icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

barborkam
27. jan 2012

dievcata, chcela by som sa spytat, davate vasim malym chrustom aj surovu zeleninku a ovocie? napr. nastruhane jablcko s mrkvickou?

bejka82
27. jan 2012

@barborkam ahoj ja ešte nedávam ovocie, ale zajtra asi začnem s banánikom na desiatu a surové, to asi nie to by som ešte neskúšala 🙂

no tak dnes som bola s malou u dr. a vžiadnom prípade jej po kašičke už nemám dávať mliečko 😅 no čo už ale ona mi ešte potom plačká a keď jej dám mliečko zaspinká mi sama a keď nie tak ju musím nosiť. ale asi to nebudem riskovať aby mi moc nepribrala 😅 a drobček má nábeh na alergie lebo škrabkala sa po brušku a aj na chrbátiku mala také vyrážtičky tak že to má od plienky. čiže musíme zmeniť plienky a prejsť aj na látkové,uf to bude fuška 😀 😀 😝 ale čo už pre tých našich drobcov neurobíme 🙂 🙂

majjka1985
27. jan 2012

@krhlicka Dakujeme 🙂
@timka156 Nam tiez Dr. vravela, ze to nesvrbi, ze na to nemame ani nic davat, normalne kupat a olejovat ako vzdy. Vraj to nesvrbi a neprenasa sa to. Dnes rano sa mi zda ze uz to ma miernejsie. Vcera vecer to bolo horsie. Len mam pocit, ze je akasi zachripnuta a pokaslieva, dufam, ze sa neprechladila, ked sme jej davali zabaly ☹

majjka1985
27. jan 2012

@barborkam Surovu zatial nie, iba varenu zeleninku, ovocie sme este nedavali, iba sem tam trosku bananika 🙂

katka121
27. jan 2012

@barborkam Na poslednej poradni som to konzultovala s doki a tá mi povedala že ak jabĺčko tak najskôr podusiť alebo povariť na kompót alebo samozrejme presnidávku. Surovú mrkvu zaťiaľ neodporúčala vôbec.

Konzultovali sme aj "sklenáčiky" z obchodu a jej názor je: ak máme svoje presnidávky alebo vlastné uskladnené ovocie - trebať dať to, ak nie a máme na to financie tak odporúča radšej sklenáčiky - presnidávky a zeleninové - lebo ťažko dohľadáš čím je ovocie v hypermarkete postriekané....... Čo sa týka sklenáčikov s maskom - netvárila sa moc nadšene - to že sa mám rozhodnúť sama ..... ale nie všetky deti to chcú papať - u nej to vraj nechcel ani ich pes... 😅 JA to zatiaľ riešim tak, že som zohnala domácu morku a zajačika...

timka156
27. jan 2012

@majjka1985 Neboj sa, to uz vam zmizne. Ked nie dnes, tak zajtra určite. 🙂 Chúdatka nase malinké. Ja som sa do vtedy, s takouto chorobou nestretla. Nás momentálne, tiez trosku trápia soplíky. Ale to má asi odo mna, lebo ja som bola minulý týzden chorá.

romea
27. jan 2012

Ahojte kočky,
včera sme boli prvý krát s malou plávať a bola sranda, došli sme unavení a večer som si išla s malou okolo 8-mej ľahnúť. Páčilo sa jej, len sa oberazala a stále mala v pusine ruku, tak dúfam, že nabudúce už budeme výskať, tak ako doma keď sa ideme kúpať 🙂 Aj nám to dobre padlo, lebo sme konečne lepšie spali,boli sme len 6x hore, 2 dni predtým otrasné noci, hore aj 12x, pajedenie a ukľudňovanie na cecíku, už som ráno aj nervila, lebo som bola jak námesačná ☹ Fakt už neviem, aj kaše papáme a stále sa chceme asi podľa doktorky len ukľudňovať na cecíku,normálne nieje ani prebratá, oči zavareté a len mrnkoceme a jedujeme sa bez slzičiek, proste ani nevníma, ako keby bola námesačná. čo s tým? A papali sme dnes brokolicu, Simonke tuším chutí všetko a keď zabdá lyžičku tak si myslí že už ide jesť 🙂

bejka82
27. jan 2012

baby aký je prosím vás rozdiel medzi slipovými nohavičkami a plienkami? ja som to čítala na obale a mne to prišlo rovnaké 😅

barborkam
27. jan 2012

@majjka1985 tiez si myslim, ze surove az tak neskor, ked budu mat tie zaludocky vytrenovanejsie 😵

mojdend
27. jan 2012

@bejka82 takze ty robis tie kasicky riedke a das flasou vypit? lebo ja ked to robim podla navodu, tak je dost husta a davam normalne po lyzickach, maly normalne ako taky vrabcek stale caka s otvorenou pusou na dalsiu lyzicku 🙂 my flase vobec nepouzivame, tak ale mozno by to bolo praktickejsie. inak dnes na obed som mu spravila brokolicu s mrkvickou a avokadom a este aj toto spapal. najprv sa tvaril divne, ale spapal. nastastie jedak je dobry. sranda je potom nachadzat v plienke presne to, cim sme ho nakrmili 😀

