorov v budúcnosti?
Ano,inspirujeme sa zapadom, kde su ale podstatne vyssie platy, ze si mozu dovolit kupovat elektromobily...
Viete si predstavit,ze by pri Bratislave bolo zachytne parkovisko a tam by ste nechali auto?
Mne to pride ako dobra kravina a celkovo mi tieto eko-napady lezu na nervy.
@anjelicek26 suhlasim s tvojim nazorom.
@kofa77 presne. Konecne rozumna rec. Na takych ludi sa ssmozratejme nemyslelo sko vzdy.
@kofa77 no neviem neviem, ak človek chce, STK prejde vždy.
@beronsche mozme sa kludne prepravovat na kococh ako kedysi..
vies, ja tie elektroauta mam fakt rada, chcem nejake male, raz, ked budem prachy prehrabavat vidlami, aby mi nesplesniveli😀
ale proste Slovensko je hlavne ruralna krajina s nizkymi platmi. ako ano, my sme kuzelnici, vieme vyjst aj s malom penazi a fungujeme, ale dat za auto 20 litrov je aj na nas dost. takze terba hladat cesty ako to riesit, nie sa zacyklit a dupat nozkou, ze my nechceme. vyvoj ide dopredu rychlo, co dnes je problem, zajtra s aporiesi, ale treba mysliet na ludi, ktori ziju aj inak ako ja, byvajuc, pracujuca v centre mesta...
Totálna hlúposť zrušiť autá so spaľovacími motormi. Elektromobily majú ešte horší vplyv na ekológiu, nabíjanie (tá elektrika sa musí nejako vyrobiť - jadro, batérie sú čo sa týka ekológie najhoršie, nedajú sa recyklovať, sú ešte väčším ekologickým zaťažením, ako celé auto so spaľovaním motorom). Niekto tu káže o ekológii a 3x týždenne letí do Bruselu 🤦. Hádam nebudeme chodiť na vozoch s konským záprahom, vlastne ani to nie je ekologické, keďže exkrementy sú smrť 🤣🤣🤣.
Elektromobili sú blbosť sama o sebe. Už len samotná ťažba lítia kvôli lítiovim bateriam je veľmi neekologicka. A ešte by ma zaujímalo, odkiaľ budú brať elektrinu na nabíjanie, keď chcú zakazovať atómové elektrárne, ktoré vyrobia najviac elektriny než hociktoré iné zdroje. Nie každý má na to, aby mal doma solárne panely.
@triss83 pobavilo😀😀pozeram sa na to rovnako ako ty. Nerozumiem,ze podaktori eko aktivisti budu stale tvrdit,ze elektromobily su lepsou volbou a usetria energie.
Najnovšie títo ekológovia tvrdia, že nechcú mať deti, lebo deti majú veľkú ekologickú záťaž 🤦. Čo ti poviem, ľuďom už načisto šibe.
@triss83 a potom im kupuju latkove plienky miesto jednorazoviek, aby usetrili planetu, ale to,ze pustaju pracku je ok. Jedine,ze by chodili prat rucne do potoka.😆
@slniecko03 nevies ako? Ved Simecka je za fotovoltaiku na kazdom dome a veterne elektrarne 😆
@kvetinka75 vždy sa nájdu ľudia, ktorí povýšia svoju pohodlnosť nad všetko. Ale dosť aút podľa mňa by odstránila aj (kvalitná) parkovacia politika.
@marianini17 presne tak. Dobre si to popisala.
@gab1sol akoze jasne, ak ma trojclenna rodina 2-3 auta, to sa nepaci ani mne. Ale kludne nech ma kazda, ktora zije pod 1 strechou 1 auto a nech si s nim jazdi, kde chce.
inak niekoľko záchytných parkovísk užv v BA máme, ale zatiaľ to nemá nejaké systémové riešenie. Viem si to predstaviť za predpokladu, že MHD by naozaj fungovala tak, že sa plynule a relatívne rýchlo viem prepraviť z bodu A do B za použitia MHD nestojac v kolóne a nečakajúc 10 minút na ďaľší spoj pri každim prestupe ( niektoré úseky naozaj už celkom fajn fungujú, ale vždy niekde narazím na zradu - kolaje sú však budúcnosť)....zatiaľ je to vzdialené, máme v Ba aj možnosti vlaku, ale nevyužité kedže ide až 1 x za hodinu a pri prestupe narazím na 20 min čakanie...elektromobill, nemyslým si , že je toto práve taj najekologická cesta a dobudovanie a fungovanie bude ešte dosť náročné ( neviem si to predstaviť na preplnenom sídlisku s dobýjaním a pod...)
@felycity to cestovanie MHD by vyzeralo podla mna ako cestovanie z lovestream festivalu,kde kopa ludi isla peso a dalsia kopa ako sardinky natrieskane v MHD,kde clovek nemal ani ako spadnut 😆
Nedostatok elektriny bude väčší problém. Emisie nových dieselov sú úplne inde... A hlavne tieto, prepáčte smiešne a drahé riešenia sú na nič, keď Čína vyprodukuje toľko emisií za jeden deň.... ze kam sa tie naše auta na to hrabu. Nemáme tu ani nejaké.metropoly prepchate miliónmi ľudí... ostatne je o uvedomeni sa ľudí, či je nutné ísť autom aj 500metrov. Ci je nutne robiť taxik deťom do kým nemajú 18 a potom im hneď zabezpečiť auto atď. Skôr podpora inej dopravy by mala byť samozrejmá, neviem ako ba, ale v bb.. absolútne katastrofa, peši prejdem veci rýchlejšie ako bušom lebo náväznosti chýbajú, linky vôbec spolu "neladia", to každý stratí nervy :D a ide radšej autom.
prečo, ked to ide v iných velkomestách prečo nie u nás? ak budú často chodiť spoje nebudú sardinky, ako vidím problém je, že my nechceme a ani to tu fungovaťv nebude, lebo nechceme sa vzdať istého pohodlia... a hneď zavrhneme túto možnosť..cestuješ MHD ?
@marianini17 dakuj bohu , že bývaš v malej bratislave a nie niekoľkomilionovom meste , tot sú ale výnimočné prípady...

@veselo_neveselo Ty sa nato pozeras zjavne cez svoju optiku. My ako krajina sa mozme porovnavat napr.s takym Singapurom? Bodaj by tam nebol taky smog, ked ma pomaly 5mil.obyvatelov...a co sa tyka priemyslu to nemozme zrovnavat, co vyprodukuju oni ako krajina a my..potom sa necudaujme,ze sa tam ludia ledva nadychnu ..dnes su spalovacie motory na inej urovni ako kedysi, musia podliehat prisnym kriteriam. Je podla teba viac eko, ked bude kazda rodina nabijat elektromobil? Vies ako len stupne spotreba energie? A to,ked bude Cina a Korea vyrabat baterky do elektromobilov,kedze su v tom priebornici, to je tiez podla teba viac ekologicke? Vsak pozri,co vyprodukuju uz teraz.