icon

Realitný trh v Bratislave - ceny a vyjednávanie pri predaji

Včera o 22:07

Ahojte, je tu nejaká osoba ktorá nedávno predávala byt v BA ? Chystám predať svoj byt a pozerám ceny už dlhšie samozrejme v mojej lokalite, aby som dobre odhadla cenu. Avšak zaujíma ma či ľudia často zjednavaju resp či tie ceny na nete odzrkadluju reálnu cenu za koľko sa aj predaju ? Či tu náhodou nie je nejaká realitacka co by sa vedela vyjadriť? Mala som stretko s jednou realitackou a tá mi tvrdí že ceny na inzerátoch nezodpovedaju cene za ktorú sa bytu predaju a sú nižšie aby som s tým rátala. Ďakujem za podelenia sa o skusenost

petamich
Včera o 22:43

Preco by boli nizsie? Ved to nedava zmysel 🙂 nizsiu cenu v inzerate uz nezvysis, vyssiu cenu mozes kus znizit, aby boli vsetci spokojni (ak teda chce niekto zjednavat a ano kupujuci sa o to vacsinou pokusi). Ja si dovolim tvrdit, hoc realitacka nie som ale v mojom okoli viaceri znami predavali v poslednom roku, ze cena je blizka tomu, za co to chces predat, pripadne par % navysena.

autor
Včera o 22:49
@petamich

Preco by boli nizsie? Ved to nedava zmysel 🙂 nizsiu cenu v inzerate uz nezvysis, vyssiu cenu mozes kus znizit, aby boli vsetci spokojni (ak teda chce niekto zjednavat a ano kupujuci sa o to vacsinou pokusi). Ja si dovolim tvrdit, hoc realitacka nie som ale v mojom okoli viaceri znami predavali v poslednom roku, ze cena je blizka tomu, za co to chces predat, pripadne par % navysena.

@petamich asi som to napísala nezrozumiteľne, ale myslené tak že cena na inzerátoch ktoré nájdem sú vyššie ako sa v skutočnosti byt potom predá..že jednoducho potencionálny kupujúci zjedna nižšiu cenu a mam s tym rátať

petamich
Včera o 22:54
@anonym_autor

@petamich asi som to napísala nezrozumiteľne, ale myslené tak že cena na inzerátoch ktoré nájdem sú vyššie ako sa v skutočnosti byt potom predá..že jednoducho potencionálny kupujúci zjedna nižšiu cenu a mam s tym rátať

@anonym_autor presne naopak som to pochopila prepac 😅 ano je to tak, su jemne navysene, niektore aj viac ako jemne

anonym_b36898
Včera o 23:19
@anonym_autor

@anonym_autor navýšenie ceny sa dáva preto, aby si mala priestor na dohodu a zníženie ceny.

lenka.25
Dnes o 05:53

Tak to funguje roky . My sme už pred 13 rokmi zjednali zľavu 10 000€

autor
Dnes o 06:33
@anonym_b36898

@anonym_autor navýšenie ceny sa dáva preto, aby si mala priestor na dohodu a zníženie ceny.

@anonym_b36898 áno veď je mi to jasne že nejaká úprava ceny bude, ale 10 tisíc sa mi zdá extrémna zľava..ako je ďalši komentár..no tak som sama zvedavá za koľko sa predá..

anonym_a61dee
Dnes o 06:52
@anonym_autor

@anonym_b36898 áno veď je mi to jasne že nejaká úprava ceny bude, ale 10 tisíc sa mi zdá extrémna zľava..ako je ďalši komentár..no tak som sama zvedavá za koľko sa predá..

@anonym_autor Zalezi, kolko budes mat zaujemcov... ak kazdy den 5, tak cenu znizit nemusis, mozes ju teoreticky zvysit (nie je to velmi fer)...
Ked tak si daj spravit za 250 eur odhad odhadcom, budes sa vediet opriet o nejaku sumu (navysit mozes vzdy)...

bg92
Dnes o 07:21

predavala som teraz dva byty. jeden vzal prvy obhliadajuci okamzite na mieste bez debaty. druhy chcel kupit sused - tomu sa cena zdala vysoka, ale povedali sme, ze nezlavnime nic (bol to zgrlos a cena bola fer a trhova). dobre sme urobili - detto ho nasledne kupila prva obhliadajuca bez debaty o cene. dobrych bytov je malo a kupujci hned beru, ak je to nieco na co cakaju a hladaju. ak mas nastavenu cenu v poriadku nezjednava nikto ale hned berie aby mu to niekto nevyfukol (je tu extremne malo bytov). my sme dali ceny trhove, ziadne prifuknute a preto sme hned predali.
a inak - presne nas kontaktovali realiky ked sme byty dali sami online a o.i. nas presviedcali, ze to mame predavat cez nich ze to za tolko nepredame :D
ina vec je, ak predavas nejaku barabiznu, pripadne byt, ktory ma vady a nevyhody

zuzanaete
Dnes o 07:49
@lenka.25

Tak to funguje roky . My sme už pred 13 rokmi zjednali zľavu 10 000€

@lenka.25 Nefunguje to tak uz roky stale. Pred navysenim urokov na hypo bola opacna situacia. Byty sa predavali ako teple rozky a byt kupil ten, kto najviac navysil predajnu cenu. Toto sa dialo v pripade dobrych bytov, o ktore bol velky zaujem.