majush
27. jan 2012

@romea jeeeeej, ahoj, my sme boli plávať spolu, ja mam malú zoyu 🙂 našej malej teda velmi nechutí jesť, ledva do nej dám pár lyžičiek, zemiak bol zatial favorit. dnes sme skúšali neochutenú obilnú kašu a to sa jej teda nepáčilo ... tak pa budúci štvrtok

bejka82
27. jan 2012

@mojdend 🙂 🙂 🙂 nie ja jej dávam tú mliečnu kašu, tá je už hotová len ju zohrejem dám do fľaštičky a šup papať 😀 😀 to je asi pre tie lenivé mamičky 😝 ale ja som to kúpila preto, lebo ma ani nenapadlo že by som jej tú ,,normálnu,, kašičku spravila redšiu. ja si to neviem predstaviť, že by som jej to dávala po lyžičkách, ona keď sa okúpe je neskutočne hladná 😎 aj na fľašku skočí ako malý sup urobí len háááááá-háááá(to znamená že ham) 😀 😀 a už šup fľašku do pusy. a to aj avokádo sa môže dať?
ja som dnes nestihla malej navariť, tak som jej dala výživku no to bola ale mňamka, beťárka jedna 😅 😅

mojdend
27. jan 2012

@bejka82 tak taku hotovu mliecnu som ani nevidela. ja som kupila vselijake, ale dr povedala, ze mam dat najprv ryzovu, tak mu to robim s vodou a chuti to dokonca aj mne. a dokonca vcera v noci sa prvykrat zobudil az o 3 na papanie a potom az o 6.45. neviem, ci vdaka tej kasi tak dobre spinkal, uvidime dnes. no a avokado mi poradila kamoska, lebo je velmi zdrave, tak som skusila a zajtra mu ho dam so zemiacikom. chcem skusit uz aj kuracie masko. inak ked som videla, ako jedna moja znama dava svojej 6mesacnej dcere olizovat pizzu, tak som skoro odpadla. vraj ona dava malej jest to, co je ona sama. no tak to nechapem.... preto myslim, ze nase deticky papaju velmi dobre 😉

bejka82
27. jan 2012

@mojdend to je tiež ryžová kašička a kúpila som to v dm-drogérii, je to balené po 2ks. No tak to ti pekne spinká 🙂 moja po kašičke spinká pekne ale potom sa mi zobudí po 3 hodinách. tak uvidím neskôr asi na to potrebuje čas 🙂 no tak to s tou pizzou ma dojalo 😲 to by som asi neskúšala

bejka82
28. jan 2012

dnes sa mi moja malinká zobudila s teplotami 😢 😢 ževraj to asi budú zúbky, dúfam že nič iné to nebude... a to ani von s ňou nemôžem takže uspinkávanie na rukách akurát to skúša ocinko..... 😝
@majjka1985 prosím ťa u vás sa to ako prejavilo, keď malinkej išlí zúbky ?

romea
28. jan 2012

@majush jéé ahojky, super, tešíme sa 🙂

bejka82
28. jan 2012

no mi to dnes máme ako na húsenkovej teploty nám behajú hore - dole ☹ 😢 teraz mi už zaspinkala, tak som zvedavá čo to bude za noc. dúfam že sa vyspinká

krhlicka
28. jan 2012

@bejka82 Bey drzim palce, nech je malicka bez horucky a co najskor fit 🙂 drzte sa kocky

majjka1985
29. jan 2012

@timka156 uz nam to zmizlo 🙂

bejka82
29. jan 2012

@krhlicka ďakujeme 🙂
dnes je to už o niečo lepšie, ta dúfam že už bude dobre ☹ nechodím s nou von a zaspáva vnútri tak že ju musím obliecť otvoriť okno a v kočíku 😀 no ale aspon nemusím nosiť na rukách 🙂

majjka1985
29. jan 2012

@bejka82 Malinká strašne slintala a dávala si všetko do úst. A samozrejme bola mrzutá, v noci sa často budila ☹

bejka82
29. jan 2012

@majjka1985 aj horúčky mala alebo hnačky? alebo ste to zvládli bez toho? lebo ja by som bola najradšej keby moja bambulka má tie horúčky zo zúbkov a nie iné.... k dr ideme až zajtra na odbery, ževraj kým nemá nad 38 tak na pohot. nemusíme tam nič nespravia žiadne odbery tam neberú ☹

krhlicka
29. jan 2012

@bejka82 to som rada, ze je uz malickej lepsie. Ej ze spinkanie v kociku pri otvorenom okne. To my by sme zamrzli doma 😉
Ohladom horucky a zubkov nasa lekarka rovnako spominala, ze zo zubkov byva horucka do 38. Mozno budete mat malu pyranu doma a daco vylezie. Ja som myslela,ze nieco vylezie okolo noveho roka a furt nic 😉

