2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@sarias alebo si skus kupit ten clearblue digitehutest s ukazovatelom tyzdnov, ten udaj ktory ti da, k nemu prirataj 2 tyzdne (on ukazuje vek plodu, nie tt podla lekarov, je to aj v navode uvedene) a budes mat predpokladany zaciatok tehu, to si zadaj do udajov tu o sebe a malo by ti to vyplut predpokladany termin porodu aj pocet tyzdnov, minimalne 4 lebo pri 2tt by si bola teoreticky len oplodnovana 😀 😀 😀
@sarias no podla tehotenskej kalkulacky na nete by si mala byt v 5 tt a den porodu je 21.11.- 19.12. ale ze idealny den porodu je 5.12.
@veronika002 veronika, mozno si naozaj na vonok vyzerala ako zdrava a preto lekari nic nevideli a povedali ze po gyn. stranke si v poriadku. Chlamidie su nebezpecne v tom, ze nie su vidiet a clovek ich moze dlho mat v sebe a potom moze prist len maly vykyv, napr oslabenie imunity a oni sa niekde prejavia...to moze byt to ocko napr. udieraju aj na slachy (zapal) kosti (tiez zapal) atd. mam znameho ktory je sportovec a prisiel na to ze ma chlamidie len tak, ze ho zacalo boliet rameno pri sportovani, tak siel k lekarovi a on ze ma chlamidie...treba sa preliecit a bude dobre. Akurat ze sa na to beru silne antb ked je to v tele...neviem ako v oku...skus prekonzultovat s inym lekarom, ved z martina sa da zbehnut napr do ziliny...drzim palceky 🙂
@veronika002 este som zabudla, ze by mali preliecit aj tvojho manzela, kedze ste sa snazilkovali a boli teda bez ochrany, aby ste si tento problem neniesli na striedacku dlhsie...neboj, bude dobre 🙂
@veronika002 hmm tak to je teda silna kava....kolko si to budes liecit? Co manzel nato? Teraz sa ani nesnazte radsej...moja musis pockat kym budes fit
@chirabell ahoj, júúj ďakujem pekne..... no išlo vlastne o to, že na tie chlamídie som prišla tak náhodne.... zapálilo sa mi to očko a lekári nevedia resp. ani neskúmajú z čoho to môže byť... no a tak ma napadlo, že by som to skúsila aj inou cestou, nielen lekárskou... no a taký pán prišiel a povedal, že ich mám a dosť dlho v tele... no a mne sa stále tie oči zapaľujú... vlastne teraz tak intenzívne, ako ma operovali na nohy.... neviem...
Príde ten pán o týždeň a tak dám preveriť aj manžela... Myslím si že ich ale má aj on, tak kúppim aj pre neho chlamídiové kvapky, a budeme sa liečiť.. čítala som dosť aj na nete o nich a naozja pomáhajú a nemusí sa človek štopať antibiotikami... vyskúšam a uvidím..... snáď pomôže,....
@alenka_ela dakujem si zlata ...ja som tam dala prepdokladan ytermin porodu az 30.12. a hodilo mi to ze som v 2 tt....tak nechaaaaapem
@sarias no milovať sa milujeme, ale bez toho abysom vedela, či mám ovulku alebo nie... ani ja moc nechcem otehotnieť a na druhej strane aj chcem.... je to také ťažké... vieš, mám pred sebou vytýčený cieľ a ani sa nemôžem vytešovať... strašné.....
Neviem, ako dlho sa budem musieť liečiť, to je ťažko povedať..... Príde ten pán o týždeň k nám a zmerá ma tým prístrojom, tak bude vedieť, kde je čo a odkiaľ mi už chlamídie zmiznú... povedal že tak cca 2-3 mesiace, ale že sa nemám báť.. vieš, prišiel mi ako z neba... neviem, asi môji strážni anjeli chcú aby som sa vyliečila a bola zdravá a šťastná..... Zmerá aj manžela a ak bude aj on pozitívny, tak bude musieť brať kvapky aj on... No to ešte u nás bude, musím ho nato pripraviť, lebo on tomu neverí.....
Neviem, ako sa mi to dostalo do tela... Jedinne keď nad tým uvažujem, že sa to prenáša pohlavne to musel schytať on, lebo on bol môj prvý a aj posledný...