minesasubu
Dnes o 08:41

muž predával byt dal zľavu cca 8tisic bol to špecifický byt a vedeli sme že by sme ho velmi dlho predávali ak by sme zľavu nedali
nasledne sme kupovali byt jeden sa nám páčil dali nam zľavu 5t ale nakoniec sme to nezobrali
ptm sme našli lepši a dali nám zľavu 10 t predával sa už dlho a predávajúcich tlačil čas

anonym_b36898
Dnes o 08:52
@anonym_autor

@anonym_autor ak má predajca nadhodené tak, aby po zĺave teba ohúril a on dostal sumu ktorú chcel, môže sa ti to zdať veľa. Alebo byt v katastrofálnom stave, rohový, prízemný, pri križovatke nad ktorým ohŕňajú kupci nosom a predajca sa ho potrebuje rýchlo zbaviť.

anonym_b36898
Dnes o 08:55
@bg92

predavala som teraz dva byty. jeden vzal prvy obhliadajuci okamzite na mieste bez debaty. druhy chcel kupit sused - tomu sa cena zdala vysoka, ale povedali sme, ze nezlavnime nic (bol to zgrlos a cena bola fer a trhova). dobre sme urobili - detto ho nasledne kupila prva obhliadajuca bez debaty o cene. dobrych bytov je malo a kupujci hned beru, ak je to nieco na co cakaju a hladaju. ak mas nastavenu cenu v poriadku nezjednava nikto ale hned berie aby mu to niekto nevyfukol (je tu extremne malo bytov). my sme dali ceny trhove, ziadne prifuknute a preto sme hned predali.
a inak - presne nas kontaktovali realiky ked sme byty dali sami online a o.i. nas presviedcali, ze to mame predavat cez nich ze to za tolko nepredame :D
ina vec je, ak predavas nejaku barabiznu, pripadne byt, ktory ma vady a nevyhody

@bg92 tu platí presne, vieš čo predávaš a lokalita, lokalita, lokalita. Vtedy predáš aj za 500 000 za 2 týždne. My sme tiež nepočúvali zjednávačov, lebo viem čo predávam👍

anonym_d9f98d
Dnes o 11:39

Ved ponukni byt za cenu, aku chces plus 10 tis navyse a potom im ponukni zlavu. Budu radi, ze usetrili.

autor
Dnes o 11:52
@bg92

@bg92 áno ja tomuto rozumiem keď je byt dobrý a dobra cena je to rýchly proces..čo ma ale zaujíma že keď otvoriť reality a pozerám inzeráty tak či tie ceny plus mínus 2-3 tisíc dole zodpovedajú predajnej cene ale je to teda aj 10 tisíc mínus..rozumiem aj to že záleží od byty jeho plusov ale tak vo všeobecnosti..lebo teda ja som vymyslala cenu podľa toho čo je na real. Portáloch

tilly
Dnes o 11:53

Určite nenavyšuj o 10tis. Nikto sa ti neozve a urobíš z bytu ležiak. Potom budeš znižovať a budeš vyzerať zúfalo. Nastav cenu tak, aby si bola spokojná. Zľavy sa dávajú 2-3-4 tis max. Rada pomôžem, ak chceš, robím to cez 20 rokov.

kris_tin257
Dnes o 12:57

Aktuálne riešime kúpu nového bytu, na byt ktorý chceme sme 4 záujemcovia, aktuálne sme vo fáze že každý ma navrhnúť max cenu za ktorú ho chce kúpiť a najvyššia cena vyhráva…. Takže tak

tilly
Dnes o 12:58
@kris_tin257

Aktuálne riešime kúpu nového bytu, na byt ktorý chceme sme 4 záujemcovia, aktuálne sme vo fáze že každý ma navrhnúť max cenu za ktorú ho chce kúpiť a najvyššia cena vyhráva…. Takže tak

@kris_tin257 fiha, to sa mi už dlho nestalo. Boli roky, kedy sa licitovalo, ale už dlhšie je ta doba preč. Ktoré mesto?

kris_tin257
Dnes o 12:59
@tilly

@kris_tin257 fiha, to sa mi už dlho nestalo. Boli roky, kedy sa licitovalo, ale už dlhšie je ta doba preč. Ktoré mesto?

@tilly Bratislava, tak tu idú byty ako teple rožky aspoň také čo pozeráme my, vyjde byt na trh a do týždňa dvoch je preč

tilly
Dnes o 13:24
@kris_tin257

@tilly Bratislava, tak tu idú byty ako teple rožky aspoň také čo pozeráme my, vyjde byt na trh a do týždňa dvoch je preč

@kris_tin257 aká lokalita? Keď je dobrá lokalita a cena, tak to ide rýchlo. Ale už to nie je čo to bolo. Aj keď bytov na trhu je historicky asi najmenej teraz.