Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@edita84 : nie, to nie je hlienova podla mna, toto mam aj ja, to je klasicky silnejsi tehotensky vytok. ja sa musim odspodu sprchovat aj dvakrat denne, aby som mala dobry pocit. bez slipovej vlozky sa nepohnem cele tehotenstvo, takze pokial to nie je tmavohnede, ale "iba" zltkaste, tak to zatka podla mna nie je 🙂
inak kocky, ktore mate zaujem o nejake suhrnne materialy z predporodnej pripravy, napiste mi prosim do sukromnej posty adresu a ja vam ich poslem. Temy su rozdelene takto:
-veci do porodnice
-psychofyzicka priprava na porod
-sestonedelie
-starostlivost o dieta
-dojcenie
-potraviny vhodne pri kojeni
Prednasku nam robila jedna skvela pani, porodna asistentka a teraz uci aj nove a buduce asistentky, vrelo ju odporucam. Sice sme platili s manzelom 45 € za 4 1,5 hodinove prednasky, ale fakt to stalo za to.
@timka156 ano tak aspoň hovoria viacrodičky a píšu to aj v knihách, niekomu môže odísť tak skoro, niekomu deň pred pôrodom a niekomu vôbec (teda počas pôrodu), je o individuálne. Ale ak náhodou máte nejaké pochybnosi, treba zájsť lekárovi nech sa pozrie, či tam poprípadne nieje nejaká infekcia (mykoza a tak, ktorá by o mohla spôsobiť) a možno doktor tiež povie že je to zatka, netreba sa hanbiť 🙂
@romea wau 6tt pred pôrodom? no zajtra sa na to opýtam aj tak mi bude brať stery na kultiváciu tak mu poviem nech kuk na zátku lebo ma začína bolieť panvová kosť taký tlak tam mám a včera ma kamoška vystrašila že to ona mala pred pôrodom týždeň hm začínam byť posero ale len kvôli jeho dovolenke hehe
@timka156 : ja si idem po vysledok dnes, ale to iba preto, lebo doktorka mala 2 tyzdne dovolenku 🙂 Cize vobec netusim, kolko standardne trva cakanie na vysledok. Snad to bude vsetko v poriadku.
ono k tej hlienovej zatke. toto nam o tom povedala tetuska na predporodnej priprave:
Hlienová zátka, je zátka, ktorá sa nachádza v materničnom čipku, ktorý je počas fyziologickej tehotnosti zatvorený. Jej úloha v tehotnosti je napr. zabrániť prestupu infekcie do plodového vajca. Ako sa približujeme k dátumu pôrodu, čípok sa začne skracovať, mäknúť a môže sa jemne otvoriť. Vtedy nám môže hlienová zátka vypadnúť, a my pozorujeme na spodnom prádle alebo dámskej vložke zhluk hlienu veľkosti štuplíka. Konzistencia hlienovej zátky je hustejšia, takže by sme si ju nemali pomýliť s plodovou vodou ( tá má konzistenciu vody). Môže byť číra, alebo smotanovo zakalená, popretkávaná jemnými krvnými vlásočnicami. Odchod hlienovej zátky nepatrí do pravidelnej pôrodnej činnosti, je známkou toho, že pôrod sa blíži, takže do pôrodnice pri jej odchode nemusíme ísť.
@timka156 no najrpv som brala antibiotiá (ústne), teraz mi robil kontrolný ster pôrodník v pôrodnici a ešte to tam stále bolo, tak mi naordinoval guličky. Ale to nebol ten zlatý streptokok (to dávajú infúziu s antibiotikami tesne pred pôrodom) ale nejaký iný. Ale nemám si z toho nič robiť, už si tam dávam niečo 4 x, že ženy v tehotenstve majú zmenenú floru tam dole a je to také náchylnejšie, aj na kvasinky (lebo v tele je viac cukru), tak mi to aspoň vysvetlil 🙂
kočky čo budete mať CR už máte stanovený termín? koľko týždňov dopredu ho určí lekár? som nedočkavá čo? 😉 😀
@edita84 : aha tak, to je potom jasne 🙂 inak, ja sa stale divim, ze mne nikto nic nepovedal, ze co a ako, kedze beriem trikrat denne lieky na tlak, moj tlak pod stresom je katastrofalny, tak som zvedava, ze ked uz mam nakupene vsetky veci na normalny porod, poporodne vlozky, podlozky, klystir, jednorazove nohavicky atd, a na poslednej poradni mi zahlasia, ze cisarsky, tak sa im "podakujem" 🙂 a pritom vedia o mojom tlaku uz od zaciatku tehu :( ale dufam, ze budem rodit normalne, ked uz si idem zajtra aj tu EPi zaplatit, tak nech sa nemusim psychicky pripravovat zase na nieco ine :D teraz som uz nastavena na normalny rychly bezbolestny porod :D:D
mne je dnes nejako divno, mam hnacku, tvrdne mi brucho a predporodne stavy ako pri malom, takze necakam az po poradne 2.8, ale idem dnes este k svojmu nech ma radsej pozre..
Čaute baby maminy 🙂 nejde niektorá rodiť náhodou na Antolskú? Mám si tam vybrať gynekológa teraz na posledný mesiac.........neviete mi niekoho odporučiť..chcela by som chlapa......bola som u žien a ešte som dobrú nestretla všetky sú dáke surové 🙂
Nestresujte ma s hlienovou zátkou 😀 ja mám výtoky počas celého tehu a teraz posledný mesiac mám total ako inkontinenciu, tak aj výtoky...tak fasa....ale tak asi slabé zvierače 😀 Držím vám palce inak....neviem či sem patrím alebo do septembra 😀 som na prelome ale tu som od začiatku, tak si tu aj ostanem 😀
@smazja : no ahoj, dlho si tu nebola 🙂 urcite patris k nam, nikomu ta nedame :D ja idem rodit na Antolsku, ale ja praveze preferujem zeny. Ale viem ti odporucit Dr.Rozemberga, vraj je vyborny a pripadne Dr.Havaldu. Ale v tomto dovolenkovom obdobi si vela nenavyberas, budes rada, ak natrafis na ordinaciu, kde vobec ordinuju :D

kočky nestrašte s tou zátkou lebo aj ja mám taký žltkastý výtok už týždeň ale je taký krémovitý hustý niekedy vodový to nie je zátka však? bolo by ešte skoro 😖 aj ked sa mi každú noc sníva s pôrodom ešte je skorooooooooo 😵