icon

Ktoré mesto pri Bratislave je ideálne na život?

mamasrnka1984
24. okt 2025

Ahojte, ktore mesto v blizskosti Bratislavy sa vam zda najidealnejsie na zivot s rodinou? Dlhodobo o tom premyslame, ale akosi k ziadnemu mestu nas to netaha, co su v blizkosti..

tilly
25. okt 2025
@mamasrnka1984

@tilly nie, pracovat chcem v tom meste, kde budem byvat.. Pezinok a Trnava zvazujeme.. Samorin urcite nie

@mamasrnka1984 Pezinok je super, celá vybavenosť, stredné školy, dosť obchodov, kopce aj vlak do ba. Za mňa dobrá voľba.

anonym_577c70
25. okt 2025
@mamasrnka1984

@tilly nie, pracovat chcem v tom meste, kde budem byvat.. Pezinok a Trnava zvazujeme.. Samorin urcite nie

@mamasrnka1984 keď väčšie mesto tak Trnava, Pezinok, Stupava je zlá doprava, ale iba dočasne pokým nespravia tú cestu, ale ako mesto má všetko aj prírodu aj park, aj blízko hradzu.Ak satelit Malinovo sú tam všetky veľké obchody Lidl, Billa bude Biedronka plus menšie obchody DM, Pepco, reštaurácie, Nová Dedinka, Bernolákovo má tiež veľa obchodov, alebo Lozorno dedinky okolo Stupavu, Hamuliakovo

anonym_b399e4
25. okt 2025
@anonym_577c70

@mamasrnka1984 keď väčšie mesto tak Trnava, Pezinok, Stupava je zlá doprava, ale iba dočasne pokým nespravia tú cestu, ale ako mesto má všetko aj prírodu aj park, aj blízko hradzu.Ak satelit Malinovo sú tam všetky veľké obchody Lidl, Billa bude Biedronka plus menšie obchody DM, Pepco, reštaurácie, Nová Dedinka, Bernolákovo má tiež veľa obchodov, alebo Lozorno dedinky okolo Stupavu, Hamuliakovo

@anonym_577c70 To co si vymenovala nie je v Malinove (tam bude len biedronka), to je v Moste pri ba 🙂

anonym_577c70
25. okt 2025
@anonym_b399e4

@anonym_577c70 To co si vymenovala nie je v Malinove (tam bude len biedronka), to je v Moste pri ba 🙂

@anonym_b399e4 to je slovíčkarenie, ale máš pravdu je to katastralne v Moste

zuzanka.zuzu
25. okt 2025

mimo BA by som nešla 😁 keby som musela, tak v tomto poradí vyberám: Pezinok, Stupava, Malacky, Senec, ďalej už nie, TT predsa nie je "pri BA" 🤷

anonym_b399e4
25. okt 2025
@anonym_577c70

@anonym_b399e4 to je slovíčkarenie, ale máš pravdu je to katastralne v Moste

@anonym_577c70 nejde o slovickaranie. Ved to je ina dedina. Aj ked susedna 😅

anonym_c3626e
25. okt 2025

LUDIA POCUVATE DOPRAVNE SPRAVY?

zuzanka.zuzu
25. okt 2025
@anonym_c3626e

LUDIA POCUVATE DOPRAVNE SPRAVY?

@anonym_c3626e žiaľ, niektorí ich tu denne žijeme 🙈😂😂😂

mamasrnka1984
autor
25. okt 2025
@tilly

@mamasrnka1984 to nie je pravda. 8 rokov som žula v Šamoríne a nemala som problém s Maďarmi. Bývalé susedky, slovenky, pracujú tam, nemali problém najst si prácu. Decks vychodili gymnanium tam, už sú vsetky po meturite a vsetky na vš. Ja som 13 rokov späť v bratislave a keď bude zas čas, že nebudem musieť denne dochádzať do Bratislavy do prace a do školy, kľudne sa tam presťahujem znova. Máme dom pri Šamoríne a je to tam pekné, v meste je dobrá atmosféra, taká pohodova.