@sarias odhadom da...ale je to rozpatie jedneho tyzdna, takze na presnejsi termin porodu si budes musiet pockat na utz vo vyssom stadiu tehu., budu to vediet lepsie odhadnut...alebo ak nechces tu, posli mi do sukromnej spravy presne datumy snazilkovania v tom tyzdni 🙂 a inak pozeram, ze ved april este nemal taky datum 🙂
@sarias @chirabell dokonca ten pán povedal, že ak by som teraz otehotnela, že by to bol zázrak.... tak aôe že ak by predsa, že sa nemám báť, že ma dá na poriadok.... nechcem teraz chodiť na nejaké vyšetrenia, lebo keď to zbadajú lekári, tak to bude prúser.... no ale tak veľmi verím, že ten pán mi pomôže a dokonca je to veľmi blízky známy mojej maminy, tak to by si nedovolil nás oklamať... teda dúfam, ale verím mu.... veľa náhod na jeden deň.......
@veronika002 tomu znamemu to zistili, ked jeho manzelka bola v 7tt, takze otehotniet sa asi da, ale je to nebezpecne lebo hrozi potrat...alebo nakaza plodu pri porode...no tak hadam budete coskoro v poriadku 🙂
@chirabell ďakujem... robím preto všetko aby som bola ok..... tak hádam sa to všetko podarí... :o)) Myslím pozitívne...
@sarias tak to je velmi jednoduche pocitanie, lebo ja som mala plodne dni tiez v ten tyzden, ovulka bol v strede tyzdna takze si na tom ako ja plus minu 4 dni...podla toho ci sa vam zadarilo skor zaciatkom toho datumu alebo koncom...ak na stred tak sme rovnako 🙂 No a ja som aktualne podla tabuliek lekarov 4+5, teda som v piatom tyzdni tehu a 5 dni, od stvrtka zacinam 6tt a zatial len tabulkovy predpokladany termin porodu (TP) mam na 8.12...ale tiez plus s moznostou minus 2 dni, podla toho kedy z tych plodnych dni sa zadarilo 🙂
takze si daj predpokladany termin porodu 4.12. alebo 12.12. podla toho aky mas pocit, ze ci sa vam zadarilo skor ci neskor v tom tyzdni a upravis si podla toho vco ti casom podla utz povie lekar 🙂 ale decembrovka si jasna, tak sup k nam do temy 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/buduce-mamicky-s-rovnakym-terminom-porodu/porod-v-decembri-2011/
@chirabell ďakujem. veď si hovorím, že radšej teraz tie 3 mesiace počkať a vyliečiť to, než aby som potom mala cez tehu ešte väčšie problémy. len keď občas na mňa príde ľútosť, najmä keď sa zíde rodina u starkej a sú tam 4 deti do veku trochu rokov. ale aspoň ich môžem rozmaznávať 🙂 veď na to tety predsa sú 🙂
@alenka_ela ahojík, no začla...asi tak první týden poctivě, dvakrát denně, ale druhý už jsem to nějak flinkala...a chci ho pít jen do ovulky, a to mi vychází ted někdy, takže holt zase příští měsíc..takže ani nevím, jeslti to mělo nějaké účinky...A ty jak? Piješ? Mělo to na tebe vliv?
@jafnka ahoj no jasne lepsie je preckat tie 3 mesiace a potom sa zacat snazit ako nieco podcenit..neboj to rychlo ubehne a ani sa nenazdas a budes fit.. 🙂 no neboj viem co prezivas s tymi detmi ked ich vidis..bola som na tom podobne.ale jasne treba si najprv rozmaznat ine a potom sup na svoje..drzim ti palce aby si bola rychlo zdrava.. 🙂
@pajinka29 no to prave som chcela vediet, ze ci si to citila, lebo ja som mala velmi citlivu maternicu, normalne som ju cely den citila, ako pred MS, no a potom v ovulke som prestala pit a teraz mam asi 9 dni do MS a znovu citim maternicu a aj prsia, viem isto, ze ten caj mi nieco urobil, tie pocity som nikdy predtym nemala, ak pride ms a nebudem mat take silne bolesti, tak aj to uz bude pre mna super...lebo mavam moc velke bolesti, ale ak by ms neprisla, tak by to bolo este lepsie a potom ten caj vyhlasim za Krala cajov 🙂)) no a mam aj take pocity, ze ms nepride 🙂))
@alenka_ela hm tak to ti drzim palce aby neprisla mrcha a mala si //.. 🙂
@alenka_ela já jsem nic necítila..ale jak jsem psala, flinkala jsem to...ale moc bych ti přála, aby ti to vyšlo a třeba už jsi ho potom pít nepotřebovala..já to tento měsíc moc nehrotím. První, když se nezadařilo jsem byla zklamaná, ale tento měsíc na to nějak kašlu..a taky si říkám, že zrovna na Vánoce rodit nechci. 😎

@sarias a ako si ratala predpokladany termin porodu? daj mi datum ovulky ak vies aspon odhadom plus minus den, skusim ti s tym pomoct 🙂 presne ti samozrejme povie az lekar podla utz casom, ale aspon odhadom sa to urcit da