icon

Ktoré mesto pri Bratislave je ideálne na život?

mamasrnka1984
24. okt 2025

Ahojte, ktore mesto v blizskosti Bratislavy sa vam zda najidealnejsie na zivot s rodinou? Dlhodobo o tom premyslame, ale akosi k ziadnemu mestu nas to netaha, co su v blizkosti..

Strana
z4
mamasrnka1984
autor
27. okt 2025
@anonym_6bf1da

Radili tu Šamorín. Bývam v obci pri Šamoríne už 15 rokov, a čo sa týka občianskej vybavenosti, Šamorín je perfektné mesto. Obchody všehodruhu, aj drobné obchodíky na pešej zone typu galantéria... Súkromné pekárne s kvalitným pečivom, nie jedna. Školy sú aj maďarské, aj slovenské. Blízko je X-bionix, ak chceš chodiť na gymnastiku, kone alebo plávať. Cyklotrasa vedie až k Dunaju a po Dunaji až do Gabčíkova alebo do Rakúska... Jediné, fakt jediné, čo v Šamoríne chýba, sú kopce a nejaký ten les. Šamorín a okolie je čistá Podunajská nížina... Polia naokolo, ktoré sa postrekujú (poznám takých, čo im to vadí, kvôli alergiám), pestuje sa tu pšenica, kukurica, repka olejka (píšem to z pohladu alergika). Je tu v lete teplo, treba s tým počítať. Ale v blízkosti sú veľké prírodné jazerá, kde sa dá kúpat, čo napríklad v Pezinku nemáš. Nemám pocit, že sa treba v Šamoríne báť. Je to fajn mesto aj na dochádzanie do Bratislavy (autom určite áno). Ak by ste sa rozhodli ísť sem, tak upozorňujem na oblasť Mliečna, je tam ČOV, ktorú plánujú zväčšovať... Veľa ľudí tam predáva domy, aj pod cenu .. na to si daj pozor (asi všade)

@anonym_6bf1da dakujem moc za taky podrobny popis zivota v Samorine 🙂

bosorkabb
27. okt 2025
@mamasrnka1984

@bosorkabb a co je tam, aky problem, ked vela prsi?

@mamasrnka1984 ak prší nestíha kanalizácia a vodu máš rýchlo v dome. Zároveň je tam na prd podložie.
Proste si tam Sencan byt nekúpi lebo vie prečo.

mamasrnka1984
autor
27. okt 2025
@bosorkabb

@mamasrnka1984 ak prší nestíha kanalizácia a vodu máš rýchlo v dome. Zároveň je tam na prd podložie.
Proste si tam Sencan byt nekúpi lebo vie prečo.

@bosorkabb ved preto zistujem, co najviac o okolitych mestach, lebo sa podozvedam 😃 takze som za kazdy takyto postreh rada

janamoto78
27. okt 2025
@mamasrnka1984

@anonym_d24204 dediny nie.. chcem iba mesto.. jedine ze velka dedina so slusnou obcianskou vybavenostou ako skoly, nejake obchody..

@anonym_d24204 Záhorská či Biskupice sú MČ Bratislavy a nie každý má na kúpu nehnuteľnosti v nich. Mestá pri BA sú Šamorín, Senec, Svätý Jur a Stupava

liv1
27. okt 2025
@mamasrnka1984

@liv1 Trencin

@mamasrnka1984 hmm v trencine mame rodinu a mne sa tam paci. A to som z ba. Ale tak tu v ba ma clovek ovela viac moznosti, ale paci sa mi aj trencin.

anonym_25daf7
27. okt 2025

tiez sa cudujem preco chce ist prave z Trencina prec .Vela ludom sa tam paci a chcu sa tam stahovat a ona naopak.Tiez tam mam rodinu a zvazujem ze tam raz odidem bud do prilajlej dedinky pri Tn nejakej alebo priamo Trencin.Ved to je tak pekne mesto.Aj tam tam vybavis,aj tam sa tam fajn zije. Aj na pohlad pekne.Tak ale ich vec

mamasrnka1984
autor
28. okt 2025
@liv1

@mamasrnka1984 hmm v trencine mame rodinu a mne sa tam paci. A to som z ba. Ale tak tu v ba ma clovek ovela viac moznosti, ale paci sa mi aj trencin.

@liv1 asi zalezi, kde clovek byva v TN.. je par dobrych lokalit, ale aj vela lokalit, kde sa nebyva idealne.. ja byvam v lokalite, kde pristavili strasne vela bytov a v podstate obchody zostali povodne.. to je zufale nakupovat tam denne, cize toto ma extremne vytaca denne, cize tuto lokalitu ja uz neznesiem vyslovene a mesto chcem vymenit, lebo potrebujeme zit blizsie BA..

mamasrnka1984
autor
28. okt 2025
@anonym_25daf7

tiez sa cudujem preco chce ist prave z Trencina prec .Vela ludom sa tam paci a chcu sa tam stahovat a ona naopak.Tiez tam mam rodinu a zvazujem ze tam raz odidem bud do prilajlej dedinky pri Tn nejakej alebo priamo Trencin.Ved to je tak pekne mesto.Aj tam tam vybavis,aj tam sa tam fajn zije. Aj na pohlad pekne.Tak ale ich vec

@anonym_25daf7 nezije sa tu dobre praveze, preto chcem odist.. samozrejme mesto ma vela pozitiv, ale teda aj vela negativ, ktore mne vadia.. a keby niekde byvat, tak asi jedine lokalita Sihot.. zila som aj v BA a tam bol kludnejsi zivot ako tu..

mamasrnka1984
autor
28. okt 2025
@anonym_25daf7

@anonym_25daf7 ja to tu uz vyslovene neznasam a tesim sa ked vypadnem z tohoto mesta

Strana
z4