@tilly tak dakujem za reakciu 🙂 chcem skutocne nejake prijemne mesto a na samorine ma odradzalo jedine toto.. ale tak mozeme ho este prehodnotit, ked vy ho takto kladne hodnotite 🙂

anonym_c3626e
25. okt 2025
@zuzanka.zuzu

@anonym_c3626e žiaľ, niektorí ich tu denne žijeme 🙈😂😂😂

@zuzanka.zuzu SA CUDUJEM ZE RADIA STUPAVU

sunyrose
25. okt 2025
@mamasrnka1984

@mamasrnka1984 Zdravím, môžem sa spýtať, prečo Šamorín určite nie?

sunyrose
25. okt 2025
@mamasrnka1984

@anonym_75d6d5 mna Samorin odradza, ze predsa vacsina obyvatelov su uz madari a uz som zila v jednom meste takom a az ma diskriminovali ohladom prace, ze neviem madarsky, takze to uz dakujem 😃

@mamasrnka1984 Tak toto už veľmi pravda o Šamoríne nie je...tak pred 20-timi rokmi možno.... Prisťahovalcov je tu už snáď viac ako "domácich". Skôr počujem slovenčinu ako maďarčinu. Mesto je pokojné a aj vybavenosť dobrá. Ak som sa náhodou rozprávala s niekým, kto bol prisťahovalcom, zatiaľ mi mesto každý chválil... Asi toľko.

mamasrnka1984
autor
25. okt 2025
@anonym_c3626e

@zuzanka.zuzu SA CUDUJEM ZE RADIA STUPAVU

@anonym_c3626e aj ja.. Stupavu absolutne nezvazujem.. pride mi to ako dedina

mamasrnka1984
autor
25. okt 2025
@sunyrose

@mamasrnka1984 Tak toto už veľmi pravda o Šamoríne nie je...tak pred 20-timi rokmi možno.... Prisťahovalcov je tu už snáď viac ako "domácich". Skôr počujem slovenčinu ako maďarčinu. Mesto je pokojné a aj vybavenosť dobrá. Ak som sa náhodou rozprávala s niekým, kto bol prisťahovalcom, zatiaľ mi mesto každý chválil... Asi toľko.

@sunyrose tak mna odradzalo iba to, ze 53 percent obyvatelov aktualne ma madarsku narodnost, cize to mi prislo jedine minus, ale mesto inak nepoznam..

anonym_c3626e
25. okt 2025
@mamasrnka1984

@anonym_c3626e aj ja.. Stupavu absolutne nezvazujem.. pride mi to ako dedina

@mamasrnka1984 tak ostan v ba ci svaty jur PK ..ale smer rakuze.

klotildabazarik
25. okt 2025

@mamasrnka1984 Pezinok, svätý Jur, Ivanka pri Dunaji, Senec, alebo opacny smer Šamorín

jana_eyre_2
25. okt 2025

Bývam v okolí Bratislavy už 16rokov a pochádzam z Bratislavy, kde som žila od narodenia postupne v dvoch mestských častiach.. najviac by sa mi páčilo bývať v svätom Juri, alebo Pezinku.. ešte mám rada Bernolákovo.. všetky miesta sú krásne, dobre vybavené, sú spojené aj vlakovou dopravou, je dobrý prístup na diaľnicu.. ak by som si vyberala tak len z týchto troch.. Bratislavu mám rada, ale neviem či by som sa tam chcela vrátiť.. (rada určite áno mať peniaze na dom pri horskom parku 🤪) ale v okolí Bratislavy do týchto troch miest.. ale teda ak budem reálne už riešiť sťahovanie, tak len mimo republiky..

anonym_3df013
25. okt 2025

Pezinok treba tiež zvážiť...kolóny niekedy až od sv.
Jura. V Grinave ( začiatok Pezinka) sa im nevyhnete. Nehovoriac o tom že CELÝ Pezinok spoplatnili a urobili parkovacie zóny. Kam sa človek pohne tam platí.

mamasrnka1984
autor
25. okt 2025
@anonym_3df013

Pezinok treba tiež zvážiť...kolóny niekedy až od sv.
Jura. V Grinave ( začiatok Pezinka) sa im nevyhnete. Nehovoriac o tom že CELÝ Pezinok spoplatnili a urobili parkovacie zóny. Kam sa človek pohne tam platí.