majjka1985
29. jan 2012

@bejka82 hnačky a horúčky sme našťastie nemali, aj keď teraz čo mala tie 40-tky, tak najprv sme mysleli, že to je zo zubov, ale nakoniec sa ukázalo, že to je "piata choroba". No čo poznám mamičky, tak veľa detičiek na zúbky hnačkuje, majú soplíky a teploty, až do 40. Máš pravdu na pohotovosti Ti nespravia nič, dokonca Ti povedia, že od horúčky sa dávajú lieky až keď má dieťa 38,5. No to by som nikdy neurobila, lebo keď tú teplotu vyženieš nad 38, ťažko ju potom dáš dole.

bejka82
29. jan 2012

@majjka1985 juj to si ma teraz ukľudnila, lebo presne to mi povedla dr. že som jej nemala nič dávať kým nebude mať 38,5 a ja som jej dala už keď mala 37,5. no ja sa bojím risknúť že bude mať vyššie a bude sa trápiť ☹ Ale už teraz Chvála Bohu nemá teploty a spinká tak uvidíme zajtra u dr. ďakujem 🙂

bejka82
29. jan 2012

@krhlicka však aj mrznem 😀 ale čo pre tú bambulku nespravím. a hlavne keď nemôžme von. a aspoň to budem ráno praktizovať, vždy lepšie ako o 7:30 už vonku špacírovať 😀 😝

susanq
30. jan 2012

@bejka82 : snad uz bude malinka bez akychkolvek problemikov... prajem skore uzdravenie 🙂

kocky, my tiez papame ryzovu kasu, davame ju okolo siestej, skusali aj sme aj o siedmej po kupkani, ale nejako extra nepomaha. A mozno aj ano, lebo moj dalsi menzes sme prezili s rezimom, poslednej kojenie o pol osmej, vstavame o pol dvanastej, potom o druhej, o stvrtej a ak motyka vystreli, tak este potiahneme aj do siestej, ale to je tak vsetko 🙂 ale co sa stazujem, predtym bol hore kazdu hodinu a pol...

Najprv sme kasu skusali davat podla navodu, ale zdala sa mi strasne riedka a kedze my tiez lyzickujeme, tak by sme maleho krmili hodinu, takze sme ju trochu zahustili a to mu islo aj trosku lepsie. Aj vam inak tie kase robia to, ze na zaciatku je husta a postupne redne?

inak teda bojujeme s tym, ze nam skoro vobec nechuti ovocie, ale za zeleninovo-masovymi prikrmami sa ideme zadrhnut :D

este jedna otazocka, ako casto vam deticky este piju mliecko? no nas maly najviac v noci, tak ako som pisala, potom si da tak okolo osmej rano az, potom je ovocna desiata, potom jedno kojenie, potom zeleninovo-maskovy prikrm, potom jedno kojenie, potom vecerna kasa a posledne kojenie. Viac si uz nepyta, tak dufam, ze je to v jeho veku, 6 mesiacov uz normalne.

co sa tyka pretacania, maly uz nemoze byt nikde vo vyssich polohach, inak by zletel ako hnila hruska :D takze uz je vacsinou na zemi, tam lieta z jednej strany na druhu a uz sa strasne taha do lezenia a sedenia, najradsej by bol, keby uz aj hned :D

bejka82
30. jan 2012

@susanq ďakujeme 🙂 dnes sme boli u dr. tak je Chvála Bohu všetko v poriadku. mala to len niečo virozne, tak dúfam že to už nebude. a neboli to ani zúbky ako som dúfala 😝 ale podstatné je že to je preč !

minule som jej skúšala banánik a veľký úspech to nemalo, tak to skúsim neskôr. takže tak sme aj my s ovocím 😀

mimikett
30. jan 2012

Ahojte mamicky. Tak aj u nas s papanim napredujeme. Zatial malej najviac chutila mrkvicka - tu mi spapa celu a po ryzovej kasicke sa ide zblaznit - ja jej varim taku domacu z klasickej ryze a rozmixujem to. No zatial sa mi nejavi ako velky jedak, no ked mi dvaja s tatinkom popri nej nieco papame tak tak neskutocne preglga a zalizuje sa, ze vyzera ako taky prosikajuci psik 😀 😀 Ja som si vsimla, ze po kasicke uz spala aj 3,5-4 hodiny a pekne papala v noci tri-krat. No zacali sa nam tlacit horne zubky, uplne to ma take napucane- zubok je uz uplne citit a stale nie vykuknut. Takze poslednych par noci je hore kazdu hodinku a len tak si zo spanku mrnka.

bejka82
30. jan 2012

@mimikett ahoj a ako robíš prosím ťa tú kašičku? ja by som jej to tiež chcela variť lebo stále kupovať, tak to dá zabrať 😝