@anonym_3df013 ale nechceme denne chodit do Ba cize skor hladame prijemne mesto ale v blizkosti BA 🙂

anonym_577c70
25. okt 2025
@mamasrnka1984

@anonym_3df013 ale nechceme denne chodit do Ba cize skor hladame prijemne mesto ale v blizkosti BA 🙂

@mamasrnka1984 Šamorín je fajn starousadlici rozprávajú maďarsky, ale väčšina su už prisťahovalci a vybavenosť dobrá, ale Stupava je určite lepsia a Stupava určite nie je dedina.Ty chces dom či byt?

anonym_976749
25. okt 2025
@sasa1310

@mamasrnka1984 mesto najbližšie k BA a ideálne na bývanie mi vychádza jedine Senec

@sasa1310 Senec? Ved tam skapal pes

anonym_c3626e
25. okt 2025
@mamasrnka1984

@mamasrnka1984 hlavne nevies co chces

TY ''@anonym_3df013 ale nechceme denne chodit do Ba cize skor hladame prijemne mesto ale v blizkosti BA 🙂''

denne chodit do ba nechces
TAK ostan v Ba

co chces pocut??????

alenka58
25. okt 2025

pezinok, stupava

lauha21
25. okt 2025

Som tím Šamorín, žijeme tu, mame tu kamaratov s deťmi, školy škôlky lekári obchody všetky, pekárne a aj nejaké cukrárne/kaviarne 😊 deti majú radi skatepark aj keď su ešte maličkí… mne osobne chyba v Šamoríne nejaké pekne čisté detské ihrisko ale inak asi nič… športové vyžitie v xbionic😊 pripadne aj Hamuliakovo je super, hlavne blízkosť hrádze v lete, už je tam aj Billa a menšie obchody, škola škôlka tiež 😊 do Šamorína kúsok autobusom, ale zas aj autobusové spoje zo Šamorína su lepšie ako z hamuliakova, Hamuliakovo len ak máte radi prechádzky pri vode, bicykle a tak😃 ale na hrádzu sa da dostať aj v Šamoríne len je ďalej

bosorkabb
25. okt 2025

Ja bývam v Senci a som tu spokojná. Bývam v centre. Ale pravdaže sú tu aj negatíva. Plné MŠ a ZŠ, kradnú sa tu bicykle vo veľkom. Aj fetakov máme. Ja robím v Senci a muž z domu takže nemusíme denne dochádzať.

bambulkaaskatulka
25. okt 2025

Mne sa vždy páčili ( opäť disclaimer - z ba by som nešla, ale keď musím vyberať) staré vinárske mestečká na úpätí malých Karpát - svätý Jur, Pezinok. starousadlicky duch, skvelé spojenie. Svätý Jur je takmer Bratislava. A ešte jeden bonus. Podľa rebríčka iness je v Juri najlepšia základná škola na Slovensku. Lepšia než čokoľvek v Bratislave, Košiciach, kdekoľvek. Úplná topka

anonym_c3626e
25. okt 2025
@bambulkaaskatulka

Mne sa vždy páčili ( opäť disclaimer - z ba by som nešla, ale keď musím vyberať) staré vinárske mestečká na úpätí malých Karpát - svätý Jur, Pezinok. starousadlicky duch, skvelé spojenie. Svätý Jur je takmer Bratislava. A ešte jeden bonus. Podľa rebríčka iness je v Juri najlepšia základná škola na Slovensku. Lepšia než čokoľvek v Bratislave, Košiciach, kdekoľvek. Úplná topka

@bambulkaaskatulka a aka stredna tam je

bambulkaaskatulka
25. okt 2025
@anonym_c3626e

@bambulkaaskatulka a aka stredna tam je

@anonym_c3626e to už neviem, tých je v Bratislave dosť 😉

anonym_c3626e
25. okt 2025
@bambulkaaskatulka

@anonym_c3626e to už neviem, tých je v Bratislave dosť 😉

@bambulkaaskatulka to je tak cestovat potom na strednu pomaly hodinu nic moc

bambulkaaskatulka
25. okt 2025
@anonym_c3626e

@bambulkaaskatulka to je tak cestovat potom na strednu pomaly hodinu nic moc

@anonym_c3626e neviem, ja som cestovala svojho času na strednú 3/4 hodiny busom a nijak zo mňa neubudlo. Vlakom to máš z Jura 15 min +- autobus, z Pezinka možno o 5 minút dlhšie...Teraz vážne, fakt existujú ľudia, čo radšej pôjdu na akúkoľvek miestnu strednú, len aby nemuseli cestovať, keď v relevantnej dostupnosti majú najširší výber možností v krajine?